Гледано напоследък...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Nov 30, 2006 12:46 am

BaYa wrote:Юпииииииий! Най-после гледах V from Vendetta и на мен много ми хареса!! :mrgreen: Само дето изобщо не му видях фасона на Хуго из целия филм. :cry:

Ааа и също гледах един руски филм от около година или две. Името му трябва да е нещо от рода на Night Guardians (моите преводи от испански). Не е кой знае какво, но срявнявайки го с холивудските ми беше доста по заинтригуващ и интересен!
Да не е Night Watch. Нощна стража дамек? ако се мярка един Антон Городецки примерно ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

lordsandro
Merchant

Post by lordsandro » Thu Nov 30, 2006 8:51 am

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
КУЛТ !!! :twisted:

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Nov 30, 2006 3:46 pm

Xellos wrote: Да не е Night Watch. Нощна стража дамек? ако се мярка един Антон Городецки примерно ;р
Ами, Кселчо, може и да е. За борбата между мрака и светлината и как стигат до решението че никой не може да бъде насилен, а трябва сам да избере. И също ги има и "Другите", и пр...

А вчера беше вечерта на ужасите в къщи - гледах The Descent (имайки предвид че не си падам много по жанра). Обикновенно като ме хаване големият бъз, се крия зад чаршафа :mrgreen: , но тоя не само си го изгледах, ами и ми беше интересен. Малко бавен в началото, но в никой момент не ми доскуча. И някак по са изработили историята. Абе, хареса ми!!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Nov 30, 2006 4:46 pm

Е тва ше да е нема друго руско такова ;)

Направих си едно двд ся с няколко филмчета на Костурица (аризонска мечта, маците, ънъра) та ей тва последно гледах. Издирвам си и Before the rain.

Dom za vesanje
http://imdb.com/title/tt0097223/
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Dec 02, 2006 2:59 am

Нека споделя и тук. Днес гледах 'Deja vu' (пардон за липсващите ударения) с Дензъл Уошингтън, филмът страшно много ми хареса. Много добре заснет и с добра актьорска игра, идеята също ми допадна. Препоръчвам :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Dec 04, 2006 11:05 am

Elayne wrote:V for Vendetta, Юли :P.
:oops: Упссс, извинете!! Нали знаеш че английския и аз не се понасяме много. И с тая мания да си превеждам от испански ... :roll:

Важното е че вече го глееедааах!! :D
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Dec 04, 2006 11:20 am

Наскоро гледах два по-любопитни филма - Man of the Year и Babel. Първият е на Бари Левинсън и е отново политическа сатира, след Wag the Dog, но за съжаление не е толкова добър. На кратко, разказва как един популярен комик решава да се кандидатира за президент на САЩ, и взема че спечелва изборите. Защо и как - това ще оставя да видите вие :) Филмчето не е лошо, но както споменах по-горе, не е толкова добро колкото Wag the Dog. Все пак е свежо, а Робин Уилямс е в една от по-добрите си роли, въпреки че Лора Лини е леко дразнеща, но за сметка на това Кристофър Уолкън е железен, както обикновено :)

Вторият филм е на Алехандро Гонзалес Иняриту, познат на вече от "21 грама". Филмът разказва паралелно няколко истории, развиващи се в Мароко, Мексико/САЩ и Япония, свързани по някакъв начин. В общи линии, обаче, филмът говори за проблемите в общуването (откъдето и препратките към Вавилонската кула). Филмът си личи, че е режисиран от Иняриту, актьорските изпълнения са добри, а историите изглеждат равнопоставени, въпреки че в епизода в Мароко главните герои се играят от Брад Пит и Кейт Бланшет. Само че кой знае защо, филмът не можа да ме разчувства толкова, колкото очаквах. Не знам, може би съм бил в особено настроение или нещо друго, но някак си чувствам как оставам настрана, сякаш не ме засяга изобщо. Филмът е хубав, спор няма, но според мен му липсват силните емоции от "21 грама", да кажем.
This signature is not yet rated

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Dec 08, 2006 10:11 am

аз пък вчера гледах The Guardian
и даже ми хареса.историята не е лоша,спойката между Кевин Костнър и Аштън Къчър е добра, с доста хумор из филма, а спец ефектите, и да ги има, не се набиват на очи много.само края леко ме издразни понеже
Spoiler: show
Кевин уж се пенсионира, а накрая случайно чу за Аштън и хукна да го спасява, като успя и да се жертва заради него
, което превърна филма в холивудска боза, ама пък не можа да ми развали общото впечатление :)
Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Dec 09, 2006 12:42 am

Леко поиззяпахме два крайно малоумни + зверски качествени филми :) - Дед ор Алайв и преди него Стормбрейкър. СТОЙНОСТ!
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Dec 09, 2006 9:31 am

Тамън си окомплектувах пакет филми "Балканско" та си организирах маратон ;р - (Черна котка, бял котарак) , (Циганско време), (Преди дъжда) и (Ъндърграунд). Филми и музика за душата ;) Опааааа :mrgreen:

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sun Dec 10, 2006 3:27 pm

Гледах Déjà Vu и определено много ми хареса, но ако още в 1 филм започнат да ми обясняват с лист хартия как се сгъва пространството, ще им скъсам листа, омръзна ми вече от това клише. :x Музиката особено ме впечатли и как не като композитор е Хари Грегсън-Уилямс.
pulled out

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sun Dec 10, 2006 9:56 pm

Morgana wrote:Гледах Déjà Vu и определено много ми хареса, но ако още в 1 филм започнат да ми обясняват с лист хартия как се сгъва пространството, ще им скъсам листа, омръзна ми вече от това клише. :x Музиката особено ме впечатли и как не като композитор е Хари Грегсън-Уилямс.
Филмът наистина е страхотен, не мога да разбера, защо всеки на който го похваля ми се подхилква и ме подминава :/... чак пък толкоз да ми е crapy вкуса за филми...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 10, 2006 10:06 pm

Уел, мен и на ниво трейлър не ме грабна никак, а и като чух колко бил екшънест всъщност...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sun Dec 10, 2006 10:13 pm

Бондът е по-екшънест. Мен този повече ми хареса, макар и 007 да беше 'по-cool'.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 10, 2006 10:26 pm

Че то кво общо има между двете, та да ги сравняваш? Аз от Бонда очаквах да е екшънест. Тоя го барат трилъров, ма ми намирисва на втори Остров.