"Честито"

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

"Честито"

Post by The Dragon » Tue Sep 26, 2006 4:41 pm

Комисията: България е готова за ЕС от 2007 година

Настоящият доклад представя оценката на Комисията за напредъка на двете страни от май 2006 г. до сега. Той потвърждава, че България и Румъния са осъществили напредък в подготовката си за членство и имат готовност да приложат принципите и законодателството на ЕС от 1 януари 2007 г.
Това заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурао Барозу във встъпителните си думи пред Европейския парламент, където представи мониторинговия доклад на Европейската комисия за напредъка на България Румъния по пътя им към пълноправното членство в ЕС. Двете държави ще продължат да бъдат наблюдавани отблизо преди и след като влязат, с възможността от “предпазни клаузи” в някои сфери, ако те не проведат изискваните реформи. Областите, които предизвикват частична загриженост за двете страни, са организираната престъпност и корупцията, сигурността на храните и бъдещото използване на фондовете от ЕС, заяви в изказването си и комисарят по разширяването Оли Рен. От София се очакват спешни мерки за преодоляване на корупцията, организираната престъпност и прането на пари. Възможността за замразяването на земеделски и структурни фондове, насочени към най-бедните райони от ЕС също са възможни, ако използването не еврофондовете не задоволява. Съпътстващите мерки - “малките предпазни клаузи”, могат да бъдат приложени до три години след приемането на новите членки.
Ми лошите новини са си лоши - какво да коментирам.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11240
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Tue Sep 26, 2006 5:00 pm

Възможността за замразяването на земеделски и структурни фондове, насочени към най-бедните райони от ЕС също са възможни, ако използването не еврофондовете не задоволява.
Накрая само да минат с напалм, че да не се морят да копаят масови гробове, да?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3376
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Tue Sep 26, 2006 5:45 pm

Marfa wrote:
Възможността за замразяването на земеделски и структурни фондове, насочени към най-бедните райони от ЕС също са възможни, ако използването не еврофондовете не задоволява.
Накрая само да минат с напалм, че да не се морят да копаят масови гробове, да?
Ами сами сме си виновни всъщност, щото се бутаме да ни приемат по милост. Да ни дадат тези пари, пък вместо в земеделието да отидат в нечий джоб?
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

User avatar
Interpreter
Forsaken
Posts: 3462
Joined: Sun Aug 07, 2005 5:57 pm
Location: тук - там

Post by Interpreter » Tue Sep 26, 2006 5:48 pm

"Възможността за замразяването... също са възможни" :mrgreen:

Колегата явно се е превъзбудил, също като мен докато гледах прякото предаване - какво да правиш, радост, 15 години се борим да се присъединим след точно толкова години независимост :lol:

----------------------------
Има някои неща, което не разбирам :roll:

zhivik
Archmage
Posts: 2252
Joined: Fri Jul 09, 2004 3:59 pm
Location: Off from the circus

Post by zhivik » Tue Sep 26, 2006 6:53 pm

За лошите неща няма да коментирам, защото повече или по-малко сами си го докарахме на главата. Иначе възприемам "честито" без кавички, защото в края на краята според мен ЕС е нещо по-скоро хубаво, отколкото лошо. Хубаво от страна на увеличените възможности, и мисля че всеки ще оцени това, рано или късно. Разбира се, разбирам че например на леля Пенка от Долно Учене едва ли и дреме, че ще влезем в ЕС, а и едва ли нещо за нея ще се промени хора. Но пък за тези, които имат желание да направят нещо повече, възможност ще има, убеден съм.

И последно, може би тези предпазни клауси и "съпътстващи мерки" трябва да се възприемат от добрата им страна. Нашите правителства досега съвсем ясно са показали, че морковът при тях не играе, само тоягата. Колкото до независимостта, хм, ами може и да не сме дорасли до там, знае ли човек. Не ми е много кеф, че постоянно ще сме под чехъл, признавам, но е явно, че безплатен обяд няма да има ...
This signature is not yet rated

User avatar
herairness
Jaghut Tyrant
Posts: 1983
Joined: Tue Oct 04, 2005 10:43 am
Location: varna

Post by herairness » Wed Sep 27, 2006 12:46 pm

аз пък съм твърдо против,не виждам какво толкоз се радват като им се подмазахме като гладни кучета и ни тъпкаха както си искат само и само да влезем.и за какво-за да може по-лесно да избягат хората в чужбина щото няма граници ли?
Image

User avatar
Kolibri
Sorcerer
Posts: 366
Joined: Sat Dec 20, 2003 6:41 pm
Location: Varna

Post by Kolibri » Tue Oct 03, 2006 1:48 pm

Мен нещо не ме радва новината, че сме приети в целокупната европейска общност. И мисля, че както винаги става в нашата държава ние пак ще опорочим всичко. И по-скоро късно, отколкото рано, ще оценим предстоящите "хубави възможности". Абе, като цяло съм доста песимистично настроена за непосредственото ни бъдеще.
Ако падна, искам да знам, че съм скочила, а не, че някой ме е бутнал...

inkheart
Paragon
Posts: 623
Joined: Tue Jul 27, 2004 5:38 pm

Post by inkheart » Thu Oct 05, 2006 9:58 pm

Не знам дали искам да бъдем Евроинтегрирани или не . Може да прозвучи адски анархистично но напоследък съм му **** на ЕС и целия свят.

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 15 guests