Шампионската лига

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Sep 29, 2006 4:25 pm

Изобщо не съм съгласен с Моргана. Простотия е например да освиркваш химна на друг национален отбор, на което също сме ставали свидетели. Това наистина е грозно и безсмислено.

Но да освиркваш футболистите докато играят, изобщо не е същата бира, ами си е психологическа атака върху противника, което е една от целите на активната публика. В този смисъл, аз пък бих искал да похваля публиката на мача с Челси, че не престана цял мач да скандира толкова мощно и да дава сили на Левски, както и че не им писна да освиркват Челси :)

Какво като са дошли, за да видят тях? Все пак това е мач на Левски в ШЛ, ясно е, че всички ще искат той да победи. Освен това не е като Челси да впечатлиха с някакво огромно майсторство и феърплей, че публиката от уважение да млъкне.
This is it. Ground zero.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Sep 29, 2006 4:30 pm

:evil: Aз пък се подразних на двата баламски гола, които ни вкараха последно. Изобщо резултатът не отразява играта. Много ми хареса как играха 'Левски' и щях да съм доволна и на равенство. Бремен не виждам как ще ги бием или ще задържим равен резултат обаче :?.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Sep 29, 2006 4:35 pm

Щяла си да бъдеш доволна и на равенство?! Чакай малко, аз ако бях фен на Левски при такова равенство щях да скачам до небето от радост. ;)
Най-тъпото нещо с участието на бъгарски отбор в ШЛ е, че всеки път тях ги дават пряко. Наречете ме мръсен родоостъпник, но аз лично бих предпочел в сряда да гледам Интер - Байерн (който обаче се оказа болезнено тъп мач ;)) или Валенсия - Рома.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Sep 29, 2006 5:28 pm

Ми гледай си по Рай уно де, кой те спира :Р
This is it. Ground zero.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Sep 29, 2006 5:43 pm

Фактът, че не ги дават по Rai Uno, или която и да е друга програма на тукашната кабеларка. :D
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Sep 29, 2006 6:13 pm

Moridin wrote:Изобщо не съм съгласен с Моргана. Простотия е например да освиркваш химна на друг национален отбор, на което също сме ставали свидетели. Това наистина е грозно и безсмислено.

Но да освиркваш футболистите докато играят, изобщо не е същата бира, ами си е психологическа атака върху противника, което е една от целите на активната публика.
А мен адски ме впечатли как публиката на Барселона няколко пъти ръкопляска на добри включвания на Левски. Вярно, че сигурно те бяха единствените за целия мач и Барселона така ги смазваха, че нямаха нужда от психологически атаки. Но все пак никога не съм чувала българската публика да ръкопляска. Дори на своя си отбор...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Sep 29, 2006 7:03 pm

Morwen wrote:
Moridin wrote:Изобщо не съм съгласен с Моргана. Простотия е например да освиркваш химна на друг национален отбор, на което също сме ставали свидетели. Това наистина е грозно и безсмислено.

Но да освиркваш футболистите докато играят, изобщо не е същата бира, ами си е психологическа атака върху противника, което е една от целите на активната публика.
А мен адски ме впечатли как публиката на Барселона няколко пъти ръкопляска на добри включвания на Левски. Вярно, че сигурно те бяха единствените за целия мач и Барселона така ги смазваха, че нямаха нужда от психологически атаки. Но все пак никога не съм чувала българската публика да ръкопляска. Дори на своя си отбор...
К'во не си чувала?
Хм..
Да не звуча грубо де, ама ти кога за последен път беше на мач?
Пляскаме си ние...
Иначе лично аз на мач се опитвам да излъча максимално много омраза срещу противниковия отбор :) Псувам, крещя квото падне...
Прав е Мор, че целта е да подкрепим отбора. Дали ще го правим като викаме за нашите или срещу другите... Ми то само едното в един момент доскучава.
А на последния мач "кур за челси" се оказа лесно запомнящо се словосъчетание...
Само Левски.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Sep 29, 2006 7:07 pm

A, аз съм чувала/виждала българската агитка да ръкопляска.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Sep 29, 2006 7:12 pm

Така е, и аз подкрепям - все пак психологическо предимство си е много важно, иначе защо изобщо да се играе пред собствена публика. Сега, наистина у нас се освиркват повече чуждите отбори, ама това си е просто балканска култура, пък и си има тръпка :) А иначе определено не съм съгласен с Моргана, че хората си купуват билети заради другите отбори, а не заради своя собствен. В последните години ходих на няколко мача на Левски от европейските турнири (на Челси не успях да се домогна до билети, уви), и мога да кажа, че отборът си го заслужава. Предполагам същото важи и за другите български отбори като ЦСКА, Литекс, Локо София. Основното е, да видиш как твоя отбор ще се представи срещу големите такива от Европа. Поне засега, аз нямам причини да съм недоволен.

Виж, вътрешното ни първенство е съвсем друга работа, и аз не крия своето разочарование. Последно се опитах да погледам малко Левски-ЦСКА по телевизията, адски скучен мач. Просто когато играеш за много пари и за престиж, положението е съвсем различно. Но специално у нас много време има да мине, когато футболът ще стане по-културно занимание. Поне в момента, мисля че са много малко родителите, които биха завели малките си деца на футболен мач (не че няма, ама никак не са много), и бих искал това един ден да се промени.
This signature is not yet rated

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Sep 29, 2006 7:30 pm

К'во не си чувала?
Хм..
Да не звуча грубо де, ама ти кога за последен път беше на мач?
Пляскаме си ние...
Иначе лично аз на мач се опитвам да излъча максимално много омраза срещу противниковия отбор Псувам, крещя квото падне...
Прав е Мор, че целта е да подкрепим отбора. Дали ще го правим като викаме за нашите или срещу другите... Ми то само едното в един момент доскучава.
А на последния мач "кур за челси" се оказа лесно запомнящо се словосъчетание...
Само Левски.
Не съм била на мач, но нали се сещаш, нека не звуча грубо, имам онова чудо на техниката наречено телевизор. Възможно е ръкоплясканията да са били заглушени от освиркванията, та затова да не съм ги чула. Да, псувните обикновено се запомнят лесно, доколкото са за ширпотреба.
Наскоро се карах с някакъв върл почитател на ЦСКА.Забавно е как независимо от отбора, държанието е еднакво.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Fri Sep 29, 2006 8:11 pm

Хайде, и аз да се намеся (много обичам да разпалвам страсти :twisted:). И на мен ми е приятно когато виждам интелигентна публика, ръкопляскаща на всяка добра атака. Ама в България (и въобще на Балканския полуостров) си е прието да си искараш цялата агресия и страсти на мач. Да се накрещиш и да ти стане леко :) . А иначе наистина и аз не бих отишъл на такъв мач като знам какви интелектуалци ходят там. От онзи вид с биричката в ръка, цигарката в другата и пеейки разни оди за техните отбори...

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Fri Sep 29, 2006 9:26 pm

Именно, Morwen. Точно това исках да изтъкна и аз. Подкрепата за Левски можеше да се изрази с насърчителни викове и скандирания Само Левски, примерно. Но не, по-добре да освиркваме Челси нон-стоп. Почти не чух насърчение към Левски обаче, през целия мач се чуваше само едно мощно У-у-у-у.
Както и да е, само исках да споделя впечатления от мача.
zhivik wrote:В последните години ходих на няколко мача на Левски от европейските турнири (на Челси не успях да се домогна до билети, уви), и мога да кажа, че отборът си го заслужава.
Точно, “от европейските турнири”. Защото играят големи отбори. Може и да искаш да гледаш Левски, но с/у Барса, а не с/у Черно море, примерно, нали така. Така че не ми говори, че съперника не е от значение.
pulled out

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Sep 29, 2006 9:44 pm

Но аз това и казвам, Моргана, нали дадох пример как дори Левски-ЦСКА ми е доста скучен мач. Наистина противника има значение, просто нашите отбори понякога се преобразяват, както напоследък става с Левски, а и не само с него. Но няма да отрека, че голяма част от скандиранията са освирквания, дали ще е на съдията, дали на някой от противниковите играчи. Все пак и насърчаването на отбора не е толкова малко, все пак съм бил на подобни мачове. Това, което се чува от телевизора често не отговаря напълно на това което се случва на стадиона, обаче ...
This signature is not yet rated

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Sep 29, 2006 9:47 pm

Следвайте моя пример и гледайте мачовете на левски от евротурнирите с изключен звук, повярвайте ми, подобрението е огромно. Не толкова заради звуците от стадиона, а за да не слушам безумния патос и безкрайните идиотизми на коментаторите. Не знам защо си мислят, че се предполага всички телевизионни зрители да подкрепят Левски с все сили, имайки предвид колко много хора мразят отбора, все пак това не е националния отбор.

Anyway, Левски се представиха изненадващо добре срещу Челси, но за толкова пари толкова, дето се вика. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Sep 29, 2006 10:20 pm

Баси, естествено, че всички ще го подкрепяме с все сили, все пак е български отбор в ШЛ. А и националният по-малко заслужава :?

Моргана, нещо ми се стори, че игнорираш аргументите, противни на твоята теза :) Извини ме, но фактът, че подкрепа МОЖЕ да се изразява само чрез викане за своите, не означава автоматично, че има нещо лошо във викането срещу врага. Напротив, както вече се опитах да обясня.
This is it. Ground zero.