Предложение за RP

Разкази, поезия, илюстрации...
Кътче за вашето лично творчество.

Moderators: Trip, Random, Marfa

zhivik
Archmage
Posts: 2252
Joined: Fri Jul 09, 2004 3:59 pm
Location: Off from the circus

Post by zhivik » Fri Aug 11, 2006 9:01 am

Идеята беше по-скоро да се избегне класическата ролева игра, т.е. да се разчита на историята, отколкото на това да обикаляш насам-натам и да млатиш каквото ти изскочи на пътя. Колкото до битки, аз по принцип не съм любител на чести сблъсъци, така че идеята ми беше те да се избягват, както е в реалния живот.

Както и да е, за съжаление трябва да направя съобщение. Хард дискът на компютъра ми, който си купих през април се скапа за втори(!) път за последните три месеца и половина, което означава, че следващите няколко дни ще имам постоянен достъп до комютър и интернет само от офиса. Не съм много сигурен, но май направо ще си искам парите от фирмата, която ми го продаде (което ме навежда на мисълта - не пазарувайте компютри от Мултиелектроникс в София), което със сигурност ще доведе до ядове и губене на време.

Така че може би идните дни няма да имам много време да се занимавам с играта (все пак съм на работа, дори да е по-скопойно през лятото), но определено имам желание да опитаме, така че ще започнем при първа възможност.
This signature is not yet rated

User avatar
BaYa
Forsaken
Posts: 3002
Joined: Thu Jul 27, 2006 10:20 pm
Location: На топличко, във въображението ми!
Contact:

Post by BaYa » Fri Aug 11, 2006 7:36 pm

Ами Живик,

Поне от моя страна аз не бързам, мога преспокоино да изчакам и до есента. Само че на мен всичко ще трябва да ми обясните - от 0. Аз нито съм играла, нито знам нещо.

Относно компютърът ти, майка ми умираше да ми подари компютър защото знае че бая имах нужда така че когато си ходих през април взехме лаптоп HP Compaq Notebook; доста са добри и са по скоро за фирмени нужди. Еми хард диска му издържа точно до краят на май и се предаде. В моят случай, аз се обърнах към местното представителство на HP в Мадрид и за точно три дена ми пратиха нов (не вярвам да е чисто нов, работила съм в технически сервизи, но е ОК).
Единствената разигравка беше че ми го пратиха без абсолютно нищо - ни оперативна система, ни нищо.
Майкрософт любезно ми обясни че е отговорност на производителя, но те още не са гъкнали да ми отговорят. Така че междъбременно се обърнах към муленцето, сжалих си един Сървис Пак 2 bootable на испански (оригиналната ми ситема беше на английски) и сега си се веселя моткайки се между 2 различни куерти (английско и испанско) и бг фонетичка.
Извинете май бъбренето ме унесе!! :oops:
Ако има игра броете ме и Живик - да ти върнат парите!!
:D
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

User avatar
Кикаха
E'lir
Posts: 196
Joined: Sat Jul 16, 2005 10:23 am

Post by Кикаха » Sat Aug 12, 2006 12:16 pm

Ами ако ще се разчита на историята би трябвало примерно да стане нещо като фентъзи роман или подобно...Разказваш действията си и после "казваш" нещо...Не съм сигурен,но предполагам,че ще да е нещо такова...

User avatar
Couatl
Sorcerer
Posts: 492
Joined: Wed Feb 02, 2005 8:24 pm
Location: In the temple of the purple feathers

Post by Couatl » Sat Aug 12, 2006 12:54 pm

Точно това е идеята. За тези от вас, които не знаят що е то форумно РПГ: http://forums.rpgbg.net/viewforum.php?f ... 6388a04f4d

Разибра се онова е системно, а, доколкото схващам, вие искате вашето да е несистемно, но в общи линии мисля, че идеите ви се припокриват.
...

User avatar
Black_Sun
Merchant
Posts: 84
Joined: Tue Aug 30, 2005 7:27 am

Post by Black_Sun » Wed Aug 30, 2006 5:16 pm

:monkey:
Ако решите все пак да пробвате, бройте ме вътре - предпочитам писането дори пред сесиите на живо... Особено ако е с хора, които умеят да пишат, при това определено над средното ниво! :)

Ммм... по въпросът за сетигна - и двете страни са прави.
От една страна винаги съм искал да изиграя образа на поет-убиец от "Падналите Богове" на Дейвид Зиндел, на марсианец от "Марсански хроники" на Бредбъри или на пиуривар (тоест метаморф) от "Стената" или "Замъка на лорд Валънтайн" на Р. Силвъбърг... и още поне двайсет други неща... за вселената на Дюна да споменавам ли например или е ненужно?... :P

От друга страна тръпката да се създаде свой собствен сетинг е единствената сила, която държи група умни, скучаещи люде заедно.
Ефирен сън е Вечността
рояци пеперуди
те мене - спящия - сънуват.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest