Прогнози за мачовете от Световното

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Tue Jul 11, 2006 7:10 pm

Този спор ще остане в историята и след години вече ще е класика, щото надскача играта и минава отвъд нея. От това сиво първенство ще остане само статистиката и "случката" на финала. Все пак за да остане нещо освен статистиката пак Зидан трябваше да го направи. Подминатите псувни не могат да влизнат в аналите и се забравят, тях и статистиката не ги лови.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Jul 11, 2006 7:19 pm

Не мога да чета по устните, досега съм видял една дузина версии относно какво бил казал Матераци на Зидан, така че кой знае каква е била тази "брутална обида" и кой знае дали Зидан не го е обиждал също.
защото щом е италианец, значи ще да е казал нещо расистко. Може и да е казал, но такава сигурност без доказателства е идиотска.
Не знам, едва ли на финал просто така докато си ходиш се обръщаш и забиваш глава в противник.
http://sportni.bg/worldcup/?tid=40&oid=909229
Това не е много лека обида, дори и без да се взима предвид произхода на Зидан. Може и да кажеш, че пак не е сигурно - но мисля, че нито Матераци нито Зидан ще кажат каква е била причината. А мисля, че това което са извадили британските вестници 90% е вярно.
Какво мисли един италианец по въпроса:
http://sportni.bg/worldcup/?tid=40&oid=909156

Бтв, тренирал и футбол, и баскетбол и наистина има доста изцепки, но чак такива неща не се казват на мачовете. (Дори и футболните:)).
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Jul 11, 2006 7:24 pm

А мисля, че това което са извадили британските вестници 90% е вярно.
Мислиш, че е вярно? Браво, убеди ме. :lol: Факт е, че досега се появиха множество версии от най-различни хора четящи по устните, което поне на мен ми говори, че не можем да бъдем сигурни в нищо. Със също толкова доказателства аз мога да обявя, че еди-кой си от френския тим цял мач е псувал еди-кой си италианец, но пък онзи се е стърпял. 8-)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Jul 11, 2006 7:31 pm

Де да знаеш, може и Зидан да се е спънал и просто Матераци да му е бил на пътя...

Което отново говори за подлоста на Матераци - да застане там където ще падне Зидан!
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jul 11, 2006 7:31 pm

Абе няма никва значка кой кво казал, това са глупости. Провокации се правят НОН-СТОП във футбола и това никога на никого не е правило впечатление, нито пък е по някакъв начин наказуемо от правилата.

Зидан си изпусна нервите. Глупаво беше да го прави. Точка. Нема никви морални импликации тук. Никой не го обвинява, че е постъпил недостойно (французите и без него си мачкаха, както вече се каза), но подобна идиотска буквално патетична статия, която обяснява колко бил достоен да постъпи така, е просто смешна.

И он а сайд ноут, не разбирам защо всички толкова псуват световното, което беше в ПЪТИ по-читаво от предишното.
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Jul 11, 2006 7:38 pm

Ако говорим само за статията - прав си, както казах е доста патетична.
А аз от както се помня не съм гледал читаво световно. Днес четох някаква статия, мързи ме да я търся, как бейзбола и тн си нямали световно и били по добре.
Според мен няма и да има скоро добро световно - но не смятам че всичките мачове за последните 2 години примерно са гледани колкото тези през този 1 месец. По време на световното светът е футболна топка и толкова. Световната титла е в пъти по ценна от всякакви ШЛ та и Междуконтинентални купи. И ще продължи да е.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Jul 11, 2006 7:39 pm

Лудница. И аз станах патетичен...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Jul 11, 2006 10:55 pm

я стига,зидан като е бил в африканската махла да играе футбол кой знае какви са му ги приказвали,ама на световно все пак можеше да не се обиди веднъж за разнообразие,че да покаже класа,а не точно обратното да се държи като махленски африкански гамен
Image

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Tue Jul 11, 2006 11:34 pm

За момента просто изчаквам някаква официална версия на случилото се или по-точно на казаното. Каквато и да е обидата, това няма да "оневини" Зидан, но може да "обвини" Матераци и ситуацията да придобие малко по-различен изглед...
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jul 12, 2006 1:10 am

Българските спортни журналисти пак не пропуснаха случая да докажат, че са тотални олигофрени, потвърждение за което е цитираната статия. 8-)
Дано жив остане в него гордият и непобедим човешки дух. Което ни показа.
В нашия фолклор има има подобни случаи на саможертва, и жертва на най-милото дори...
“Даваш ли, даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра?”
Не я дава. Живота си и нейния дава, но от вярата си не се отказва.
:D 8-) :lol:
11 по десетобалната скала за жалък патос. :D
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed Jul 12, 2006 1:25 am

За български футболист да го беше казал - разбирам. Ама така... :roll:
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jul 12, 2006 9:02 am

За какъвто и футболист да беше казано пак си остава жалка патетична помия. :evil: :evil: :evil: Балканджи Йово, дрън-дрън! :evil:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Jul 12, 2006 9:27 am

Патосът на статията е не просто смешен (всъщност не мисля и че е особено забавен). Той е излишен. Което според мен важи с пълна сила и за самата статия. Що се касае до "голямата обида" и евентуалното "обвиняване" на Матераци, това е абсолютно изкуствено търсене на някаква пикантна сензация. Нашето Христенце години наред припкаше по терена и споменаваше свободно женската рода на футболисти и съдии по права и съребрена линия без капка притеснение, а народът български или се подсмихваше снизходително, или понякога открито се умиляваше. Каквото и да е казал Матераци, надали е било много по-сериозно от това да напсуваш някого на майка (друг е въпросът, че при различните култури това би постигнало различна степен на засягане). Зидан си изпусна нервите и изхвърча от терена - нищо необичайно за футбола. Нито пък беше решаващо за Франция. Решаващи бяха изпуснатата дузпа и крайният резултат.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jul 12, 2006 9:42 am

Бе мани. Аз гледах вчера "Часът на Милен Цветков", където куцо и сакато се скъса да се обажда, за да засвидетелства вечната си почит и коленопреклонно уважение към гаменската постъпка на Зидан. На всеки втори в устата му беше фразата: "Ами знаете ли какво щеше да направи Стоичков?!"

Цветков не се сети да отговори, че това, което Стоичков щеше да направи е да умре на място по простата причина, че ако той си беше отворил устата срещу Зидан, то Зидан щеше да го пречука. Щото всички знаем какви обича да ги приказва Камата. Пред него псувните на Матераци биха могли да минат за невинно детско стихтворение за зайчета и пчелички, гаси!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jul 12, 2006 10:52 am

Да, фенбойщината е една тежка болест и освен това широко разпространена за съжаление. Не знам защо толкова хора си мислят, че подобни обиди са нещо рядко на футболния терен, в множество интервюта футболистите си казват, че провокацията е неизменна част от играта. Щом си достатъчно тъп и неспособен да се контролираш при провокация при всичкия си опит на професионалист, сам си си виновен.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!