Концертчета дребни и не толкова дребни

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Litz
Ascendent

Re: Концертчета дребни и не толкова дребни

Post by Litz » Thu Jun 06, 2024 11:03 am

Бях на Avenged Sevenfold снощи. Доста празна зала, което беше жалко.

Чино Морено ги подгряваше и беше готино.

Разкошен концерт. Знам, че Мат имаше проблеми с гласа от години, но на живо е чудовище. Баси якия пич. Екраните и клипчетата и сметлинното шоу бяха един път, особено това на The Stage, но ми се ще да имат пиротехника, много обичам.

Хамбургската публика е крака обаче. В Германия дося само Берлинската публика доставя, ама може ли да седиш на песни като Hail to The King, Afterlife, Buried Alive, Nightmare?

Препоръчвам ги определено.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jun 14, 2024 10:32 pm

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Aug 26, 2024 12:52 pm

Oasis reunion tour е на 98 % сигурен :metal:

Това ще си заслужава само, за да гледа човек как двамата се тролят взаимно. Мисля да си взема билети.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Aug 28, 2024 12:20 pm

Офтопик във връзка с "Оазис"
Spoiler: show
Вчера се опитах да гледам участие на Лиъм Галахър в ток шоу, но станах герой на мемето "учил си английски Х години" - нищо не му разбирах от ломотенето автентичния акцент.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Aug 30, 2024 12:50 am

^Аз бях така, като гледах Зак Уайлд и групата му преди няколко години в София. Добре че не писах репортаж тогава. Докато пееше, му разбирах, обаче като почна да говори с неговия реднекски акцент, абсолютно нищо не разбрах, честно.

От друга страна, ЗОМГ и обявлението за предстоящото Цвете за Гошо:
https://www.facebook.com/cvetezagosho?locale=bg_BG
Дългичко е.
Spoiler: show
Фестивалът Цвете за Гошо от няколко години е невъзможно да се прави на поляната в Южния парк, където се правеше доста време по ред причини, които няма да изброявам. След това дойде Пандемията и беше задължително да има пропусквателен режим. Единственото подходящо място тогава се яви София Съмър Фест зад музея Земята и хората. Направихме го там и след 20тина години, през които музиканти, озучители, осветители, организатори... дори охраната участваха почти безплатно, заради Бате Гошо и за да го има феста.... беше време да започнат да получават нормални пари за работата си. Фестът е в календара на Столична Община и имаме бюджет, който е минимален и трудно покрива постоянно растящите разходи. Крайно време беше да сложим вход, за да можем да се разплащаме нормално за такова събитие. Разбира се половината "фенове" ни предадоха и не само че спряха да посещават феста, ами се скъсаха от мрънкане из Нета...Както и да е, хич не ми пук за мрънкофоните!!! Фестивалът Цвете за Гошо не прекъсна дори по време на Ковида, че за няколко Фейсбуккиселяци ли ще спре....защото имаме яка мотивация и нищо не трябва да ни спира да го правим. Чисто практично решихме да премахнем смволичния вход /20 лв. на ден, по 5 лв. на група/, за да спечелим нови фенове от хората, които ходят в Маймунарника и онези, дето се разхождат в Борисовата градина. На вас приятели, които сте си купили билети /5 човека/ ще ви върнем парите и ще ви обичаме истински. На останалите, заповядайте в Маймунарника на 7-8ми 09 от 18.00!
ПС Маймунарникът е култово място в Борисовата градина, където съм гледал малкото рок банди през 70те години на миналия век, преди да го забранят и затворят милиционерите. Да живее Рокендрола!!!
В.
Грамотен бе.
Кръпката като цяло все повече ми пада в очите.

Иначе аз на Цветето не съм ходил от две и двайсета - когато отидох най-вече за да видя Тангра и Бендида. Сега също няма да мога да отида, понеже няма да съм в София. А и все пак - трийсет лева не ми се даваха. Добре че пак са го направили безплатно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Aug 31, 2024 8:24 pm

Преди час време се прибрах от постановката на "The Phantom of the Opera" в НДК.
Беше яко.
Следващия път, когато отида на такова събитие, обаче ще гледам да си взема билет по-рано и за по-близо до сцената.
Учудих се колко различно беше от представлението, което гледах в Музикалния театър преди няколко години - въпреки че откъм музикално изпълнение беше едно към едно. В българското представление имаше юмручен двубой между Фантома и Раул, тук нямаше. В българското го имаше вдигането на полилея в началото, тук полилеят вече си беше вдигнат...
Но пък сега декорите бяха доста по-зрелищни, балетът също, а в заглавната песен електрическата китара ревна по-силно, отколкото очаквах, и я превърна в жив готик/симфо метъл. И отново, винаги - Карлота > всички останали.
Единствената ми истинска забележка е към превода - имаше грешки в субтитрите. На едно място вместо "Фантомът" пишеше "Фанмът".
Но да, беше готино. Сега не мога да си събера акъла.
Last edited by tigermaster on Tue Nov 12, 2024 12:04 am, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Sep 03, 2024 1:51 pm

А пък аз гледах "Дух" в Летния театър във Варна и съм много впечатлена. По филма с Патрик Суейзи и Деми Мур е, много добре направен, с чудесна музика и ако имате възможност, идете да го гледате!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Oct 16, 2024 4:42 pm

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Nov 14, 2024 7:56 am

Фронтменът на Rammstein Тил Линдеман е включил и България в европейското си турне "Meine Welt" ("Моят свят"). Той ще пристигне в София на 8 декември 2025 г.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Nov 30, 2024 11:13 am

Лол, а аз се чувствам вече стар. Лили Иванова с Нов Албум!!!!! :mrgreen:

https://www.ploshtadslaveikov.com/na-85 ... nov-album/

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Dec 11, 2024 2:56 pm

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 12, 2024 11:47 am

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Dec 19, 2024 3:27 pm

Orden Ogan ще свирят преди Manowar!
https://www.werock.bg/novini/orden-ogan ... 5?id=60616
Дано сколасам да отида тоя път, понеже тази година изпуснах фестивала по бая тъп начин.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting