Гледано напоследък, Част VI: 2049

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Wed Aug 30, 2023 1:07 am

"Heart of Stone":
https://www.imdb.com/title/tt13603966/
Очаквах да е рядко тъп филм и той наистина си беше такъв. Това не ми е проблем. Кефя се на глупости, ако имат хубав екшън...

Стига да нямам морален проблем със случващото се на екран. В случая го имаше същото, заради което почти изцяло спрях да гледам филми със супергерои - а именно, нашите, които са си поставили за цел да защитават обикновените хора от престъпници, изобщо не се интересуват колко невинни цивилни в действителност ще затрият, докато се гонят с "лошите". Една от добрите открива огън с автоматично оръжие посред улица в Лисабон, където има купища коли на обикновени хора. Гал Гадот, която я запомних, че се казва Стоун, само заради заглавието на филма, тръгва да бяга от някакви с автомати, които я гонят, и решава, че най-лесното ще е да цепи напряко през футболно игрище, на което играят два отбора деца...
Разбира се, невинни жертви, всъщност, нямаше, защото е ПГ-13 филм и не искаме пред главните ни герои да има някаква морална дилема, нали...
Извън това, сценарият е абсолютна глупост по възможно най-неправилния начин, който може да съществува. Една оригинална идея няма, дърпа идеи от къде ли не - от "Джон Уик", през горе-долу всичките шпионски екшъни, които съществуват, та до разните филми с Отмъстители в тях. Даже Хон Хортахарена очевидно иска да е Даниъл Бернхард в "Джон Уик". Екшънът, всъщност, не е зле, дори напротив, но е напълно абсурден и твърде безкръвен. Другото няма какво да го похвали човек толкова.
Тъпа работа. По-добре да бях работил.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Tue Sep 12, 2023 7:03 pm

"Семейство Адамс":
https://www.imdb.com/title/tt0101272/
Все така безобразно готин филм. Нищо не се взема на сериозно, всички преиграват като за последно и, изобщо, е страшен кеф. Трябва да видя Раул Хулия в драматична роля по някое време.
Уензди, разбира се, е абсолютна. Бтв, сериалът "Уензди" е пълен с препратки конкретно към този филм.
Яко. Бих гледал пак.

"Барби":
https://www.imdb.com/title/tt1517268/
Оказа се много по-могъщ филм, отколкото очаквах, и изобщо не се учудвам, че стана толкова хитов. Социален коментар се лее с кофите, амбицията в самата история е огромна, абсурдът - също. Песента на Кен е епична и не може да ми излезе от главата сега. В нея свири Слаш, бтв.
Яко.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20295
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Xellos » Tue Sep 12, 2023 9:31 pm

Дюма не е спирал да се върти в гроба откак са почнали да филмират ''Тримата мускетари'' до момента.
Тази версия от 2023-та мое да се каже, че не е баш по него та може и да си почине за малко до следващата. :spite:

https://www.imdb.com/title/tt12672536/?ref_=tt_urv

Як каст, декори алабала и т.н. ама нещо пак му липсва да е як. :ninja:

:spite: :spite:
Spoiler: show
:ninja:

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Moridin » Tue Sep 12, 2023 9:38 pm

Xellos wrote:
Tue Sep 12, 2023 9:31 pm
Дюма не е спирал да се върти в гроба откак са почнали да филмират ''Тримата мускетари'' до момента.
Тази версия от 2023-та мое да се каже, че не е баш по него та може и да си почине за малко до следващата. :spite:

https://www.imdb.com/title/tt12672536/?ref_=tt_urv

Як каст, декори алабала и т.н. ама нещо пак му липсва да е як. :ninja:

:spite: :spite:
Spoiler: show
Велика!
This is it. Ground zero.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1941
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Martix » Sun Sep 17, 2023 5:42 pm

Релевантността на този пост отдавна отмина, но все пак, ето последната група филми от 2023 оскарите, с която приключвам инициативата да изгледам всички номинирани филми (без документалките, кратките филми, и филмите номинирани само за песен). В предните няколко поста съм писал за най-добрите филми, за този останаха номинационните пълнежи, а и повечето ги гледах преди 6+ месеца и съм забравил почти всичко освен някоя друга запомнена сцена, така че сори, ще карам съвсем накратко.

Guillermo del Toro's Pinocchio - доста як, не ми е любимото нещо от Дел Торо, но заслужено взе оскара за анимация. Освен, че технически е лудница, филмът има и приятна модернизирана история, за разлика от емнайсетте други версии на Пинокио които излизат през няколко години.
8/10

Turning Red - май ако изключим страхотната музика нищо в този филм не ми хареса особено. Нивото му беше на онези резервни анимации, които пускат в кината, да обират детската публика, която вече е гледала mainstream хита на пиксар за сезона или каквото там има. Метафората за съзряването никога не е била разказвана толкова мързеливо. Хумори, химия и тн също бяха на съвсем средно ниво.
7/10

Marcel the Shell with Shoes On - не бих го нарекъл точно филм, по-скоро много дълго youtube клипче, или капан за награди ми идва на ума. Все пак е доста приятен артси експеримент.
7/10

The Sea Beast - още една средняшка анимация, която става за едно гледане.
7/10

Puss in Boots: The Last Wish - много як, това е дефиницията на филм, който punch-ва много над тегловия си клас. Докато пандата и пиратите отгоре профукаха космически бюджети за нищо, този си ползва парите умно и успява да excel-не във всяка категория. Чудесен сценарии, визуално най-добрия анимационен филм на годината си, забавен, добро темпо, страхотни запомнящи се злодеи. Няма слабо. Е, сцената с милите очички този път беше малко прекалена, ама какво да се прави. Поне компенсираха като добавиха онова сладко протягане на пръстчетата на предната лапичка, което котките толкова обичат, а имаше и мъркане.
8/10

Argentina, 1985 - като стана дума за борба с фашизма, ето още една силна драма, този път съдебна такава, за делата водени срещу генералите след военния преврат в Аржентина. Филмът не е нищо особено, но е стабилен, а и съдържа една от любимите ми сцени за годината - todos fachos, сцената, в която се чудят кой съдия може да води делото и се оказва, че всичките са фачоси. Също много харесах декорите, наистина те кара да се чувстваш все едно си в 80-те.
8/10

Navalny - от документалните предложения изгледах само този и то заради българската следа. Самата история как Грозев е спипал отровителите е страхотна, но филмът, не е особено добър като документалка - липсваха детайли, малко хаотично беше сглобен. А и нямаше чак толкова много съдържание за времетраенето си.
7.5/10

Living - не съм гледал оригинала на Куросава, но римейка доста ми хареса, благодарение на страхотната игра на Бил Найи.
8/10

To Leslie - добра игра и добре разказана история, но твърде малко ми пукаше за този филм и в резултат го изгледах безразличен. Прилична драма, става за запълване на номинации.
7/10

Aftersun - като изключим носталгичното чувство, което ми създаде с евтиния си турски all inclusive курорт, не останах фен на филма. Paul Mescal и Frankie Corio бяха чудесни, но подобен тип "артси" драми винаги трябва да гледам само като съм в подходящото настроение, и по-възможност с отворен анализ на филма пред мен, че да разбера какво гледам. Не е лош иначе, но спокойно бих го скипнал, ако трябва да си дам recommendation-и на себе си какво да гледам.
7/10

EO - и тук сме в другата крайност - пак артси драма, но тази ми хареса много. Магаренцето беше режисирано върховно добре. Историята е обикновена, но майсторски разказана, звука беше на ниво, както и операторството. Много готин филм, въпреки, че не ми допадна края.
7/10

Empire of Light - труден за гледане, като всеки филм занимаващ се с ментални състояния. Сценария нещо не ми допадна, визуално изглеждаше добре, и в каста има някой heavy hitter-и, но този ми беше най-малко любимия на тези оскари.
6/10

The Quiet Girl - бавна медитативна драма за съзряването от най-селски тип. Доста качествен филм.
7/10

Blonde - по-горе излъгах, това ми е най-малко любимия филм на тези оскари. Жалко за труда на Ана де Армас, защото сценария е просто отврат. Физически отблъскващ филм, който разглежда събжект метъра си (Мерилин Монро) през обектива на папарашка камера, неуморно търсеща всяка пролука или слабост, която да превърне в content за жадните за celebrity драма и цици зрители.
5/10

Mrs. Harris Goes to Paris - поредния емнайсети римейк на стар филм, базиран на сериал, базиран на книга, и тн. Не съм сигурен какво го дири на оскарите (добре де, роклите бяха доста яки, така че заслужена номинация за костюми), но е доста приятен, един от малкото wholesome филми, така че заслужава точки дори само за това. Би бил приятно прекарани 2 часа някоя неделя в компанията на телевизия Hallmark. Специална похвала също за Lesley Manville, която няколко години по-рано отново игра важна роля във филм за дизайнерски рокли - зверски добрия Phantom Thread.
7/10

Bardo, falsa crónica de unas cuantas verdades - още един артси-шок, този път мета поглед към измъчения си творец и неговото отношение към мексиканските му корени. Визуално пиршество, но сценарно ми дойде много разпокъсан. Daniel Giménez Cacho прави страхотна роля, а и Иняриту е в добра форма на режисьорския пулт.
6/10
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Wed Sep 20, 2023 2:05 am

"Гнездо на орли":
https://www.imdb.com/title/tt0065207/
Мега мъжкарският филм от края на шейсетте години. По сценарий на Алистър Маклейн, с Клинт Истууд и Ричард Бъртън в главните роли на много обучени войници, които проникват в нацистка крепост, за да спасят свои хора, да получат информация и да изтрепят всичко останало вътре. В началото има известно количество малоумни технически грешки, а и докато филмът си намери темпото, минава време, обаче от един момент нататък е просто страхотен екшън - при все че годините му личат. Има и сюжетни обрати, готин сценарий и хубави каскади.
Не го гледам за първи път и бих потретил по някое време.

"Костенурките нинджа: Пълен хаос":
https://www.imdb.com/title/tt8589698/
Истината е, че очаквах повече. На Сет Рогън просто трябва да му се забрани да пише сценарии за каквото и да е. Комплексарщината му се усеща на практика навсякъде, любовта му към кенефния хумор - също, а, за капак на всичко, финалът върви директно против една огромна част от посланието на филма. Извън това - има интересни идеи и историята не е лишена от потенциал, обаче можеше и трябваше да е по-добра.
Анимацията е очаквано страхотна. Екшънът е динамичен. Дизайнът на всичко е тотална олигофрения, което е прекрасно. Само че след Спайди-вселената и "Котаракът в чизми 2" просто не удря толкова силно.
Цялостното звуково оформление обаче не ми хареса. Технически не е зле, обаче филмът е просто прекалено шумен през цялото време. Когато образите не се надкрещяват (което е половината филм), в саундтрака или трещи нещо, или бумти някаква гето гняс. Тихи моменти почти няма. С това на ума - костенурчовците са просто адски досадни. Непрекъснато крещят, говорят един през друг, не си довършват изреченията, каканижат... Джеки Чан е вдъхновен избор за ролята на Сплинтър - хем се разпознава, хем не пречи на образа, а и има типична за Джеки Чан бойна сцена. Другите обаче нямат никакво значение, даже голяма част от образите щеше да е по-добре да ги няма.
Абе не знам. Не съжалявам за изгубеното време, но надали ще гледам филма пак скоро. Онзи от две и седма, където в българското озвучаване нинджите бяха Ъпсурт, май беше по-готин.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by coldie » Sat Sep 30, 2023 11:37 am

Кажете нещо за тия,които са в кината.
https://www.cinemacity.bg/cinemas/burga ... -mode=list

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Sat Sep 30, 2023 7:42 pm

"Мисията: Невъзможна" 4, 5, 6:
https://www.imdb.com/title/tt1229238/
https://www.imdb.com/title/tt2381249/
https://www.imdb.com/title/tt4912910/
Като подготовка за новия, който не можах да гледам на кино поради ред причини. Гледах ги преди няколко дена. Вече не помня абсолютно нищо, освен каскадите и образа на Ребека Фъргюсън от последните два, обаче се забавлявах страхотно. Визуално са яки, а и, за разлика от франчайзите за Бонд, Джон Маклейн и Индиана Джоунс, няма откровено слаби филми, което е предимство - но пък и Итън Хънт не достига техните върхове на практика никога, което пък е проблем.

"Гран Туризмо":
https://www.imdb.com/title/tt4495098/
Оказа се доста приятен спортен филм. Затрогващ и надъхващ където трябва, с хубава визия и чудесни актьорски представяния. Бих го гледал пак. Заради трейлърите очаквах да е съвсем различен, между другото.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by TheGrimReaper » Sun Oct 01, 2023 7:47 pm

От чисто любопитство изгледах Барбиту - става за един път, интересно упражнение по стил и общочовешки истини, като определено малките момиченца, които видях на влизане в киното дърпани от техните майки няма да разберат почти нищо от тази история, която не е съвсем за деца според мен.

Blue Beetle - по-добър от The Flash & Black Adam (това беше голям потрес, толкова зле, че накара Скалата да притича обратно в лагера на Торето, че тук не му се получи нещо със супергеройските истории), нов герой, нов късмет дето се вика, да видим колко ще го задържат в новата вселена подготвяна от Сафран и Гън. Имаше интересни екшън сцени, малко хуморески, традиционните неща за израстване на героя и развитието на ценностната му система. Ефектите бяха добре направени, но трябва да го гледам на 4к пак, за да преценя по-точно, като дойде на диск ще се занимая с него. Но на първо четене, не лош главен персонаж, от поддържащите най-яка беше бабата в семейството, чичото също беше дебилен, другите край тях малко или много клиширани, но не пречеха на историята и не спъваха сюжета. Бих гледал продължение определено.

No one can save you - странен филм с минимално количество реплики, повече разчитащ на интересно позициониране на камерата плюс добро изпълнение на главната героиня, която с малко думи, но с повече лицеви умения да предаде емоциите на екран. Завърши доста неочаквано и края ми се стори доста creepy/disturbed, като обаче имаше на моменти доста комедийни сцени, които малко не се връзваха с цялото напрежение пропило филма от самото начало. Не-лош филм, чиято главна героиня го дърпа напред с нейното изпълнение.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Thu Oct 12, 2023 3:08 am

"Закрилникът 3":
https://www.imdb.com/title/tt17024450/
Изобщо нямам представа откъде са високите оценки и добрите отзиви. Неведнъж съм писал, че харесвам предишните два филма твърде много. Сега не смея да ги погледна отново, защото това тук беше прекалено зле. Единственото хубаво нещо бяха някои гледки в Италия. Останалото беше тъп екшън със Стивън Сегал, обаче с по-малко екшън, по-лошо айкидо и повече претенция. Даже имаме сцена, в която Дензъл седи на стол и, почти без да мръдне, демонстрира превъзходство в бой и в остроумие - за което Сегал отнася бая подигравки напоследък, и с право. И абсолютно кошмарен саундтрак. Антоан Фукуа обясняваше как се опитвал да убеждава Дензъл Уошингтън да не си прави сам каскадите. Не знам какво точно е искал да каже, понеже тук просто няма нищо впечатляващо откъм каскадьорщина. В предишния филм поне имаше бой в движеща се кола, който изглеждаше интересно. Сценарият е пълна глупост, а Робърт Маккол през една огромна част от филма е просто дразнещо пасивен - съвсем различен от героя в предишните филми, който правеше всичко по силите си да помага на хората около себе си. Тук просто стои и гледа как мафията пребива и убива невинни граждани около него и не прави нищо. (Да, уж е ранен, ама пак...) Дакота Фанинг е някаква досада, а за образа й непрекъснато се правеха декларации, които така и не бяха покрити с нищо

"Мисията: Невъзможна: Пълна разплата: Част първа":
https://www.imdb.com/title/tt9603212/
Общо взето - каквото се очаква, само че в над два часа и половина и без смислен завършек, понеже е част първа. Краде безсрамно идеи от къде ли не - "Джон Уик", поредицата за Шерлок Холмс, "Властелинът на пръстените"... Каскадите са зрелищни, обаче като съм гледал финала на "Континентъл" наскоро, просто не въздействат толкова силно, въпреки че за сравнение по отношение на бюджет и мащаб и дума не може да става. А и просто голяма част от екшъна изглеждаше прекалено безопасен - не само за героите, а и за Том Круз - някои падания очевидно не можеше да ги направи както трябва в един дубъл и на места го спасяваха с монтаж. И при предишните филми го забелязах това, ама там не ми пречеше толкова.
Сценарият е... Ъх... Омешайте идеи от досегашните филми с "Властелинът на пръстените", вкарайте директна имитация на италианските дискотечни сцени от "Джон Уик 2", добавете Айрийн Адлър, но още по-досадна от тази в сериала с Къмбърбач, разбъркайте хубаво и ще получите този филм. Само че вместо пръстен има ключ от подводница, на която в началото Захари Бахаров умря тъпо, а вместо Саурон е някакъв вездесъщ самопрограмиращ се изкуствен интелект.
Обичайната глупост, с други думи. Не пречи много.
Голям плюс е Пом Клементиф - нейните бойни сцени бяха най-готини, а и тя има достатъчно силно излъчване, за да направи радващ образ, въпреки че сценарият й пречи.
Хейли Атуел е готина актриса, обаче в момента не помня как се казваше героинята й, затова й казвам Айрийн Адлър. А гледах филма преди два часа.
Ребека Фъргюсън я похабиха много злостно, а тя беше най-готиният образ в предишните филми. А и се справя десет пъти по-добре от Том Круз с бойните сцени, просто да кажа.
Искам сгъваеми ножове като на Гейбриъл - дето може да го забие до дръжката в обшивката на движещ се влак и после да увисне на една ръка на дръжката, без да я отчупи. Яка работа.
По време на екшъна върху влака накрая беше направо смешно как Том Круз и Гейбриъл бяха като на някаква пътечка в парка във ветровит ден - правят си зрелищни техники и подскачат, без дори да се заклатушкат, въпреки че уж са върху движещ се с огромна скорост влак, докато всички други, които се качваха около тях, се клатеха и приклякаха, за да пазят равновесие. Явно като си главен персонаж или основен злодей, действаш по други физични закони.
Филмът, както се оказа, е финансов неуспех. Не го очаквах, честно казано, но не съм учуден - просто това е близо тричасов половин филм, но пък за сметка на това струва почти колкото предишните две части от поредицата, взети заедно.
Истината е, че се забавлявах доста с този филм и ще гледам и следващия, обаче не съм сигурен, че нямаше да изчакам него, ако знаех, че няма да получа истинска развръзка на нищо.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Mon Oct 16, 2023 2:20 pm

"Дракула" на Франсис Форд Копола:
https://www.imdb.com/title/tt0103874/

Най-после го гледах и след като съм се запознал с пълно издание на книгата.
Бях го гледал преди двайсетина години. Тогава много ми хареса. Сега - също, но този път забелязах някои проблеми, които донейде ми вгорчиха удоволствието. Визуално е трепач, откъм актьорски изпълнения - също. Дори Киану Рийвс, когото критикуват често за ролята му тук, ми хареса, макар че ми беше странно да го гледам като английски джентълмен. Антъни Хопкинс и Гари Олдман заслужават доста награди. Мисля, че това е единственият филм за графа, който се придържа към основните събития от литературния оригинал, който съм гледал. Същевременно обаче си позволява прекалено много волности, огромна част от които според мен не са за добро. Романтичната врътка, около която е изграден практически целият сюжет на филма, съсипва Мина напълно, а превръщането на Дракула в трагично влюбен романтик е опасно близо до оправдаване на зверствата, които той извърши в рамките на филма. Поне да не го бяха показали да храни невестите си с живо бебе, като ще го правят такъв.
Пак - заслужава си заради откачената визия, но има какво да се желае.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Thu Oct 19, 2023 11:07 pm

"Създателят":
https://www.imdb.com/title/tt11858890/
Предвид финансовите му резултати, явно човечеството напоследък не иска оригинална екшън фантастика. Жалко, защото филмът всъщност е готин. Изглежда убийствено, операторска работа и ефекти са на гигантско ниво, героите са готини и емоцията удря силно. Повече такива филми ми трябват.
Печели точки, защото всъщност не демонизира модерната технология.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
alshu
Elder God
Posts: 5252
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by alshu » Fri Oct 20, 2023 5:27 pm

tigermaster wrote:
Thu Oct 19, 2023 11:07 pm
"Създателят"
The Creator is a Stupid Movie and it Gets Stupider the More You Think About It -
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by TheGrimReaper » Sat Oct 21, 2023 5:30 pm

Събраха се няколко филма от близките дни, кратки впечатления:

The Burial - court room drama по реални събития с участието на Томи Лий Джоунс и Джейми Фокс, доста добре беше изигран и режисиран, ако и повечето сцени да бяха в съдебната зала и хората предимно си говореха. Интересен тандем между главните герои се беше получил и имаха химия през цялото време, докато различни събития се случваха с тях по време на филма, но показаха как да излязат победители от тази наглед невъзможна борба срещу голям корпоративен гигант.

The Mill - камерен филм, който докато изгради сюжета си и взе, че свърши, имаше някакъв потенциал, но беше опропастен с бавното си темпо, въпреки интересната метафора/аналогия с корпоративната култура във всяко едно предприятие и клишираните HR мотивационни тъпотии, които ни бутат в гърлото при всеки възможен случай.

Expend4bles - не е абсолютната трагедия, но е далеч от първите два филма от поредицата, с доста CGI фон и Меган Фокс, която е станала още по-противна разпоретина.

Army of the dead - не лош прочит на отколешната тема за зомби пандемия, доста екшън, кървища на кило и крайно разнообразен отбор от участници, но плоската перспектива, която изградиха за всеки персонаж малко намали ентусиазма ми, иначе като цяло не беше лош пример от жанра.

Army of thieves - предистория на горния, с повече комедия, по-малко екшън и почти никакви зомбита, по-скоро беше heist комедия с приятни локации и достатъчно неразтеглено повествование, което да ми поддържа интереса.

Equalizer 3 - доста скучен и предвидим екшън, то не че съм бил фен на предните части, но те бяха малко по-добри от това трето нещо, което за щастие ще е и последно.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6459
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Tue Oct 31, 2023 12:12 am

"Привидения в къщата":
https://www.imdb.com/title/tt1695843/
Закон - ако историята е идеална за филм на Тим Бъртън, а режисьорът не е Тим Бъртън, в никакъв случай не трябва да се опитва да имитира Тим Бъртън. Просто няма да стане. Пример - този филм. Извън готините актьори, не знам за какво да го похваля.

Заради него обаче гледах "Бийтълджус" за втори път:
https://www.imdb.com/title/tt0094721/
Първият беше, когато бях на петнайсет. Тогава филмът ме попиля от кеф. Сега също ми хареса, макар че мисля, че му трябваше малко повече времетраене, за да се разгърнат някои неща както трябва. Готино е да се види как почеркът на Тим Бъртън започва да се оформя, а и самата идея за семейство призраци, които викат екзорсист да премахне досадните живи хора, настанили се в къщата им, е прекалено очарователна, за да не се забавлява човек с нея.

"Херкулес" със Скалата:
https://www.imdb.com/title/tt1267297/
И него - за втори път. Преди ми хареса. Сега се смях на глупостите вътре. Поне се забавлявах. Филмът успява да даде две напълно противоположни едно на друго обещания и да наруши и двете. Трейлърите обещават митологичен Херкулес битки с чудовища. Това във филма го няма. Самият филм от самото начало дава заявка да покаже истината зад легендите - и се проваля напълно, защото не показва никаква истина. Египетски мечове, арабски лъкове, римски брони и шлемове, викингски брадви... Пак, забавно е, зрелищно е, обаче можеше и трябваше да е по-добре. Като капак - откриващата сцена е на практика същата като в "Кралят на скорпионите", само че там ми хареса повече.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests