Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Shamajotsi » Thu May 18, 2023 6:43 pm

На Марфа преразказът на събитията е много точен. Аз вчера се двуомях дали да не дам само заглавието на "Сега", "Зам.-главният прокурор даде главния прокурор на прокурор", като обобщение.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Litz » Sun May 21, 2023 3:01 pm

Много як пост на Марфа.

Аз бТВ съм в недоумение как нашите отново се занимават с Гешев, сЪдЕбНа РеФорМа, промяна с конституцията с под 60 депутата, докато Костя като пълен хитлерист стои и казва, че "украинските паразити" (или не знам кво точно беше казал, но нещо подобно, трябва да се разкарат или нещо подобно.

Ма направете нещо бе идиоти, нещастни. Оня ви обижда, мълчите (вместо да сложат вуду кукла или нещо подобно), ся продължава да нарушава закона и нищо. Преди време почна да обижда тяхна депутатка на външен вид, по ужасно грозен и сексистки начин, и никой от лидерите не излезе да в защити тая жена и да каже, че това е недопустимо. Повечето му будки за събиране на подписи били нелегални, нищо. Честно, в момента, нито Гешев, нито Бойко, нито съдебната реформа, нито ДПС и Росенец са проблеми, като тоя фашист, който по всичко изглежда е по-умен и хитър от всичкия тоя умнокрасивитет заедно.

Ебаси нещастниците. Мисля повече да не гласувам за никого, да си взема немското и да се откажа от българското (нищо, че не съм длъжна). Егати боклуците.

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Shamajotsi » Sun May 21, 2023 7:24 pm

Еха.

Покрай размислите и страстите след последните избори, рекох и аз да дам моите две стижки, ама пустият мързел ме възпря. Но след тези страсти вече не мога и аз да му тегля една майна, като да вляза в тон, и да си кажа моето, да го еба!

Ся, първо, кофти ли им е комуникацията на родните политици? Много ясно, това няма да го споря. Гениален и очарователен политик ли е Копейкин? Категорично не. Не знам дали ти, Лиц, си водила разговор с патриотичния електорат - не през социални мрежи, а истински разговор, очи в очи - но аз съм. Помня как, макар и в залеза на "Атака" мой близък твърдеше, че "абе Волен може да е всякакъв, ама поне е единственият, който казва истината." Тъй че не, не е човекът, който дава посланията, нито начинът по който ги изразява - просто понякога човек иска да чуе комфортна "истина" и гласува за този, който угажда на това желание. Нали, едно е "клета майка на три морета", друго е "какви да са квотите за ВСС и да се избира ли ад-хок прокурор от съдийската колегия при разследване на главния прокурор". Нищо, че второто засяга половината от една от трите власти. Ама да не се отклонявам, че и мен ще ме обвиниш, че само говоря за сЪдЕбНа РеФорМа.

И не, никой не прави нищо за незаконите прояви на "Възраждане". Между другото, покрай тази партия и самия Копейкин има много по-сериозни незаконности. Например, твърди се че "Възраждане" е основана на конгрес само с 68 души, много по-малко от исканите по закон 500, като после бройките са били запълвани с имената на починали. И се знае, че Копейкин е подал невярна автобиография за да получи поста на директор на Добричкия исторически музей. И двете са обществени тайни и, наистина, нищо не се прави. Прокуратурата не се самосезира и аз бих твърдял, че дори някой да я сезира, кел файда, при все че това ще са последните дела в нечие чекмедже. Бих го казал, ама ще изляза като поредния ебахти и боклук, който само говори за сЪдЕбНа РеФорМа, тъй че - ПП-ДБ са ми виновни, че не сезират същата прокуратура, срещу която се борят.

В смисъл, в нашата държава прокуратурата си пипат ушите по казус с изпрани 5 милиона евро, където част от перачите вече са опандизени във Великобритания и информация за който казус не можем да намерим преводач от испански вече повече от година. Прокуратурата отказва да разследва документна измама като на Копейкин от страна на изпълнителният директор на БНТ. На хора в ареста им се отказват животоспасяващи операции, докато техен роднина не прехвърли фирмата си на някакъв от прокурорите. Филчев спира разлседване срещу себе си... И т.н. и т.н. пак се отплесвам по пустата сЪдЕбНа РеФорМа и отклонявам общественото внимание от истинския проблем - незаконните будки за събиране на подписи.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Litz » Sun May 21, 2023 8:38 pm

@Shamajotsi проблемът на нашите е, че нямат послания, с които да привлекат някакъв електорат, нямат ярки ярки личност или ако имат ги набутват с преференция номер 27, дето освен ако не си Козилата или Манол Пейков, никъде шанс да влезеш. Или като Лена,се отказват от мястото. Евала Харвард.

Говорят абстрактно за проблемите на хората. Да ясно е, че в съдебната реформа се корени проблемът, но обясни на простия човек какви са проблемите, и как ще ги решиш. Дай пример със Семерджиев примерно и чадърът над него. А не гони хора с дрегери и негодни тестове за дрога и да отнемеш книжката на хора дето преди пет дена са пушили чадел.

За дигитализация говори за това кои проблеми ще се решат с дигитализация. Ма не , как ще махаш синия талон, а нещо по-съществено ако може.

Също така великите радетели за сЪдЕбНа РеФорМа, когато Надка беше министър, не изгониха съветския сигнал, след многобройните сигнали на Методи Лалов (щото за тях той е враг номер едно).

Ся се обясняват за някакви глупости, конституционни реформи с под 60 депутата и как ГЕРБ трябва да правят, квото те им кажат. Втф бе?

В същото време един нещастен фашист и групата им си го оставят да си вилнее и да говори глупости. Да вика поп, да освещава залата, да ги нарича Доносническа България и тн

Късата Пишка преди дни постна това
FB_IMG_1684689524729.jpg
FB_IMG_1684689524729.jpg (35.13 KiB) Viewed 1477 times
А днес пък буквално преди часове на шествието му, орките са замеряли сградата на ЕК с червена боя, ма да.

https://euronewsbulgaria.com/news/14297 ... parlamenta

Костя е класически харизматичен лидер по Вебер, както и Тиквун и не знам защо огромна част от електората на ДБ-ПП отказва да го приеме това.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6438
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by tigermaster » Mon May 22, 2023 3:34 pm

Понеже не разбирам достатъчно от политика - някой ще ми обясни ли хавата с ротационния премиер, понеже в момента ми изглежда като пълна простотия?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by The Dragon » Mon May 22, 2023 3:52 pm

tigermaster wrote:
Mon May 22, 2023 3:34 pm
Понеже не разбирам достатъчно от политика - някой ще ми обясни ли хавата с ротационния премиер, понеже в момента ми изглежда като пълна простотия?
От Козяк и Брюксел са ги стиснали за топките. Но не е изключено и да се разпадне. Както и да е. Мир на праха на ПП и на ДБ.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Shamajotsi » Mon May 22, 2023 6:52 pm

Аз като слушам, с шапка или без, всеки избор на ПП-ДБ е бил грешния, който водел до отлив на гласове и победа на Копейкин на следващите избори.

Иначе както ги гледам нещата, този сценарий е близо до този, който Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и сие чертаха при евентуална (и впоследствие несъстояла се) тяхна победа. Първите 9 месеца правителството ще е съставено с техен мандат и премиер, доколкото разбирам ще е с един министър на ГЕРБ (уви, не 0, каквито бяха заявките от преди това), посочените приоритети ще са тези, които те искаха.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Litz » Sat May 27, 2023 1:58 pm

ПъПъ бяха изключително слабоумни като вкараха Руди Гела в листите си и сега са surprised Pikachu face.

Смисъл това беше ясно.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11232
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Marfa » Sat May 27, 2023 3:37 pm

Както писах и във фейса, и в туитър:
Аз, да ви кажа, много се изненадах, че Руди Гела е боклук. Нямаше никакви индикации за това.
Ми квото сам си направиш и прочее... :roll:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by The Dragon » Sat May 27, 2023 6:45 pm

ГЕРБ замразяват преговорите за правителство с "Продължаваме промяната - ДБ", обяви кандидатът на партията за премиер Мария Габриел след заседание на ръководството на партията, свикано след изнесения вчера запис.
Шокирано пикачу. Най лошото е че реално ПП отвратиха голяма част от гласувалите за тях, а и ДБ не изглеждат много добре в момента.

@Marfa Кой беше онзи крал който беше казал, одобрявам предателството, но мразя предателите? Явно тази част от историята не се преподава в Харвард ...

А и много коментатори бяха много забавни тази седмица със всички ментални и риторични гимнастики как всичко това е правилно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6263
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Demandred » Sun May 28, 2023 11:42 pm

The Dragon wrote:
Sat May 27, 2023 6:45 pm
Кой беше онзи крал който беше казал, одобрявам предателството, но мразя предателите?
Юлий Цезар.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by The Dragon » Mon May 29, 2023 9:57 am

Demandred wrote:
Sun May 28, 2023 11:42 pm
The Dragon wrote:
Sat May 27, 2023 6:45 pm
Кой беше онзи крал който беше казал, одобрявам предателството, но мразя предателите?
Юлий Цезар.
Октавиан всъщност.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11232
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by Marfa » Thu Jun 01, 2023 9:34 am

Искам да ви кажа, че вече напълно се обърках и не знам какво става. И освен това се опитвам да разбера за себе си дали Гешев е по-луд от Филчев.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.


User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by трубадур » Thu Jun 01, 2023 12:20 pm

:shock: :shock: :shock: :shock:

не че трябва да се изнанадвам, ама...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests