Гледано напоследък, Част VI: 2049

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Sun May 21, 2023 1:01 am

"AKA", преведено от българския фенсъбър като "Адам Франко":
https://www.imdb.com/title/tt27197387/
Четох отзиви, че бил като френски "Джон Уик", заради което и реших да го гледам.
За жалост е лошо ксерокопие на "Джон Уик", което взема с кофите идеи за екшън сцените от филма с Киану Рийвс, обаче игнорира практически всичко, което го превърна в явлението, което той е. "Джон Уик" е, все пак, добре написан филм - в рамките на целите, които си поставя.
Това тук не е.
Има някои напълно абсурдни - по неправилния начин - сцени, сценарият е прекалено увъртян, никой от образите не получава достатъчно развитие, за да работи както трябва, а екшънът, макар и добре хореографиран и изпълнен, прекалено често е прекалено очевидна имитация на "Джон Уик", само че с повече удари и по-малко хвърляния и ключове. На моменти дори разположението на камерата е едно към едно със сцени от оригинала. Албан Леноар стои добре в бойните сцени, обаче като актьор е пълно дърво - а може и проблемът да е в сценария или режисурата, де да знам.
А и във всеки филм за Джон Уик има противници, които могат да му се опрат - Даниъл Бернхард в първия, Комон във втория, Марк Дакаскос и нинджите му в третия, Марко Зарор, Скот Адкинс и Дони Йен в четвъртия. Тук нашият Адам Франко минава през всичките като нож през масло.
Скука.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Ghibli » Mon May 22, 2023 10:24 am

X години след излизането му на екран, гледах Kingsman (първия). Нямаше да коментирам, ако не бяха всичките хвалби от хора тук, защото мен филмът ме впечатли доста негативно в два конкретни момента и се чудя как пък никой не спомена недостатъците му.
1. Шведската принцеса, която внезапно стана дебил, и финалната сцена със секса ме възмутиха крайно. Наличието на подобен персонаж и сюжетно развитие може да са намигване от авторите към всичките простотии на Бонд филмите, но вие уж сте в новото време, дръжте се подобаващо.
2. Касапницата в църквата беше абсолютното дъно в морален смисъл. Отблъсна ме твърде явното самолюбие, което се лееше от екрана.
Иначе да, яка идея, яки актьори, костюмите са върха, екшънът е супер, Колин Фърт трябва да бъде някак клониран и запазен за поколенията, Марк Стронг също. Но не бих го хвалила така, както някои (не споменавам имена) го хвалиха пред мен.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Mon May 22, 2023 8:22 pm

Тролиш или верно го мислиш, че такава тлъста стръв отдавна не ми е попадала :mrgreen:

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Litz » Wed May 24, 2023 11:07 pm

Beau is afraid е най-амбициозният и най-дългия филм на Ари Астър и същевременно най-лошият му. Филмът трябва да е с минимум 30 минути по-кратък, ако не и повече.

Първият час и нещо от тоя филм е абсолютно великолепие. Не бях виждала във филм толкова добре показано какво е да живееш с екстремна и парализираща тревожност и чувство за вина и беше толкова добре направено, а улицата, където живее Бо е 1 към 1 със зоната около централната гара на Франкфурт и хора аз се чувствах точно така там. Даже у филма не беше толкова брутално, както беше у Франкфурт.

Сцените с Нейтън Лейн и семейството му бяха топ, както и сикуанса в гората. Перфе.

Ениуей, всичко до третия акт беше перфектно и ми хареса, но после стана една скука, една тегавост, едни преразкази на какво е станало досега, едни отегчителни монолози на Пари Люпон, абе въобще Ари Астър знае как да изгражда и да създава съспенс, но не знае как да го ризолвне.

Изненадана съм, че детето дето играе младия Бо, е истински човек, а не сиджиай подмладяване. Ебаси перфектния кастинг.

Някакви по-спойлерски неща, дето ме изпразниха
Spoiler: show
всичко след като Мона се появява и почва да обяснява как всичко е част от пъкления ѝ план ТМ и как е инсценировка смъртта си, огромният хуй (да разбирам, метафора е, за това, че баща му е a huge dick) #im14andthisisdeep, въобще тая част е втф. Може да се клъцне спокойно.

Съдебният процес накрая по-скоро работи за мен, но това е ако Бо сам се съди

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Fri Jun 02, 2023 3:00 am

"Енола Холмс":
https://www.imdb.com/title/tt7846844/
Доста приятен тийнейджърски филм. Трябваше да го гледам по-рано.
Мили Боби Браун и Хелена Бонъм Картър изобщо не стават за екшън. Добре че филмът не е постоянен търкал, понеже и двете иначе се справят чудесно с ролите си.
Хенри Кавил е страхотен като Шерлок Холмс, макар да не следва напълно писанията на Артър Конан Дойл.
Сценарият бива, визията - също, мащабно е, красиво е, динамично е. Трябва да гледам и продължението по някое време.

"Сянката":
https://www.imdb.com/title/tt0111143/
Като бях на петнайсет, по диемите го въртяха непрекъснато и него време го гледах няколко пъти. Тогава ми се беше видял най-великото нещо на света. Сега...
Уф.
Идеята е готина, а визията е убийствена и, честно казано, изненадвам се, че не е взел някоя престижна награда за визуални ефекти и операторско изпълнение. Музиката също е доста приятна.
Сюжетът на първия Ноланов Батман наистина е твърде подобен на този.
С това на ума - филмът е просто тъп, а и не знае какво иска да постигне. В един момент го раздава като пълп приключение и ноар с фентъзи елементи - и тогава е яко. После обаче вкарват някакъв абсолютно модерен (като за деветдесетте) романс, а Пенелъпи Ан Милър започва да играе като в порно и влече всичко надолу. От всичките актьори май само Джон Лоун знае къде се намира през цялото време и образът му радва с грандоманска простотия. Алек Болдуин е с достатъчно гаднярско излъчване за такава главна роля, обаче сценарият му пречи непрекъснато да се разгърне - непрекъснато го подкопава с някакви тъпи уан-лайнери и глупости. Нещото не знае дали иска да е мрачно или да е забавно и, в крайна сметка, пропада и в двете. Все пак си струва заради ефектите.

"Кураж под огъня":
https://www.imdb.com/title/tt0115956/
Повлияна от "Рашомон" криминална мистерия за американската армия. Изглежда добре, особено в сцените, където се показва какво се постига с напалм, Дензъл Уошингтън е страхотен и, като цяло, филмът е добър. Само дето Мег Райън в ролята на корав армейски капитан... Не знам в нейното изпълнение ли беше проблемът, или в това, че не мога да я възприема извън романтична комедия, обаче не ми стоеше на място. Лу Даймънд Филипс е разкошен. Трябваше да има по-сериозна кариера той, много добър актьор е и има хубаво излъчване. Мат Деймън на млади години е странен.

"Версия "Пеликан":
https://www.imdb.com/title/tt0107798/
Криминален трилър, базиран на Джон Гришам. Гришам ми е изключително скучен като писател, обаче повечето адаптации по книгите му, които съм гледал, са ми харесали - включително и тази. Динамичен криминален трилър, който определено заслужава повече от 6,6/10 - дори само заради майсторската режисура и страхотните изпълнения на Дензъл Уошингтън и Джулия Робъртс. Все пак - сериозен минус е един леко крийпи романс между университетски преподавател по право и негова студентка, който служи за завръзка на историята. Все пак - добър филм.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Shamajotsi » Mon Jun 05, 2023 7:25 pm

Spider-man: Across the Spider-Verse

(след много размишления, реших да пиша тук а не в MCU темата, щото технически този филм не е част от MCU, май)

Филмът е разкошен. В момента си викам дали да не го гледам втори път на кино, а не е като да няма и други неща, които да се въртят сега. Визия, звук, история, voice acting - всичко е отлично и се навръзва с останалото за да се създаде продължение, което е по-добро от предната част. Забавен е, но не по досаден quippy начин, както е популярно днес, и когато трябва да е сериозен, филмът е сериозен. Има фенсървиз, ама наистина добре позициониран и използван фенсървиз - така че да допринася за филма и да не пречи, ако не си наясно какво се случва (например - не съм гледал Венъм бозите и те са закачени малко и това не ме бъркаше хич).

Абе малко е все едно снимачният екип са изгледали Локи, МоМ и последния Спайдър-Мен с Том Холанд и са си рекли "уф, бе дай да им покажем как се прави това, което са искали да направят" - и са сътворили продукт, по-добър от тези три филма на Дисни, взети заедно (то не че е особено трудно, като се замисля).

Сега като пиша този пост се чудя кое най ми е останало в съзнанието, ама толкова неща ми идват в главата - Хоуби, Мумбатан, онази сцена с Гуен, Майлс и Ню Йорк, кибер-пънк нотките накрая на филма, разговора между Гуен и баща ѝ...

Това за мен определено е най-добрия "Marvel movie" от Into the Spider-Verse насам. Затвърждава у мен пристрастието ми към всички спайди-персонажи като любими мои Марвъл персонажи. Вече нямам търпение за Beyond the Spider-Verse.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Tue Jun 06, 2023 1:36 am

"Ран":
https://www.imdb.com/title/tt0089881/
Гледах го преди двайсетина години. Оттогава бях запомнил най-вече битките и красивата визия.
Все още е един от най-великите филми изобщо. Тацуя Накадай е могъщество, а и филмът е пир за очите. Бях забравил обаче колко гаднярска история е в цялост. В другите филми на Куросава, които съм гледал, все има някакъв оптимизъм. Тук го няма, а и с такова послание е трудно да го има. Чел съм "Крал Лир" в гимназията - малко преди да гледам филма, всъщност - обаче не я помня изобщо. Предполагам, че и там е така - гадняри вършат гадости и накрая почти всичките умират. Бтв, подкрепях Каеде през цялото време, с всичката гадория, която тя сътвори. Това прави ли ме лош човек?

"The Super Mario Bros. Movie":
https://www.imdb.com/title/tt6718170/
За феновете на игрите вероятно ще е празник. За мен беше просто приятен и динамичен детски филм с хубава анимация, готини герои и толкова абсурден сюжет и сетинг, че непрекъснато извикваше усмивка на лицето ми. Имах нужда от нещо такова след "Ран". Звездата е Джак Блек, разбира се. Неговият Баузър слуша хеви метъл, свири на пиано, пее и откъдето мине, градове падат. Мой тип образ. Виках за него. Bowser! Born! To Live! Forevermore! Гласът на Аня Тейлър Джой се разпознава веднага, бтв, а и нейната принцеса е екшън герой - не го очаквах. Марио и Луиджи също са готини. "Супер Марио" не съм играл от около сто хиляди години, обаче механиките, които си спомнях, са оползотворени страхотно в екшъна.
Имам чувството, че онази песен на Бони Тайлър се превръща в нещо задължително за екшън с комедиен тон - има я и в "Тетрис", и в "Убийствен влак", и в "Шазам 2", а сега и тук. Стои добре. Включването на разни хитови парчета в саундтрака успя да ме зарадва - особено "Battle Without Honor and Humanity" на Томоясу Хотей в началото.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Wed Jun 14, 2023 11:43 pm

"Сису":
https://www.imdb.com/title/tt14846026/
Видях сравнения с "Джон Уик", обаче вече всеки ниско/среднобюджетен кървав екшън го сравняват с филма на Киану Рийвс, така че това не е учудващо.
Видях немалко мнения, че "Сису" е най-добрият екшън за тази година. Дали е най-добрият не знам, обаче сигурно е най-кървавият. Елементарна по възможно най-правилния начин история, разкошно снимане, страхотен главен герой (който си спаси кученцето, така че по-добре да не го сравняваме с Джон Уик)... И брутално насилие. Кръв, крайници и черва хвърчат на поразия. Филмът определено си е заслужил възрастовото ограничение. Не е за хора със слаб стомах, не е и за хора, за които е трудно да понесат смърт на животно на екрана. Стряскащ момент беше.
Spoiler: show
Конят на главния герой стъпи върху противопехотна мина. Ясно е какво остана от него.
По визуалните ефекти са работили българи - доколкото мога да преценя, добра работа са свършили.
Музиката е готина.
Като цяло - филмът за мен беше доста емоционален и адреналинов и бих го гледал пак още веднага.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Mon Jun 19, 2023 3:51 am

"Клиентът":
https://www.imdb.com/title/tt0109446/
Криминален трилър по Джон Гришам отпреди трийсетина години.
Сюзън Сарандън си заслужава номинацията за "Оскар". Томи Лий Джоунс си е в типичната за него роля, обаче винаги радва. Брад Ренфро е страхотен.

Историята се завързва доста интересно. Две деца на самотна майка стават свидетели на ужасяващото самоубийство на адвоката на мафиот, който е разследван за убийство на сенатор. За да се справи с тормоз от страна на полицията и прокуратурата - в лицето на Томи Лий Джоунс - единайсетгодишният Марк, изигран от Брад Ренфро, наема срещу един долар адвокатката Реджи Лав, изиграна от Сюзън Сарандън.
В първата си половина филмът дава обещание да е велик трилър. Жестокост, ужас, напрежение, социален коментар и прочие... Във втората си половина обаче се разпада на малки парченца, историята става съвсем абсурдна, а и тонът в един момент минава от сериозен трилър към някакво почти детско приключение. Джоуел Шумахер и Акива Голдсман, в крайна сметка... По-добре е от Батманите им, ама...
Ама.
Не съжалявам напълно, но трябваше да е по-добро.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Thu Jun 22, 2023 12:55 am

"Небесно царство":
https://www.imdb.com/title/tt0320661/
Добрата новина е, че в разширената си версия все още е добър филм. Лошата - че все пак вече не съм на деветнайсет и този път забелязах проблеми, на които преди не бях обърнал внимание. Все така великолепна визия и зрелищни битки, истересна история и страхотен Саладин... Само че диалогът твърде често е прекалено декларативен, а хореографията на бойните сцени на моменти просто не връзва смисъл. Това, че на главния герой му показаха две стойки с меча и той веднага започна да ги оползотворява в битка, без дори да ги е тренирал... Не. Не и като филмът се бара да е сериозна историческа епика с тежкарски тон. Иначе е готин филм де.

"Изчезнала":
https://www.imdb.com/title/tt10855768/
От продуцентите на "Searching". На практика е същият филм, само че осезаемо по-зле. Този път не баща търси дъщеря си, а тийнейджърка търси майка си. Истината е, че в първите си три четвърти филмът ме радваше много. После обаче откровените глупости започнаха да ми идват в повече. На тийнейджърката просто всичко й се получаваше прекалено лесно. Целият сюжет изобщо нямаше да има нужда да се случва, ако някой от хората над двайсетгодишна възраст имаше мозък за повече от две стотинки. Твърде много от показаните ситуации бяха съвсем абсурдни - и то не по забавен начин, а по начин, който ме караше да се чудя как може изобщо някой да вярва на тези глупости.
Истината е, че в първите три четвърти се кефех доста, обаче след това просто цялата история се разпадна.
Жалко. Трябваше да е по-хубав.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Ghibli » Thu Jun 22, 2023 3:38 pm

О, моля те, може ли да оспойлиш сюжета на "Изчезнала"? Гледах му трейлъра, стана ми интересно, но едва ли ще имам възможност да гледам филма. Накратко само да напишеш в спойлер каква е разгадката на изчезването?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6912
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Yan » Thu Jun 22, 2023 4:46 pm

tigermaster wrote:
Thu Jun 22, 2023 12:55 am
"Небесно царство":
https://www.imdb.com/title/tt0320661/
Добрата новина е, че в разширената си версия все още е добър филм. Лошата - че все пак вече не съм на деветнайсет и този път забелязах проблеми, на които преди не бях обърнал внимание. Все така великолепна визия и зрелищни битки, истересна история и страхотен Саладин... Само че диалогът твърде често е прекалено декларативен, а хореографията на бойните сцени на моменти просто не връзва смисъл. Това, че на главния герой му показаха две стойки с меча и той веднага започна да ги оползотворява в битка, без дори да ги е тренирал... Не. Не и като филмът се бара да е сериозна историческа епика с тежкарски тон. Иначе е готин филм де.
Една поправка. В разширената си версия все още Е добър филм. Кино версията орязва цялата мотивация на героите, backstory-то на героя на Орландо Блуум, има цели сцени, които нямат никакъв смисъл и идват от нищото. Въобще кино версията на Небесно царство е христоматиен пример как не трябва да се прави филм. Director's Cut-a е единствената версия дето си струва да се гледа.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Thu Jun 22, 2023 5:17 pm

@Ghibli
Разкривам сюжета на "Изчезнала". Коментирал съм и какво не ми е харесало.
Spoiler: show
В началото се казва, че бащата на главната героиня е умрял от някаква болест, когато тя е била на шест години. Към края става ясно, че е въпросният баща е жив и здрав, занимавал се е с пласиране на наркотици и е бил насилник, заради което майката на тийнейджърката е подала сигнал в полицията, сменила си е името и е избягала от щата. След като си излежава присъдата, бащата наема професионален измамник, който да се свали с майката в сайт за запознанства, на я накара да се влюби в него, а по-късно да инсценира отвличането й в Колумбия.
Майката и професионалният измамник отиват на уж романтична ваканция в Колумбия, но след като не се връщат, тийнейджърката решава да ги търси - като още не знае, че измамникът е измамник. Звъни в хотела, в който са отседнали, успява да се разбере с човека там с помощта на Гугъл Транслейт и оттам й казват, че няма проблем да й дадат записи от охранителни камери, стига някой да отиде да ги вземе лично. (На мен това ми беше първият проблем - не познавам законите в Колумбия, обаче много силно се съмнявам хотелиерите там да дават записи от камерите си на случайни чужденци без съдебна заповед и без дори да са доказали по някакъв истински начин, че имат връзка с някой от гостите.) Тийнейджърката наема Хоаким де Алмейда през онлайн услуга за почистване и го изпраща да вземе записите. После той й помага и за други неща.
Междувременно се свързва с полицията и започва да рови в акаунтите на майка си и новия й приятел, за да търси информация. Напълно безпроблемно прониква в акаунта на приятеля в Джимейл, който той използва за работа, а оттам намира буквално всичката важна информация за него - и за измамите, за които е използвал същата поща, и за предишните му жертви, и за актрисата, която е наел, за да се представи за майката за инсценираното отвличане в Колумбия, и за тайните му средства за комуникация. (Тук вече виках. Понеже аз не съм професионален измамник, обаче имам няколко различни пощи за различни неща и тази, от която контактувам с хората, с които работя, не е тази, която съм използвал за регистрацията си в Спотифай, примерно. Как може този и за легалната си работа, и за личните си контакти, и за измамите да използва един акаунт?)
По-късно разбираме, че майката е влязла в програма за защита на свидетелите и е сменила името си, след като е свидетелствала срещу бащата. Въпреки това обаче си прави акаунти в сайтове за запознанства - с актуална снимка и всичкото му. (Сега, доколко е възможно едно шестгодишно дете да не усети, че майка му вече е с ново име, не знам - не ми се вярва много. Обаче това жена, на която й се е наложило да прекъсне всякакви контакти с близките си, за да избяга от престъпник, който я е смазвал от бой, после да качи своя снимка, с местоположението и всичко, в популярна услуга за запознанства... Хайде не.)
По-късно бащата отива при дъщерята, говори й разни неща, отвлича я, води я в същи я имот, където е и майката, после става екшън и накрая майката му прерязва гърлото с парче стъкло. Хепи енд.
Само да кажа, че ако някой от намесените в историята знаеше какво е генератор за пароли, целият сюжет изобщо нямаше да се случи.

@Yan
Именно. Гледах киноверсията, като излезе, и изобщо не бих я и гледал пак, при положение че непрекъснато се чудех как и защо, и какво и...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by penzata » Thu Jun 22, 2023 10:11 pm

Yan wrote:
Thu Jun 22, 2023 4:46 pm
Въобще кино версията на Небесно царство е христоматиен пример как не трябва да се прави филм. Director's Cut-a е единствената версия дето си струва да се гледа.
Не толкова зле като горния пример, обаче кино версията на LOTR: The Return of the King също е бая зле, в сравнение с екстендет кът-а, особено линията на Фарамир и Еовин, но, да, Небесно царство наистина е христоматиен пример как не трябва да се дялка крайният продукт.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6912
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Yan » Thu Jun 22, 2023 10:20 pm

penzata wrote:
Thu Jun 22, 2023 10:11 pm
Не толкова зле като горния пример, обаче кино версията на LOTR: The Return of the King също е бая зле, в сравнение с екстендет кът-а, особено линията на Фарамир и Еовин, но, да, Небесно царство наистина е христоматиен пример как не трябва да се дялка крайният продукт.
Понеже наскоро с Гибли си направихме маратон, от трите разширени версии в LoTR: The Two Towers има най-много неща дето променят филма към по-добро. Но като цяло и трите филма са много по-добри в разширените си версии.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 24 guests