Евровизия / Eurovision

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Евровизия / Eurovision

Post by Ghibli » Sun May 14, 2023 2:05 am

Приключвам с този конкурс, поне в момента такова ми е настроението, догодина не знам как ще съм. Но повече няма да им давам пари. Подигравка :evil:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Евровизия / Eurovision

Post by Litz » Sun May 14, 2023 2:41 am

Аз го гледах с един приятел, който е върл фен от години и казва, че такова скандално гласуване не е имало от бая време.

Според мен цялото това нещо с Лорийн и печеленето е нагласено, особено след като Греам каза, че се навършват 50 години АВВА и е нарочно.

Ама това тая умряла, безлична латвийка и оная естонката да бият французойката с толкова точки е престъпно

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Евровизия / Eurovision

Post by трубадур » Sun May 14, 2023 9:19 am

Добре, че не го гледах докрая :lol:

Тия резултати са отвъд скандални. В топ 10 да имаш една добра песен е :yay:
Извън финландия и донякъде норвегия + австралия, всичко друго е шлака
Spoiler: show
Image

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Евровизия / Eurovision

Post by Martix » Sun May 14, 2023 6:48 pm

Всички нападат журитата, че масово давали по 12 точки на Швеция, но стават странно тихи като им споменеш, че Швеция е на второ място в телевота само на 100-тина точки след Финландия, и получава по-много точки от почти всички държави (няма 12-ки но има много 10-ки и 8-ци).
А и Лорийн водеше всякакви предварителни класации и предикшъни, не мисля, че е толкова нагласено, колкото неизбежно поради тежестта на обществения дискурс извън разни малки онлайн балончета, които до последно си мислеха, че тикток определя победителя. И аз бих пуснал един глас на Лорийн ако имах 50 гласа за разхвърляне, със сигурност не трябваше да бие, но не бих я сложил извън топ 10-ката в никакъв случай.

Та да, резултата на Лорийн не е чаак толкова изненадващ, доста по-странни са ми други държави.
Например страшно високите точки на Израел и от жури, и от публика.
Същото и за Италия (силна песен, но е скучна балада, кой гласува за токива неща - може да се обясни с исторически винаги силните резултати за Италия).
Ниските резултати за Франция (които обаче може да се обяснят с general dislike към французите, особено като пратят такава шовинистка песен, а и все пак завърши в средата на класацията, не е nul points - staging-а също беше зле)
Последното място на телевота за Испания (не мога да понасям песента, но си е страшно силно изпълнение, а исторически публиката винаги е награждавала подобни южни чалгии, даже тази година Албания изби рибата, вярно тяхното си е балканско)
А и разбира се страшно ниските резултати от зрителите за Австралия (carried by the juries) и още по-ниските за Германия (явно зрителите които гласуват са доста по-консервативни музикално, а и като цяло рок парчета винаги са underperform-вали на конкурса)

Дори бидейки най-злетарски наредения конкурс от години, в топ 10 накрая имаме Чехия, Австралия, Белгия, Финландия, Норвегия. Пълна чаша, празна чаша мисленето зависи от пиещия. За мен конкурса винаги се е измервал в броя песни, които ще си дръпна за колекцията за да ги включа в престижия ми eurovision playlist, а не в крайния резултат и кой е спечелил. И без това обикновено бие някоя common denominator песен, каквато tattoo е.

scroll down to final за резултати по държави
https://en.wikipedia.org/wiki/Eurovisio ... ng_results
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Евровизия / Eurovision

Post by Ghibli » Mon May 15, 2023 1:18 pm

Всеобщото възмущение е именно заради повсеместните първи места за една доста средняшка песен, изпълнена също не особено вдъхновено (специално на финала), докато същевременно други, най-различни достатъчно добри песни останаха без достатъчно точки. Комбинацията от двете е това, което буди недоумение у публиката и кара много хора да пишат, че резултатите са били нагласени. Може всички да харесват Лорин, но къде са вторите места на другите силни песни? Защо Франция остана толкова назад? Защо Финландия нямаше никакви точки от журитата почти до средата на гласуването? Какво правеха Италия и Израел в челната тройка? Защо Гърция изневери на навика да гласува по съседски? Въпроси много. На всеки може да се намери някакъв благовиден отговор и обяснение.
П.П. "Тикток определя победителя" звучи малко пренебрежително, на датчанина не му помогна популярността в тикток. И все пак цялата зала скандираше ЧА ЧА ЧА, та чак водещите не можеха да си кажат приказката. Все тая, минало е вече, life goes on, както казва човекът.

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Евровизия / Eurovision

Post by Litz » Tue May 16, 2023 3:37 pm

За Израел теорията е, че журито е искало да направи How do you do fellow kids и да не изостане като миналата година с Шанел и Слоу Но.

За мен изключително съмнително беше Гърция да не даде 12 точки на кипъреца, а на Лорийн, при положение, че винаги им дават, а чипът беше много як.

Франция имаше безбожно малко точки, а Италия с тая скучна песен твърде много. Не смятам, че журито трябва да се махне, но по скоро тежестта да е 1/3.
И пак казвам съмнително е това с 50 годишнината на АББА и спечелването на Швеция. Иначе Швеция в последните години е най-добрата host country. Дано да викнат пак Петра за водеща.

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Re: Евровизия / Eurovision

Post by Shamajotsi » Thu May 18, 2023 6:46 pm

Аз няма много какво да добавя, освен че мои приятели ме светнаха вчера колко яка е Австрийската песен (Who the hell is Edgar) и днес съм я слушал на рипийт. Много престъпления бяха извършени на тази Евровизия, но Австрийската да не е в топ 5 поне е едно от тях определено.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests