Ip Man и други филми с бойни изкуства

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by TheGrimReaper » Thu May 04, 2023 10:25 am

Сегал отдавна се превърна в карикатура, последният читав филм, който гледах с негово участие беше Belly of the beast (2001 ако не се лъжа), после всичката помия, която изсипа на екран, съм я изтърпявал не повече от 10 минути. Старите му филми са доста яки, но и той като дядо Джеки задълба в дъното.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by tigermaster » Thu May 04, 2023 3:10 pm

Сегал е просто нагледен пример за това, че може светът да ти бъде поднесен на сребърен поднос, обаче и това не стига, ако си абсолютен отпадък. Тоя екземпляр е хореографирал бойните сцени на Тоширо Мифуне в един филм (че и добра работа е свършил там, бтв), работил е по поредицата за Джеймс Бонд, стигна до кариерни висини, недостъпни за Ван Дам, Чък Норис и другите западни актьори бойци - "Под обсада" беше хит от калибъра на "Умирай трудно" и получи две номинации за "Оскар", показа на Холивуд, че може да се базират бойни сцени на ключове и хвърляния - което го виждаме на практика навсякъде из разни Борнове и други шпионски глупости... Получи възможност да режисира Майкъл Кейн, и то след като Кейн беше спечелил "Оскар".

И всичко това просто го провали, защото е нещастник. Защото допусна да се разпространяват лъжи за великата му военна кариера, защото е ужасяващ крийп, от когото се оплакват прекалено много жени, включително Катрин Хейгъл, която беше на петнайсет, когато участва в негов филм, защото заради навика му да е опасно груб с каскадьорите по време на снимки много от тях отказват да работят с него, защото е първо приятелче на Путин. А и мисля, че понякога умишлено се опитва да се прави на образа на Дони Йен от заглавието на тази тема - засне бойни сцени срещу Майк Тайсън и Сю Уон Фан, тръгна да вкарва повече уинчун в бойните си сцени и изобщо... И не може да свири на китара.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by TheGrimReaper » Tue Aug 08, 2023 11:49 am

Hopping Mad - Mr. Vampire sequels & Magic cop - Lam Ching Ying е един от актьорите, които са оставили траен отпечатък сред martial arts movies, но той ще остане в паметта на зрителите като даоисткия свещеник, който се боричка с китайски вампири под път и над път в поджанра geung si, където всичко се свежда до практики заимствани от даоизма, които тръгват от фън шуей и позиционирането на всичко в дома и извън него, дори и ковчега на мъртвеца. Когато някое от правилата за погребване се наруши, следва превръщането на трупа в ходещ такъв или по-скоро подскачащ, понеже китайските вампири се различават от европейските си събратя по начина на придвижване, но жаждата им за кръв (или по-точно енергийните сили на човека) си я има и тук.

Тези 5 филма продължават традицията поставена от оригиналния филм, като на места надграждат, на места понижават ефекта на историята, но винаги съдържат общи елементи, които имат своите корени в митологията и историята, дори и в бита на китайците още от времената на династия Тан (своеобразния Златен век за Поднебесната). Дали ще се развива в наши дни или в близкото минало, винаги има ясно разделение между доброто и злото в тези филми и публиката очаква образа на даоисткия свещеник да надлее във всякакви условия и срещу всякакви препятствия, докато се справят с вампирите посредством много разнообразни начини и използвайки арсенал от странни уреди и инструменти, като дървен меч, геомантски компас, огледало обрамчено с осемте триграми и още много подобни.

С изключение на Vampire vs Vampire другите са доста добри, но този нещо беше доста зле сглобен и скучен, което ме изненада, още повече че самия Lam Ching Ying е режисьор на филма и очаквах, че като човек играл доста години този образ ще направи нещо интересно.

God of Gamblers - единствения филм на клоуна Wong Jing, който намирам за отличен, но тук говорим за присъствието на Анди Лау и Чоу Юн фат в главните роли, първия като дребен мошеник-комарджия, втория като митичната фигура на Бога на Комарджиите, който само се споменава сред средите, но никой не го е виждал на живо. След като една игра на покер се оказва решаваща за фигура от подземния свят, за да си гарантира победата на реванша той тръгва срещу Бога на Комарджиите решен да го очисти, но по странно стечение на обстоятелствата героя на Чоу Юн фат се оказва в къщата на Ножа (Анди Лау) с амнезия и така започва тяхното приятелство, което макар и в началото да е трудно, прераства в истинска дружба и дори във финалния двубой срещу лошия Бога на Комарджиите не забравя своя приятел.

Няма много екшън или моменти изпълнени с бойни изкуства, но другаде му е силата на този филм - в изграждането на историята между двамата главни герои и къде с тъга, къде с хумор те малко се променят от първоначалния си вид и откриват нови неща за себе си посредством различните ситуации в които попадат. Много добра игра на пчоти всички участници, някои не бяха развити особено интересно или дълбоко, но имаха своите моменти във филма, други разкриваха още от своите многопластови персонажи, чак до самия край.
Продължението е също интересно, но няма същата сила като оригинала, докато множеството клонинги на идеята варират в качество, докато последните три (Човекът от Макао) са направо трагични.

Burning Paradise - Ринго Лам не е особено известен по нашите ширини, но неговия прочит над обичайния сюжет с изгарянето на манастира Шаолин и избиването и гоненията на монасите от управляващите Манчу (династия Чин) е напълно различен от всички останали трактовки по темата дала сюжет на множество филми от жанра. Тук всичко е украсено с цветовете на смъртта и отчаянието, на мрака и разложението, на безнадежността и унищожението на човещкия дух.

Доста мрачен филм, където светлина се появява в началото и края му, основната част от сюжета се развива в Храма на Червения Лотос, където монасите са хвърлени на произвола на съдбата, много са убити, други осакатени, поробени и емоционално потрошени, като главния лош е създателя на този храм, където се забавлява с двубои между монасите и обезчестяване на млади девойки в неговите покои. Актьорът който играе тази роля в реалния живот е доста талантлив художник и филма дава поле за изява на неговите способности, като картините му са достатъчно гротескни, да уловят атмосферата на самото място, където изтезават самите монаси.

Естествено в картинката се намесват добрите герои, представящи реални фигури от бойното минало на Китай и те успяват да надделеят над всичко и всички, като освобождават своите другари и приятели от храма, въпреки капаните вътре и финалния бой, който тества уменията им до краен предел. Чудесен и различен филм, който обаче на места залитна в ненужен хумор и леко cheesy сценки, които нямаха място в тази изтъкана от мрак история, но явно не са искали публиката да получи емоционални травми от прекалено тъмните сцени изпълнени с жестокост и отчаяние.

Hidden strike - филм, правен преди около 5 години и който не е пълна трагедия, но е среден по замисъл и реализация. Структурата е подобна на Skiptrace и Джеки пак се мъчи с английския (а на места и с китайския, както е видно от гафовете накрая), този път в компанията на Джон Сина, който е доста забавен по своему. Сюжетът е някаква тъпа история за голямо източване на рафинерия от събраното количество нефт и вътре се замесват Джеки и Джон в тандем, които спасяват деня и връщат баланса на доброто в планетата. Екшънът беше приличен, но почти постоянния CGI фон ми бъркаше в здравето, както и няколкото модела на камиони и хеликоптери, които май бяха правени от стажанти. Кратките бойни сцени бяха около средното ниво, имаше някакви дребни проблясъци тук-там, но като цяло рехава работа. Нямаха онзи вид и сила както преди 35 години, когато Джеки правеше феноменални неща на екран, но няма как да се получи вече, тъй като той не е същия вече и според мен трябва да се отдаде на по-скромни роли и такива лишени от бойни сцени. Филмът като цяло беше доста праволинейна афера и моментите на взаимодействие между него и Сина бяха що-годе добре, като някои шеги им се получиха, някои не, но то и диалога беше максимално опростен и постен - също като фона му, постно CGI без особена дълбочина или поне да подпомага действието в някакъв момент. За един път става, но за повече едва ли.

Ride on - последният засега проект на Джеки, който се явява (по неговите думи) обяснение в любов към всички онези знайни и незнайни каскадьори от Хонконг, които са рискували всичко в името на филмовото зрелище (както и самия Джеки Чан), но по-скоро се е получил нещо като tribute на самия него, като дори има един сегмент, където той гледа свои стари изпъления и там се виждат кадри от почти всички негови големи заглавия в кариерата му. Но това като че ли изиграва лоша шега на структурата и ядрото на самата история, която повече заприличва на пародия на Джеки, отколкото почит към неговата филмография. Под всички послания стои едно основно и то е за цялостта на семейството и жертвите, които правим за него, но това не стига да извиси драматургично самия филм от познатите територии на обичайните нравствени ценности идващи с развитието на историята.

Имаме посипани малко бойни/екшън сцени, които макар и компетентно направени, не са особено въздействащи, ако и да бъдат подпомогнати от кратки появявания на хора от индустрията като Xing Yu (Flashpoint, Wrath of Vajra) & Wu Jing (Wolf Warrior 2, SPL 1&2, Invisible target), като това показва неравния тон на продукцията и как самия потенциал за нещо по-добро е пропилян. Поне коня е истински, а не тъпо направено CGI, което е малка част от сглобката на съставните части на филма, който подхвърля един носталгичен поглед назад и въпреки своята захаросаност, поддържа някакъв баланс, който доста крехко се крепи на изпълнението на Джеки като пенсиониран каскадьор/актьор и неговата трудна взаимовръзка с отчуждената си дъщеря.

Обикновен, но с премерена доза емоционалност филм, който не открива топлата вода, но някак си успява да бъде приятен полет назад във времето, когато Джеки Чан правеше страхотни филми и все още говореше на кантонския диалект, не беше прегърнал идеите на Партията и трошеше кости за да постигне желания ефект в публиката, която знаеше какво да очаква от филм с негово участие.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by coldie » Fri Aug 25, 2023 6:54 pm

TheGrimReaper wrote:
Fri Apr 02, 2021 2:16 am
@coldie : Можеш ли да ми дадеш линк към тази история с Брус Лий и Само Хун - съмнявам се да има такава вероятност Само през ранния период да е имал асистент и главен каскадьор в негови филми по простата причина, че Само през онези години не е правил свои филми (снимал се е в малки роли до When Taekwondo strikes) и е бил нисък ранг каскадьор самия той, като е търсил компания под която да започне да твори. Пробивът му идва през 1976 (3 години след смъртта на Брус Лий) с филма на Джон У Hand of Death, където Само е бил за първи път action/martial arts choreographer и чак през 1977, когато прави The iron fisted monk (негов режисьорски дебют) започва да се издига в кино индустрията. Вярно, че участва във филма на Брус Лий Enter the Dragon (откриващата сцена в манастира), но филмите през периода, когато Брус Лий е още жив са с доста малки роли за него (изключения прави Hapkido) и като цяло е търсил своето място под слънцето, за какви асистенти говорим и какви основни каскадьори в негови филми. Само действително има екип от каскадьори, но той го основава доста по-късно след смъртта на Брус Лий.
Може тогава да не е бил асистент на Само Хунг, а по-късно да е станал.
Наскоро в един локален магазин попаднах на запечатан диск с филма "Winners and sinners - five lucky stars". И се присетих за феновете на Джеки Чан в този топик. Даже си помислих да го купя и да го подаря на някой от вас. Обаче не е нищо специално, това е диск на филма издаден в по-късни години. Просто неразпечатан. И се отказах.

Остави, че имам малко резерви като общо - най-вече по сюжетите. Но съм гледал доста негови филми през годините. Този мисля, че не съм. Но екшън комедиите, особено от 80-те ми допадат. Имаше един филм в който май беше автомобилен състезател. Към края се катереше по едни контейнери на кея, или нещо такова.

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by TheGrimReaper » Sat Aug 26, 2023 11:57 am

Winners and Sinners го имам на блурей издание, заедно с My lucky stars & Twinkle, twinkle, lucky stars, но благодаря за жеста.

Филмът с Джеки (ако правилно съм разбрал) където играе автомобилен състезател е Thunderbolt от 1995-та и не е от най-добрите му филми, но нека кажем, че става. Гледах последния засега филм на Дони Йен Sakra, но тия дни ще драсна по-обширни впечатления, че се събраха и други филми от жанра.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by coldie » Sat Aug 26, 2023 5:08 pm

TheGrimReaper wrote:
Sat Aug 26, 2023 11:57 am
Winners and Sinners го имам на блурей издание, заедно с My lucky stars & Twinkle, twinkle, lucky stars, но благодаря за жеста.

Филмът с Джеки (ако правилно съм разбрал) където играе автомобилен състезател е Thunderbolt от 1995-та и не е от най-добрите му филми, но нека кажем, че става. Гледах последния засега филм на Дони Йен Sakra, но тия дни ще драсна по-обширни впечатления, че се събраха и други филми от жанра.
[/quoe]
Сподели впечатление.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by coldie » Sun Aug 27, 2023 3:08 am

TheGrimReaper wrote:
Sat Aug 26, 2023 11:57 am
Winners and Sinners го имам на блурей издание, заедно с My lucky stars & Twinkle, twinkle, lucky stars, но благодаря за жеста.

Филмът с Джеки (ако правилно съм разбрал) където играе автомобилен състезател е Thunderbolt от 1995-та и не е от най-добрите му филми, но нека кажем, че става. Гледах последния засега филм на Дони Йен Sakra, но тия дни ще драсна по-обширни впечатления, че се събраха и други филми от жанра.

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by TheGrimReaper » Wed Aug 30, 2023 9:49 pm

Lady Reporter aka Blonde Fury - леля Синтия отдавна си мина възхода в киното според мен, но хонконгските ѝ изпълнения си остават най-доброто от филмографията. Но този филм е леко изключение, имаше няколко добри бойни сцени, но сюжета е тотално объркан + презаснемане и промяна на историята, понеже първоначалния вид се оказал леко неприемлив за костюмарите от Golden Harvest, та се наложило Corey Yuen да се намесва и да "оправя бакиите" на Mang Hoi (който по това време е бил гадже на Синтия Ротрок).

Резултатът е доста разхвърлян филм за ченге под прикритие (Ротрок), която се прави на репортер от местен вестник, за да разбие престъпна групировка за разпространение на наркотици. Нищо невиждано, но прескачането между отделни сцени, които нямат нищо общо с историята, както и неравномерни по качество бойни сцени правят филма труден за гледане. Като махнем финалния бой, всичко друго в него е пълнеж и скука за съжаление. Явно в поддържащи роли Синтия Ротрок е по-успешна, отколкото в главни такива, въпреки безспорните ѝ бойни умения, които я правят с култов статус в Хонконг и е един от малкото чужденци успели да се реализират на този филмов пазар. Само да бяха я вмъкнали в по-читав филм за главен персонаж, но явно са бързали да направят колкото се може повече филма, преди да се върне в Америката.

Samurai Reincarnation - какво да кажа за това нещо - уж се предполага да бъде някакъв култов филм от японската школа, ама уви, нито се впечатлих, нито ми остана нещо в главата по-запомнящо се от това, че Хироюки Санада беше в малка роля и то с хомо наченки. Всичко друго се въртеше около някакъв тип, който възкръсва от мъртвите и призовава на негова страна най-великите умрели войни от периода (действието се развива малко след последното клане на християните в Япония от шогуната), да изтребят всичко живо и понеже са явно зомби-самураи никой не може да ги спре, но се оказва, че някакъв майстор прави катани, които могат да цепят освен мрака и не-мъртви, та главния герой тръгва на такова пътешествие през поля и гори (подобна история е за основа и на доста по-якия Ninja Scroll), намира стария майстор, получава меча и приключва лошите, барабар с главатаря им. В общи линии е това, друго няма какво да се каже за тая скука. Не си губете времето с него.

Sakra - проект на Дони Йен (тук е и режисьор) взел за основа произведението на Jin Yong Demi-Gods and Semi-Devils (обширен материал, от автор дал на филмите с бойни изкуства доста почва за покълването на т.нар. wixua pien под-жанра, като негови произведения са използвани от Shaw Brothers и по-специално от режисьора Джан Чъ в неговите филми за тази компания). За жалост обема на самото произведение прави лоша шега на екипа и в 2 часа не успява нито да събере повествованието, нито да разкаже цялостно двете обединени сюжетни линии, като това води до доста объркан наратив. Дони Йен като режисьор няма кой знае какви постижения (Legend of the Wolf & Ballistic Kiss са в най-добрия случай под средното ниво в жанра и си мисля, че и тук Дони е трябвало да остави режисирането на друг, по-опитен в тази дейност, но явно егото трябва да се подхранва) и тук се мъчи да направи нещо с тези две истории, едната за търсенето на своите корени, другата за любовна история, но и в двете се дъни, като само бойните сцени стават за нещо в този художествен мармалад, дело на Дони, неговия екип и япончето Кенджи Танигаки (който е правил бойните сцени на Rurouni Kenshin трилогията и направи sliding tackle/kick запазена марка за героя, доста преди да бъде употребен в Wonder Woman).

Самият Дони казва в интервюта, че филма е неговия отговор за китайски супергерой, на места при битките се преплетоха фентъзи елементи с ритници и млатене, та това обяснява смесения подход към битките. Не е лош, съчетава летящи изпълнения с традиционни удари, но на места дори летенето в Тигър и Дракон е като полет на лястовичка със счупено крило, понеже тук на места излитаха като самолети, без да докосват покрив под себе си. Явно дойде ерата на свръхзвуковите герои, хайде това го преглътнах, но можеше да се намали като цяло, все едно не схванах, че нашия герой имаше супер сили. Разочарованието ми дойде от разпокъсаната история и някак си не се разбра напълно нашия за какво се бори в края на краищата, но ако са планирали продължение, може и да им се получат нещата, поради факта, че са избрали доста обемисто произведение за екранизиране.

Ако беше взел само едната от двете истории и я беше развил като хората, може би щеше да се получи по-добър филм, но тук Дони се е издънил като режисьор, като главен герой направи що-годе интересен персонаж, но неговата мотивация се изгуби покрай нефелните диалози, слабите поддържащи герои и не особено сполучливата му любовна история, която не успя да ме убеди в емоционалната си основа, по простата причина, че не видях грам химия и привличане между участниците в нея. Да отива да прави екранизацията на Sleeping Dogs и да не стъпва на режисьорския стол повече.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by coldie » Mon Sep 04, 2023 4:27 am

TheGrimReaper wrote:
Wed Aug 30, 2023 9:49 pm
Lady Reporter aka Blonde Fury - леля Синтия отдавна си мина възхода в киното според мен, но хонконгските ѝ изпълнения си остават най-доброто от филмографията. Но този филм е леко изключение, имаше няколко добри бойни сцени, но сюжета е тотално объркан + презаснемане и промяна на историята, понеже първоначалния вид се оказал леко неприемлив за костюмарите от Golden Harvest, та се наложило Corey Yuen да се намесва и да "оправя бакиите" на Mang Hoi (който по това време е бил гадже на Синтия Ротрок).

Резултатът е доста разхвърлян филм за ченге под прикритие (Ротрок), която се прави на репортер от местен вестник, за да разбие престъпна групировка за разпространение на наркотици. Нищо невиждано, но прескачането между отделни сцени, които нямат нищо общо с историята, както и неравномерни по качество бойни сцени правят филма труден за гледане. Като махнем финалния бой, всичко друго в него е пълнеж и скука за съжаление. Явно в поддържащи роли Синтия Ротрок е по-успешна, отколкото в главни такива, въпреки безспорните ѝ бойни умения, които я правят с култов статус в Хонконг и е един от малкото чужденци успели да се реализират на този филмов пазар. Само да бяха я вмъкнали в по-читав филм за главен персонаж, но явно са бързали да направят колкото се може повече филма, преди да се върне в Америката.

Samurai Reincarnation - какво да кажа за това нещо - уж се предполага да бъде някакъв култов филм от японската школа, ама уви, нито се впечатлих, нито ми остана нещо в главата по-запомнящо се от това, че Хироюки Санада беше в малка роля и то с хомо наченки. Всичко друго се въртеше около някакъв тип, който възкръсва от мъртвите и призовава на негова страна най-великите умрели войни от периода (действието се развива малко след последното клане на християните в Япония от шогуната), да изтребят всичко живо и понеже са явно зомби-самураи никой не може да ги спре, но се оказва, че някакъв майстор прави катани, които могат да цепят освен мрака и не-мъртви, та главния герой тръгва на такова пътешествие през поля и гори (подобна история е за основа и на доста по-якия Ninja Scroll), намира стария майстор, получава меча и приключва лошите, барабар с главатаря им. В общи линии е това, друго няма какво да се каже за тая скука. Не си губете времето с него.

Sakra - проект на Дони Йен (тук е и режисьор) взел за основа произведението на Jin Yong Demi-Gods and Semi-Devils (обширен материал, от автор дал на филмите с бойни изкуства доста почва за покълването на т.нар. wixua pien под-жанра, като негови произведения са използвани от Shaw Brothers и по-специално от режисьора Джан Чъ в неговите филми за тази компания). За жалост обема на самото произведение прави лоша шега на екипа и в 2 часа не успява нито да събере повествованието, нито да разкаже цялостно двете обединени сюжетни линии, като това води до доста объркан наратив. Дони Йен като режисьор няма кой знае какви постижения (Legend of the Wolf & Ballistic Kiss са в най-добрия случай под средното ниво в жанра и си мисля, че и тук Дони е трябвало да остави режисирането на друг, по-опитен в тази дейност, но явно егото трябва да се подхранва) и тук се мъчи да направи нещо с тези две истории, едната за търсенето на своите корени, другата за любовна история, но и в двете се дъни, като само бойните сцени стават за нещо в този художествен мармалад, дело на Дони, неговия екип и япончето Кенджи Танигаки (който е правил бойните сцени на Rurouni Kenshin трилогията и направи sliding tackle/kick запазена марка за героя, доста преди да бъде употребен в Wonder Woman).

Самият Дони казва в интервюта, че филма е неговия отговор за китайски супергерой, на места при битките се преплетоха фентъзи елементи с ритници и млатене, та това обяснява смесения подход към битките. Не е лош, съчетава летящи изпълнения с традиционни удари, но на места дори летенето в Тигър и Дракон е като полет на лястовичка със счупено крило, понеже тук на места излитаха като самолети, без да докосват покрив под себе си. Явно дойде ерата на свръхзвуковите герои, хайде това го преглътнах, но можеше да се намали като цяло, все едно не схванах, че нашия герой имаше супер сили. Разочарованието ми дойде от разпокъсаната история и някак си не се разбра напълно нашия за какво се бори в края на краищата, но ако са планирали продължение, може и да им се получат нещата, поради факта, че са избрали доста обемисто произведение за екранизиране.

Ако беше взел само едната от двете истории и я беше развил като хората, може би щеше да се получи по-добър филм, но тук Дони се е издънил като режисьор, като главен герой направи що-годе интересен персонаж, но неговата мотивация се изгуби покрай нефелните диалози, слабите поддържащи герои и не особено сполучливата му любовна история, която не успя да ме убеди в емоционалната си основа, по простата причина, че не видях грам химия и привличане между участниците в нея. Да отива да прави екранизацията на Sleeping Dogs и да не стъпва на режисьорския стол повече.
Какво би било ако Джеки Чан и Дони Йен направят филм?

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by tigermaster » Mon Sep 04, 2023 4:49 am

coldie wrote:
Mon Sep 04, 2023 4:27 am
Какво би било ако Джеки Чан и Дони Йен направят филм?
Ей това:
https://www.imdb.com/title/tt0300471/

Или това, обаче него го гледай на свой риск:
https://www.imdb.com/title/tt0398373/
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by TheGrimReaper » Mon Sep 04, 2023 11:04 am

Shanghai Knights става, макар, че ролята на Дони там е copy-paste от Once upon a time in China 2, но по-зле, докато Twins effect 2 е пълен потрес на всички нива. Нещо подобно се получи и с The Forbidden Kingdom който не беше пълна трагедия, но един 3 минутен бой между Джеки и Джет (в поне 50% от отделните кадри бяха използвани дубльори) качествен филм не прави. Наскоро попаднах на информация, че Джеки ще снима New police story 2, като лошия пак ще бъде Daniel Wu, който не знам как ще го върнат предвид факта, че беше снайпериран два пъти в края на предния филм, явно зъл брат близнак ще има, знам ли :D

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by tigermaster » Mon Sep 04, 2023 6:50 pm

TheGrimReaper wrote:
Mon Sep 04, 2023 11:04 am
Наскоро попаднах на информация, че Джеки ще снима New police story 2, като лошия пак ще бъде Daniel Wu, който не знам как ще го върнат предвид факта, че беше снайпериран два пъти в края на предния филм, явно зъл брат близнак ще има, знам ли :D
Винаги може да подходят като с Тацуя Накадай в двата филма за Телохранителя - да му сменят визията напълно и да играе нов герой.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by coldie » Mon Sep 04, 2023 8:44 pm

Аз на вас двамата съпортъри на Джеки съм ви подготвил по 1 оригинален диск.
Вие горите в мненията си.
Буквално влязох в модернара пещера на Али Баба и намерих съкровища.

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by TheGrimReaper » Tue Sep 05, 2023 12:51 pm

@coldie: благодаря ти за жеста, но няма нужда, пък и ме съмнява да имаш филм, който го нямам все още на етажерката. Но няма как да ми го пратиш, понеже се прибирам рядко в България, а да ми го пратиш до мястото където сега живея, ще ти излезе много скъпо с доставката. Вече имам над 640 филма на етажерката :D

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Ip Man и други филми с бойни изкуства

Post by coldie » Sat Sep 23, 2023 5:24 pm

@TheGrimReaper
@tigermaster
Пуснете по един мейл, имам да ви предложа нещо.

Who is online

Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 11 guests