Разни

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Fri Jan 06, 2023 11:41 am

Аз от цялата кочина разбрах, че некви юнаци са се хванали да правят историческа епика за 300 000 лева. :metal: :yay:
жалко, че ги няма коментарите в ютуб, щеше да е забавно

Totenkopf
E'lir
Posts: 152
Joined: Sat Dec 14, 2019 11:31 pm

Re: Разни

Post by Totenkopf » Sun Jan 08, 2023 12:25 pm

"Обществото се почувства засегнато, заваляха критики. Но хубавото на филма „Ботев“ е реакцията срещу него. Тя показва, че българската аудитория вече ясно различава пропагандата от изкуството в подходите към историята. Така започва коментарът на Георги Лозанов за Дойче Веле.
Филмът „Ботев" можеше да си спести мощната вълна на неодобрение и да си остане обвит в разсеяно мълчание, както след премиерата му по кината на 3 март, ако не беше минал по БНТ, посочва той и продължава скритиките:
Търговия с реликви?
Първо, защото го видяха несравнимо повече хора, включително такива със сериозно отношение към телевизионното съдържание (развлекателните формати в обществената медия са ограничени по лицензия), така че той остро се сблъска с вкуса на просветени зрители. В социалните мрежи прочетохме по негов адрес оценки като "некадърност“, „бездарие“ и техни производни.
Очакването е, когато се захващаш с всепризнат гений, да удържиш поне минимална пропорционалност на талантите и да кажеш нещо неказвано, иначе претенцията ти започва да звучи кощунствено. Далеч по-щадящо за режисьора, разбира се, щеше да бъде да събира „пари по улиците", както сам се изразява, за някакъв неангажиращ фикционален сюжет. Но щеше ли тогава да ги събере? Не сме ли свидетели на търговия с реликви?
И второ, много по-важна от стойността на филма като такъв е легитимацията, която БНТ му дава, излъчвайки го (та чак и си е платила за това в качеството си на съпродуцент). За разлика от предишния филм на същия режисьор, също за национална икона – „Дякон Левски“, който тогавашното ръководство на БНТ обаче не приема. И той е показан по "Канал 3", което ще даде повод на режисьора да сравни собственика му Делян Пеевски с Васил Левски. По-безвкусно вероятно е само да иска да го канонизират, задето му е излъчил филма.
Ирония, презрение, гняв
Работата е там, че когато обществената медия, финансирана от данъкоплатците и отчитаща се пред Народното събрание (НС) подкрепи един филм, особено за национален герой, значи го е подкрепило обществото.
А то не просто не е съгласно да го подкрепи, а се почувства засегнато, даже отвсякъде заваляха негативни мнения, примесили ирония с презрение и гняв."

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Разни

Post by Martix » Tue Jan 24, 2023 9:19 pm

Пуснали са номинациите за оскар, тая година ще правим ли тема или няма хайп?
Аз съм доволен, основно са номинирали филми които са яки или филми, които съм си набелязал за гледане и разпределението по категории изглежда адекватно. Топ филма ми за хилядолетието EEAaO е с най-много номинации. Само RRR липсва от foreign категорията, но там индийците са си виновни, че не са го submit-нали. За сметка на това са номинирали полския филм със магаренцето :)
There are no rules! I'm gonna get you!

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Re: Разни

Post by Shamajotsi » Wed Jan 25, 2023 1:13 am

Аз само два филма съм видял от фаворитите, ЕЕАаО и Баншитата, но и за двата руутвам и няма да съжалявам който и каквато награда отнесе :D .

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Разни

Post by tigermaster » Wed Jan 25, 2023 1:29 am

Аз съм гледал само на Мишел Йео нещото - и нямам против да си спечели наградите. Ама дали не й е яко на нея - изкара най-номинирания филм и най-мразения сериал за годината. Браво.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Wed Jan 25, 2023 11:18 am

Чак па цяла тема, яле ги тъпите номинации:

https://www.oscars.org/oscars/ceremonies/2023

бтв, дори не знам кво е станало на глобусите, та ептем хайпът е на нула.

единствената изненада е, че църната пантера 2 е с 5 номинации, барабар и за актьорска игра, което е бутафория, не колкото глас ониън да има номинация за сценарий, де.

Останалото е по учебник и само се надявам западния фронт да вземе всичките технически награди, че аватар 2 е под нивото му. Но сигурно ще ги сплитнат между двата и ще хвърлят нещо на Елвис и Топ Гън... евентуално костюми за Вавилон. Топ Гън има потенциала да вземе доста, че са го гледали на кино, а фронта са го преврътели на нетфликс и тотално са му ебали звука.

Дори не може да се говори за снъбване или квото и да било. Беше ясно, че The Northman и Pearl няма да додрапат дори до консидърейшън. Decision to Leave никой не го е гледал и корея се надяваше единствено името на режисьора да помогне. Оскаровите филми са си номинирани и тва е.

Викам за Елвис и пус ин буутс 2.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Разни

Post by Moridin » Wed Jan 25, 2023 11:31 am

ЕЕАаО - това мина ли по екраните в България или сега тепърва ще го дават?
От целия хайп тук съм крайно изненадан, че се е добрало до такъв съпорт, обикновено е обратното.
This is it. Ground zero.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Разни

Post by Martix » Wed Jan 25, 2023 4:56 pm

Не само че не е минало, а и няма индикации, че изобщо ще го дават. Киното в България е смешка.
Айде, RRR не съм и очаквал, щото нали индийски филм, сигурно нямат канали за разпространение, но ЕЕАаО, който е един от най-популярните филми за годината, харесвани и от критиката, и от зрителите и е от известно американско студио, което си пуска други филми в БГ... супер слабо, сигурно ги е дострашало да го пуснат в БГ, щото е много wok. Дано сега като обра номинациите да го пуснат от кумова срама.

А На западния фронт още не съм гледал, но ме съмнява да има по-добра продукция или cgi от аватара 2. Да ходи да взима кинематография и да не се бърка където не му е работа. Тея награди, все пак се дават не само на най-добрия филм, а се гледа и техническата част, колко часа са се бъхтили работягите в студиото, колко години са четкали кадри с четчицата и тн. Да не говорим снимки под вода и кво ли не. Аватара трябва да вземе едрите технически категории, а вече костюми и грим да ги дават на филми, които заслужават като Вавилони, Елвиси и тн.
Ся, примерно ЕЕАаО от техническите заслужава само editing (и мамка му, ако вземе само един оскар, трябва да е този), но за сметка на това спокойно може да вземе поне 1-2 за актьорско майсторство (макар че там има истинска конкуренция), а ако не вземе best picture ще riot-на, макар че дори там може да се бие с баншитата, може да си ги разделят, единия да вземе best picture, а другия режисура.
Абе нз, доста силни филми има тая година. Дори по-дребните риби като Тар изглеждат силни, а да не забравяме и фабелманите, който си е типичен оскар бейт и все нещо ще вземе.

Уаканда номинациите са утешителна награда, за да има нещо на марвел номинирано, споко, нищо няма да вземе.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Wed Jan 25, 2023 6:44 pm

Ако беше как викаш нямаше да лишат топ гън от синематографията, дет му е най-силната страна.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Разни

Post by Martix » Wed Feb 01, 2023 12:39 pm

James Gunn си обяви плана за новото DCU. Положението е трагично - множество евтини и безцветни HBO сериали и няколко скучни филма със стандартните герои, които си излизат така или иначе и без Гън да води вселената. Даже нямал бил време да си напише сценария за Peacemaker 2, евала, много професионално.
Единствените горе долу интересни проекти са The Authority с някакви съвсем нови герои на друг импринт (т.е най-вероятно няма да се реализира) и Booster Gold (супергерой, който реално е някакъв мухльо time traveller, размахващ mundane everyday objects от бъдещето за да впечатлява населението).
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Wed Feb 01, 2023 1:17 pm

Е... то никва изненада. Най-смисленото нещо дето е правил беше да направи беззъба версия на фарскейп

User avatar
alshu
Elder God
Posts: 5240
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Разни

Post by alshu » Thu Feb 02, 2023 9:40 am

Предвид и как Warner Bros реже бюджети, спира цели продукции и въобще оптимизира разходи напоследък.
Martix wrote:
Wed Feb 01, 2023 12:39 pm
и Booster Gold (супергерой, който реално е някакъв мухльо time traveller, размахващ mundane everyday objects от бъдещето за да впечатлява населението).
Не е съвсем точно описание, все пак въпросните предмети ги е откраднал от музея на супергероите в неговия времеви период, не са съвсем mundane. И не е точно мухльо, а известна спортна звезда хванат в корупция, който се опитва да изчисти името си (по най-идиотските възможни начини) ...по-скоро е привилегирован галфон, който се е набутал между шамарите. За да се потвърди устърщината му, има свой собствен Джийвс, роботчето Skeets, който той е откраднал от охраната на музея и препрограмирал.
С развитието на историята му почва да специализира в борбата с най-големите time travel злодеи в света на DC (маса препратки към познати на читателите събития). Затова и никой не помни истинските му геройщини - след фиксирането на времевата линия те не са се случили. Tagline - Booster Gold the greatest hero you've never heard of.

ПП
Ако в live action-а променят тези базови идеи, ще е тъпо.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Разни

Post by Martix » Thu Feb 02, 2023 4:35 pm

Сори, не знаех какъв е този герой и писах на база някаква тъпа статия от 1 изречение в нета.
Значи комиксовия му origin е даже още по-интересен за сериозна история. И в двата случая, с такъв герой могат директно да отговорят на ant man и локи сериала.
Ще видим, и без това накрая сигурно ще останат само батмани и супермени за филмите, а странните герои ще бъдат делегирани към нискобюджетни процедурки по hbo, които да бъдат канселирани след един сезон.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Разни

Post by Xellos » Wed Feb 15, 2023 9:20 pm

Как пък съм ги изпуснал тия два бисера до днес и как може да няма повече :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :yay: :spite:



:ninja:

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Разни

Post by Martix » Mon Mar 13, 2023 12:51 am

И е време за оскаровия мега тото пост, в който повелявам кой трябва да спечели. Ако позная, значи всичко е наред и оскарите наистина са атестат за качество. Ако не позная, значи наградите са корумпирани.

Best Picture: EEAaO е с много най-заслужаващия, резервен вариант Tar.
Best Director: The Daniels (EEAaO)
Best Actor: Брендън Фрейзър (The Whale)
Best Actress: Michelle Yeoh (EEAaO), но Кейт Бланшет (Tar) също заслужава
Best Supporting Actor: Ke Huy Quan (EEAaO), но и двамата номинирани от Баншитата също бяха много добри
Best Supporting Actress: three way tie между Hong Chau (The Whale), Stephanie Hsu (EEAaO) и Kerry Condon (Баншитата)
Best Original Screenplay: EEAaO
Best Adapted Screenplay: никой не е за оскар, но да кажем Топ Гън, не съм гледал Living
Best Animated Feature Film: тука не съм гледал нищо, но предполагам, че ще го дадат на Пинокио, а ще го заслужава котарака
Best International Feature Film: На западния фронт, обаче не съм гледал останалите, а и те изглеждат обещаващи, особено EO
Best Original Score: Babylon
Best Original Song: Naatu Naatu or we riot
Best Sound: На Западния фронт, но и Топ гън да го вземе няма да се разсърдя
Best Production Design: Babylon
Best Cinematography: Tar, но още не съм гледал Бардо
Best Makeup and Hairstyling: The Whale
Best Costume Design: не разбирам много от костюми, така че ще се доверя на професионалистите - Elvis
Best Film Editing: най-one sided категорията в целите оскари - EEAaO
Best Visual Effects: duh, Avatar, особено с тази конкуренция

edit - болднах си кои съм познал за статистиката.
Last edited by Martix on Mon Mar 13, 2023 3:43 pm, edited 2 times in total.
There are no rules! I'm gonna get you!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests