Сериалчета за всички, част IV

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Xellos » Sat Sep 19, 2020 8:47 pm

Мдаа, в The Boys 5 епизод доживях да чуя заветното - "Terror fuck it!" :mrgreen:.
Ама ще паузирам докато не излезе всичко, че бавно и неравномерно темпото нещо. Иначе Хоумлендър пред тълпата и сцената с кита и лодката са си диаболикал. :twisted: Доста по-яко е Стормфронт да е жена инфлуенсър вместо оригиналното наци и кви ги сътвориха с Хоумлендър (Dream oooon) :shock: . Интересно дали ще запазят кой е Блек Ноар, ако изобщо го дадат това де, вече са извън територията на комиксите. Щом има трети сезон одобрен отсега, найс. :yay:
:ninja:

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by coldie » Sun Sep 20, 2020 8:36 pm

В крайна сметка реших да си напиша краткия коментар за последния сезон на Модерно семейство.

Предполагам, че мнението ми не е меродавно, тъй като не съм гледал повече от няколко на брой комедийни ситком-а. Приятели, Женени с деца, Зайнфелд и честно казано за други не се сещам.

Не знам за друг комедиен сериал с такова голямо ядро от актьори и всичките да са на добро ниво.

Totenkopf
E'lir
Posts: 152
Joined: Sat Dec 14, 2019 11:31 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Totenkopf » Wed Sep 23, 2020 1:28 am

Изгледах "Des", мини сериал от 3 еп. х 45 мин. за серийния убиец Денис Нилсън, чудовищна игра от David Tennant, всички го помним с играта си и от Джесика Джоунс.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Dr. Horrible » Wed Sep 23, 2020 11:46 am

Оооо, скоро го почвам, щом е там! Поръчах си специално ТВ бокс, за да си гледам HBO go на телевизора :D Но само да кажа, че Love Life не ми беше неприятен, просто в началото почна много силно, а нататък ми беше по-скоро среднисто и свърши по обикновен начин. Но не съжалявам, че го изгледах, дори от време на време си спомням разни сцени и моменти от него и така с добро го помня :D

Иначе аз съм на финалния пети сезон на Big Love - сериалът за полигамното семейство, за който говорих по-рано. Разкошен е. Четвърти сезон беше почнал леееекичко да се влачи, но финалният епизод беше убиец, абсолютно съвършенство - драма, напрежение, кеф. И веднага след това почнах пети. Още малко ми остана... Великолепен сериал, не знам защо не е по-известен.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by penzata » Wed Sep 23, 2020 1:35 pm

Xellos wrote:
Sun May 31, 2020 6:26 pm
Съдейки по първите 4 епизода на Space Force, това ще е един от кефещите ме забавни сериали, които за нетфликс ориджин не са много. :yay: :mrgreen: Джон Малкович и Стийв Карел са нещо прекрасно. Има малко Eureka вайб тоя сериал на моменти. Хаха, а сцената с битката на луната беше като извадена от Майлсовите идиотщини. :heart:
https://www.youtube.com/watch?v=bdpYpulGCKc

edit...
Догледах го, прекрасен от-до! :yay: Ся кой го разбрал разбрал, тук и сега си е на мястото и нямаше празен епизод, жалко, че толкова малко изкараха. Взема да гледам най-сетне Офисът със Стийв Карел, дето нета е пълен с мимове от него. :roll:
В момента съм на поредния рън на Офисът - няма омръзване, дюд. Карел е великан!


п.п. заедно с Къмюнитито, тези два сериала мога да гледам безконечно и да не омръзнат на йота.

п.п.п. много се надявам да го бъде втори сезон на Спейс Форса.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by tigermaster » Fri Sep 25, 2020 1:03 am

ОК, гледах и седмия епизод от новия сезон на "Луцифер" най-после. Поне е доста добре режисиран този път и некадърието на Лорън Джърман в екшън сцената не пречи толкова.
Сценарият продължава да пречи обаче. Том Елис се скъсва от актьорска игра, обаче неговият Луцифер през горе-долу цялото време изглежда на ръба да вдигне скандал на възлюбената си и, макар че чисто сценарно има немалко податки за това, подозирам, че причината е, че партньорката не му подава абсолютно нищо в общите им сцени, освен дето гледа като недоизсушена скумрия и му обяснява колко му е зле. Почти съжалявам, че я плюя толкова, обаче, да му се не знае, до голяма степен сегашната си кариера я дължа на фенсъбването на този сериал - съвсем сериозно - и не ми харесва да бъде съсипван по този начин. Има ги, разбира се, и проблемите, симптоматични за горе-долу всичките американски елементарни телевизионни криминалета - а именно, хората масово не се държат като хора, а като говорещи глави, които просто да побутнат главните герои към следващата улика. Може ли на един даскал по пеене да му съобщят, че негова ученичка, в която на всичкото отгоре е влюбен, е била убита по особено жесток начин, а той да реагира, все едно са му казали, че навън вали и трябва да си вземе чадър, ако ще излиза? И това е най-малкият проблем на сценария тук. Като цяло криминалната част е съвсем зле в общия случай, а романтичната връзка на Луцифер с пианото му беше в пъти по-убедителна, отколкото връзката му с Клоуи. (И това - при положение, че Том Елис доста очевидно не може да свири на пиано, просто музикалният инструмент се справя по-добре с актьорската игра от Лорън Джърман - или поне не пречи активно на останалите и не дърпа сцените надолу.)
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
aiva
Misting
Posts: 275
Joined: Tue Mar 21, 2017 9:10 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by aiva » Sat Sep 26, 2020 12:22 pm

Изгледах The OA: Part II. Може би все пак трябваше да изгледам отново първи сезон, понеже доста време мина от 2017 и бях позабравила доста детайли, но и така съм много доволна от втория сезон. Забравила съм колко станен е този сериал! Този сезон сякаш ми хареса повече от първия или поне чувството накрая (което главно си спомням от предния) е по-силно. Наистина ли са го спрели и няма да има следващ сезон?! :shock:

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by penzata » Sat Sep 26, 2020 10:19 pm

Дъ Бойс скучнее куджа, сравнен с първи сезон, просто защото мелодрамата взе връх над хумора, а балансът между двете правеше Супернатурално супер фън. :mrgreen: Но пък в моментите, когато го има (хумора), всичко е топ ноч - братчедът с паламарката :metal: . Как ми се искаше в края на 6-ти епизод да се появи Би Джей Блазковиц. :metal:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Xellos » Mon Sep 28, 2020 1:01 pm

Аз ще устискам да излезе целия сезон на момчилята, че така ще ме дразни още повече дисбаланса между пародия и драма дето е до тук. Освен сцената с кита нищо запомнящо се. Иначе съм доволен, Амазон напук на всичката жестока ирония като реална корпорация и аватар на съвременното робство поне им дават свобода да покажат на Нетфликс как се прави правилно смяната на пола на герой, а Стормфронт и Хайлендъра са най-близкото до комиксовият ироничен "суперсекс" и рисковете му, което може да се даде по ТВ. :roll:

Нетфликс след година две мотане качиха 3-ти сезон на The good place след като го загледах на бананите... Не е зле.

COMMUNITY продължава да държи палмата на най-якия сериал гледан напоследък, а още съм края на 3 сезон с простотиите на Чанг и мемето с Наполеон. Ken Jeong ми е некъф странен, ама ролята си е за ултимативен криип така или иначе. :mrgreen:
:ninja:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by трубадур » Mon Sep 28, 2020 1:24 pm

Аз затва спрях на 4-ти еп. Ще го видя цялото после, но тия елементарни похвати, дето плаках по-горе зарад тях, много свалят нивото. Така или иначе тва се гледа заради актьорите, почваме с Бъчър, който обаче е само плах спомен от култовостта си в комикса (бтв, Мадър Милк определено е МВП-то в групата, и ме кефи най-много от "добрите") и Хоумлендър, но за съжаление имат актьор, който е много класи над глупостите, които му дават. Но ще чакам да видя втората половина на сезона, зася и без това е само сетъп, много скучен и праволинеен, та да видим как и дали въобще ще изригне.

бтв, кастът си е трепач де, дъ дийп и оня бързия опр. са им скритите лимонки, а и Хюи, заедно с Бъчър, е доста пропилян за момента, но поне пичът го играе за страх.

Обаче за филм, пишещ толкова нефелни женори да има наглостта да дава акъл как се пишат жени и плюе по другите тъпанарщини е като га в един от късните трансформъри некъв селяк даваше оценка на холивуд и колко са загинали, задето правят само продължения и римейци. Много си навре тоя филм главата в гъза и амазон надушиха, че има потенциал тва да им е хитът и очаквам да се насере като троновете, ама май дори няма да изчака 4 сезона за тва, ми почна директно с втория.


pp Дофтор относно науката в момчетата и колко са възможни идиотщините там, основно касапницата :spite:
https://www.youtube.com/watch?v=gI_wrznYflE

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by penzata » Mon Sep 28, 2020 2:33 pm

Определено Бойзовете се гледат, заради каста - всички второстепенни актьори също са мега. Ако не бяха един-два проблясъка, последните два епизода са почти негледаеми, но така по залък на седмица по ми се нрави, отколкото да бинджиш 8 часа, голяма част от които да ти влачат.

Китът бе пропилян още на ниво трейлър - уж да ти зададе каква дивотия можеш да очакваш от втория сезон, а да се окаже (почти) най-доброто до момента.
Тия, дет са скакъпвали трейлъра са за бой.

п.п. чакам трети сезон да изригне от тестостерон, мъди и броманс при сблъсъка Дийн Уинчестър и Хоумлендър. :heart:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Killua » Mon Oct 05, 2020 3:03 pm

Гледай нататък, според мен точно това му е якото, всички са ужасни в различни ситуации (не мисля, че е случайно това) и аз в зависимост от сезона/гледната точка и т.н. бях на различни страни. Но всички си имат и човешките моменти. Според мен Коул беше най-дийсънт човекът финално погледнато, като се претеглят различните неща, които всеки прави. Но пък като развитие е сякаш най-немръдналият персонаж от всички. Ноа ми беше определено най-интересен обаче.

Кримката и мен не ме вълнуваше особено, но така или иначе тая нишка приключва във втори сезон, макар последствията (от лавината :) ) да си удрят докрай.

П.П. Любовта между Ноа и Алисън така и не я усетих като хората всъщност. Може би защото сериалът нарочно прескачаше някакви моменти.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by трубадур » Mon Oct 05, 2020 3:17 pm

Баси името, дето ми е излязло във форома :spite:
У аферата ако са минджи с фалшиви косми ше го скипвам

Се тая. Почнахме Западното Крило, мноо добро. Тва ако наистина задържи ниво за 7 сезона с по 20+ епизода ще е ебаси ебасито.

От друга страна пандемичния епизод на Саут Парк е доста тъп, и самите създатели са наясно с това и едва ли не са го правили от кумова срама.

А се оказа, че с тая седмична дозировка и дъ бойз, и отгледаните от вълци не ми хващат интереса. Доста нямам желание да продължавам което и да е от двете и сигурно ще е на напъване, ако въобще им докретам до края.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by tigermaster » Tue Oct 06, 2020 11:34 pm

Гледах първия епизод на "Страната на Лъвкрафт":
https://www.imdb.com/title/tt6905686/
:metal: :twisted: :yay: :shock:
Или, с други думи, тая година на нищо екранно не съм се радвал толкова. Дано продължи добре.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by coldie » Wed Oct 07, 2020 5:36 pm

Доколкото помня само три пъти съм "зарязвал" фентъзи или фантастичен сериал на който съм гледал поне 2-3 серии. И особено пък ако съм гледал 5-6. Първите два пъти бяха последния сезон на "WW" (прекалено е извратен за моя вкус) и втората половина на последния сезон на "Игра на тронове". Третия път беше наскоро с "Родена от вълци". Изключително монотонно се разви този сериал след първите 2-3 серии, изтраях го до шеста серия.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests