Роулинг вс Туитър, серия поредна

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6438
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by tigermaster » Thu Sep 17, 2020 9:48 pm

Аз преди тая дискусия дори не знаех, че книгите за Корморан Страйк са нейни, бтв. Засичал съм ги из книжарниците, обаче никога не са ми будили интереса.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19286
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by Moridin » Thu Sep 17, 2020 9:50 pm

The human condition is deplorable
This is it. Ground zero.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11232
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by Marfa » Fri Sep 18, 2020 10:00 am

Може ли някой да ми резюмира естеството на драмата в две изречения? В смисъл, Роулинг в момента е зла милиардерка, понеже в романа ѝ убиецът е трансджендър, а псевдонимът ѝ съвпада с името на човек, който не е бил известен, когато тя си го е избрала? Щото ако наистина това са проблемите, имам решение, което да ѝ предложа. РешениЯ.

1. Да спре да пише и да си папа там парите, има вече достатъчно
2. Ако пък толкова ѝ се пише, да публикува анонимно, а героите да са примерно цепеници, които през целия роман си лежат край стената и не правят нищо. Малко ще е скучничко откъм сюжетно развитие, но ще е леко за четене, неангажиращо и политкоректно. Разбира се, не изключвам възможността някой да се засегне от роман със съдържание "Край стената имаше подредена купчина цепеници" и да предизвика война в Туитър, но едва ли ще е толкова драматично.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Random Book Stuff

Post by Roland » Fri Sep 18, 2020 5:57 pm

Moridin wrote:
Thu Sep 17, 2020 9:26 pm
Roland wrote:
Thu Sep 17, 2020 5:34 pm
"Fake news" is not a real thing.
wtf 2-ри път?
Roland wrote: Казват ти хората “тия неща са код, в живота си постоянно се сблъскваме с тях”, но не.
Fair enough. Същевременно ако сме стриктни в тази логика, е доста вероятно да се наложи да изтрием 3/4 от наличната по света литература заради някой образ, който енфорсва вреден стереотип и води някъде някога до жертви, било то домашно насилие, самоубийства от любов или алкохолизъм. В смисъл нека все пак да има спектър от Майн Кампф до тоя роман.
"Fake news" е The Onion. Всичко друго - дори Fox News - е някакво ниво на spin на реални факти. Изразът го популяризира олигофренът в Белия Дом, с едничката цел да дискредитира медиите, които го критикуват. Не значи нищо и е безсмислен.

3/4 от наличната по света литература се разглежда case by case. Because, you know, art. Немалка част от нея абсолютно си заслужава "изтриването", но повечето е продукт на епохата си и това е ок. Но тия разговори не са от днес и от вчера и в даден момент, особено като гледаме нови произведения, айде все пак да имаме малко по-висок стандарт от "Дем не смята, че "хаха, баси колко яко ше те шибат в затвора, щото всъщност си мъж" не е проблем."

@Marfa Не са това проблемите.

@Vash С нищо от изброеното нямам проблем, освен частта със спортовете, щото там е мътна и кървава, както примерът с Caster Semenya демонстрира. Биологията определено играе роля в атлетиката - спортове и изкуства - но според мен тук е необходимо цялостно преразглеждане на това как виждаме половата идентификация в атлетичен контекст и изграждане на нови правила.

Иначе естествено, че е спектър. Но за мен базовото правило винаги е "кой страда в тая ситуация" и ако не съм аз, моето мнение е по-малко важно от това на хората, които страдат. Ся, в тая тема има няколко човека, които historically обожават да търсят АНЕКДОТИ за супер ултра леви неадекватници и/или хора от малцинства, които са супер против там какъвто либерален проблем се вихри в момента. Сигурен съм, че те са способни да намерят пример за транс човек, който е мега подкрепящ Роулинг в момента. НО оувъруелмващото мнозинство от Queer хора, които ѝ следят простотиите последните години, са агресивно настроени против нея. Това не е Злият Лефти Кабал, дето Мат толкова го е страх от него. Това са просто хора, на които им е ДО ТУК вече от богати и изолирани от последствия задници, които ръсят мъдрости по теми, които не ги касаят, без да им пука кого нараняват с тия мъдрости.

И честно, не знам защо се бутам в тия спорове. Само ми съкращават живота и ми развалят кефа от писането за списанието. Аз си лая, а керванът си върви...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5259
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by Matrim » Fri Sep 18, 2020 6:19 pm

Това не е Злият Лефти Кабал, дето Мат толкова го е страх от него.
Projection much? Това, че на теб в главата ти е само политика, не значи, че и другите са така. Тоя зъл кабал, който смяташ, че ме ужасява има точно нула влияние върху живота ми (не за друго, а защото не съществува и никога не съм твърдял обратното, но дори да съществуваше пак щеше влиянието му в БГ да е към нула), разправям се на тия теми, за да минава времето.
Но тия разговори не са от днес и от вчера и в даден момент, особено като гледаме нови произведения, айде все пак да имаме малко по-висок стандарт от "Дем не смята, че "хаха, баси колко яко ше те шибат в затвора, щото всъщност си мъж" не е проблем."
Айде да имаме по-високи стандарти от "ти каза нещо съвсем друго, ама аз се правя на тъп"?
Иначе естествено, че е спектър. Но за мен базовото правило винаги е "кой страда в тая ситуация" и ако не съм аз, моето мнение е по-малко важно от това на хората, които страдат. Ся, в тая тема има няколко човека, които historically обожават да търсят АНЕКДОТИ за супер ултра леви неадекватници и/или хора от малцинства, които са супер против там какъвто либерален проблем се вихри в момента. Сигурен съм, че те са способни да намерят пример за транс човек, който е мега подкрепящ Роулинг в момента.
Пак нещо не си доразбрал. Не съм видял някой да настоява, че транс хората трябва да подкрепят Роулинг или да не се чувстват засегнати. Въпросът е доколко е оправдано това до води до търсене на теле под вола. Жената има достатъчно глупави изказвания по темата, които май само Доктора защитава тук, няма нужда да се добавят неща от рода на "псевдонимът й съвпада с името на някакъв световно неизвестен човечец, това е все едно се е кръстила Йозеф Менгеле!!!1!!".
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by Roland » Fri Sep 18, 2020 6:49 pm

Matrim wrote:
Fri Sep 18, 2020 6:19 pm
Не съм видял някой да настоява, че транс хората трябва да подкрепят Роулинг или да не се чувстват засегнати. Въпросът е доколко е оправдано това до води до търсене на теле под вола. Жената има достатъчно глупави изказвания по темата, които май само Доктора защитава тук, няма нужда да се добавят неща от рода на "псевдонимът й съвпада с името на някакъв световно неизвестен човечец, това е все едно се е кръстила Йозеф Менгеле!!!1!!".
Добре де, ама сериозно ли това, че някой е отишъл overboard е достатъчна причина за кръстоносен поход срещу тях? В смисъл, наистина ли ТОВА е големият проблем в тая ситуация?
And you can't dance with a devil on your back...

Shamajotsi
Sorcerer
Posts: 427
Joined: Sat Dec 30, 2006 9:01 pm

Re: Random Book Stuff

Post by Shamajotsi » Fri Sep 18, 2020 7:33 pm

Roland wrote:
Fri Sep 18, 2020 5:57 pm
Но за мен базовото правило винаги е "кой страда в тая ситуация" и ако не съм аз, моето мнение е по-малко важно от това на хората, които страдат.
Въпросът е, че понякога не страда само една група хора. Ето - в някои случаи, жените, поради социалното си положение в обществото се ползват с определени привилегии с цел да се намалят последствията от това неравенство. Тук - хубаво.

В други случаи обаче това се прави не поради социални различия, а защото - поне е било такова схвщнето досега - има достатъчни биологически предпоставки за да се смята, че двата пола не са на една нога. Ей тогава какво правим? Ние двамата сме цис-мъже и мнението ни важи малко, но иначе, кой "би страдал по-малко"? Транс-жените, на които не сепозволява да се идентифицират с група, дефинирана на биологичен признак, или цис-жените, които имат усещането, че губят отвоювано пространство?

Сега, ясно ми е че така зададен, това е един доста loaded/leading въпрос. Сърбят ме пръстите да махна двете запетаи и това, което е между тях, че да го "оправя", ама няма, защото всъщност това е въпроса, на който се търси отговор. Този отговор може би е "биологията няма значение", "има по-добро за всички разделение" и т.н. Какъвто и да е отговорът, той трябва да отговори на този въпрос, както е така зададен. В момента, единственото, което чувам, е, "те, вторите, всъщност са trans-exclusionary radical feminists". И така, оценката за "страданието" вече е дадена от другите...

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19286
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by Moridin » Fri Sep 18, 2020 7:48 pm

Човек, цели дисертации сериозни учени пишат за фейк нюз, държави наливат огромни пари в произвеждането им и в откриването им автоматично, от много преди Тръмп да помирише Белия дом, не се излагай. Изразът значи точно каквото значи и е феномен от преди много време, пропагандните машини в 20 век го направиха сериозен проблем, интернет го превърна в реална причина за социален колапс, на която жертва си и ти самият, и всички ни, вкл. в този топик тук. Много олеква цялата пледоария като пишеш такива неща.

За останалото - Шамаджотси го е казал отлично. Ако аз лично бях транс жена, просто бих си преценил дали искам спорт, или искам щастлив личен живот. Невинаги човек може да има всичко, особено пък на цената на други, например цис жени от малцинства, които са си дали последните средства и са живели труден живот за да постигнат с много пот достигане до състезание, на което нямат реален шанс срещу биологичен мъж. И т.н. Някак си светът не предполага автоматически, че всеки може да получи каквото му се поиска. Би трябвало с тази илюзия да се разделяме на около 5-6 години. Както цис жени взимат решение да се посветят на децата си, а не на кариерата си, други пък взимат решение да нямат деца и да имат кариера, трети взимат решение, че и двете са важни за тях и ще ги осъществят на цената на почивка и свободно време. Или който и да е човек трябва да реши дали иска да става политик, или артист, така може би и транс жените трябва да могат да вземат решение държат ли на спортна кариера, или държат да са щастливи с промяната в живота си. Едно е да не допускаме жени или чернокожи до ръководни постове, because reasons, друго е проблемът със спортовете, because ACTUAL reasons.
This is it. Ground zero.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by RRSunknown » Fri Sep 18, 2020 11:10 pm

Като говорим за транс атлетите редно е навсякъде където има разделение мъже/жени да направят и още две категории.
В приятелско мачле една жена винаги може да се състезава с мъж /ние редовно играехме баскетбол с момичета които по-високи, по-силни и по-сръчни от половината момчета/ но при топ атлетите където се изстисква максималното възможно от човешкото тяло нещата са други с космически разлики.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by Dr. Horrible » Fri Sep 18, 2020 11:18 pm

То хубаво да сме на страната на страдащия, ама в случая никой не е страдал от Troubled Blood. Книгата са я прочели четирима човека, все цис, двама казват, че е трансфобска, други двама - че няма нищо такова. Никой не е страдал от псевдонима на Роулинг, защото и това е под вола теле и фейк нюс. Човек, който е наистина на страната на страдащите, би ги подкрепил да не приемат някакви лиготии тип "Няма ли дума за хора, които менструират?" толкова сериозно, би ги насърчил да се занимават с нещо продуктивно и съзидателно, вместо да подсилва тяхната victim mentality, щото този тип атрибуция е действително смазващ за психичното здраве. Никой не е пострадал от това, че в криминално романче, четено само от феновете на кримки и от хардкор Роулинг базата, транс жена присъства с описание на адамовата си ябълка и се ядосва на детектива. Никой не е пострадал от това, че в пета част от крими поредица, дълга над 900 страници, има две страници, в които убиецът носи женско палто или рокля. Обаче от развиването на манталитет на жертва са пострадали много хора, защото толкова им е набивано в главата как трябва да страдат от туитчето на Роулинг, как трябва да се чувстват нападнати, обидени и отречени, че постепенно тея хора започват да развиват базово недоверие към света, което води до стагнация на продуктивния им потенциал.

Още когато Роулинг пусна първото туитче за думата за хора, които менструират, някаква неизвестна авторка веднага туитна как неин близък транс младеж решил да се самоубива и ѝ казал по телефона "Щом Джоан Роулинг не мисли, че съществувам, може би наистина не трябва да съществувам." Това беше ритуитвано хиляди пъти като доказателство колко опасна е Роулинг. Съжалявам, но щом такъв лигав туит може да доведе човек до толкова активна суицидна действена готовност, значи въпросния човек има мноооого по-сериозен психологически проблем и трябва да получи полагащата му се помощ от специалист, щото тая обострена чувствителност ще се тригърне ако не от Роулинг, то от първия негативен коментар в някой фб пост. Да, хубаво е да сме деликатни и внимателни с всички хора, особено с тези от по-раними групи. Но е също толкова хубаво да си изграждаме механизми за справяне с критиката, щото не живеем под похлупак и реалността е такава, че винаги ще се сблъскаме с критика на някои свои действия или убеждения. И ако подходът ни на работа с раними групи се изчерпва с "виж тоя и тоя нещастник как те хейтват, срам за тях, ти си така рисков и страдащ!" тогава наистина затваряме хората в рамката на слабата и ранявана жертва.


Но да оставим Кралицата да почива в мир и да минем на следващия "трансфобски" скандал :D
Critics calling on Disney to fire Mandalorian actress Gina Carano for 'transphobic' Twitter stunt
https://www.insider.com/mandalorian-gin ... bic-2020-9

Като гледам и на тази актриса ѝ се струпват много прегрешения (три), за които задължително трябва да плати с кариерата си!
Веднъж пуска снима от третия райх, на която един човек отказва да салютва хитлер сред тълпа от хитлеристи. Актрисата изразява уважение към този човек, заградена в постната снимка с голямо гръче. Но това не я спасява, щото е постнала снимка от хитлеровата епоха, тоест е расист.
Втора грешка - пише пост относно Ковид - "Отворете магазините и църквите. Сложете всякакви регулации, имате това право, но ги отворете, няма разлика между хора в църква и хора на протест. Хората имат право да работят, дайте им възможност" Сравнява протестите с църква, тоест се присмива на Блек Лайвс Метър, тоест расист.
Трета и най-голяма грешка - вместо да сложи в профила си местоимения she/her/hers тя слага "bee/bop/boop". Това е прието за откровено трансфобско. Тя първо се извинява и го маха, но след като атаките не спират, отговоря с:
Beep/bop/boop has zero to do with mocking trans people 🤍& 💯 to do with exposing the bullying mentality of the mob that has taken over the voices of many genuine causes. I want people to know you can take hate with a smile. So BOOP you for misunderstanding.
😊 #AllLoveNoHate
И хората вече осъзнават, че тя е очевиден трансфоб и расист и трябва да бъде уволнена спешно.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5259
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by Matrim » Sat Sep 19, 2020 12:14 am

But some commenters felt that simply sharing an image also featuring hundreds of Nazis sent the wrong message.

"You literally could've picked a better picture to show whatever u wanted to show that didn't have fricken n*zi's on it," one Twitter user replied.

"Girl u got some explainin' to do," another wrote.

Carano ultimately denounced the users criticizing her choice to share the photo, calling them "trolls."
Ако са описали инцидента правилно (човек никога не знае с днешните "медии"), трябвало е да ги нарече "too dumb to live", малко е да кажеш, че са тролове тия индивиди.

Все още не мога да разбера защо за мазохист трябва да си, за да се разправяш с разни анонимци в тъитър ако си знаменитост. То и да не си, пак е тъпичко, но ако си прочут все ще се намери достатъчен брой идиоти да те обвини в какво ли не, после ходи обяснявай, че нямаш сестра.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6438
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by tigermaster » Sat Sep 19, 2020 1:03 am

Джина Карано ако я махнат от "Мандалорецът", може и да спра да гледам сериала. Не че някого го интересува това, де - пиратствам го нещото и не съм се засилил да купувам мърчъндайз.

И все пак - колкото казвам, че може би нямаше да е зле Роулинг да си мълчи по щекотливите теми, толкова бих казал същото и за Джина Карано.
И още по-все пак - Джина Карано е професионален ММА боец. На нея ми е доста по-лесно да й простя, ако не си подбере добре думите. На Роулинг работата й - работата, която я направи милиардерка, тоест - е да подбира думи. Викам да не ги поставяме на една нога в това отношение.
И най-все пак - Джина Карано, поне доколкото знам, няма дълга история от TERF-изцепки. Роулинг я има, обсъждали сме я в поне две теми във форума.
---

А иначе, проблемът е в Туитър. И преди съм го казвал, отдавна си мисля, че платформа, която позволява да бъде използвана за целенасочен тормоз към конкретни хора по този начин, трябва просто да спре да съществува - независимо от коя група хора идва тормозът и към кого е насочен. ОБАЧЕ... Отново, може би няма да е зле разни знаменитости да не дърпат лъва за опашката. На всеки вече би трябвало да е ясно, че каквото и да каже някоя (цис) публична личност по "трансфобската" тема (и не само по нея), все ще вбеси някакво подмножество на армията от Туитър зомбита.

А и другото - може би е добре всичките страни в подобни дискусии да спрат да придават каквато и да било важност на мненията на публични личности, които нямат нито реален опит, нито познания в областта, по която се изказват. Джина Карано ако вземе да се появи в сериала на Скот Адкинс "The Art of Action", примерно, с радост бих я изслушал - там забиват доста в чисто техническите подробности на снимането на сцени с бойни изкуства и каскади, което е яко - обаче мнението й за справянето с коронавируса, примерно, не ме интересува изобщо. Роулинг ако разкаже за трудностите, през които една неизвестна авторка на фентъзи минава, за да стигне до издаване и популярност, отново - бих я изслушал. (Тя, ако не ме лъже паметта, подписва Потърите като Дж. К. Роулинг поне донейде в началото, за да не става ясно, че са писани от жена.) Мнението й обаче по какъвто и да било друг въпрос, отново, не ме интересува - еле па при положение, че точно за нея отдавна е ясно, че дори темите, които включва в книгите си, не ги проучва достатъчно добре. (Кой българин носи име като Виктор Крум???) Защо изобщо някой ще я слуша?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11232
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by Marfa » Sat Sep 19, 2020 10:30 am

Цялата тая история стигна твърде далеч, но проблемът е, че финалната линия все още е някъде в безкрая. Не съм учила психология, може би Доктора по-добре може да обясни и да се обоснове, но за мен ставащото е някаква проекция - отказваш да видиш действителните проблеми, сред които сме затънали, а вместо това проектираш страховете си и хвърляш енергията си в борба с чучела. Според мен светът ще стане едно доста по-добро място, ако по някаква причина туитър, фейсбук и сродните социални злини се сринат поне за месец.

Насъбрало се е страшно голямо напрежение. Изглежда човечеството е бъгнато още в създаването си и не е проектирано да води относително спокоен и задоволен живот. Толкова десетилетия без световни войни, тежки епидемии и други сериозни животозастрашаващи събития карат хората да си търсят отдушници, а доста рядко смислените каузи се припознават като мишена. Например за хората, борещи се за човешки права, би било далеч по-разумно и продуктивно да насочат усилията си към спирането на отвратителните практики на женското обрязване. Вместо обаче да имаме огромни вълни на възмущение в тази насока, имаме доста стабилни бури, настояващи за правото на жените да ходят забулени по религиозни причини. А всъщност рационалният извод е, че всеки би трябвало да може да изповядва религията си и да живее според културата си, ако с това не нарушава законните и моралните норми на обществото, в което живее (примерно не жени петгодишните си дъщери, не ограничава ничий достъп до здравеопазване и образование, не коли козел в двора на блока си, не извършва сатанистки ритуали, не навлича бели качулки и не линчува чернокожи, и пр.) и никой няма правото да осакатява гениталиите на друг човек, все едно в коя държава и общество живее. Само че да се пребориш с едното е твърде трудоемко и изисква огромни усилия в международен план, докато е далеч по-лесно да опнеш палатка на центъра и да крещиш "върнете бурките на жените" примерно или каквато там друга би могла да бъде каузата.

Най-лошото обаче е, че твърде често протестният плам в защита на нечии права е също толкова изпепеляващ, ако не и повече, в желанието си за ограничаване на нечии права. За налагане на правила в изкуството във всичките му форми. И понеже горе се говореше за правата на трансжените, няма как да не се сетя дето на Мартина Навратилова ѝ се наложи да се извинява, понеже беше изтъкнала, че те нямат място в женския тенис по очевидни причини. И тая либтардска война съответно води до своята противоположност съгласно всички Нютонови, обществени, природни и Божии закони, та започват да изкласяват неонацистки движения, джонсънити и тръмпоиди, и ако най-сетне не стане нещо драстично, то ще стане наистина много, много, много зле. Почти съм склонна да допусна, че цялата тая история с ковида беше замислена именно с тази цел, ама не знам.

Целият проблем е, че обществото ни е крайно задоволено, живее в относителна безопасност, и на всичкото отгоре му е скучно. И това, както казах, избива. Успяхме да си спретнем едно чудесно съвременно средновековие, с все лова на вещици и всичко. Да, още никой не е изгорен на клада, но хора изгубиха кариерите си и им бе съсипан животът, защото все се намира кой да се обиди я на дрехата им, я на някое местоимение, я на друга глупост, развява знамето на свещената война и стъпква врага в калта, вместо примерно да иде да спасява орангутани или да ваксинира и образова децата в Африка. А който прави последното, е персонификация на злото. Гейтс сигурно скоро ще се превърне в отделна дума за особено зъл човек.


Тъй, извинявам се за дългия пост, вследствие на училищна травма ми се получават така нещата, но изпитах необходимост да си го кажа.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by Ghibli » Sat Sep 19, 2020 10:55 am

tigermaster wrote:
Sat Sep 19, 2020 1:03 am
И все пак - колкото казвам, че може би нямаше да е зле Роулинг да си мълчи по щекотливите теми, толкова бих казал същото и за Джина Карано.
...
Отново, може би няма да е зле разни знаменитости да не дърпат лъва за опашката.
Какво хубаво обвинение на жертвата си имаме тук. Познатото на всеки, който е бил тормозен в училище "може би не трябва да го предизвикваш". Все пак, не е възможно тормозът да е съвсем незаслужен. Може би жертвите трябва да си мълчат, да преосмислят поведението си, да се нагодят към изискванията на насилниците. Да бъдат правилни и да се държат правилно. Тогава, може би, няма да ги тормозят.

* * *

"You literally could've picked a better picture to show whatever u wanted to show that didn't have fricken n*zi's on it" е епично, обаче. И това, че "нацита" е написано със звездичка, е показателен детайл.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Роулинг вс Туитър, серия поредна

Post by RRSunknown » Sat Sep 19, 2020 12:00 pm

Това важи и за работните отношения - но там поне може да избираш докато в училище си задължително .

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests