Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Mon Jun 29, 2020 7:26 pm

Първото беше, че в играта обикновено като пускат нов warframe или нова механика ги introduce-ват с куест. И като си минеш куеста ти дава например, главата на warframe-а. След едно минаване мисията ти се отключва и можеш да я преиграваш колкото пъти искаш. След 5-6 преигравания обикновено събираш всички части (глава, крака, тяло и тн.) и можеш да си крафтнеш warframe-а, или archwing-а, или каквото там е било наградата от куеста. Важното е гринд да има. Тва са общи приказки though, всеки го знае.

Второто и по-важно е, че всеки трябва да има Vacuum. Това е мод, който автоматично събира неща от земята покрай теб и не ти се налага да ходиш като супермарио и да стъпваш върху всяко парче loot за да го събереш. Това е може би най-полезното нещо в цялата игра. Едно време се получаваше само от един конкретен Sentinel, но наскоро го промениха да ти го дава с първия ти sentinel, който и да е той. Сентинелите са малките робо pet-ове, които ти летят над рамото и уж помагат. Доста по-слаби са от кучетата и котките в бой, но пък имат вакуум (не си спомням дали имаше как да сложиш вакуум на куче, май не)
А аз препоръчвам Helios, по три причини.
Първо идва с най-силното sentinel оръжие, което особено на ниските нива може да one shot-ва доста гадове.
Второ, автоматично снима вразите. Това е още една от безполезните механики. По-късно получаваш скенер, с който можеш да снимаш враговете, и след като снимаш една и съща единица няколко пъти в кодекса ти се появява пълна информация за нея, в кои мисии се появява, какво дропи като луут, какви са й слабостите. Със снимане може да се отключват и разни easter eggs из картите, стихове, concept art и други collectibles. Та, Helios-а идва с мод, който му позволява да снима автоматично всичко около теб и не се занимаваш да вадиш скенера. Пак трябва да си купуваш лента за "фотоапарата" му, но тя е супер евтина и не е проблем.
Трета причина, Helios се взима от дожото на клана, и няма нужда да му гриндиш частите по мисии. Направо купуваш и крафтваш.

А забравих да спомена, доста от луута в тази игра (archwing-ове, сентинели и най-важното - оръжия) може да се купува от дожото на клана ви, ако имате клан (или ако някоя добра душа от чата ви покани в клана си). Това пести доста гринд, ако просто искаш някакво ок оръжие, а не си completion-ист като мен, който иска да level-не всички оръжия в играта (за 750 часа съм под половината, не препоръчвам този стил на игра :hihi: ).
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Mon Jun 29, 2020 8:31 pm

А да, и аз си го ползвам основно като прахосмукачка това ботче с Vacuum. Е, набутах си ресурсите и си сложих мода Enemy Sense (+9 enemy) ама показва дедоовия, когато си поиска на минимапа вразите. Или иска нещо да го ъпгрейдвм или си е бъгнато. Абе уотевър, поне лъка започна да ме радва, особено с тоя сочен звук на месо кат каже "тунк" и как ги уаншотва вече като дюнери по стените.

Са ше поровя как да го зема Хелиос-а, че явно некъде трябва се забия да го търся конкретно, че ми го дава за 75 кинта, не мерси. От куеста си пада Taxon само, другото с кинти в магазина зася. Иначе и скенера звучи добре, иначе е безумно ползването му. 1 крафтиш, екипираш в арморито, викаш от меню, чакаш да го държи в ръка вместо патлак, зуумваш, и сканираш. абеее ей!
:ninja:

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Mon Jun 29, 2020 9:10 pm

Обикновения Хелиос се купува за кредити от клан Доджо (трябва да те приемат в някой клан) и след това се крафтва за нормални ресурси, а Helios Prime се гринди от void мисии.

Повечето оръжия и екипировка имат Prime версии, които са по-силни и по-красиви( :heart: ) от базовото оръжие. И още по важното, всички prime оръжия се гриндят от void мисии и е по-straightforward да ги докопаш, отколкото да минаваш куести, да гриндиш синдикати и други такива тегавини.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Mon Jun 29, 2020 9:39 pm

Ох, как мразим гилдии, ма може и да се прежалим явно. Като за 3 дена игра не е нещо дето ще вложа много усилия като гледам, а тия куести дето трябва да хакнеш 3 терминала много ми лазят по нервите, добре, че е копи пейст терена. Крафтим са Cipher-и 1 по 1 щото няма опция да крафти по няколко и алт+таб тука през минута... :mrgreen:
:ninja:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Mon Jun 29, 2020 10:49 pm

А бе аз имам нейде 20-30 часа и немам сентинетл още, сметай :mrgreen: :ninja:

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Играно напоследък

Post by Amikae » Tue Jun 30, 2020 8:16 pm

Аз ви препоръчвам да си играете сляпо и да избягвате чичко гугъл, докато не минете куеста "The Second Dream". Ако имате въпроси може да драснете тук и ще ви отговоря, но избягвайте да се спойлвате.

Играта има много контент, много повече от всичко в двете Destiny-та взети заедно и отгоре. Контентът за съжаление е повече от колекционерско естество, отколкото предизвикателство, но пък за сметка на това си е стабилен.

DE в момента са в някаква дупка и не могат да решат за кой искат да правят контент. Старите играчи искат труден контент, но контент достатъчно труден да затрудни стари играчи ще е недостъпен за по-новите.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Wed Jul 01, 2020 9:52 am

Тук не съм съгласен, оти варфрейм е такава оувъруелминг кочина, че половината неща, които можеш да цъкаш може и да не искаш и като цяло от воле можеш да се въртиш в кръг без да знаеш, че го правиш. Така че гуглето помага доста дори за некви бейсиг неща и както казах, дори не знаех кво е сентинел преди тая тема, ся не казвам, че проблемът не е в мен, ама все пак :mrgreen:

Плюс че аз влизам веднъж-дваж на седем-осем месеца и ми е невъзможно да се оспойля, щото не знам за кво става дума от самото начало :ninja:

От тая гледна точка елементарнясността на дестини двойката е добре дошла, знам кво съм, кои са лошите, за кво се борим, и пуцай куме механиките са железни.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Wed Jul 01, 2020 10:54 am

The second dream е един от малкото моменти, когато историята на WF шайнва, така че си има причина феновете да съветват да не се спойлите за куеста. Но това предупреждение важи само за историята на играта. Която btw въпреки dune-ския мистичен writing е доста проста. Гринирите са космически орки, милитантски настроени, тъпи и ниско технологични. Корпуса са бизнесмените, но на практика са като аниме пародия версия на бизнесмени, които карат танкове, направени от потта на роби и стрелят с пачки пари - високо технологични. Infested са зерги. Ти си Тенно, фракция космически ронини, които избиват без дискриминация изброените 3 фракции.
Спойленето за контент и видове мисии и коя какво дропи си е на практика задължително ако искаш да прогресираш с някаква нормална скорост и да не си губиш времето. Хората се подиграват на Eve online, че е excel sheet симулатор, но това са хора, които не са играли WF като пъзел,в който да си оптимизираш прогреса за време, пускаш оръжия да се крафтват докато левелваш други, редуваш купуване на оръжия от магазина за кредити, от доджото, и от гриндене на части, за да нямаш downtime на крафтинг бенча. Абе лудница. А дори не съм се вкарвал във филма с riven mods икономиката и reselling-а на редки модове. Само отвреме на време пусках по някой от синдикатските модове за по 5 плат, че имах sephalon suda на макс, а доста хора ги мързи да гриндят синдикати.
Например отворените карти са едни от най-забавните места за freeform цъкане, но откъм прогрес са пълен шит. Не дропят нищо интересно, модулните оръжия, които се правят там са скука и мноого гринд. А босовете там дропят неща, които са интересни само за много endgame играчите. Примерно аз отдавна имам gear за соло минаване на всички сортита, но дори не ми е хрумвало да гриндя динозаври на земята. Archwing мисиите също са общо взето безполезни и се цъкат само за кеф и прогрес на левела на акаунта.
Всичко интересно се случва в космоса и по void мисиите.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Wed Jul 01, 2020 11:42 am

Мен ми е трудно да си набирам фреймове. Хвърлих очо на Нова, оти гледам хвърчи кат пустиняк и все пак основният плюс на играта е движението из нивата, ама още не мога да докретам до Европа, а май само там й падат чарколяците. та с тва на ум, тоз куест The second dream в кой момент е добре да се почва?

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Wed Jul 01, 2020 12:20 pm

Ако не си стигнал до Европа по-добре не го почвай, но като цяло е достатъчно лесен да се мине и с loadout от master rank 3-5, стига да си си вдигнал нещата на 30 левел и да имаш някакви основни модове като vitality и оръжия с каталист. Добре е да имаш разнообразни видове dmg (напр физическо меле и елементална пушка), че куеста е трудничък ако отидеш само с едно левелнато оръжие. Горе долу ако минаваш лесно мисии около 30 ниво трудност, не би трябвало да имаш проблеми с никой куест освен най-последните, но и те не са много по-трудни.
That said, не мисля, че човек трябва да се ограничава от контент, щото не му е дошло времето. Щом ти е отключен го пробвай, пък ако те нарита, ще знаеш какво да очакваш и ще се върнеш подготвен. А ако не ти е отключен си играй отключените и ще стигнеш и до там.
Така или иначе куестите в Warframe са смешно малка част от играта. Ти спендваш там някви стотици часове гринд и се подготвяш, а накрая минаваш целия куест за час и 20 минути со все филмчетата.

Нова е силна, но на мен никога не ми е пукало толкова за power level-а на екипировката и фреймовете, а само за feel-а и ease of use-а. Любимото ми оръжие е paris prime, въпреки че дори не е в топ 3 на лъковете, но изглежда толкова добре. А да заковаваш врази по стените с лък е най-якото усещане и успех на Дестини да се конкурира с това. Най-приятно ми е цъкането с Nezha като frame - не е мета, но притежава перфектна комбинация от неунищожимост (за да не трябва да tryhard-вам а да си цъкам кежуъли), интересни комбота (за разлика от доста от силните фреймове, на които им се каства 1 от магиите, щото е имба, а другите се игнорират завинаги), и е лесен за игра (щото съм кежуъл нууб). А и да правиш 3d огнена пътечка из нивото е доста задоволително.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Wed Jul 01, 2020 12:25 pm

Аз съм закучил на Vox Soalris, което явно е МЕГА важна стъпка или поне се надявам да дадат летящия скейтборд след него на аванта, само дето фейлвам вече 7 пъти по няква причина да опазя един терминал, докато тече изнудването там, ест клиповете в нета са от некви ОП тъпанари дето летят като авартар на кича и уаншотват вразите и не ми вършат работа за тактика. Дигнал съм читави левъли за там уж сега, баси нервите. Иначе след 2 дена чакане се излюпи пета, грозна е като смъртта, ама има уж добър дмг и дава некъф рандъм стелт, НО като цяло си предпочитам робота прахосмукачка още. Изобщо са искали да вкарат толкоз много неща, че накрая е пълна каша. Факт, че модовете доста променят играта, за са падат некви слаби, ама кой ти има нерви да събира и крафти тука. Иначе посягам към хелпа в краен случай, ама за 4 дена игра и още не съм намерил начин да добия снайпер и ще поровя, иначе лъка е голям кеф де, и аз наблягам на извънземни шишчета ся.

Бе като цяло съм доволен лично, утепах няколко часа, свърших некво хомеопатично количество полезна дейност в тях, и още не ми е писнала. Ама ще я третирам малко като апп за телефона да поцъквам от време на време за без пари :oops: . Та толкоз от мене по темата :).
:ninja:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Wed Jul 01, 2020 1:22 pm

То се оказа, че я помня грешно. Ся като разцъках си припомних бая неща, само наистина тъпото грайндене малко нанагорно иде, ама отключването на различни локации си е фън. Ся си дигам шурикените, че гледам те са ми останали единственото, дето не е на макс. Но определено тряя събера некъв материал за по-пищни оръжия. Но това чекане по 24, 48 часа си е таковато таковата напрао :mrgreen:

От друга страна съм се спрял навремето на марс още, а диря ендгейм, още нямам юпитер или дъ войд отворени, плюс сума куестове зарязани. Ама тоя с кучето, не мом стигна до финала и тва си е, свършва ми кислорода, немам идея кво права и се заех да разкривам марс. Но като се сетя как изглежда Марс в дестини, тук ми се плаче, като от оригиналния стар трек е декорът.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Играно напоследък

Post by Amikae » Wed Jul 01, 2020 1:43 pm

трубадур wrote:
Wed Jul 01, 2020 9:52 am
Тук не съм съгласен, оти варфрейм е такава оувъруелминг кочина, че половината неща, които можеш да цъкаш може и да не искаш и като цяло от воле можеш да се въртиш в кръг без да знаеш, че го правиш. Така че гуглето помага доста дори за некви бейсиг неща и както казах, дори не знаех кво е сентинел преди тая тема, ся не казвам, че проблемът не е в мен, ама все пак :mrgreen:

Плюс че аз влизам веднъж-дваж на седем-осем месеца и ми е невъзможно да се оспойля, щото не знам за кво става дума от самото начало :ninja:

От тая гледна точка елементарнясността на дестини двойката е добре дошла, знам кво съм, кои са лошите, за кво се борим, и пуцай куме механиките са железни.
Не е задължително да те кефи всеки контент. Аз си стоя зад твърдението. И двете Дестинита са много празни от съдържание извън готините райдове, ся мен примерно Taken King много ме изкефи, но не мога да си изкривя душата, че в тая игра нямаше нищо друго за правене освен да си дигаш лайт левела.

А при 20-30 часа в WF си още на повърхността за това какво е възможно. Играта има много линии на прогрес, които са интересни(макар и грайнди) и са интегрирани добре. Имаш да събираш прайм фреймове и екипировка, модове, форма, ривени, петове със свои собствени модове, имаш ендо, къстомизации, две отворени зони със бая матриал в тях, можеш да си построиш космически кораб и да си го пилотираш в мисии соло или в отбор. И купища още неща, за които не мога изобщо да говоря без да оспойля важни разкрития.

Изобщо сравненията с Destiny ме разсмиват. В Дестини имаш стори моуд за едно минаване, няколко страйка, няколко райда и пвп. И двете игри са barebones откъм контент с мега смешния Eververse магазин... Дори само void relic контента в WF е сто пъти по-rewarding, от каквото и да е в D1/2. Да не говорим, че всеки фрейм е на практика отделен герой и всяко оръжие на практика променя стила ти на игра.

Аз примерно най-много харесвам да играя със - https://www.youtube.com/watch?v=v-MX8TDfMJo - Сарин заразява гадините със спори, които се пръскат и заразяват другите гадини около тях с още спори, които също се пръскат, докато всичко около теб умирга гадна смърт. И това е само един фрейм, без да си говорим колко възможности имам да го доразвивам с арсенала си.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Wed Jul 01, 2020 2:13 pm

Аз казах дестини заради визуалната дъвка и мега доброто пуцане печели при мен.

Но инак варфрейм като гледам как можеш да се набухташ накрая е по-скоро да се сравнява с диабло или path of exile, щото я са си ходя из нивата и пуцам едно по едно и га успея да събера нужния пауър имам едно умение за AoE и тва е. Докато понякога улетя с некви мега висок левел диваци, дето прекосяват нивото за 2 секунди и всичко е мъртво, и край тях хвърчат ефекти на кило и парчоляк от извънземни.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Tue Jul 07, 2020 7:56 pm

Риболовът в Warframe ме върна в годините на вовеца, дет имаш ибахти количеството работа за вършене на n-свята а си седиш и киснеш половин час с въдичка нейде за тоя дето дуа главно. :mrgreen:
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (89.86 KiB) Viewed 4388 times

Дааааамн 4 дена за крафтене на OBERON фрейма!!!, а през това време Destiny имат един куп нови неща за зарибявка към експанжъна с Darkness. :roll: Обаче, като прескачам между двете една след друга, просто движението във warframe дава най-доброто възможно усещане с тая динамика, дори има карти вече дето има за кво да се метнеш по някоя стена стил титанфола. 8-)
Синтезис скенера е голяма простотия и моеше и по-добре, ма щом куеста го иска са...
:ninja:

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests