Второто и по-важно е, че всеки трябва да има Vacuum. Това е мод, който автоматично събира неща от земята покрай теб и не ти се налага да ходиш като супермарио и да стъпваш върху всяко парче loot за да го събереш. Това е може би най-полезното нещо в цялата игра. Едно време се получаваше само от един конкретен Sentinel, но наскоро го промениха да ти го дава с първия ти sentinel, който и да е той. Сентинелите са малките робо pet-ове, които ти летят над рамото и уж помагат. Доста по-слаби са от кучетата и котките в бой, но пък имат вакуум (не си спомням дали имаше как да сложиш вакуум на куче, май не)
А аз препоръчвам Helios, по три причини.
Първо идва с най-силното sentinel оръжие, което особено на ниските нива може да one shot-ва доста гадове.
Второ, автоматично снима вразите. Това е още една от безполезните механики. По-късно получаваш скенер, с който можеш да снимаш враговете, и след като снимаш една и съща единица няколко пъти в кодекса ти се появява пълна информация за нея, в кои мисии се появява, какво дропи като луут, какви са й слабостите. Със снимане може да се отключват и разни easter eggs из картите, стихове, concept art и други collectibles. Та, Helios-а идва с мод, който му позволява да снима автоматично всичко около теб и не се занимаваш да вадиш скенера. Пак трябва да си купуваш лента за "фотоапарата" му, но тя е супер евтина и не е проблем.
Трета причина, Helios се взима от дожото на клана, и няма нужда да му гриндиш частите по мисии. Направо купуваш и крафтваш.
А забравих да спомена, доста от луута в тази игра (archwing-ове, сентинели и най-важното - оръжия) може да се купува от дожото на клана ви, ако имате клан (или ако някоя добра душа от чата ви покани в клана си). Това пести доста гринд, ако просто искаш някакво ок оръжие, а не си completion-ист като мен, който иска да level-не всички оръжия в играта (за 750 часа съм под половината, не препоръчвам този стил на игра