The Zombie outbreak

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11224
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

The Zombie outbreak

Post by Marfa » Sun May 17, 2020 5:05 pm

Започвам темата, щото вече не се трае. Целият ми интернет е заринат от 5G, задължителната ваксина с чипове срещу covid и престъпленията срещу човечеството на най-новия злодей Бил Гейтс, пред който Сорос в момента прилича на мяуко котемце, а Костов дори не се класира. Че и на лични ме спамят, което е добре, щото така поне ми е лесно веднага да блокирам.

Първоначално си имахме анти-конвенция истерията, защото щяла да налага третия пол, да въвежда уроци по мастурбация в яслите и да сменят пола на децата в градините. По сериозните медии вместо да има дебати за домашното насилие, канеха попове да казват имало ли в Библията трети пол, устройваха сбирщини с откровено луди, дето бълнуваха някакви неща как в тоалетните на олимпиадата някакви третополови не помня точно какво щяха да правят.

Бойко се намеси, отмени Истанбулската конвенция и третия пол, тъкмо си отдъхнахме, то пък стана ред да се приема новата Стратегия за детето, дето е едно към едно старата Стратегия, ама с добавени по-фешън думички тук-там, че да заблудим широката общественост, че някой прави нещо. Оказа се, че социалният патронаж и извеждането на децата от институции се чете като "ще дойдат социалните, ще видят, че в хладилника нямате пилешка супа, както иска детето, а вместо това сте сготвили пиле с ориз, ще ви го вземат и ще го пратят в Норвегия." Резултатът: отложен закон за социалните услуги, заради което сума ти инвалиди се чудят кво да правят без личен асистент, отменена Стратегия, висящ въпрос за децата в домовете. Ама просто бяхме на ей толкова да обявим война на Норвегия, като почна вирусът, та работата се прееба.

През цялото това време, разбира се, не са спирали антивакс истериите. Тях си ги знаем: ваксините вредят, пълни са с алуминий и тежки метали, искат да си ги бием, че да се разболяваме и Биг Фарма™ да печели.

Дотук добре. Обаче сега това с 5G-то, ваксината с наночастици срещу ковид и нивото като цяло вече взе силно да се припокрива с потенциален зомби аутбрейк. На мен 5G ми беше като 4G и не подозирах за съществуването на плановете за световно господство, докато една приятелка, ама имам предвид наистина приятелка, завършила е химия и то не по милост, езици владее, чете, а бе не е точно луда леля с фрустраций, взе да ме залива с панически съобщения срещу пет джито и накрая ме навря в групата им.

Първото, на което попаднах, беше влог в ютюб, в който "световноизвестен учен" забравихмуимето (проверих, нема такъв учен, бил той известен или не) обясняваше как от 5G се появявала трета нишка в ДНК спиралата. Сега, верно, че спомените ми от генетиката в десети клас са донякъде спорадични по причина, че госпожа Цекова искаше да издекламираме урока, но не да го разберем, но дори и на мен вероятността да ти прокара трета нишка в спиралата посредством 5G ми се видя малко минимална. И като порасне тая нишка, какво? Взех да скролвам, патърнът е ясен: съдържанието се генерира основно от трима души, едната е психично луда жена на име Мая, която постоянно осведомява аудиторията какви успехи постига анти 5G движението в глобален мащаб, като за целта цитира сайтове, дето ако се опиташ да ги отвориш и антивирусната те блъска с боксова ръкавица през монитора. Под всяка публикация има безброй коментари, които се свеждат до stop 5G, NE NA 5G !!!!111111 STOP! 5G ! stop и други подобни дълбоки послания.

После пет джито по някакъв начин беше обвързано с ковида. Оттам беше обвързано с ваксината срещу ковид на Бил Гейтс, оттам беше обвързано с ваксините въобще, оттам вече имаме плакати НЕ НА ПРИНУДИТЕЛНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.

Оттам имаме това: https://www.facebook.com/mjojev/videos/ ... 26832/?t=0
(Предупреждавам, гледайте на свой риск и с намален звук. Това е жената с краставиците)

Ей тука прилагам картинки от нещата, дето ей сега са ми излезли във фийда, без специално да обикалям да търся.
Spoiler: show
1.jpg
1.jpg (106.16 KiB) Viewed 5215 times
Spoiler: show
2.jpg
2.jpg (65.95 KiB) Viewed 5215 times
Spoiler: show
3.jpg
3.jpg (71.05 KiB) Viewed 5215 times
Spoiler: show
Capture.PNG
Capture.PNG (511.98 KiB) Viewed 5215 times
И в момента се чудя след като сме стигнали дотук, какво да правим. Явно образованието на последните 3-4 поколения дава фабричен дефект. Да, ама какво е решението? Явно трябва да се мислят някакви нови форми, Нов Световен Ред, нещо да се направи, ама и то няма как да стане изведнъж.

На мен принципно ми е ясно защо безразборният достъп до всякаква информация е абсолютно същото като дезинформация като краен резултат, но как се бори човек с това чудо? Тоест, как да обясниш на нещо с интелекта на бомбирал буркан с кисело зеле, че във ваксината срещу полио няма чипове и ДНК от човешки ембриони, че никой не краде деца, за да извлича от тях адренохром и че от пет джито няма ти порасне трета нишка в деенкато.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5257
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: The Zombie outbreak

Post by Matrim » Sun May 17, 2020 5:34 pm

Колкото и да искам да обвиня фейсбук, ютюб, днешното образование и т.н., това явление въобще не е ново, просто сега е по-лесно забележимо. Винаги е имало много хора, които са вярвали в най-различни заговори, колкото по-заплетени и нелогични, толкова по-добре. Преди са били повече митологични и религиозни небивалици, сега са псевдонаучни, но за същото явление иде реч. И аз имам приятел, който вярва на такива неща - каквото и аргументи да му дадеш той ти казва в прав текст "Аз така чувствам нещата" или "Всеки си има право на мнение" и няма как да го обориш. Щом някой е стигнал дотам да вярва, че има глобален заговор на не знам колко милиардера, корпорации и държави, които обаче позволяват на всеки идиот в интернет да ги "разконспирира" колкото си ще - такива хора е твърде малко да се слушат в гласа на здравия разум.

Ама това с 5G-то наистина копае дъното, смея ли да попитам как "обясняват" факта, че коронавирусът се вихри и в страни където въпросното 5G въобще го няма никакво? Или е по-добре да не знам? :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: The Zombie outbreak

Post by The Dragon » Sun May 17, 2020 5:43 pm

Марфи - отговора на въпроса ти е алкохол. Пиеш докато не ти пука.

Сега по сериозно. Знаеш ли каква е разликата между 5 джито с алуминиева шапка и Българското Рационално Общество? Че тия които разпръскват дезинформация за 5 джито не са загубили умението си да убеждават, за разлика от БРО за които е по важно да си разменят надменни мемета и да са прави, отколкото да конвертират хората.

Не че това не е и мой недостатък ... но го контролирам и го правя за забавление. Когато е за нещо важно, а не Ковид или Политика обикновенно успявам да накарам някой да види нещата по моя начин.

Затова БГ дясното е обречено да губи от ГЕРБ и БСП - защото не става само с крещене за права и либерални ценности, а трябва да се конвертират хора - и да се флипнат гласоподаватели от БСП и ГЕРБ, докато не стане - радвайте се на еквивалентите на Фандъкова и Манолова

Как се бориш с това ли - ами трудно. Като цяло правилата са - не атакувай идентичността на някой, а се опитвай да я промениш чрез прокси, винаги давай възможност за отстъпление както и за face saving като тръгне да си променя. И накрая когато е на твоя страна - не злорадствай и не унижавай.

Аз съм прав, а ти си тъп защото не виждаш нещата по моят начин - може и да е променило убежденията на някой, но сигурно случаите са колкото косматите риби. Но пък е толкова яко да го постваш и да събираш реакции в социалните мрежи.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11224
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: The Zombie outbreak

Post by Marfa » Sun May 17, 2020 5:48 pm

Ма не, човек, мен схемата ми е ясна. Тоест, разбирам защо хората много искат някой да е виновен за случайно събитие. По тоя повод бях писала следното, дето после го тиражираха:
Spoiler: show
След като четох и слушах по-умните от мен, достигнах до следните изводи относно съществуването на конспирацията.

А именно:

Конспирацията прави живота далеч по-интересен. Като най-интересния сериал, с много сезони, само че дори още по-интересен, защото главният герой си ти.

Конспирацията прави живота далеч по-подреден.

Конспирацията успокоява.

Сигурно е ужасно да живееш в свят, да живееш живот, в който нещата просто се случват. Без обективна причина. Ти си добър човек, папкаш, спинкаш, слушкаш, не пожелаваш осела на ближния, не си продухваш водомера, плащаш си данъците, изхвърляш разделно, обаче въпреки всичко се случва да те налегне невярна болест, да ти се повреди фризерът или да кажем, да се спънеш. Тези неща не могат да стават без причина. Някой ти е направил магия, проклел те е, завидял ти е, Бог или Съдбата те наказват за лоши помисли или простъпки.

Така всичко си има обяснение.

Или пък животът ти е скучен и подреден, нямаш особени драми. А я колко им е интересно на героите от любимия сериал! Борят се със Зъл Враг, рискуват всичко, разшифроват телеграми, хакват компютри, участват в Съпротивата... Съвсем различно от едно битие, при което януари месец си букваш почивка в Гърция през септември, с точност знаеш кога да пазаруваш от Метро и си правиш план как да си платиш примерно винетката.
И тогава на помощ идва Световната конспирация™. Тази тайнствена личност, която я знаем като око, блещещо се от пирамида.

Конспирацията е враг на случайността. Тя е редът в хаоса. По-лошо, тя е Новият Световен ред™. От дремещ пред сериала човек тя те превръща в участник в събития от световно значение, за което само ти и още неколцина други сте осведомени, докато останалите тънат в неведение.

Врагът се опитва да прокара концепцията за третия пол, уж замаскиран под формата на конвенция. Дебатът дали една конвенция би предотвратила домашното насилие бива тутакси заменен от дебнещ от клозета джендър, който иска да смени пола на всички деца още в детската градина.

Дебатът дали приемните семейства осигуряват качествени грижи на изоставените или осиротелите деца почти прераства във война срещу Норвегия. Явки, гнезда на съпротивата, печат на позиви, нищо не липсва! Петимата от РМС пасти да ядат.

Няма как да възникват нови заболявания, дори да идат от страна, която е печално известна с извратените си кулинарни предпочитания и където не би било необичайно някой да пърли живо куче, за да го изяде. Тук, естествено, имаме изкуствено създаден вирус. Който се разпространява чрез 5G! ОТ КОЕТО СЕ ПОЯВЯВА ТРЕТА НИШКА В СПИРАЛАТА НА ДНК!

И някой постоянно те следи, някой се интересува от иначе скучния ти живот, знае откъде си купуваш ракията, знае колко и каква бира пиеш, чете ти имейлите (горкият човек/организация/каквото е там), подслушва ти телефона, следи и близките ти, води на отчет колко кисело зеле слагаш и кога го слагаш, сипваш ли оцет на шопската салата, зехтин или олио предпочиташ, с какви гащи си днес и е съвсем наясно, че си алергичен към лавандула...

И понеже няма как нещо да стане просто ей така, следователно то се случва по причина и следователно ако намерим причинителя, ще можем да си живеем живота така, както искаме.

Успех.
Ама това в момента верно е някакъв каламитет. От едно време ги знаем тия неща, как все крият, как все ни правят и струват, но това е вече все едно са сипали ЛСД във водата. Наночастици, чипове, Нибиру, незнамко...

Драгъне, аз с тия принципно не споря. По едно време го правех, като цитирах членовете от закона за социалните услуги, които според тях бяха проблемни, за да им покажа, че вътре няма опция да ти ровят в хладилника и ако нямало пиле, да ти вземат детето. Установих опитно, че независимо какви аргументи ползвам, колкото и възпитано да говоря, колкото и да не пускам мемета с щуротии, няма файда и най-доброто, до което съм стигала, е "това е моето мнение и неможеш да ми го промениш !"
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Nameless_onee
Scholar
Posts: 133
Joined: Fri Oct 14, 2011 6:18 pm

Re: The Zombie outbreak

Post by Nameless_onee » Sun May 17, 2020 6:20 pm

Фанатизма е другата страна на ограничението

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4955
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: The Zombie outbreak

Post by Claymore » Sun May 17, 2020 6:37 pm

The Dragon wrote:
Sun May 17, 2020 5:43 pm
Марфи - отговора на въпроса ти е алкохол. Пиеш докато не ти пука.

Сега по сериозно. Знаеш ли каква е разликата между 5 джито с алуминиева шапка и Българското Рационално Общество? Че тия които разпръскват дезинформация за 5 джито не са загубили умението си да убеждават, за разлика от БРО за които е по важно да си разменят надменни мемета и да са прави, отколкото да конвертират хората.
x1000

Научнихе брота от БРО, които се цанят за интелектуалци щото са прочели книга на Докинс и се гаврят с някакви тъпаци, докато preach-ват to the chor, са ми едни от най-забавните и с това и дразнещи феномени. Особено с това как издигат самите те науката на дефакто религиозен пиедестал. Ама дай им на хората да пускат скрийншотове от на Нийл Деграс Тайсън туитъра :)

Иначе за нападките си прав, но пък когато се опре до либерални или левичарски или уотевър ценности, като цяло е много по-трудно да се опиташ да убедиш хората с оборване на трупана с година информация и социално програмиране, че разни неща не са точно както си мислят, отколкото да им подадеш приятелски листовка за събирането на Възраждане или Ку Клукс Клан и да кажеш че всички са добри дошли, и да му потвърдиш страхове които се разпространяват и без това в медиите. Та и това е част от проблема. Иначе като имам подобни случаи в близкото обкръжение се опитвам со кротце со благо, но няма никога гаранции, а и по-начало съм в балон където нямам достъп до такива хора, извън майка ми която ревностно чете вестник Строго Секретно :roll:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: The Zombie outbreak

Post by Amelia » Mon May 18, 2020 9:53 am

Избягвайте комуникацията с тоя тип олигофрени. Безпредметно е и само ще ви натовари в тоя така или иначе тегав момент. Не им давайте гласност на тъпотиите, не пускайте мимове за тях, не ги обсъждайте и не се карайте с тях в коментарите. Аз следя напълно безмълвно няколко групи (Things antivaxxers say, God has the worst fanbase, etc.), в които населението пуска постове изровени от нета, в които могат да се прочетат тоя тип идиотщини. Коментарите под тях се движат по моите байъси и ми облекчават психиката. Така в общи линии следя къв е най-новият писък на модата в псевдонауките, за да съм ъп ту дейт, без да си вредя с пряка комуникация. Щото тея наистина са малцинство засега и безплатната рекламата само ги умножава като бройка. Иначе няма да се оправи положението докато социалните мрежи съществуват и са свободни за ползване от всеки олигофрен с достъп до интернет. Едно време на тея им се налагаше да се изръсят с някви кинти да си купят боклучавите литературки от няколкото там боклучави издателства и съответно бройката им беше чувствително по-малка.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4058
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: The Zombie outbreak

Post by Litz » Mon May 18, 2020 4:34 pm

Някой може ли да каже, това истинско ли е или е тролване?
Братя и Сестри! Вдигайте се на оръжие, защото ГЕРБ убиват българското население, чрез принудително вкарване в болница на здрави хора, които са интубирани , и именно чрез интубацията като се пусне кислород под налягане им се пръскат белите дробове и хората умират , а после пишат ,че човекът е починал от несъществуващия "корона вирус"! Това се прави с цел за да се пристъпи към принудителната ваксина с чип на Бил Гейтс!
https://naorajie.blogspot.com/2020/05/blog-post_68.html

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11224
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: The Zombie outbreak

Post by Marfa » Mon May 18, 2020 4:42 pm

Ми като гледам, истинско си е. Той целият блог е за музея по психиатрия, честно.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5257
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: The Zombie outbreak

Post by Matrim » Mon May 18, 2020 4:49 pm

Големи некадърници са тия ГЕРБ явно, и пъкления план на Бил Гейтс не могат да изпълнят правилно. Досега и 200 човека не са убили с техния "кислород под налягане".
А ето и какво означава CO VI D 19
"В самото име на COVID 19 е написан планът :
CO(ntrol) - контрол
V(accine) - ваксин
ID(entity) 19 => 1 е буква A или А(rtificial)
9 е буква I-или I(ntelligence). Или контрол чрез ваксини на изкуствения интелект.
"Махалото на Фуко" ряпа да яде! :lol: :lol: :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11224
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: The Zombie outbreak

Post by Marfa » Mon May 18, 2020 4:51 pm

Cows Versus Idiots го чета аз.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5257
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: The Zombie outbreak

Post by Matrim » Mon May 18, 2020 5:08 pm

Класически разговор с анти-ваксър:
Spoiler: show
Image
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: The Zombie outbreak

Post by Amelia » Mon May 18, 2020 9:02 pm

На мен любимото ми около анти-ваксърите е как изскачат новите опорки на периоди. Първо ни беше ужасно страх от живака. После живака го отняма, но се появиха ужасите, наречени формалдехид и Тежкия Метал Алуминий. После откриха, че има ДНК от фетуси и бяха ужасно ужасени от нея и от всичките там мъртви чаркове на фетус в тея ваксини. Сега новото е полисорбат 80. Мноу страшни комбинации от буквички в тея ваксин инсърти, просто ненам как съществуваме като вид все още с всичките тея отрови.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: The Zombie outbreak

Post by Ghibli » Tue May 19, 2020 11:28 am

Проблемът е многоглав. Както наскоро някой (не помня кой) изтъкна във фейсбук, липсва равнопоставеност на страните. На зомбитата им е достатъчно да чуят някаква простотия, за да ѝ повярват ревностно. От друга страна, този, който се наеме да оборва простотията, трябва да донесе от девет кладенеца изследвания и научни факти и да построи логично изложение. Така че първо, иска се много повече труд от страна на разпространяващия добрата информация, спрямо труда на този, който разпространява простотията. Второ, от страната на потребителя, при сериозната информация иска се много повече труд той да вникне в това, което чете, спрямо простотията. И не на последно място, трябва някой да притежава себеотрицанието и търпението на светец, за да говори с тоя сорт хора и да се опитва да ги откаже от убежденията им по начина, по който Драгъна предполага, че ще има ефект - со кротце и со благо.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11224
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: The Zombie outbreak

Post by Marfa » Tue May 19, 2020 11:46 am

Аз да кажа, че наистина съм си давала труда да обяснявам со кротце и со благо, с много старание да не избухна със сарказъм. Резултатите, които съм постигала, варират от "аз имам право на мнение" до "кой ти плаща". В групата за пет джито веднъж писа някакъв електроинженер. Човекът започна със "здравейте" и оттам изнесе ясна и сбита информация що е то 5 джи, що е то херц, а бе всичко. И на мен ми беше интерсно да го прочета. Отдолу имаше 95763654595 коментара, като 90% бяха stop 5G, една му пусна клипчето за третата нишка в ДНК-то и настоя: "Коментирайте това моля и го отречете ако можете!!!!!!!!!", останалите го обвиниха, че работи за пет джи и Бил Гейтс му плаща. Нещо такова.

Писах горе, че съм правила подобни неща със закона за социалните услуги. Реват срещу член 37 (г), щото там пишело, че ще им вземат децата, ако нямало пилешка супа в хладилните, аз им цитирам члена, който е непроменен от 2006-а, пак стигаме в най-добрия случай до АЗ ИМАМ МНЕНИЕ.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest