Сериалчета за всички, част IV
- tigermaster
- Elder God
Re: Сериалчета за всички, част IV
Напъните да е еджи и тук ме дразнят, обаче останалото компенсира достатъчно. Иначе в този сериал от самото начало от някои изпълнения в битките в този сериал ми е ставало почти физически гадно, та покачването на нивото на насилието не го отбелязвам като чак такъв проблем. Просто преди имаше моменти, макар и малко, в които камерата се дърпаше встрани от кървищата (Рагнар като утрепа Кяртан и продължи да сече трупа, бях направо благодарен, че не ми го показват това отблизо, примерно), а сега далеч не се проявява такава милост към зрителите.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Ама как съм го пропуснала тоя коментар? Аз съм много зарибена по това, въпреки че то е ебаси долнопробието по всички параграфи. Ма някак кефи целия тоя кампинес, Уинона е епохална, Док из май бей, музиката РУТИ и трябва да ви кажа, че съм се зарибявала по сериали, които са ми давали доста по-малко от това. Втори сезон е по-як от първи, според мен, но в трети вече съвсем удариха през просото и там с Док и Долс се случват разни дразнещи развития. Аз се размазвам от кеф също на това, че е сниман в Калгари и прерията около него, та си разпознавам разни места. Биг Сити е Калгари. Трябва да проверя кво става с 4ти сезон. Бяха почнали таман да го снимат като ни удари Короната и изпозатвориха всичко. Не му върви на тоя сериал с 4ти сезон - уж миналата година трябваше да го снимат, не намериха пари, почти го кансълнаха, ама всеотдайния екип и феновете (ърпърс) успяха да го спасят.Matrim wrote: ↑Sun May 03, 2020 10:52 pmИзгледах първи сезон на Wynonna Earp. Засега сериалът е много по-як отколкото човек би могъл да си представи ако прочете негово кратко описание и е наясно колко нискобюджетен е. Всички бандити, утрепани някога от Уайът Ърп са станали немъртви демони и тормозят градчето, където сега живеят потомците му, които разбира се са призвани да спасяват положението - с пищова на Уайът. Този откровено дебилен главен сюжет не би следвало да работи, но някак си успява да го стори засега. Най-вече защото главната героиня е невероятна, трепе вразите стилно и ефективно, на никого не цепи басма и постоянно пуска страхотни лафчета. Дано да продължава така.
Да, и аз четох за отлагането на четвърти сезон и ми стана кофти, но какво да се прави.
Като видях във финалните надписи, че сериалът е сниман в Албърта си казах "Ех, какви хубави работи правят в щата на Амелия", но не знаех, че съвсем в близост до вас го снимат. Мисля, че ще го преживея ако проблемите по-нататък са свързани с Док и Долс, макар че очертаващия се любовен триъгълник хич не ми е по вкуса. Но пък може и да ме изненадат приятно в това отношение, все пак това е сериалът с най-култовото portmanteau couple name - WayHaught и засега любовните драми са с изненадващо малко ангст.
Както и с другите такива сериали, изниква въпросът защо лошите не използват огромното си числено превъзходство, за да утрепят с лекота нашите, но всички сме свикнали да го игнорираме.
Като видях във финалните надписи, че сериалът е сниман в Албърта си казах "Ех, какви хубави работи правят в щата на Амелия", но не знаех, че съвсем в близост до вас го снимат. Мисля, че ще го преживея ако проблемите по-нататък са свързани с Док и Долс, макар че очертаващия се любовен триъгълник хич не ми е по вкуса. Но пък може и да ме изненадат приятно в това отношение, все пак това е сериалът с най-култовото portmanteau couple name - WayHaught и засега любовните драми са с изненадващо малко ангст.
Както и с другите такива сериали, изниква въпросът защо лошите не използват огромното си числено превъзходство, за да утрепят с лекота нашите, но всички сме свикнали да го игнорираме.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Хаха, помниш ли оная сцена в първи сезон, дето два демона нападнаха некви хорица, докато те вадеха няква time machine box от земята? Сцената се случва в едно малко паркче, посветено на няква там част от канадската армия (със съответните статуи, венци, факли с горящ огън, етц.), пред една болница (Sheldon Chumir Centre), буквално на 2 преки от първия апартамент, в който живяхме със Сашо. В болницата и досега ходя да си правя кръвните изследвания, че е лесно достъпна с градския транспорт. Ранчото на Уинона обаче не го знам къде е, трябва да проверя. Но прерийните гледки са си такива - излизаш на 15 минути от Калгари и това се вижда, ако караш към планината.
Абе почнах четвърти сезон на The Last Kingdom, и аз забелязах болезнения зелен екран, но искам да кажа, който кастинг директор е кастнал сина на Утред, заслужава всички адмирации. Едно към едно с младия Дреймон
Иначе към момента радва, само имам проблем с Елсуич и грима й. В четвърти сезон мацката изглежда в пъти по-млада и красива от преди, което е леко минус и докато преди бях в шок, че Елсуич е играна от актриса на 23-4, в момента, тя изглежда по-млада от Етелфлед. Забелязвам и някакво доста странно червило по нея и коврата на Етелред, което ме дразни. Ма Нетфликс са известни с мега сакатите си гримьори, дето рандъм ютюбърка ще се справи по-добре от тях, така че тва се очаква.
Етелред, ме шокира, щото актьора го знам от един сериал на CW, и ме изненадва, че не е дъното. Finan ме разтапя просто от умилиние, много е сладък, а и тия рта ми влизат в сърцето.
Иначе аз може да съм гледала трети сезон много отдавна, но доколкото помня, нещата между Утред и Етелфлед, бяха доста платонични. В тоя сезон, братче първата сцена и тия двамата танцуват тангото на дявола? Как? Нещо пропуснах ли? Само за мен ли беше избързано?

Иначе към момента радва, само имам проблем с Елсуич и грима й. В четвърти сезон мацката изглежда в пъти по-млада и красива от преди, което е леко минус и докато преди бях в шок, че Елсуич е играна от актриса на 23-4, в момента, тя изглежда по-млада от Етелфлед. Забелязвам и някакво доста странно червило по нея и коврата на Етелред, което ме дразни. Ма Нетфликс са известни с мега сакатите си гримьори, дето рандъм ютюбърка ще се справи по-добре от тях, така че тва се очаква.
Етелред, ме шокира, щото актьора го знам от един сериал на CW, и ме изненадва, че не е дъното. Finan ме разтапя просто от умилиние, много е сладък, а и тия рта ми влизат в сърцето.
Иначе аз може да съм гледала трети сезон много отдавна, но доколкото помня, нещата между Утред и Етелфлед, бяха доста платонични. В тоя сезон, братче първата сцена и тия двамата танцуват тангото на дявола? Как? Нещо пропуснах ли? Само за мен ли беше избързано?
Помня я, защото зяпачите реагираха толкова спокойно на тази атака, че ще речеш, че виждат такива неща всеки ден. Сигурно е било още по-сюрреалистична гледка ако човек познава района където се развива действието.Хаха, помниш ли оная сцена в първи сезон, дето два демона нападнаха некви хорица, докато те вадеха няква time machine box от земята?

Почнах и втория сезон, споменаха "Hala, a Bulgarian devourer of souls" - и ний сме дали нещо на света! Продължава да радва сериалчето, надявам се да не влачат мистерията с потеклото на Уейвърли цял сезон, но май натам вървят нещата. Поддържащите герои мрат като мухи, което е малко тъпо. Напомня ми страшно много на ранния "Бъфи", особено с тая мега залюхана супер секретна организация, която си въобразява, че може да командори главната героиня.
На Уейвърли потеклото стана ясно чак в 3ти сезон. Тук ще те занимават с други глупости. 

Приключих втори сезон на Wynonna Earp, сериалчето продължава да радва страшно много. Към средата на сезона имаше лек спад, но финалът беше хубав, колкото и да е очевадно, че светостроенето го нагласят в движение както им падне. Като никога успяха добре да впишат бременността на главната актриса в сюжета, имаше и хубав alternate universe епизод, където останалите главни герои показаха, че и без нея може да има интересни епизоди, но все пак тя е звездата. Сега прочетох интервю с шоурънърката, която казва "When I was pitching Wynonna Earp I said that it was Buffy meets Justified" - и точно това се е получило. Дано само да не стане каша като късните сезони на тия два сериала, но то май няма и да стигне Уайноната до 5+ сезона.
Ми трети сезон е доста некохерентен и персонажите се държат като абсолютни идиоти от първия до последния, но се надявам да не те отврати твърде.
Иначе аз като видях някви бременности се издразних доста в началото, щото ще го еба и клишето е това, но като прочетох, че е щото Мелани Скрофано е забеменяла малко преди да почнат симките и не е като да са имали избор, ми мина. Добре са се справили предвид обстоятелствата и там накрая сцените им с Док докарват ударни фийлс. Иначе мацката героично е устискала, правила си е екшън сцените с корема и е родила броени дни след филмирането на последната сцена. Великолепна е тая актриса!
Иначе аз като видях някви бременности се издразних доста в началото, щото ще го еба и клишето е това, но като прочетох, че е щото Мелани Скрофано е забеменяла малко преди да почнат симките и не е като да са имали избор, ми мина. Добре са се справили предвид обстоятелствата и там накрая сцените им с Док докарват ударни фийлс. Иначе мацката героично е устискала, правила си е екшън сцените с корема и е родила броени дни след филмирането на последната сцена. Великолепна е тая актриса!
Изгледал съм три епизода и засега не е зле с едно голямо изключение:Ми трети сезон е доста некохерентен и персонажите се държат като абсолютни идиоти от първия до последния, но се надявам да не те отврати твърде.
- Spoiler: show
Абсолютно. Аз обикновено харесвам повече героите в поддържащите роли, но тук Уайнона е номер едно и актрисата е една от главните причини за това.Иначе мацката героично е устискала, правила си е екшън сцените с корема и е родила броени дни след филмирането на последната сцена. Великолепна е тая актриса!
Направих отделна тема за Уиноната, да се лигавим в нея:
viewtopic.php?p=363128#p363128
viewtopic.php?p=363128#p363128
The Good Place - след разводнената средна част сериалът се стегна и завърши ударно със страхотния 4-ти сезон. Философските дилеми се завърнаха, а химията между актьорите достигна такива висоти, че one note изпълнения като това на Мани Ясинто (Джейсън Мендоза) може да те изпочупи от смях само с един жест или реплика. Финалът даде задоволителен край на историята и изобщо всичко е чудесно. Де да имаше повече сериали, които завършват толкова на място и на толкова висока нота.
9/10
Все пак ще пусна едно дребно оплакване. Сценарият продължи до края удобно да заобикаля дебелия plot hole, който си снесоха по-рано, и така и не измислиха смислено обяснение на
9/10
Все пак ще пусна едно дребно оплакване. Сценарият продължи до края удобно да заобикаля дебелия plot hole, който си снесоха по-рано, и така и не измислиха смислено обяснение на
- Spoiler: show
There are no rules! I'm gonna get you!
А, яко за Good place. Къде го гледаш, че в Нетфликса упорито седят само 2 сезона да им го...?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Холи фак, оригиналният Star Trek (след всички нещастни опити с други продукции) и след супер яките филми най-после разбрах тоя франчайз и защо е тачен и ако съм дърт фен ще съм доста обиден на всичките злощастия, сполетели тая поредица. Просто няма как да гледаш Wrath of Khan и The Search for Spock и после да си доволен от глупостите на джей джей. Същото и с другите сериали. Мъчехме го Star Trek: The Next Generation и въпреки супер готиния екипаж просто издиша.
Star Trek: The Original Series е друга бира. Определено ремастарираната версия с леко ъпдейтнати ефекти помага, но е пипано много фино и основно в космическите шотове. Останалото гледам не са докосвали. Екипажът е страхотен, сюжетите винаги (макар с времето да виждам как може да почнат да се повтарят) почват секунди преди селянията, мистерията е рано заложена и се действа доста хуманно в развитието й, освен когато наистина няма изход, до последно се опитват да решават проблемите си с дипломация... ако логиката на Спок не им каже "трепе го тва" и дори тогава Кърк има колебания дали е правилният начин. Диалогът е чудесен. Шатнър има тонове харизма и го раздава куул без да се напъва и да дразни, защото е мълчалив и интелигентен, вместо да лети с рогите напред. Ако задържат това ниво за 80 епизода, ще е мега евалата.
Star Trek: The Original Series е друга бира. Определено ремастарираната версия с леко ъпдейтнати ефекти помага, но е пипано много фино и основно в космическите шотове. Останалото гледам не са докосвали. Екипажът е страхотен, сюжетите винаги (макар с времето да виждам как може да почнат да се повтарят) почват секунди преди селянията, мистерията е рано заложена и се действа доста хуманно в развитието й, освен когато наистина няма изход, до последно се опитват да решават проблемите си с дипломация... ако логиката на Спок не им каже "трепе го тва" и дори тогава Кърк има колебания дали е правилният начин. Диалогът е чудесен. Шатнър има тонове харизма и го раздава куул без да се напъва и да дразни, защото е мълчалив и интелигентен, вместо да лети с рогите напред. Ако задържат това ниво за 80 епизода, ще е мега евалата.
А, че тоя не е ли на Нетфликс, как така го няма целия там?
Иначе аз го гледам из банановите републики, качеството е малко лошо, но това не е сериал, който изисква висока резолюция, така че се ядва.
There are no rules! I'm gonna get you!