Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by AlDim » Thu Mar 12, 2020 11:09 am

трубадур wrote:
Wed Mar 11, 2020 10:15 am
Освен това Байдън печели без дори да плаща за реклами, което е ебаси вечето. Най-култова обаче си остава Тулси с двата й делегата.
Байдън кара класическа кампания в стил "не се показвай като си зле и те ще гласуват за теб". Това консервите в Канада го практикуваха дълго време - нарочно прескачаха дебати, защото няма как да загубиш дебат, ако не участваш.

Самият Байдън няма абсолютно нищо общо с победите си. Те се дължат на:
1. Минимални публични прояви, за да не се види абсолютно окаяното му състояние.
2. Ендорсментите на Клобучар и Бутиджидж и като цяло бясното обединяване на естаблишмента. Също така ролята му на вице на Обама автоматично го прави най-уважаваният човек сред черния вот, въпреки че политиката му по никакъв начин не им помага.
3. Въпреки че в началото всичката преса беше силно обезпокоена за деменцията му, всичко това изведнъж се забрави два месеца по-късно. В момента на проблемите му им викат "гафове", вместо да задават очевадния въпрос: ТОЗИ ЧОВЕК ДОБРЕ ЛИ Е?? Имаха някакви надежди, че някой друг от по-младите и психически здрави кандидати ще дръпнат напред, но не се получи. Междувременно абсолютно всичко възможно беше концентрирано в плюене по Бърни, за да се убеди мейнстриймът, че той някак е по-малко избираем.
4. Настрана от липсата на публични прояви на Байдън, огромните митинги на Бърни и всичките позитивни коментари по негов адрес все едно не съществуват. Най-позитивните материали по негов адрес го хвалят, че е представил всичките важни въпроси за демократите, ама с "нереалистични" решения, защото на богатите донори и Уолстрийт не им допадат особено. Уви, това е доста убедително за "умерените" демократи.
5. Бърни отказва да говори за състоянието на Байдън, защото го счита за "лична атака" и съответно за недостойно.

Всичко това ще е особено забавно, когато Тръмп неизбежно смаже Байдън в общите избори (освен ако коронавируса не утрепе рейтинга му или самия него...)

Иначе ето и един много добър коментар на Дейвъд Пакмън защо Бърни загуби:
https://www.youtube.com/watch?v=Iqkr9x2XxYY

Факт си е, че Бърни няма шанс срещу обединените центристи.
Last edited by AlDim on Thu Mar 12, 2020 11:28 am, edited 1 time in total.

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Alexis » Thu Mar 12, 2020 11:24 am

Само не разбрах Короната кого ще трепе - Байдън или Тръмп, щото и двамата са в горещите %? :ninja:

Иначе, Байдън изглежда като деменцията яко да го е хванала, но да видим. По-забавното е, че освен че това дава голям прът в ръцете на Тръмп, Короната може също да играе за Тръмп. Пикът ще е минал до ноември (очаква се да е минал до септември) и Тръмп може да манипулира мнението на овцете, че той самолично с тия две ръце го е разкарал (докато е ядял мазен хамбургер с едната и е играл бейзбол/голф с другата). Ще е интересно да се наблюдава. Зависи и световната икономика как ще понесе предстоящите проблеми. Това вероятно ще е от повече значение от много други неща. Но поне младите кряскащи Туитър активисти доказаха, че стават само за пискане през мрежата, но не си вдигат гъзовете да гласуват и дават на баба и дядо да определят кой да ги управлява, така че за в бъдеще, да си мълчат и да се оправят както могат.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by AlDim » Thu Mar 12, 2020 11:30 am

Alexis wrote:
Thu Mar 12, 2020 11:24 am
Но поне младите кряскащи Туитър активисти доказаха, че стават само за пискане през мрежата, но не си вдигат гъзовете да гласуват и дават на баба и дядо да определят кой да ги управлява, така че за в бъдеще, да си мълчат и да се оправят както могат.
Как бе, ако постнеш на Facebook или Twitter, то е почти все едно си гласувал. :lol:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by трубадур » Thu Mar 12, 2020 11:34 am

За байдън ясно как му се развиват нещата, затова викам ся с дебата барем се отворят очите на хората, ама по-вероятно да е пореден курец. А за рейтинга на тръмп, освен ако наистина не се гътне, явно няма гаф, който да го смъкне. Само за едно денонощие, тоя идиот колко още простотии свърши, с мега успешната подкрепа на дебилния му кабинет.

Яко е само колко бързо смени песента от вирусът ще погине от топлото време и всичко е под контрол, до ваксината иде, хора, не се бойте (ваксината е на години разстояние, щото никой не слуша специалистите, които пеят за тва нещо от поне 2014-та), през нещата са все по-добре, докато сума държави затриват народ с безумна скорост, и накрая до бан на пътуванията от Европа към щатите, но без uk разбира се, нищо че снощи се игра мач пред 50 хиляди човека, срещу испански отбор. Бтв, полетите от и към испания са забранени в Малта от 2 дена. И освен това англия в никъв случай не се справя по-добре с вируса и пациентите само растат. До накрая трябваше от белия дом да импровизират, след като видяха кво стана в борсата и че забраната е само за хора, стоките от европа могат да пристигат. Все пак важни неща могат да пристигат в америка от европа... Разбира се всичко това без да е съобщено на европейските посолства.

Как това нещо продължава да е на власт си остава подигравката на века до момента.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6263
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Demandred » Thu Mar 12, 2020 12:51 pm

Шансовете на Байдън към момента изглеждат доста добри за мен. И за Тръмп много лесно могат да се направят viral клипчета, представящи го за сенилен и не е ясно кой от двамата е по-адекватен. Вчера примерно като обяви travel ban първо каза, че е и за стоки, а се оказа, че не е така и просто е сгафил, обърка и за какво точно ще плащат здравните застрахователи относно тестването за коронавируса. Това в планирана реч в ключов момент. А най-важното е, че към момента рецесията изглежда почти неизбежна, а добре вървящата икономика това беше общо взето единствения силен аргумент на Тръмп за преизбиранетo му. Поведението на Тръмп по време на коронавирус кризата е толкова неадекватно, че има надежда поне част от зомбирания му електорат да се осъзнае, а не е нужно тази част да е повече от 1-2% в ключовите щати, за да загуби. Освен това избирателната активност в primaries в предградията е впечатляваща, а точно това е страшно необходимо на демократите в основните избори и точно там спечелиха midterms през 2018 г.

Разбира се, до ноември има много време, всичко може да се обърне, но за момента Байдън изглежда в добра ситуация.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by трубадур » Thu Mar 12, 2020 1:00 pm

Тръмп не е сенилен, а кретен, освен това не се крие от обществени прояви и да дрънка с часове. Барабар, че си чете глупостите за ограничаването на Европа телевизора, затва и казах, че излагацията е с подкрепата на състава му. Щото със сигурност са имали предвид и забрана на стоките преди да видят какво се случи на борсата.

Освен това за пореден път не разбирам американците и убежденията им, сервирани от медиите. Ква силна иконимика имат при положение, че ся им спряха била за извънредни болнични, щото щяло да ощети работодателите, и е добре тая пара да дойде от правителството. Щом всяка малоумна държава може да действа по другия начин и да налага на работодателите да гарантират платени болнични, нека не бъркаме алчността с кадърна иконимика, която просто си уреди повече роби, след като нашият свали данъците на богатите, което им позволи наемане на повече персонал. Сега именно тия хора не могат да си позволят да са болни.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Moridin » Thu Mar 12, 2020 2:07 pm

Екстра як обзор на потъването на GOP в полето на екстремизма
https://www.youtube.com/watch?v=mICxKmCjF-4
This is it. Ground zero.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by трубадур » Mon Mar 16, 2020 10:37 am

Дебатът показа Джо какъвто си е по принцип, но новинарските емисии си го дундуркат напред, докато Бърни беше доста по-реален и директен. Байдън просто дава възможно най-правилните отговори, шикалкави когато трябва и наистина представя "идеалният" имидж за американски президент, въпреки годинките. Умее да играе политическата игра много по-добре, докато Сандърс е в пъти по-правилният избор от двамата. Но не го смаза, макар да беше по-подготвеният Сандърс не е победителят от снощи, по всичко личи, че ако така останат нещата Байдън ще се боричка с тръмп. Ако не друго поне и двамата сраха върху него и не спираха да му вадят грешките. Но самият дебат беше доста постен, сигурно щото очаквах Сандърс да е много по-агресивен, а Байдън да не знае къде се намира. Обаче само двамата и липсата на публика позволява да си кажат приказката като хората.

От друга страна не знам как Anthony Fauci е в кабинета на Тръмп, човек с доказани умения и не пълен идиот. Демидж контролът, който прави по безкрайните малоумни изказвания на президенту трябва да му се плащат вредни направо. Щото оня не спира да мели глупости и залъгва публиката. Изнизването като пръдня из гащи, че едва ли не е наследил липсата на адекватна подготовка за такива ситуации беше поредният лол.

User avatar
termit
Jaghut Tyrant
Posts: 1758
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by termit » Mon Mar 16, 2020 7:26 pm

Американската версия на запасяването с тоалетна хартия:
https://www.ladbible.com/news/news-amer ... e=facebook
Elves dig rocket launchers.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6263
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Demandred » Mon Mar 30, 2020 1:12 pm

Тръмп продължава да копае дъното, вчера се хвалеше колко високи рейтинги имали пресконференциите му относно короновариус кризата и дори надминали мачовете от NFL в това отношение...Как по дяволите електоратът съумя да избере за президент човек, който освен че е откровен идиот дори не може да имитира някакво минимално ниво на емпатия, за да не изглежда откровен социопат 24/7...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by трубадур » Mon Mar 30, 2020 1:28 pm

Нали иска да отваря за великден америката и смята критикуващите го за некви си спънки преди изборите. :ninja:
Отдавна квото и да се каже за него не изненадва, единствената изненада е, че още е в офис

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Alexis » Mon Mar 30, 2020 4:37 pm

От няколко дни попаднах на и следя този сайт, но сега съобразих, че за някои други също може да е интересно да видят чутовните разлики в тестването между различните щати, ако не открили този източник.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by AlDim » Sun Apr 05, 2020 10:01 pm

Нашият провинциален министър на здравеопазването е голям:

https://www.cbc.ca/news/canada/calgary/ ... -1.5519962

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5260
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Matrim » Tue Apr 07, 2020 9:04 pm

В Уисконсин гласуват днес. Пандемия, мандемия, затворени повечето места за гласуване, много важно, шоуто трябва да продължи. Удължаване на срока за гласуване по пощата обаче няма. Вече като гледам цирка наречен български избори ще си викам, че има и много по-зле. :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6263
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Demandred » Tue Apr 07, 2020 11:58 pm

В Уисконсин просто чупят тъпомера отвсякъде наистина - https://twitter.com/DanRShafer/status/1 ... 7288784896 . Това републиканската наглост е наистина нещо уникално, но с тоя електорат...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 14 guests