Гледано напоследък, Част VI: 2049

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Thu Feb 13, 2020 12:55 pm

Мале верно, че не е, бах мааму, само тая идиотска песен е. Бтв, тая песен (дето @Litz й се радва) може и да е приятна сама по себе си, ама във филма просто беше една от многото ненужности, то целият филм е ненужен, щото грам идея са нямали кво да правят, ама нали е популярно име дай да цоцаме.

Но крайно време е да гледам третия дракон, и без това първите два са пушка, но след третата кунг фу панда не смея, числото 3 при дриймуъркс е като същото при сериалите на шоутайм, просто не могат да не се надрискат. Въпреки че само добри неща чувам за него :ninja:

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Thu Feb 13, 2020 1:03 pm

На мен третият дракон по някаква причина не ми хареса. Даже не знам защо, при положение, че първите два са ми доста любими.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Dr. Horrible » Thu Feb 13, 2020 10:36 pm

Пресвета Дево, Frozen II имало лоши лицеви изражения и слаба анимация на устните... И филмът, чиито сюжетът логично и хармонично промени траекторията на развитие на Елза и Ана и им даде накрая съвсем различни роли от тези, с които свършиха в първия филм, бил ненужен и ей така, за пълнеж.

Хора, верно сме си тука като Асен Блатечки :(
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Roland » Thu Feb 13, 2020 10:44 pm

И на мен ми беше напълно ненужен тоя филм бтв, но си трая, щото не ми е важно достатъчно, че да тровя хорските силни чувства по въпрос :bigtongue:
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by penzata » Thu Feb 13, 2020 10:49 pm

Джентълмените на Ричи.
Бих го сравнил с "Ирландеца" на Скорсезе. И двамата режисьори се завръщат към "корените" си, но доста по-улегнали, не толкова първосигнално буйни и безразсъдни (каквито бяха преди и персонажите им), и си личи мъдростта на годините и опита - действието започва (и в двата филма) изключително бавно, монотонно, едва ли не спряло, и елегантно набира скорост, за да може накрая всичко да се взриви, но под формата на премерен и дълго планиран взрив.

Като мета препратка към самото творчество на Ричи бе един диалог, който бегло ще перифразирам, много относително даже - (беше нещо от сорта на) нахъсан си, буен, може да ти се получат нещата, защото си напорист, но накрая всичко опира до сивото вещество и как използваш мозъка си. Един конкретен персонаж бе хем като манифестация на старите филми на Ричи (където нямаше мисъл, а действие на пълни обороти), хем карикатура на старото му творчество. :yay:

Солиден филм. Предполагам обаче, че на "феновете" на Ричи изобщо няма да им допадне, както бе и с тези на Скорсезе.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by TheGrimReaper » Fri Feb 14, 2020 9:42 am

Midway - определено по-добре от скуката Pearls Harbor, но нищо вълнуващо като цяло, компетентно направен филм, но не успя да мине отвъд границата на "средна класа" според моя личен поглед. Постарали са се да следват сравнително достоверно събитията от историческия период, имаше леки епични моменти, но толкова мимолетни, че докато мигнах и бяха отлетели като мигриращи птици на юг, някакви драми, американски речи и надъхвания, знамена, пикиращи самолети и камикадзета янки преобладаваха на екрана. Не мога да кажа, че съм впечатлен.

The Gentlemen - Гай Ричи се завърна към корените на филмовото си творчество, макар и този негов представител да е по-излъскан от предшествениците си, пак типичния хумор и обрати присъщи за режисьора са налице, колоритни герои и заплетени ситуации, които се разкриват неправолинейно пред зрителите, като оставят да досъберем парчетата от пъзела поднесен от Флечър - гей журналиста изигран от Хю Грант. Актьорският състав е подбран много добре, виждаме пак Чарли Хънам в продукция на Ричи, после Матю Макконъхи, Колин Фарел и куп други допълват картинката на подземния британски свят, съчетани с много абсурдни ситуации, смях на килограм, много добре сглобени сцени и прочие филмови благинки. Определено се изкефих на филма и ще се гледа пак.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Fri Feb 14, 2020 10:03 am

Dr. Horrible wrote:
Thu Feb 13, 2020 10:36 pm
Пресвета Дево, Frozen II имало лоши лицеви изражения и слаба анимация на устните... И филмът, чиито сюжетът логично и хармонично промени траекторията на развитие на Елза и Ана и им даде накрая съвсем различни роли от тези, с които свършиха в първия филм, бил ненужен и ей така, за пълнеж.

Хора, верно сме си тука като Асен Блатечки :(
За справка иди гледай Лапута, от 88-а година и виж за какво говорим и защо 2д анимацията трябва да се върне, за 3д филм с тоя бюджет фрозен 2 е недопустима свинщина, и моделите на хората, ръководенето им, гравитацията им, лицеви изражения и устните са под нивото, което съседното студио налага. Квото и да се говори за пиксар и колкото и да отидоха в кенефа поне не разчитат само на симулациите и инженерите да свършат работата. Ана на моменти изглеждаше като бавно развиваща, щото явно все пак има аниматори, които искат да бутнат малко нещата в по-анимационна форма, ама желанието за фотореализъм, омешано с изкълчени модели ги спира почти на всяка крачка.

А сюжетът е тъп и всичките герои, освен елза, са ненужни. Маскирането с ужасни песни през 30 секунди не помогна много-много. Ма му се кефи, де, това не значи, че чисто технически идиотщини не вадят очите.

пп @penzata пич мийтингът е доста точен всъщност.

Та да, снощи зобнахме Лапута и тоя филм не е мръднал и една йота. Остава си ми в топ 3 филмите на джибли, барабар със спиритед ауей и Only Yesterday. Помнех, че има доста екшън, ама не помнех, че е чак толкова, това е нонстоп майкъл бей експлозии и количеството парчоляци, хвърчащи след всяка една от тях направо ми пролошава щу нещо е трябвало да се рисува за тоя филм. И как една сцена няма, където да са взели мързеливо решение, постоянно са си правили живота труден с тия постоянно раздвижени фигури в цял ръст и смяна на перспектива. Разкошна работа.

Аз джентълмените на Ричи го забравих, а го гледахме оня ден, тоя човек толкова да се е изчерпал, че повече няма накъде. Много калпав и безличен филм и за хора, които не са гледали Гепи, димящите дула и рокенрола може да е глътка свеж въздух, ама за останалите вече сме виждали всичко това и то от него много по-добре. Маконъхи беше мискастнат на пустиняк. Единствено Колин Фарел вкара няква енергия и тежест. Чарли Хънъм беше сладък да му се не види. :ninja:

User avatar
alshu
Elder God
Posts: 5240
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by alshu » Fri Feb 14, 2020 2:32 pm

трубадур wrote:
Fri Feb 14, 2020 10:03 am
и Only Yesterday
Ъх.
Айде не го вади това в момент, когато говориш за красива визия и консистентен сюжет... Такахата наистина го е събирал набързо и не е имал ясна представа, какво гони.

Още съм шокиран, че Кагуя-химе-то не ти е в топ тройката на Джибри.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Fri Feb 14, 2020 2:50 pm

@alshu То е красиво уа, иначе тука само споменавах кои са ми любимите джибляци, докато само специално за Лапута говорех колко е визуално измиващо. А ти гледа ли втория фроузен, не е като да не си другият човек тука, който наистина да се радва на медията. Аз лично имам огромен проблем с модерните 3д детски анимации и с гумените човечета, където човешката кожа, въпреки симулацията на пори, винаги мяза на гума, ама поне в Ралф или Моана неща като гравитация и тежест бяха нацелени, барабар с много по-добър визуален дизайн на героите и с лицевите изражения. Във фроузен единствено вълните в морето и каменните големи сякаш бяха подложени на неква приемлива гравитация, а голяма част от каста подскача като гумени топчета и се въргалят наоколо сякаш нямат кости. Което ако ще е няква дебилщина като Мадагаскар лошо няма, но това далеч не е със същия разтеглен, напомнящ весели мелодии/том и джери модел.

User avatar
alshu
Elder God
Posts: 5240
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by alshu » Fri Feb 14, 2020 3:18 pm

трубадур wrote:
Fri Feb 14, 2020 2:50 pm
То е красиво уа
Виж усмивката на възрастната Таеко.
Виж тонове набързо трасирани на ръка снимки във фоновете. Може би най-немарливият Гибли филм...което пак е добре ама...
трубадур wrote:
Fri Feb 14, 2020 2:50 pm
само споменавах кои са ми любимите джибляци
Тъй де, но малко се получи контрапункт. Значи все пак може да харесаш нещо, което не е чак толкова красиво и разказано леко шизофренично.
трубадур wrote:
Fri Feb 14, 2020 2:50 pm
Аз лично имам огромен проблем с модерните 3д детски анимации и с гумените човечета, където човешката кожа
Шкатанай, свиквай.

Офтопик.
Най-доброто, което в момента може да предложи аниме индустрията е Beastars (и може би Obsolete) и новия филм за Люпен Трети.
А, едно време сякаш правеха нелоши 3D филми (говоря от техническа гледна точка - Харлок, Файнъл Фентъзи 15 филма)...няма пари?
Сега излезе някакъв Драгън Куест, трябва да го погледна.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Fri Feb 14, 2020 3:44 pm

Ще го чекна тия дни пак де, че сме на вълна преглеждане на джибли неща, особено след като щерката (дето се води демографията на фрозен) погина от скука на тоя филм. Ма го помня с добро онли йестърдей.

Се тая, аз на дисни/пиксар нещата ги гледам вече основно като тек демота. Да видя къде е стигнала индустрията. И буквално вторият фроузен мислех, че ще некъв технически рай, той е стъпки назад спрямо Моана например. Помня като излезе Колите 3, където имах физическа реакция от това колко добре изглеждаше, преди него единствено Ранго наистина показваше бъдещето (заради работата със светлина, останалото вече си беше чистата креативна мощ на ILM, която прави филмето класика). По тия двата дойдоха Феноменалните 2, Добрият динозавър, Зоотопия и Моана, като всеки един от тях има специфична много силна страна симулации, физика при феноменалните, както и игра с цветове на светлината, Динозавърът с околната среда, Зоотпия с мащаба и количеството оригинални и различаващи се персонажи в масовките и Моана от всичко по много (освен масовките, но там водата, лавата и косите, плюс много добре анимирани герои и лица, компенсират) и очаквах Фроузен 2 да е новият голям скок, а то калпава работа.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Dr. Horrible » Fri Feb 14, 2020 11:03 pm

Абзаци и абзаци колко зле бил в техническо отношение Frozen II...
Наистина прекалявате с асенблатечковщина, хора. Престанете с този позор :lol: :lol: :lol:

https://youtu.be/ziIS6NJk_GI
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Litz » Sat Feb 15, 2020 2:07 am

не че нещо, но това че фроузън 2 е крака освен Lost in the woods, не е асенблатечкивизъм, а общоприето мнение.

Смисъл в първия филм родителите на Ана и Елза са абюзив изроди, но във втория филм са велики герои и всички забравят точно колко отвратителни и ужасни родители са.
В първия филм, имаме това че Елза непрекъснато ниглетва Ана, и това афектира Ана страшно много, защото тя иска да е близо до сестра си и това е важен елемент. Ся, в новия филм, нека да ги разделим щото замразената вода е това което те прави аватар. Аре не. Имаме петнайсе персонажа дето са представани като важни, но после нямат никва релевантност в сюжета.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Sat Feb 15, 2020 11:05 am

Блатечки каза каквото каза от гледната точка на човек, който има възможност да покаже нещо по-добро. Само дето като реши да се изяви като продуцент, направи "Бензин"...
...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by penzata » Sat Feb 15, 2020 11:42 am

tigermaster wrote:
Sat Feb 15, 2020 11:05 am
Блатечки каза каквото каза от гледната точка на човек, който има възможност да покаже нещо по-добро. Само дето като реши да се изяви като продуцент, направи "Бензин"...
...
Или както гласеше навремето един прочут коментар - "По-добре пийте бензин, или не, най-добре си сипете една туба бензин и я гледайте нея в продължение на два часа, отколкото да си причинявате филма Бензин."
The hardest battles are fought in the mind.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests