Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Проблемът на Уорън е, че иска да се пласира като unity candidate, но за тая цел трябва да направи контраст между себе си и двете алтернативи отляво и отдясно, а тя не иска да се конфронтира с никого. Според мен все още е в играта, но определено е доста назад. Истината е, че Ню Хампшър е също толкова маловажен откъм делегати, колкото и Айова, но и двата са важни за това каква е историята ти като кандидат. Ще видим, но Уорън определено трябва да смени траекторията, ако иска да бъде реална алтернатива на Бърни. Бтв, ако Айова не се беше осрала толкова брутално, една от големите истории от нея щеше да е колко по-добре се представи там Уорън от очакванията, и че би Байдън.
Иначе за момента Байдън и Бърни все още не делят електорат. Големият афро-американски съпорт на Байдън си стои, докато Бърни основно го подкрепят само най-младите чернокожи. Ню Хемпшър е нещо като 94% бял и прогресивен, там Байдън нямаше да има шанс при всички положения. Така че победата на Бърни не го спъва особено. ОБАЧЕ тази на Пийт и особено Клобушар е доста по-проблемна, защото означава, че moderate избирателите предпочитат негови алтернативи.
Що се отнася до Пийт, той имаше ОГРОМНА инфраструктура в първите два щата и тя му се отплати. Но оттук нататък какво? Следващите щати са ужасно неблагоприятни за него, name recognition-ът му все още е бая нисък всъщност сред средния не-особено-ангажиран избирател... Не го виждам да стигне много по-напред. По-скоро ще почне да изостава зад Ейми (която го МРАЗИИИИИИИ, и с право), а ако Уорън се задържи - вероятно и след нея.
По някаква причина много се радвам на успеха на Клобушар. При все, че е умерена във вижданията си, ми е безкрайно по-симпатична от Байдън, а за пластмасовата акула от Саут Бенд, Индиана да не говорим. Ако тя се окаже центристкият кандидат срещу Бърни/Уорън, според мен надпреварата ще е много по-конструктивна и който и да излезе победител от нея, will be better for it.
Бърни си е Бърни. Имам едно такова усещане, малко като комисаря от V For Vendetta към края на филма, когато имаше видение за това какви са процесите от миналото и до какво бъдеще ще доведат. И аз имам усещането, че тоя процес, дето започна 2015 г., всъщност може да свърши ЕДИНСТВЕНО с Бърни като кандидата за президент тази година. Не съм супер ентусиазиран от това, но като минимум изборът му би мотивирал огромна вълна от млади избиратели, които иначе ще си останат вкъщи. Но към момента това му е и най-голямата слабост - че е "factional" кандидат и при все частичната си и/или пълна победа (според какви показатели гледа човек) в първите два щата, за момента не е дал индикации, че може да привлече избиратели, различни от настоящия си супер ентусиазиран блок. Честно казано, ако няма да е Уорън кандидатът, стискам му палци да успее, щото алтернативите са бая неинспирирани.
Иначе за момента Байдън и Бърни все още не делят електорат. Големият афро-американски съпорт на Байдън си стои, докато Бърни основно го подкрепят само най-младите чернокожи. Ню Хемпшър е нещо като 94% бял и прогресивен, там Байдън нямаше да има шанс при всички положения. Така че победата на Бърни не го спъва особено. ОБАЧЕ тази на Пийт и особено Клобушар е доста по-проблемна, защото означава, че moderate избирателите предпочитат негови алтернативи.
Що се отнася до Пийт, той имаше ОГРОМНА инфраструктура в първите два щата и тя му се отплати. Но оттук нататък какво? Следващите щати са ужасно неблагоприятни за него, name recognition-ът му все още е бая нисък всъщност сред средния не-особено-ангажиран избирател... Не го виждам да стигне много по-напред. По-скоро ще почне да изостава зад Ейми (която го МРАЗИИИИИИИ, и с право), а ако Уорън се задържи - вероятно и след нея.
По някаква причина много се радвам на успеха на Клобушар. При все, че е умерена във вижданията си, ми е безкрайно по-симпатична от Байдън, а за пластмасовата акула от Саут Бенд, Индиана да не говорим. Ако тя се окаже центристкият кандидат срещу Бърни/Уорън, според мен надпреварата ще е много по-конструктивна и който и да излезе победител от нея, will be better for it.
Бърни си е Бърни. Имам едно такова усещане, малко като комисаря от V For Vendetta към края на филма, когато имаше видение за това какви са процесите от миналото и до какво бъдеще ще доведат. И аз имам усещането, че тоя процес, дето започна 2015 г., всъщност може да свърши ЕДИНСТВЕНО с Бърни като кандидата за президент тази година. Не съм супер ентусиазиран от това, но като минимум изборът му би мотивирал огромна вълна от млади избиратели, които иначе ще си останат вкъщи. Но към момента това му е и най-голямата слабост - че е "factional" кандидат и при все частичната си и/или пълна победа (според какви показатели гледа човек) в първите два щата, за момента не е дал индикации, че може да привлече избиратели, различни от настоящия си супер ентусиазиран блок. Честно казано, ако няма да е Уорън кандидатът, стискам му палци да успее, щото алтернативите са бая неинспирирани.
And you can't dance with a devil on your back...
@Roland Интересно, че споделяме № 2 (ако разбирам правилно поста ти). И аз харесвам Клобушар и даже мечтаният ми краен вариант е Бърни-Клобушар (или евентуално обратното ). Той ще е името и ентусиазма, а тя ще е реалната работа и мисленето и надявам се в бъдеще това може да ѝ помогне като сериозен кандидат. Но така или иначе трябва да минат 3-те големи дни - 03, 10 и 17.03. Според мен след това ще имаме с много прилична точност инфо, кой ще е евентуалният кандидат.
Тотално офтопик, утре ми е посл. изпит, ако искаш дай да направим тема за препрочитането на Воркосиган сагата и да решим как ще я подкарваме.
Тотално офтопик, утре ми е посл. изпит, ако искаш дай да направим тема за препрочитането на Воркосиган сагата и да решим как ще я подкарваме.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Абсолютно! Аз намазах един много важен ARC, та всичко друго отиде назад, но съм една книга напред така или иначе. Просто пиши някъде из книжния форум като си готова да почнем. Даже можеш тема да отвориш.
Иначе за мен Клобушар е твърде умерена, за да отговаря на драматичните нужди на тази държава и света като цяло. Но също така ми е и супер симпатична. Има нещо в нея, което ти казва, че ще работи неуморно, без никакво его в уравнението, и че ще работи ЗДРАВО. Също така, тя има най-добрият трак рекърд на печелене на избори от всички кандидати в тая надпревара.
Иначе за мен Клобушар е твърде умерена, за да отговаря на драматичните нужди на тази държава и света като цяло. Но също така ми е и супер симпатична. Има нещо в нея, което ти казва, че ще работи неуморно, без никакво его в уравнението, и че ще работи ЗДРАВО. Също така, тя има най-добрият трак рекърд на печелене на избори от всички кандидати в тая надпревара.
Fuck Warren:
https://www.youtube.com/watch?v=1zTNdtfGIvs
Едно време я уважавах много преди да влезе в политиката, уважавах я и когато влезе в политиката, защото търсеше отговорност на много неприятници. Обаче като кандидат за президент е абсолютна дупка и out of her element. Мега е неориентирана в политиката си и последно време се доказва като лицемер и ползва всякакви подмолни тактики. Дори да имаше какъвто и да е шанс да вземе номинацията, щеше да е като оправдаваща се ученичка пред Тръмп и щеше да загуби изборите без каквото и да е съмнение. Не може да се оправи с далеч по-елементарни ситуации в момента.
So fuck her.
https://www.youtube.com/watch?v=1zTNdtfGIvs
Едно време я уважавах много преди да влезе в политиката, уважавах я и когато влезе в политиката, защото търсеше отговорност на много неприятници. Обаче като кандидат за президент е абсолютна дупка и out of her element. Мега е неориентирана в политиката си и последно време се доказва като лицемер и ползва всякакви подмолни тактики. Дори да имаше какъвто и да е шанс да вземе номинацията, щеше да е като оправдаваща се ученичка пред Тръмп и щеше да загуби изборите без каквото и да е съмнение. Не може да се оправи с далеч по-елементарни ситуации в момента.
So fuck her.
Боже, това е такъв елементарен тейк, че просто не знам как си изтраял всичките пет минути. Трудно ми е да съм по-малко съгласен с тая безумна позиция за Уорън, също така.
Кулински много рядко бърка за каквото и да е, независимо от позицията му (която е прогресивна, естествено). Човекът е от основателите на прогресивното движение в САЩ (Justice Democrats) и дори да звучи прекалено емоционален на моменти, анализите му са на ниво.
Уорън с всичките и флип-флопове последно време, абсурдният дебат, в който тя доджваше въпроси относно данъците и здравеопазването (който й коства лидерската позиция в половете), безумният й опит за саботаж на Сандръс след това и стафърите на Клинтън могат да си ходят. Щом иска да се пласира като центрист, нека да си понесе последствията. На САЩ и на света като цяло са нужни радикални промени и тя не е способна да ги достави. The environment is fucked, the people are fucked, corporate capitalism is fucked up, and the assholes leading the world are rich oligarchs who need to go get fucked. Centrist non-movement (or conservative regression) ain't gonna do it. We need progress and we need it fast.
Уорън с всичките и флип-флопове последно време, абсурдният дебат, в който тя доджваше въпроси относно данъците и здравеопазването (който й коства лидерската позиция в половете), безумният й опит за саботаж на Сандръс след това и стафърите на Клинтън могат да си ходят. Щом иска да се пласира като центрист, нека да си понесе последствията. На САЩ и на света като цяло са нужни радикални промени и тя не е способна да ги достави. The environment is fucked, the people are fucked, corporate capitalism is fucked up, and the assholes leading the world are rich oligarchs who need to go get fucked. Centrist non-movement (or conservative regression) ain't gonna do it. We need progress and we need it fast.
- Moridin
- Global Moderator
Това хубаво ама за съжаление не си спомням за една революция, дето човечеството да е било готово за нея и наистина да е довела до каквото са търсели хората, дето са я почнали. Просто никой не е толкова подготвен, светът е сложно място, обществото добавя още порядъци сложност. За съжаление нито постоянното отлагане на "плавния преход", нито хаоса и незнанието на революцията са особено добри методи за промяна. Единствено AI/ET овърлордите са начинът 

This is it. Ground zero.
- The Dragon
- Elder God
Добре - аз съм Сталин, ти Берия - става ли?AlDim wrote: ↑Fri Feb 14, 2020 7:55 amКулински много рядко бърка за каквото и да е, независимо от позицията му (която е прогресивна, естествено). Човекът е от основателите на прогресивното движение в САЩ (Justice Democrats) и дори да звучи прекалено емоционален на моменти, анализите му са на ниво.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
1. Всичко това е отпреди месец и нещо. Уорън се срина в половете заради масивната "can a woman be electable" кампания срещу нея, не заради Бърни. Цялата буря в чаша вода с Бърни не беше нейно дело, но той буквално я обвини, че лъже по национална телевизия. Какво се очакваше да прави, да си мълчи?AlDim wrote: ↑Fri Feb 14, 2020 7:55 amУорън с всичките и флип-флопове последно време, абсурдният дебат, в който тя доджваше въпроси относно данъците и здравеопазването (който й коства лидерската позиция в половете), безумният й опит за саботаж на Сандръс след това и стафърите на Клинтън могат да си ходят. Щом иска да се пласира като центрист, нека да си понесе последствията. На САЩ и на света като цяло са нужни радикални промени и тя не е способна да ги достави. The environment is fucked, the people are fucked, corporate capitalism is fucked up, and the assholes leading the world are rich oligarchs who need to go get fucked. Centrist non-movement (or conservative regression) ain't gonna do it. We need progress and we need it fast.
2. Какви точно флип флопове? Колко пъти трябва да го нищим това със здравеопазването? Уорън не планираше да води кампания за здравеопазване. Нейният фокус е икономическа реформа. Тя се подписа първоначално под плана на Бърни, защото е хубав и прогресивен. После й стана ясно, че само за това ще я питат цял живот, осъзна, че това не е точно планът, който тя би искала за себе си, и си направи свой, който води до същия резултат без да вдига данъци на средната класа. If anything, нейният план е ПО-ДОБЪР от неговия.
3. Не знам какви точно избори следиш, но не са нашите. Уорън е безумно далеч от центризъм. Тя е точно толкова лява, колкото е и Бърни. Това, че не се самоопределя като "социалист", нищо не значи. И това, че Бърни бротата я обвиняват в цялото вселенско зло, не я прави вселенски зла.
Въобще, сори, не знам кой колко често бил в грешка, но като човек, който следи всяка секунда от тия избори вече къде година стана, това ми е безумно несериозен анализ на ситуацията и на Уорън като кандидат.
- The Dragon
- Elder God
Не знам колко внимателно си следил след като can a woman be elected сагата беше започната от уорън и общо взето тя се самонарани. Единственото което Бърни направи е да отрече.Roland wrote: ↑Fri Feb 14, 2020 6:54 pm
1. Всичко това е отпреди месец и нещо. Уорън се срина в половете заради масивната "can a woman be electable" кампания срещу нея, не заради Бърни. Цялата буря в чаша вода с Бърни не беше нейно дело, но той буквално я обвини, че лъже по национална телевизия. Какво се очакваше да прави, да си мълчи?
Въобще, сори, не знам кой колко често бил в грешка, но като човек, който следи всяка секунда от тия избори вече къде година стана, това ми е безумно несериозен анализ на ситуацията и на Уорън като кандидат.
Следеше точно толкова внимателно и 2016-та. И обясняваше разпалено поне 300-400 поста как тръмп води кампания на шега, как не може да спечели щат, номинация и избори. И как Хилари е супер правилния кандидат. Колко масивен и солиден ground game и т.н.
И за един анализ няма значение дали е сериозен а дали е верен. В последните години сериозните хора бъркат постоянно а шегаджиите и троловете са прави.
Ето ти транскрипта , feel free да покажеш къде бърка.
- Spoiler: show
Шегаджиите и троловете са "прави" единствено доколкото живеем в брутално цинични времена и съответно счупеният часовник на най-циничните хора е "прав" два пъти дневно. Това, че няколко от най-абсурдните и гнусни неща са се случили, не значи, че хората, които винаги очакват най-абсурдните и гнусни неща да се случат, са "прави".
Така както това, че разни хора са подценили някои от въпросните най-абсурдни и гнусни неща, не означава, че тези хора са завинаги в грешка и не могат да инкорпорират нова информация.
Така както това, че разни хора са подценили някои от въпросните най-абсурдни и гнусни неща, не означава, че тези хора са завинаги в грешка и не могат да инкорпорират нова информация.
Явно сме гледали различен дебат. Уорън твърдеше, че Сандърс й е казал, че жена не може да стане президент (въпреки, че Сандърс още преди четири години я окуражаваше да се пробва). Това се случи след внимателно оркестрирана медийна кампания, в която това беше "лийкнато" на CNN от стафъри на Уорън, след което Уорън обвини "приятеля" си Сандърс директно и най-накрая имахме дебати, хостнати от CNN, в които тя "случайно" си изигра малката сценка, че Сандърс я е обвинява в лъжа баш до микрофоните (въпреки, че се случи обратното - тя и CNN го обвиниха него)Roland wrote:1. Всичко това е отпреди месец и нещо. Уорън се срина в половете заради масивната "can a woman be electable" кампания срещу нея, не заради Бърни. Цялата буря в чаша вода с Бърни не беше нейно дело, но той буквално я обвини, че лъже по национална телевизия. Какво се очакваше да прави, да си мълчи?
Дискусията протече по следния начин:
Сандърс: никога не съм казвал, че жена не може да е президент
CNN: Сенатор Уорън, как реагира, когато Сандърс ти каза, че жена не може да е президент?
Уорън: дрънка си заучените аргументи, все едно Сандърс не е казал нищо
Нейният план не адресира основния проблем достатъчно, а именно - безумната алчност на частните застрахователи и фармацевтични компании в САЩ трябва да спре. Освен това причината да се флипне е, че не й стискаше да каже гък за вдигане на данъците и беше мега awkward на дебатите заради това. Да, със сигурност може да задава трудни въпроси като сенатор, но е абсолютно неспособна да се справя авторитетно когато й ги зададат на нея и е пълна дупка откъм leadership skills. Първата дума, която ми хрумва по неен адрес последно време е pushover. Едно време изглеждаше, че има потенциал, ама не. Явно ще трябва да чакаме AOC да порастне още малко, за да видим прогресивна жена да направи нещо наистина.Тя се подписа първоначално под плана на Бърни, защото е хубав и прогресивен. После й стана ясно, че само за това ще я питат цял живот, осъзна, че това не е точно планът, който тя би искала за себе си, и си направи свой, който води до същия резултат без да вдига данъци на средната класа. If anything, нейният план е ПО-ДОБЪР от неговия.
Бтв планът на Бърни работи много добре. Знам, защото в Канада го ползваме от край време. Живот и здраве в някакъв момент ще го въведат и за dental, но зъболекарите тук са невероятна мафия.
Уорън в глобален план е супер центристска. Опита се да се да се изкара прогресивна в началото, ама не й се получи, не на последно място защото е заобиколена и доста зле манипулирана от стафърите на Хилъри, които в опитите си да я направят по-"electable", постигнаха точно обратното. В Канада либералите са центристи и са по-леви от нея. Отляво имаме NDP, които са еквивалента на Бърни. Отдясно имаме дясно-центристска консервативна партия, която на места прави опити да копира средностатистическите републиканци (Кени в Албърта) и Тръмп (лекето Форд в Онтарио) без особен успех. Техният еквивалент в САЩ са establishment демократите.3. Не знам какви точно избори следиш, но не са нашите. Уорън е безумно далеч от центризъм. Тя е точно толкова лява, колкото е и Бърни. Това, че не се самоопределя като "социалист", нищо не значи. И това, че Бърни бротата я обвиняват в цялото вселенско зло, не я прави вселенски зла.
Бърни е ляв (или, да речем, "социален демократ"; да, четох поредния булшит материал, в който мейнстрийм медиите го обвиняваха, че се нарича "социалист" от популизъм).
Всички помним шоуто. Надявам се Роланд да си е взел поука.The Dragon wrote:Следеше точно толкова внимателно и 2016-та. И обясняваше разпалено поне 300-400 поста как тръмп води кампания на шега, как не може да спечели щат, номинация и избори. И как Хилари е супер правилния кандидат. Колко масивен и солиден ground game и т.н.

Btw fuck Hillary:
https://www.cnn.com/2020/01/21/politics ... index.html
Nobody from her circle of evil cunts likes Sanders. Huge shock, indeed.

Така, НАПЪЛНО игнорирайки тенденциозния преразказ с елементи на въображение.AlDim wrote: ↑Sat Feb 15, 2020 6:50 amЯвно сме гледали различен дебат. Уорън твърдеше, че Сандърс й е казал, че жена не може да стане президент (въпреки, че Сандърс още преди четири години я окуражаваше да се пробва). Това се случи след внимателно оркестрирана медийна кампания, в която това беше "лийкнато" на CNN от стафъри на Уорън, след което Уорън обвини "приятеля" си Сандърс директно и най-накрая имахме дебати, хостнати от CNN, в които тя "случайно" си изигра малката сценка, че Сандърс я е обвинява в лъжа баш до микрофоните (въпреки, че се случи обратното - тя и CNN го обвиниха него)
Дискусията протече по следния начин:
Сандърс: никога не съм казвал, че жена не може да е президент
CNN: Сенатор Уорън, как реагира, когато Сандърс ти каза, че жена не може да е президент?
Уорън: дрънка си заучените аргументи, все едно Сандърс не е казал нищо
Историята беше лийкната точно от стафър. Ако искаш да си циничен, можеш да обвиниш директно Уорън, но ако ще играем по тези правила, тогава Бърни е виновен за БЕЗБРОЙНИТЕ стафъри, които бълват отрова - and I mean, ОТРОВА - в социалните мрежи, не просто с нормални за избирателни кампании задкулисни интриги, но и с директен сексизъм, хомофобия. доксване и какво ли не още. Аз съм решил за себе си, че не мога да държа сметка на Бърни за това, че инспирира толкова екстремни страсти сред хората, работещи за него (конкретно работещи за него. Не говоря за фенове), особено предвид колко силно набляга последните седмици на обединяването на партията. Но ако няма да му държим сметка за кошмарните примери на поведение от страна на стафърите му, дължим и на Уорън benefit of the doubt, че това не е някаква нейна backstabing кампания, а наистина лийк на ентусиазиран стафър.
Оттам нататък това, че Бърни е искал тя да е кандидат 2016 няма отношение към факта, че един бял чиляк, стар политик, в лето господне 2018 е напълно нормално да каже на жена, че предвид ужаса, който е Тръмп, ситуацията може би не е изобщо добра за избор на жена. Не само не ме съмнява, че го е казал, но и не мисля, че лъже, като казва, че не е. За него това е било нормално наблюдение, не проява на сексизъм, и вероятно и за Уорън е било също точно това.
Сега, това съвпадна с разкритието, че стафърите на Сандърс конкретно ходят от врата на врата в Айова да плюят конкретно по Уорън (и никой друг) и да обясняват колко била неизбираема и как не носела нови хора в електората. ТОВА беше изказването, срещу което тя се изказа публично и негативно. За драмата кой какво бил казал 2018 г. (ако не и 2017, не помня кога се е случил тоя разговор) тя не мисля, че беше казала каквото и да е докато не я питаха в прав текст в дебата. И понеже аз го гледах наживо, нали, нямам нужда от снизходителния ти преразказ. Зададоха й въпрос, тя отговори. Бърни каза "не е вярно", модераторката малко не му повярва, щото и тя вероятно схваща точно каква е била ситуацията и колко е безвредна, но кликовете и саундбайтовете са по-важни, и зададе втори въпрос. Уорън се опита да обърне разговора към темата за избираемостта на жените, което за мен е абсолютно НАЙ-благородното решение, когато добър близък приятел косвено те обвини в лъжа наживо по телевизията.
Цялото беше тъпа и излишна ситуация, в която за мен никой не беше в особена грешка, включително Бърни. Но опита на най-екстремните му фенове (и хората, които се подвеждат по тях) да го превърнат в някаква зла конспирация на кобрата Елизабет Уорън, би следвал мъничко да ги е срам според мен.
1. Пак повтарям, Елизабет Уорън нямаше намерение да води кампания на базата на здравеопазване. Това, че не беше осъзнала колко централен въпрос ще бъде, е грешка на нейната стратегия, но е И обяснение защо се беше просто подписала под Бърниевия план. Президентът НЕ Е законодател. Безумно тъпо е, че изобщо се налага кандидатите да си базират кампаниите не потенциални закони, предвид, че изпълнителният клон не прави закони, а само ги подписва. Нещо повече - никой президент не е получил дори 75% от това, което е искал като кандидат. За мен е напълно разбираемо кандидат, който се вълнува от икономически реформи, да се подпише под най-прогресивния план, когато не очаква ВСИЧКИ ДЕБАТИ да са наполовина пълни с въпроси за този план. Нещо, бтв, за което по-сериозните анализатори (да се чете, хора, разбиращи от политика, не pundits или журналисти) от центъра до крайно лявото бяха доста недоволни, щото не е конструктивно.AlDim wrote: ↑Sat Feb 15, 2020 6:50 amНейният план не адресира основния проблем достатъчно, а именно - безумната алчност на частните застрахователи и фармацевтични компании в САЩ трябва да спре. Освен това причината да се флипне е, че не й стискаше да каже гък за вдигане на данъците и беше мега awkward на дебатите заради това. Да, със сигурност може да задава трудни въпроси като сенатор, но е абсолютно неспособна да се справя авторитетно когато й ги зададат на нея и е пълна дупка откъм leadership skills. Първата дума, която ми хрумва по неен адрес последно време е pushover. Едно време изглеждаше, че има потенциал, ама не. Явно ще трябва да чакаме AOC да порастне още малко, за да видим прогресивна жена да направи нещо наистина.
Бтв планът на Бърни работи много добре. Знам, защото в Канада го ползваме от край време. Живот и здраве в някакъв момент ще го въведат и за dental, но зъболекарите тук са невероятна мафия.
2. Уорън НЕ ИСКА да вдига данъците на средната класа. Бърни може да си позволи подобен "екстремизъм", защото идва "отвън" supposedly, и особено след последните 4 години идва с in-built фен-база, на която разчита да компенсира старчоците, които ще отблъсне с тригъра на вдигане на данъци. Нещо, което в първите два щата все още не е доказал, че може да направи. Not a judgment, just statistics.
Уорън иска да се бори ЗА средната класа. Нейната цел е реформа, която да попречи на пълното изчезване на въпросната. Съответно, когато осъзна, че не може да избегне въпроса, тя се оттегли и предложи свой план, чиято цена се заплаща от милиардерите, а не от средната класа. Не твърдя, че това я прави по-"добра" или по-"права" от Бърни. Но не е точно ужасяващото предателство, което неговите екстремисти описват, защото Medicare for All е pie in the sky предложение, а не някакъв златен стандарт.
3. Планът на Бърни работи в Канада, защото - ако не греша - изначално така сте си постлали. Ние имаме тотално различна система, базирана на огромни бизнес интереси. В добавка, множество профсъюзи виждат съществуването си като изцяло зависимо от способността им да доставят по-добри застраховки. Системата е перверзна и гнусна, но ОГРОМНО количество хора се страхуват от това да я изкоренят, което означава, че не е толкова просто и не можеш просто да кажеш "ми по-добра е, точка". Трябва да убедиш достатъчно хора, че е по-добра. Имаме два щата, които демонстрират, че Бърни има убедителен аргумент, но за момента всъщност печели ПОД очакванията на статистиците, не над тях. Което не е добре.
Последният ти коментар няма отношение към нищо. Аз използвам думите "центризъм", "ляв", "прогресивен" и т.н. в контекста, в който ги разбират в САЩ. Това, че най-големият анархо-комунист едва мръдва ляво от центъра на НОРМАЛНА държава като западно-европейските, няма отношение към електората в Щатите и избираемостта на кандидатите

Аз съм напълно съгласен за това, че е имало доста явен miscommunication. Обаче ситуацията беше създадена от Уорън. Независимо дали е провокирана от някакъв стафър (в супер convenient момент баш преди дебата), Уорън се изказа в медиите, подкрепяйки цялата тази глупост.Цялото беше тъпа и излишна ситуация, в която за мен никой не беше в особена грешка, включително Бърни.
Казваш, че стафърите на Бърни също творят глупости. Обаче виждал ли си Бърни да се хвърля да ги подкрепя в това начинание? Аз не съм.
Иначе аз Уорън също я намирам за неизбираема. Не защото е жена, а защото е слаба политически, няма лидерски умения и по никакъв начин не може да се опре на Доналд Тръмп. За теб и за мен може да е човек с добри политически идеи, който иска да търси отговорност на Уолстрийт и да се бори за средната класа. Народът обаче ще види Покахонтас, the pushover.
Уорън не иска ДА КАЖЕ, че ще вдигне данъците на средната класа, докато я питат как ще плати за това или за онова (нищо, че establishment демократите и републиканците никой не ги попита как ще платят за Уолстрийт, безумно ниските корпоративни данъци, безкрайните войни и т.н.).Уорън НЕ ИСКА да вдига данъците на средната класа.
За страхът от промени си има дума - консервативизъм. Обаче вече нямаме време за него. Повечето млади хора искат да имат бъдеще с добро образование, добро здравеопазване, което не им коства всичко, добра работа с добро възнаграждение и не на последно място - планета, която не е унищожена от алчността и глупостта на човечеството. Обаче конкретно здравеопазването е важно са всички и огромното мнозинство отдавна са убедени. Ето ти и проучване по въпроса:Планът на Бърни работи в Канада, защото - ако не греша - изначално така сте си постлали. Ние имаме тотално различна система, базирана на огромни бизнес интереси. В добавка, множество профсъюзи виждат съществуването си като изцяло зависимо от способността им да доставят по-добри застраховки. Системата е перверзна и гнусна, но ОГРОМНО количество хора се страхуват от това да я изкоренят, което означава, че не е толкова просто и не можеш просто да кажеш "ми по-добра е, точка". Трябва да убедиш достатъчно хора, че е по-добра. Имаме два щата, които демонстрират, че Бърни има убедителен аргумент, но за момента всъщност печели ПОД очакванията на статистиците, не над тях. Което не е добре.
https://thehill.com/hilltv/what-america ... ealth-care
- The Dragon
- Elder God
@AlDim Застрахователните компании не са толкова алчни. Те изплащат 80-90 цента на всеки долар който получават. Проблема в САЩ е, че здравеопазването е верига от 1000 неща в която всяко звено е алчно. Училищата които учат лекарите и ги забиват в МНОГО дълг, болниците, фармацевтичните компании, адвокатите които се въртят покрай тях, производителите на медицинска техника, 100-те типа професионални застраховки които трябват ...
Ако направиш смислена реформа в цялата система ще бръкнеш в джоба на голяма част от това което е upper middle class в САЩ. А този блок хем са донори, хем гласуват - тоест те са много влиятелни по време на избори.
Ако направиш смислена реформа в цялата система ще бръкнеш в джоба на голяма част от това което е upper middle class в САЩ. А този блок хем са донори, хем гласуват - тоест те са много влиятелни по време на избори.