Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Litz » Fri Jan 17, 2020 1:50 pm

Аве да ви питам вас живеещите в из Америка, практика ли е финансовите/данъчните съветници и служителите на банката и брокерските фирми да са като хванати от гората и да си нямат идея мега тривиални неща? Сериозно. Такава брутална некомпетентност няма в други държави освен в тия държави заклевам се. :shock: :shock: :shock:

Пример от вчера един колега, който е на една седмица пита банкова служителка от канада за Суифт ИД и тая му вика COB. Той вика, не, не е възможно и тя е напълно убедена, че нещо с 8-11 символа не съществува. Други в щатите, па викат че трябва да превърнем немски Сименс акции в американски такива. Викаме им, няма такова нещо, невъзможно е, не съществува, никога не е, и сигурно никога няма да съществува. Данъчните съветници са върха на простотията, защото не знаят че ако автомотично exercisneш и продадеш след тва SSAR или опция, тва е short term gain, нищо че имаш ssar-a или опцията от пет години, защото това не е шибана акция, а е просто право. За висш пилотаж като covered и uncovered securities и транзакции да не говорим. Тук става въпрос за финансовите и данъчни съветници на хора с минимум 100 хиляди в комепнсионния план. Още някои БАНКЕРИ в САЩ мислят, че вестинг и expiry на опция са едно и също нещо.


Сериозно ли масово са абсолютни идиоти или не? Сериозно, единствено тия от Фиделити не са малоумни.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Amelia » Fri Jan 17, 2020 9:09 pm

Честно, от поста ти нищо не разбрах, щото тея финансови операции и терминологии са ми абсолютно неясни. В банките съм срещала сякви хора, но засега не съм имала големи проблеми (като изключим, че от един клон ми отказаха да ми дадат да изтегля 3000 долара без предварителна заявка - преди даваха). Но то и не изисквам кой знае какво от банките и данъчните, в общи линии. Знаят си Суифт-а по принцип... Данъците ги оправяме с данъчен софтуер и после ни ги донагласят в Canadian Revenue Agency, ако нещо не е както трябва.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by AlDim » Sat Jan 18, 2020 8:39 am

Lev Parnas sings:
https://www.youtube.com/watch?v=auEzPwk-tgg

:metal:

Този Лев, който Тръмп със сигурност не го познава, се оказва, че е ключа към цялата епична история с Тръмп и Украйна. Вече два дена е тотален въргал. Мисля, че Колбер обобщава случилото се най-добре:

https://www.youtube.com/watch?v=vzMHLDZh0Yo
https://www.youtube.com/watch?v=DnvTA9T_WfY

Републиканците в сената пак е 99% вероятно, че ще изкарат Тръмп невинен, но на този етап няма начин да си тръгне със здрав задник.

The Trump Circus: Season 4 delivers!


User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by The Dragon » Wed Jan 29, 2020 4:58 pm

Шансовете на Уорън се сриват драматично, а Бърни изпревари Байдън :shock: :shock: :shock: По забавен блоубек не бях виждал от много време насам. Но кой каквото сам си направи ... трябва да се признае умението и да настъпва целеустремено мотики които сама си е сложила в тревата.

Ще ми е интересно дали ще се възстанови от последиците от собственото си малоумие
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Dr. Horrible » Thu Jan 30, 2020 10:28 am

Аз, без да следя ситуацията толкова отблизо, се чудя на това как е възможно демократите да нападат толкова много един от собствените си кандидати, при това един от най-популярните. Говоря за атаките срещу Сандърс. Байдън казва, че Бърни е подправял видеоклипове, Хилари говори много тежки думи "Никой не го харесва" и така нататък... Защо го правят, какво ще постигнат? Толкова ли искат да настроят хората срещу него? Защо се борят със зъби и нокти да не спечели той, нима е по-голяма заплаха за статуквото им от Тръмп? Освен това явната подкрепа на Александрия Окасио-Кортес показва, че очевидно все някой харесва Бърни, при това човек с много прогресивни идеи.

Просто е грозно. Нормално е да имаш критики към членовете на собствената си партия, дори е хубаво. Но докато Окасио-Кортес казва за Байдън "В друга държава не бихме били от една и съща партия, просто в САЩ има две партии, затова сме заедно в едната.", то Хилари казва "Никой не харесва Бърни, никой не иска да работи с него, той не постига нищо." Да не би да иска да пише нова книга - What happened? (part 2).

Така де, наистина странни неща са случват. В едната партия Тръмп прави чудовищни простотии, в другата се самоизяждат... Да беше това в България, нямаше да ми прави впечатление. Ама когато световния политически "елит" е на нивото на Българския, положението е страшно.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Ambartanen » Thu Jan 30, 2020 1:12 pm

Dr. Horrible wrote:
Thu Jan 30, 2020 10:28 am
Аз, без да следя ситуацията толкова отблизо, се чудя на това как е възможно демократите да нападат толкова много един от собствените си кандидати, при това един от най-популярните. Говоря за атаките срещу Сандърс.
Бърни всъщност не е демократ, той исторически си е независим кандидат, който просто е принуден да се присъедини към партия, за да се кандидатира за президент. Реално идеите му са много по-прогресивни отколкото истинските партийни кандидати могат да си позволят и собствениците на партията изобщо не го искат.

Иначе е доста тъпо, че има възможност за реални смислени критики към него, но никой не ги ползва, защото за почти всяка критика към Бърни, другите популярни кандидати са много по-зле.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Litz » Thu Jan 30, 2020 1:35 pm

И аз искам да се съглася с @Dr. Horrible относно разликата между думите на Хилари и тези на АОК. Докато АОКсе държи възпитано и в думите й има резон, то при неолибералната бабишкера е просто отвратително гнусно, особено предвид факта, че след като тя ригна праймаритата в неина полза, Бърни организира ралита в неина подкрепа, само и само да не е Тръмп, а тя сега се държи по този гнусен и махленски начин. Гнусна ми е. Ма от друга страна може и да му прави реклама така, като казва че никой не го харесва, защото масово хората не я харесват нея.

Якото е, че е Бърни каза нещо от рода на "в добрите дни жена ми ме харесва", още някакъв интервюиращ го беше питал защо 4 години след тва Хилари все още го соли и той казал "Не знам, питайте си я нея"

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Roland » Thu Jan 30, 2020 6:27 pm

Бърни е фъчкащо се деде, което за 30 години е постигнало точно нищо, освен да антагонизира всичко живо около себе си. Има причина защо основно млади хора без университетска диплома го следват. И бтв, не знам какви клюкарски рубрики четете, но него никой от другите кандидати не го атакува, подозирам основно защото ги е страх от терористичния му фенклуб.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Alexis
Forsaken
Posts: 2684
Joined: Sun Jan 11, 2004 4:57 am
Location: In front of the computer

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Alexis » Thu Jan 30, 2020 7:07 pm

Осъзнаваш ли, че тук ти звучиш като фанатизиран член на "терористичен фенклуб" в момента с начина по който дефинираш някого като "фъчкащо се деде"? Едва ли би се радвал, ако някой на неговата вързаст те нарече "претенциозен младок", защото от неговата гледна точка ти си неразбиращ младеж без жизнен опит, примерно. Защо ти е нужно да даваш квалификации за възрастта му по този начин? Впечатлението, което пораждаш у мен е на човек крайно и абсолютно неспособен на рационално мислене във всяка ситуация, засягаща Сандърс в позитивен аспект. Човекът с ореол и крилца да се появи, ти ще го демонизираш някак. Напомня ми за това как скачаше да защитаваш Хилъри от нас някога, убеден, че ние я демонизираме. А сега си в обратната позиция.

И ако го следват основно младоци без диплома, значи ли това, че ти гледаш на такива изотгоре, като незаслужаващи внимание от вишисти като теб и подобните ти? И тогава ако е вярно, че Сандърс го е казал (или от кампанията му), излиза че наистина Уорън е подкрепяна от завършилите колеж и универститети (тоест от хората, които определено са имали повече възможности от средното). И май пак ще стигнем до basket of deplorables, само дето сега ще са basket of under-educated (white males), защото всичко се свежда до белота на кожата и пола напоследък.

Сериозно, като прилагаш аргументи срещу потенциала му като президент (или на някого от другите), нека са обективни, а не как той е бял, мъж, стар или "се фъчка". Не съм убедена, че антагониза всичко около себе си, ако някак успява да е по-популярен от почти вскчи кандидати, освен Байдън и то на фона на липса от всякаква подкрепа от медиите, които гледат да са зад удобните кандидати - Байдън или Уорън най-често.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5260
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Matrim » Thu Jan 30, 2020 7:19 pm

Както върви само умните (с дипломи!) и най-идейно правоверните ще гласуват за "верния" кандидат на демократите и той пак ще загуби за голяма тяхна изненада.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Amelia » Thu Jan 30, 2020 7:29 pm

Aaaaaaaand here we go again.
Ненам как са Бърни бротата из Туитър, но трябва да си кажа, че във Фейсбука ми само @Roland се държи като токсично Бърни бро. Само че този път си е избрал Уорън вместо Хилъри, което е една идея по-добре от миналия път, но анти-Бърни диатрабите на Фейсбук стената ми, ми показват, че не е научил НИЩО от миналите избори и пак ще се въртим в циклите на "горката жена, нападана от мъже" и "всички, несъгласни с Уорън са токсични мизогинисти".

И това за младите необразовани мъже дето го следвали не беше ли същото, което Сандърс кампанията беше пуснало като опорна точка за това как Уорън няма да докара никой нов да гласува за демократите? Което беше разгледано от Симеон като "*gasp* атакуваха ми новият обект на фанатизъм, гадните мизогинисти с гадните си мизогинистични лъжи!!!!"? Ма са пък изведнъж се оказва, че не било лъжа? Ако това е вярно, наистина Сандърс ще е по-добрата оферта, щото на демократите доста им трябват гласовете на необразованите бели мъже.

На мен лично ми е все тая дали Уорън или Сандърс ще бъде избран - харесвам и двамата. Но последните 2 седмици ми причиняват болка като гледам фиаското покрай двамата, изпортеният им дебат с микрофон-гейт и CNN медийната офанзива срещу Сандърс. Do you want to get 4 more years of Trump? Cause THAT'S how you get 4 more years of Trump.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Roland » Thu Jan 30, 2020 7:44 pm

@Alexis, наистина ми е слабо важно как ти звуча на теб конкретно. Повярвай ми, аз гледам със снизхождение към ПОВЕЧЕТО американци, не само тия без висше :lol:

Иначе крушката си има опашка. Сандърс приказва големи приказки, но повечето от тях не са работа на президента, а на сената. И когато го питат как точно ще ги изпълни тия обещания, почва да ломоти за "революцията", все едно това има нещо общо с длъжността, за която се бута. В добавка, всичките му pie in the sky лозунги са неизпълними при сегашния сенат, но той дори не е в подкрепа на махането на филибъстъра, което значи, че дори да бъде избран, шансът му да изпълни каквото и да е от нещата, които иска, ДОРИ с мнозинство на демократите, е точно нулев.

Съответно, хората, които го следват, са в голямата си част млади и политически неинформирани, които не са наясно със структурата на правителството или историята на Бърни Сандърс в сената и тоталната му неефективност там. Това, че са без висше е просто статистика, не правило или причина. Всъщност, смешното е, че при всички приказки за прогресивност VS центризъм, голямата конкуренция на Бърни за едни и същи гласоподаватели не е другият прогресивен кандидат, а Джо Байдън. И двамата са предпочитани от афроамериканците (където основният фактор е name recognition при Бърни и Обама при Байдън) и хора, незавършили висше, като разликата е най-вече във възрастта - младите искат Бърни, по-възрастните искат Байдън. Пак, никого не целя да обиждам, това е статистика просто. Хората, които СА завършили университет, предпочитат Уорън и в по-малка степен Будиджедж, което ПАК е пример за това, че всъщност нещата изобщо не опират само до "lanes" и кой колко е прогресивен.

Изобщо, това с идеите е доста объркана история, защото президентските кандидати по някаква причина са принудени да се кандидатират с идеи, а всъщност работата им не е законодателна, а изпълнителна. Затова е доста по-важно какво са постигнали до момента, КАК са го постигнали и колко подробни са им плановете как ще работят с потенциално враждебен сенат. Не знам каква информация достига до България, но Елизабет Уорън ИЗОБЩО не е по-центристки кандидат от Бърни и е доста по-агресивна към големите бизнеси, което (редом със сексизма, естествено) е и причината да има толкова много негативни hit-pieces по нея. Разликата е, че нейните планове са много по-конкретни, много по-добре обосновани и че в биографията си има създадена цяла агенция за изпълняването им, докато Бърни е именовал пощенски офиси...

А това, че последователите му са отвратителни в социалните мрежи, е observable reality, не някакво мое лично пристрастно мнение. И фактът е, че другите кандидати го знаят и не смеят да го атакуват твърде много, защото знаят какво ще им се случи. В добавка, неговият блок е най-многоброен в позицията на "ако не е той, аз няма да гласувам", което е гнусно изнудвачество и тотален колапс на всякакви демократични структури (за което вината е и на политическата система в САЩ, естествено). Ако това не е политически "тероризъм", не знам кое е.

@Amelia блазе ти значи за таймлайна, ако само аз съм ти проблемът там. Моят се дави в Бърни апологети и отрова по всички други. Но в крайна сметка сега му е времето на това, преди да почнат праймъритата. Споко, ако Сандърс спечели, ще го възхвалявам до повръщане.

Прочее, сексизмът си е сексизъм. Човек трябва да е сляп идиот, за да не мисли, че го има. Но бърни бротата не дискриминират - те са еднакво отвратителни и към феновете на Байдън и Будиджедж. Е, и Клобучар и Янг, но те са по-маловажни на тоя етап.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5260
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Matrim » Thu Jan 30, 2020 7:57 pm

Изобщо, това с идеите е доста объркана история, защото президентските кандидати по някаква причина са принудени да се кандидатират с идеи, а всъщност работата им не е законодателна, а изпълнителна. Затова е доста по-важно какво са постигнали до момента, КАК са го постигнали и колко подробни са им плановете как ще работят с потенциално враждебен сенат.
За теб това може да е важно, но за средностатистическият гласоподавател не е. За справка Тръмп, Обама и Буш.

И като си говорим за pie in the sky, аз съм милион процента сигурен, че нито Бърни, нито Уорън, нито който и да е кръстоносец срещу големия бизнес всъщност ще направи нещо особено, за да спре контрола на въпросния бизнес върху американската политика. И да иска наистина, никой няма да му позволи. Така, че това на кой били по-изпълними плановете е малко като да си говорим дали е по-осъществимо да размахаме ръце и да полетим до Луната или до Марс.
И фактът е, че другите кандидати го знаят и не смеят да го атакуват твърде много, защото знаят какво ще им се случи.
Я пак? Другите кандидати са уплашени от Бърни бротата в социалните мрежи?
В добавка, неговият блок е най-многоброен в позицията на "ако не е той, аз няма да гласувам", което е гнусно изнудвачество и тотален колапс на всякакви демократични структури (за което вината е и на политическата система в САЩ, естествено). Ако това не е политически "тероризъм", не знам кое е.
Съвсем загуби връзка с реалността, сори. По-демократично действие от това да НЕ гласуваш ако няма кандидат, когото искаш да видиш на власт здраве му кажи. "Тероризъм" било. :lol: Мислех си, че съм видял всички възможни злоупотреби с тази дума, но това е ново дъно. И кой точно е изнудван? Уорън или Байдън или рандъм кандидат номер 5 ще се откаже ли от кандидатурата си, защото разни Бърни фенчета го "изнудват"? Talk about victim complex.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

Post by Roland » Thu Jan 30, 2020 8:04 pm

А, на цитатчета ли ще си играем пак? Ок.
Matrim wrote:
Thu Jan 30, 2020 7:57 pm
За теб това може да е важно, но за средностатистическият гласоподавател не е. За справка Тръмп, Обама и Буш.
Средностатистическият гласоподавател е идиот. За справка - света.
Matrim wrote:
Thu Jan 30, 2020 7:57 pm
И като си говорим за pie in the sky, аз съм милион процента сигурен, че нито Бърни, нито Уорън, нито който и да е кръстоносец срещу големия бизнес всъщност ще направи нещо особено, за да спре контрола на въпросния бизнес върху американската политика. И да иска наистина, никой няма да му позволи. Така, че това на кой били по-изпълними плановете е малко като да си говорим дали е по-осъществимо да размахаме ръце и да полетим до Луната или до Марс.
Дистопичните ти идеи notwithstanding, ако не смяташ, че човек трябва да се бори с тази система, не знам как да ти помогна.
Matrim wrote:
Thu Jan 30, 2020 7:57 pm
Я пак? Другите кандидати са уплашени от Бърни бротата в социалните мрежи?
Да.
Matrim wrote:
Thu Jan 30, 2020 7:57 pm
Съвсем загуби връзка с реалността, сори. По-демократично действие от това да НЕ гласуваш ако няма кандидат, когото искаш да видиш на власт здраве му кажи. "Тероризъм" било. :lol: Мислех си, че съм видял всички възможни злоупотреби с тази дума, но това е ново дъно. И кой точно е изнудван? Уорън или Байдън или рандъм кандидат номер 5 ще се откаже ли от кандидатурата си, защото разни Бърни фенчета го "изнудват"? Talk about victim complex.
Другите гласоподаватели са изнудвани. В година, в която най-големият страх е преизбирането на Тръмп, хората ги вълнува единствено кой има най-големия шанс да го бие. И докато феновете на други кандидати повтарят нон-стоп "който и да спечели, ще гласувам за него, защото нищо не е по-важно от това да махнем Тръмп", тези на Бърни са на принципа "my way or the highway", което потенциално ще наплаши достатъчно хора да го подкрепят от страх, че иначе този блок ще се изпари. Sure, ако имахме multi-party система и множество вероятности за това как ще се развият изборите, това е МОЖЕ БИ по-окейна концепция (макар че за мен пак е безкрайно себична и неинформирана). Но при бинарна система, където ще е ИЛИ който и да е Демократът, ИЛИ Тръмп, и предвид зверствата на тая администрация, за мен това да държиш изборите за заложник е пълна гротеска. Добре дошъл си да не се съгласиш, но честно казано не ми пука.
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 15 guests