Какво слушате сега?

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4516
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Какво слушате сега?

Post by трубадур » Mon Jan 06, 2020 1:17 pm

My Dying Bride - Your Broken Shore

https://www.youtube.com/watch?v=Ulpw6hm ... =emb_title

Пет години по-късно нова песен на една от най-стабилните дуум банди. Очевидно завръщане към корените, но с модерно звучене и изкъртваща, чиста продукция. Мощни мелодични рифове, микс между жално пеене и дет метъл крещене, извадена на преден план цигулка да гради атмосфера, умерено темпо почти през цялото време, без да писва и позволяващо използване на интересен подход към барабаните - засукано без да препуска като галоп, но и да държи вниманието. А по средата на песента, където се чупи и само влачи красиви протяжни китари е рай за дуум феновете.

2019-та беше нечувано великолепие за думм ентусиастите, но и тази година почва с безупречна заявка за качество.

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6300
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Re: Какво слушате сега?

Post by Yan » Mon Jan 06, 2020 1:32 pm

В последните няколко седмици редувам
The Satanist на Behemoth -- един от най-епохалните блек метъл албуми на последните 10-тина години.
с
Me and that Man - Songs of Love and Death - кънтри/блус/фолк рок проекта на Адам "Нергал" Дарски от Behemoth.
Нергал определено се кефи да експериментира и да троли християнството. Яка музика, на моменти смущаващи текстове. Като цяло кефи.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
===============
Have you got any tips for growing an awesome Viking beard?
Yes: don’t shave.
Powered by Johan Hegg

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4516
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Какво слушате сега?

Post by трубадур » Mon Jan 06, 2020 4:22 pm

Като стана дума за блек метъл, не мога да спра тая песен:

Vredehammer - Aggressor
https://www.youtube.com/watch?v=E0-hmFc ... e=youtu.be

За съжаление албумът излиза чак март месец, но определено е едно от най-чаканите ми неща. Толкова агресивен вчернен :mrgreen: дет метъл не се появява често, еле па с такова качество. Много мощна грууви тресня е. Миналият им албум е от 2016-та и сече от начало до край. И е от по-приемливите за странични хора екстремен метъл, където просто кефещият ритъм маскира тежестта на музиката и нема да опразни стаята като стой та гледай.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2618
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Какво слушате сега?

Post by coldie » Mon Jan 06, 2020 6:43 pm

Zivert - Зелёные волны (2018)

https://www.youtube.com/watch?v=qwzKRZp-fZE
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2618
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Какво слушате сега?

Post by coldie » Thu Jan 09, 2020 12:01 pm

I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4516
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Какво слушате сега?

Post by трубадур » Thu Jan 09, 2020 12:47 pm

Най-вероятно ги игнорирах заради еджи тъпото им име, но Pain of Salvation са топ банда откъдето и да ги погледне човек. Водят ги прогресив метъл, най-вече заради дължината на песните, но последният им албум от 2017-та в общи линии показва какво щеше да е алтърнатив метъл сцената, ако масово бандите там ставаха за нещо. Толкова експеримент, яки идеи и въобще креативност в музиката не бива да се скипват. Феноменална група.

Друго, което обаче не пропуснах заради идиотското име от миналата година е Fvneral Fvkk с точно това кретенско изписване. Страничен проект е на засега незнайни герои, и май и те самите не са били наясно, че ще издадат един от истинските претенденти за албум на годината. По-жива версия на дуум метъл с разкошни чисти вокали, в общи линии като си се представят пораснали това биха представлявали Ghost. Всичко в този проект би трябвало да е ужасно, като се почне от името, мине се през темите им - сексуалните извращения в църквата, че е страничен проект. Вместо това е великолепна музика, с моментално запомнящи се вокали, епично звучащи композиции и албумът минава много по-бързо, отколкото на човек му се иска. С перфектна дължина и атмосфера.

И Wilderun - бтв, не е истина колко модерните метъл банди са жадни за имена. То не са xoth, slow, sludge, Dialith, soen, vanum, kull не останаха просто думи бе човек, затва и накрая 2019-та стовари любимото ми название на бандa
Spoiler: show
[Luca Turilli / Lione] Rhapsody [of Fire], [Luca Turilli / Lione] [of Fire] са сайлънт :mrgreen:
Как да е Veil of Imagination на Wilderun е мега хипстърският отговор за албум на годината на де що има елитист в метъл сцените и да не повярваш, има мегдан за това. Малко мяза прогресив дет метъл версия на дисни саундтрак, но мащабът на композициите, химията между музикантите и правилната употреба на 2 типа вокали не са за вчерашни. Групата от създаването си е с възходяща траектория и е добре, че не разочароваха, защото предишният им албум от 2015-та е твърде добър. Като горните пичове (фюнеръл фак това, че и пейн Ъф салвейшън) са симпатяги, които спокойно да предложиш на не-метъл люде, да видят за какъв фюжън говорим в днешно време. Това буквално си е епичен ОСТ от филм с метъл елементи по него. И ако на някой му е до това ще им влезе доста добре. Аз имам резерви към стила и посоката им, но музикалните им умения са на изключително високо ниво.

пп. Спотифай тотално ме утрепа с новите песни тая седмица. Веднага след разкошната песен на My Dying Bride реши да ми предложи новата на Five Finger Death Punch. Продължават да са твърде добри музиканти за толкова ужасна музика, а текстът е да не повярваш по-криндж от предишните им. Аз такава яка деградация на банда колкото по-популярна става отдавна не ми се беше налагало да наблюдавам. А почнаха добре с първия и третия си албум. Втория беше мекица. Но след това нещата са плачевни.

User avatar
Martix
Aes Sedai
Posts: 1557
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Какво слушате сега?

Post by Martix » Thu Jan 09, 2020 9:36 pm

Тези Pain of Salvation напомнят на необразования ми ум на Туул, а аз изпитвам огромна неприязън към Tool-ските 18 минутни чекии, които квото и да си говорим, можеха да са 5 минути дълги и нямаше да се изгуби нищо особено от музикалната им стойност.
Таа да, пуснах си 2-3 песни и PoS-овци звучат доста интересно, а и не са по 1000 минути парчето, трябва да ги преслушам по-подробно.


Иначе наскоро открих Chris Webby и сега бясно му слушам mixtape-ите. Много правилен поп-рапър, който е почнал ламаво като колежански хлапак, но с постоянство и яки кражби на стил от батковците си Hopsin, Eminem и Dope D.o.D. и един камион чилнесс става все по-добър и по-важното, държи консистентно високо ниво до степен да съм сигурен, че която и негова песен да си пусна, ще е поне 7/10, а той има доооста песни. Иначе е поредния там безидентичен бял youtube рапър, пеещ на общи теми тип как да откаже наркотиците и колко е непризнат, въпреки че е най-добрия (те всичките са най-добрите, ама все непризнати) ама много ме радва, може би щото и аз съм бял и не мога да рапирам. :ninja:
Man has always assumed that he was more intelligent than dolphins because he had achieved so much...the wheel, New York, wars and so on...while all the dolphins had ever done was muck about in the water having a good time. But conversely, the dolphins had always believed that they were far more intelligent than man...for precisely the same reason.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4861
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Какво слушате сега?

Post by Claymore » Fri Jan 10, 2020 1:45 pm

Аз на Pain of Salvation бях изслушал един албум май и Linoleum EP когато ме тресеше прог фаза в 12-ти клас/1-ви курс, след като четох някакво ревю на @Matrim в старите броеве. Всъщност са доста яки, ама и аз честно казано малко нямам твърде търпение за дълги прог изпълнения вече. Макар че бих им хвърлил ухо пак, може да се окажа че греша. Иначе ако не е прог, пак ядвам дълги неща, наскоро слушах за пръв път Maggot Brain на Funkadelic и се размазах. Ебахти китарите, ебахти фънка, ебахти чудото.

Напоследък си бича обаче Welcome to the Black Parade на My Chemical Romance и се моля да имам късмета и парите ако идват до Европа на reunion tour-а да успея да се вредя с билет. Как само ги хранех навремето в 9-ти клас, като не ми е разбирал акъла от рок опера и емо :roll:
Last edited by Claymore on Fri Jan 10, 2020 2:05 pm, edited 1 time in total.
Mouthpiece drawn, got a verbal armory
Stack bodies, not figurines
Move beneath the surface, submarine
I'm half machine, obscene with a light sword
Look inside the brain, it's a riot in the psych ward
What you standing on the side for?
Roar like a lioness, punch like a cyborg

User avatar
трубадур
Ascendent
Posts: 4516
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Какво слушате сега?

Post by трубадур » Fri Jan 10, 2020 2:03 pm

Pain of Salvation ги водят повече прог заради дължината, но основата им е доста по-премлива за обикновения слушател и това от 2017-та си е по-дълъг алтърнатив. Но виждам защо човек може да усети Туул вайба. Определено е там. С тва на ум и май писах в минали страници, ама Esoteric избиха с албума си миналата година, където отварящата песен е некви си 27 минути (нямам идея как имам над 10 слушания според ласт.фм) . Как се вика, то бива фюнеръл дуум, ама те погребаха. :mrgreen:

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6300
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Re: Какво слушате сега?

Post by Yan » Fri Jan 10, 2020 2:13 pm

Новият албум на Rage - Wings of Rage, който излезе точно навреме за рожденния ми ден. Peavy още го може. Със сигурност най-доброто нещо на настоящия състав на групата и най-силното им нещо от Soundchaser насам. Въобще раздялата със Смолски се оказа най-хубавото нещо, което можеше да се случи на групата. Направо не мога да повярвам, че им е 24-ти албум :metal: :metal: :metal:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
===============
Have you got any tips for growing an awesome Viking beard?
Yes: don’t shave.
Powered by Johan Hegg

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 4843
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Какво слушате сега?

Post by Matrim » Fri Jan 10, 2020 3:50 pm

"Новите" албуми на PoS от миналото десетилетие почти не съм ги слушал, но в първите си албуми нямат чак толкова много дълги песни, в интерес на истината.
Иначе тия дни се разбивам със супер скоростно изпълнение на увертюрата на "Вилхелм Тел" на Росини с японски оркестър и корейски диригент - https://www.youtube.com/watch?v=j3T8-aeOrbg
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2618
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Какво слушате сега?

Post by coldie » Sun Jan 12, 2020 3:56 pm

I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2618
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Какво слушате сега?

Post by coldie » Mon Jan 13, 2020 3:35 pm

I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2618
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Какво слушате сега?

Post by coldie » Tue Jan 14, 2020 12:11 am

Каква е тази, бе?
https://www.youtube.com/watch?v=hkJ34CP3HUE
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2618
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Какво слушате сега?

Post by coldie » Tue Jan 14, 2020 11:42 am

Сделано в Росии
https://www.youtube.com/watch?v=sl3AOxaVHuU
I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
94.34 Out of the limits.
When defenders follow Lionel Messi on FB, he move to Twitter, when they follow Leo in Twitter, he flow to Instagram.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests