Гледано напоследък, Част VI: 2049

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Mon Dec 16, 2019 11:22 pm

penzata wrote:
Mon Dec 16, 2019 10:48 pm
трубадур wrote:
Sat Dec 14, 2019 1:53 pm
Сигурно някъде някак си някой е успял да направи по-скапан филм от 6 underground, но това е безпрецедентно най-олигофренският филм тая година, че и въобще.
:lol: :lol: :lol: :rofl: :rofl: :rofl: :rollrofl: Същото каза и приятелката, но за разлика от теб, я накарах да го догледа. :mrgreen:
не я заслужаваш

Ние па гледахме убийство в ориент експрес на кенет брана. Добро е уа, не очаквах.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by penzata » Mon Dec 16, 2019 11:27 pm

Ба, Убийството беше колосална скука, а там кастът е в пъти над този в Ъндърграунда.

п.п. знам. :mrgreen:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Sat Dec 21, 2019 4:07 pm

Nude (2017) е от по-добрите мега скриптирани документални филми, които на врата ще си стъпят, за да те накарат да повярваш, че така си говорят хората.

Но има твърде много истини за модната индустрия, фотограф-модел отношенията и цялата гнус, която е маркетинг, пиар, брандинг, инстаграм, ютуб и цялата социална медийна кочина, която е изпила мозъка на хората. Бонус са и директното показване каква тъпанарщина е да поставяш някого над себе си, докато сте в професионални отношения "оти сакам артистизъм, браат", демек в името на нещо си с какво може да се разминеш и да си пълен кретен.

Щот това опипване на моделите, щото ОН Е АРТИСТ беше влудяващо гнусно и последвалите разбити мечти на момичетата и недоволни от крайния продукт, продаването на този продукт и каква идиотщина са маркетинг идеите на най-високо ниво. Колко плачевна и жалка е цялата индустрия, как наистина тия хора не заслужават парите, които получават, как цялото това дизайн в името на дизайна, не щото е полезно, фотографи, които ги бива само щото камерите в днешно време са безупречни и лайтруум е толкова удобен и интуитивен, експлоатация, маркирана като артистично занимание и после ги гледаш кви са мазни тия зад кадър, неразбиране на пазара, но блъскаш там, за да правиш пари, маркетинг движение трябва да пукне (поне лекинго, не изцяло, че все пак и аз съм в тоя кюп).

Но толкова ми е втръснал дизайн светът, че тоя филм си беше мини откровение. Без да се пъне и взима чак толкова очевадно страни просто показва в прав текст за каква бутафория става дума. Тук основно е фотография и арт изпълнения с голи тела, но почти важи с пълна сила в дигиталния маркетинг, печат, графичен и моушън дизайн, да не говорим кво е ако си сред "артистичните" звена на продукти за забавление - филми, игри, комикси, анимации, сериали и квото падне. Ако си тия дето продават е рай, ако си тия, дето трябва да го направят, си е ебало капаците.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Thu Dec 26, 2019 6:07 pm

The King е колосален шит и аман вече от тъпанари, пренаписващи толкова популярна история. Хенри 5-ти е лесна за проучване личност, за чий ти е да променяш човека напълно, хората около него и въобще цялото му дело, за да направиш толкова кенефна чикия? А и га нямаш бюджета не се пъни да сътворяваш една от най-големите и известни средновековни битки. Финалът, с разкрития, дето много им се иска да е напрегната сцена ала началото на Гадни Копилета е пълно посмешище и се претрепахме от смях. Пируетният диалог, оти нали шекспир, брат, беше потресаващ. Тва не бяха хора, герои или квото било, а нещастни карикатури. И е два часа и дваасе минути. Толкова ли е трудно да фанеш и прочетеш един учебник по история. Реалните действия на Хенри, братята му (тук е само един и му видяха сметката извън кадър), войната с Франция, и въобще всичкото му са толкова по-интригуващи от тая безхаберна свинщина, където Хенри е писан и изигран като пълен нещастник, воден за носа като някаква малоумна путка.

И хората често забравят че фенфикшънът на Шекспир е близо 2 века по-късно писан от събитията, не е като да им е бил пряк свидетел. От друга страна това е период на Англо-Френските отношения, доста подробно изследвани и описани. Защо правят историческите филми по тоя начин не знам, но брътвежите на тъпи сценаристи, единият от които се снима и у филма, никога не са на нивото на известната ни реалност.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Litz » Sun Dec 29, 2019 2:20 am

Klaus е разкошен филм с прекрасна анимация, невероятен lore за Дядо Коледа, мъжът легендата и човекът, който трябва да озвучава всичко на тоя свят, Джей Кей Саймънс. Филмът е все едно гледаш коледна версия на Emperor's new groove. Джеспър е много подобен на Кузко, както и динамиката му с Клаус е страшно подобна, но Кузко е по-добър персонаж и не мога да повярвам, че го казвам и съм потресена от това скандално мнение, но Дейвид Спейд (когото не понасям) звучи по-добре от Джейсън Шуорцман, а и цялостният арк на Кузко е доста по-затрогващ от този на Джеспър поне според мен. Рашида Джоунс беше чудосна. Лошковците обаче, които също са силно повлияни от Императора дори визуално бяха доста мех. Докато при Кузко е просто малко по-добър персонаж, то Мисис Крум е адски безлична и не може да стъпи на малкия пръст на Изма като злодей и като озвучаване. Просто беше мех. За онова подобие на персонаж. което беше патриархът на червенокосият клан (фактът че не си спомням името му трябва да е показателен) просто не може да се сравнява с Кронк и гениалността на Патрик Уорбъртън.

Всъщност ми хареса много наистина дори приликите с Императора, които са доста не ги смятам за минус. Джеспър е солиден персонаж и това, че не е Кузко не е проблем (Кузко е god tier redemption arc надминат само от Зуко). Лошковците обаче са.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20289
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Xellos » Sun Dec 29, 2019 11:53 am

Хехе, не е лош Клаус никак. Всяка прилика с Ламата е ок, а маниера на даскалката много напомня на Мегара от Херкулес и т.н. препратки. :mrgreen:
:ninja:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Sun Dec 29, 2019 1:29 pm

Второто джуманджи е като първото, само че малко по-скучно. Новите попълнения са яки, тва определено е филмът на Кевин Харт, който е с най-запомнящата се роля от тълпата. Ръшът да е готов тоя филм за коледа е обаче явен, оти много от ефектите са недовършени на вид, да не говорим, че липсват по-интересната работа с камера и качествен екшън от първия филм. Тук просто са нямали време да доизпипат нещата и се надявам да си дадат няква почивка или повече месеци поне преди да изръгат третия за коледа 2020, а да го бутнат малко по-натам, щото ся просто се движат на изпарения и както си подложиха за третия е добре наистина да мислят накъде отиват, щото опасноста да се насерат баш на финала е голяма.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1939
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Martix » Mon Dec 30, 2019 4:22 pm

The Room + The Disaster Artist - поотделно са ок, заедно обаче става мега добра комбинация. Получаваш контекста за много от ебавките в Artist-а и същевременно се дават обяснения за някои от по-baffling решенията в The Room. Томи е моят идол, толкова скаран с реалността човек никога не се е появявал на тоя свят. :shock:
Мисля, че сцената в цветарския магазин, ми стана любимата bad acting сцена ever, просто е като онези игрички за телефон, на които трябва да направиш линия от 3 еднакви цвята, и като го направиш става някакво огромно chain combo, което анихилира половината ниво, мазало просто. :heart:
7/10
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6452
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Thu Jan 02, 2020 12:25 am

"Пощоряване":
https://www.imdb.com/title/tt1219817/
С моя превод, дето го направих преди близо десет години. Много съм дръпнал напред като преводач - нещо, което е забавно сега да го видя. Иначе, филмът е все така готин. Чарлс Данс както изобщо не прилича на Ветинари, дотолкова му е влязъл в кожата, че сега не мога да си представя друг актьор в тая роля. (Да не говорим пък за актриса.) Ноби Нобс се разхожда по улиците и без да му се казва името, става ясно, че е той. Ангуа е готина. Захариса Крипслок - също. Олян фон Ментелик е чуден. Егати, може да се направи адекватна адаптация на Пратчет, па макар и очевидно с малко пари. Защо към новия сериал не подходиха с това уважение?

"Ескадрилата":
https://www.imdb.com/title/tt0454824/
Не го догледах това. Брандън Сандерсън разказа буквално същата история в "Към небето" поне сто двайсет и три пъти по-добре. Изключително тъп филм, красиво сниман, хубава музика, обаче ефектите са остарели видимо, а сценарият е зле. Американският шовинизъм дразни адски много. По някаква причина на мястото, където главните герои живеят, се мандахерца лъв, който е нещо като талисман на отбора - и е толкова очевидно, че никой от водещите актьори не прекарва и секунда в близост до животното, че няма на къде повече. Защо изобщо са го вкарали в сценария тогава? А и цялото нещо ми изглеждаше супер неавтентично, а и, поне докъдето го гледах нещото, към Първата Световна война бяха подходили все едно е Втората. Всичките самолети в ескадрилата - скупчени на практика един върху друг, докато прелитат над вражеската артилерия и огромните оръдия, та хем да не могат да маневрират, ако се наложи, хем ако враговете само стрелят с огромните оръдия в тяхната посока, със сигурност да уцелят нещо. Ха! Егати скуката. И оня умря като олигофрен там, заради което и спрях филма.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by TheGrimReaper » Thu Jan 02, 2020 4:24 pm

Покрай смените на работа, здравословни проблеми вкъщи и административни ходения по институции не ми остана много време за филми, но успях да избутам ето тези:

Как да си дресираш дракон 3 - доста приятен завършек на историята за Хълцук и Беззъб, филм за приятелството, за жертвите и саможертвите, които правим, за да продължим напред. Анимацията си беше супер, макар че вече се преситих от CGI такива (искам нещо рисувано по стария начин), пак оценявам края на тази трилогия като много добър финал.

Gold - базиран на истински събития, разказва за героя на Матю Макконъхи, който се сдушава с нещо като Беър Грилс ортак, с който започват да търсят злато в джунглите на Амазония, после се оказва една от най-големите измами на финансовия пазар, но от друга страна е филм за честта, за необикновеното приятелство между двама коренно различни хора и последствията от такова мащабно забулване на истината, заглушено от намирането на златна жила с милиарден потенциал. Имаше си малко моменти като от Вълкът на Уолстрийт минус френетични изпълнения като на диКаприо, но Матю владееше ролята с огромен контрол.

6 Underground - ебаси екшъна, ебаси чудото, Майкъл Бей знае как се прави това по правилния начин и тук въпреки безумния сюжет, екшън сцените са изпипани и бяха нещо, което не виждах всеки път в екшън филмите напоследък - свежи, а не претоплени манджи. Раян Рейнолдс е като spin-off на героя си от Хобс и Шоу, но всичко останало е различно, имаше малко прекаляване с шейки камерата, но товасе отрази благотворно на филма, а сцената с магнитите беше един път :)

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by coldie » Thu Jan 02, 2020 10:32 pm

I am not ashamed. При мен от години е невероятно да гледам филм за втори, пък камо ли за трети път.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6452
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Fri Jan 03, 2020 12:10 am

"Спайдърмен: В Спайди-вселената". Най-после. Честно казано, донейде се радвам, че го пропуснах на кино - постоянното претоварване на сетивата и моята непоносимост към 3Д със сигурност щяха да произведат неприятен ефект за мен. Динамичен и красив филм, иначе, и твърде уникален визуално. Хареса ми доста, но май, все пак, се надявах на нещо по-зряло, а и филмът в началото даде заявка за това, с
Spoiler: show
доста бруталното убийство на единия Питър Паркър, а и не само.
Одъртелият и надебелял Питър Паркър беше култов.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Wed Jan 08, 2020 10:49 am

Наваксах с добрите филми на нетфликс от последния месец, след колосалната клоака, която е 6 underground.

Marriage Story - не трябваше да го бавя толкова и му дадохме шанс, заради глобусите то се оказа супер качество, освен това явен пример как да се снимат диалози без да изглежда статично и като сапунена опера. Много фина операторска работа, Скарлет ми напомни защо все пак е уважавана актриса, Адам Драйвър й помогна в изнасянето на филма като шампион. Разкошен диалог, съпорт кастът са само некви тежка категория актьори. Ако си правя някаква тъпа класация за най-добри филми на миналата година този влиза в топ 5, барабар с Паразит, The Lighthouse и на Тарантино нящото като стой та гледай. Не е като Паразит обаче, който мога да препоръчам с лека ръка на всеки с ясната идея, че много малко хора ще го намерят за скучен и няма да ги хване ритъмът. Marriage Story е доста бърз между другото и макар да са дълги сцените никога не влачат и постоянно са вкарвани яки хрумки да държат я напрежение, я интереса. Дори връчването на едни документи тук беше някак напрегнато. Но виждам как може да спъне гледането на зрителите, ако тая двойка не им хване интереса от самото начало. Ама за мен това беше безупречно кино.

The Two Popes - това го гледахме доста преди глобусите, даже после видях, че има стабилно количество номинации. Просто с такъв главен дует е трудно да се игнорира. Отново филм основно диалози с прилично количество ретроспекции на минали събития, които за радост са изиграни от по-млади актьори, а не са се занимавали да подмладяват Джоната Прайс и да изглежда нелепо когато трябва да върши нещо различно от седене. Което си ми остава основният минус на Ирландецът. Добавено донякъде с ненужния първи един час, щото тоя филм почва да живее с появата на Ал Пачино. Как да е двата попа е от типа филми, напомнящи ми на Becket, където имаме основно двама героя, с противоположни мнения и следим израстването им и връзката между тях. Донякъде може да се гледа като Църковна пропаганда, но от друга не крие ненавистта си към педофилските изпълнения на високопоставени тъпаци в църковните среди. Опитва се да е по-балансиран поглед на връзката между папите, вижданията им, как са стигнали където са и премеждията на младини на Франсис, които са го направили по-дистанциран към алчността и жаждата за власт на църквата. Малко идва твърде идеализиран, но взимайки предвид колко мрачен филм е реално под бляскавата си и на моменти твърде бяла презентация, дотолкова да те болят очите, това е доста ярък и светъл като заснемане филм, желанието му все пак да те накара да се почувстваш по-добре след финала е похвално.

За двамата главни разбира се няма какво да се каже. Като двойката на Дикаприо и Пит, и тази на Дениро и Пачино, така и Хопкинс и Прайс са твърде забележителни. Играят убедително, доста бързо се забравя кои актьори реално гледаш и много добре влизат в образите си, без да счупят илюзията дори веднъж. Fernando Meirelles се завръща наистина във форма и напомня защо толкова се шумеше около него навремето.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6452
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Thu Jan 09, 2020 12:07 am

"Абигейл":
https://www.imdb.com/title/tt7025388/
Мисля, че никога преди не съм гледал филм, издънен точно по този конкретен начин, и се надявам и никога повече да не видя такъв. "Абигейл" има горе-долу готина идея, поне като за янг адълт фентъзи, разполага с обилно количество нелоши ефекти и като цяло е приятен за гледане. За жалост, това е руски филм, заснет с руски актьори на английски. Което е ужасно. Едно, че буквално всичките са дублирани, макар да се вижда, че актьорите са си изговорили репликите на английски - което създава усещането за стар анимационен филм, в който дублажът не съвпада напълно с движенията на устните на героите. Друго, че огромна част от репликите са просто сбъркани граматически. @_@ За толкова скъп филм не можаха ли да неамат свестен преводач?!?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6452
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Fri Jan 10, 2020 12:13 am

"Вади ножовете":
https://www.imdb.com/title/tt8946378/
Каквито и грехове да има Риан Джонсън към "Междузвездни войни", този филм ги измива всичките. Чудесен е.

"Зомбиленд: Втори удар":
https://www.imdb.com/title/tt1560220/
Ами, забавен е, ама...
Ама...
Опитва се да повтори предишния филм, даже пак в началото има кървища и гнусотия на фона на песен на Metallica. Не е същото. Повече карантия, повече екшън, повече отявлен хумор, но свежестта и идейността на първата част просто липсват. Сцената след надписите с Бил Мъри е откровено тъпа. Русата кифла е готина, обаче самото й присъствие подкопава половината филм - щом създание като нея е оцеляло толкова време, как изобщо да виждам зомбитата като заплаха? Двойниците на Талахаси и Кълъмбъс, на които се обърна толкова внимание в трейлърите, нямат на практика никаква роля във филма. Хипи комуната е егати и малоумната идея, и реализацията й също е малоумна. Имам чувството, че сценарият е бил писан за нещо предвидено да излезе по-скоро след предишния филм.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], Bing [Bot] and 13 guests