Разни

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Разни

Post by Roland » Thu Sep 05, 2019 9:15 pm

трубадур wrote:
Thu Sep 05, 2019 8:46 pm
Ти пък както говориш изглежда сякаш вярваш на обвиненията срещу него... един дол дренки сте, само тя е по-къдрава
Естествено, че им вярвам. Те тия обвинения са от сумати години, още отпреди #MeToo, да не говорим за косвените причини да им вярвам, като всичките му драми около разводите, единия куп изказвания за жените по принцип и БУКВАЛНО СЮЖЕТИТЕ НА САМИТЕ МУ ФИЛМИ.

Докато не живеем в свят, в който култът към Великия Творец, Който Прави Шедьоври И Носи Приходи, не е абсолютна защита срещу всякакви обвинения, ще вярвам на обвиненията. Цялото това поколение е изгнило отвътре за мен.

Но това не е нито тук, нито там. Не разбирам защо Скарлет упорства да се бута между шамарите.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Thu Sep 05, 2019 10:24 pm

Явно има какво да каже жената и вярва, че й помага, ся колко е умно тва е отделна тема, не ми казвай, че не искаш да слушаш какво казва жена ол ъф а съдън :mrgreen:

явно е, че се ебавам, а и за уди не ми дреме и йок, щото а надценен калъф, ама аз лично се кефя на т.нар. знаменитости като ги шляпат идиотщините

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6265
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Разни

Post by Demandred » Thu Sep 05, 2019 10:41 pm

Тези обвинения са разследвани обстойно (и разследващите определено не са били пристрастни в полза на Уди Алън, точно обратното) и дори не се е стигнало до съд, камо ли да бъде осъден. Но такива подробности не интересуват woke зомбитата, които си знаят мантрата Believe Women и игнорират всичко останало.

А това за сюжетите на филмите му е толкова нелеп аргумент, че няма накъде повече. Първо, никъде няма такъв сюжет в неговите филми (и, не, това, че в Манхатън има героят му има любовна връзка със 17-годишна, нещо законно в щата, в който се развива действието, по никакъв начин не подсказва, че има склонност да изнасилва малки деца) и второ, да съдиш за престъпните наклонности на сценарист или режисьор по сюжетите на филмите му е очевидна идиотщина. По тази логика Скорсезе и Копола трябва да са мафиоти, а Тарантино масов убиец.

Роман Полански, BTW, бе осъден от американския съд доста години преди обвиненията към Уди Алън, така че и тази "абсолютна защита" явно не е толкова перфектна...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Разни

Post by Roland » Thu Sep 05, 2019 11:03 pm

Дем, една от основните причини да го има цялото движение за вярване на жертвите е именно фактът, че повечето от тия престъпления са без свидетели, с десетилетия давност, и недоказуеми. Ся, може би не всичко е вярно, може би някои неща са преувеличени. Но че Уди Алън е слаймбол за мен винаги е било някакъв факт, който дори не съм поставял под съмнение, още от тийнейджърските ми години...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6452
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Разни

Post by tigermaster » Fri Sep 06, 2019 1:04 am

Хайде сега да се проведе абсолютно същият разговор за презумпцията за невиновност, съсипването на животи и кариери с недоказуеми обвинения и вярването на жертвата по подразбиране, който, имам чувството, се води поне веднъж месечно във форума, и то все с едни аргументи - само името на вършителя или на потърпевшата е различно...

Прочее, не че ще изненадам някого, но не виждам никакъв проблем в това Скарлет Йохансон да говори в подкрепа на човек, с когото е в приятелски отношения от преди почти половината си живот и на когото в голяма степен дължи сегашната си кариера. Дори да има някакъв проблем в предишните й "скандални" изказвания, в това пък къде да е? Еле па при положение, че става дума за случай, който е доста подробно разследван, само за да стигне разследването до извода, че обвиненията са несъстоятелни. В тази връзка - сайт с това заглавие надали е най-непредубеденият източник, обаче информацията там е подкована с доста линкове, та може би няма да е зле да й се обърне внимание:
https://woodyallenmoblynching.com/
А ги има и самите думи на Уди Алън:
https://www.nytimes.com/2014/02/09/opin ... s-out.html
After all, I was a 56-year-old man who had never before (or after) been accused of child molestation. I had been going out with Mia for 12 years and never in that time did she ever suggest to me anything resembling misconduct. Now, suddenly, when I had driven up to her house in Connecticut one afternoon to visit the kids for a few hours, when I would be on my raging adversary’s home turf, with half a dozen people present, when I was in the blissful early stages of a happy new relationship with the woman I’d go on to marry — that I would pick this moment in time to embark on a career as a child molester should seem to the most skeptical mind highly unlikely. The sheer illogic of such a crazy scenario seemed to me dispositive.
И по-натам е интересно, обаче няма да го цитирам. Той обаче цитира разследващите екипи, които го оневиняват.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6265
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Разни

Post by Demandred » Fri Sep 06, 2019 1:29 am

Уди Алън дали е слаймбол нямам идея, не ме интересува особено, въпросът е, че точно това обвинение е разследвано обстойно и е преценено, че няма доказателства. И въобще цялата идея, че трябва автоматично да вярваме на обвиненията от страна на жени срещу мъже дори и да няма никакви доказателства, защото някои други мъже доказано са извършили подобни престъпления, за мен е абсолютно неприемлива и откровено сексистка. Колкото и да не им се иска на някои феминистки да признаят, жените също не са светци и безгрешни, и те понякога лъжат, или спомените им са unreliable по ред причини, или както в случая изглежда най-вероятно, подучват невръстни деца да лъжат, за да имат по-добри позиции в custody battle.

Моузес Фароу, осиновен син на Мия Фароу, не само свидетелства, че обвиненията срещу Уди са абсурдни, но и обвини майка си в откровен child abuse към него и други от децата ѝ (http://mosesfarrow.blogspot.com/2018/05 ... arrow.html), обаче нещо не съм забелязал "believe the victim" активистите да са я cancel-вали по този повод. Моузес явно няма правилните гениталии, за да заслужава доверие...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Fri Sep 06, 2019 9:41 am

В съседната тема за сексизма говорех кво се случи наскоро след несъстоятелни сведения спрямо произволен пичага, та да не се оливаме. Сляпата вяра е тъпотия. И друго, освен некъв фън, докато се дърлят богатите, откъде-накъде имаме право да даваме оценки за хората сякаш наистина ги познаваме. Щото едно е някак между другото да не харесваш някого и просто да им игнорираш творчеството, друго е да се втренчиш в тях, все едно си им в главата и да ги окачествяваш по определен начин, както би го направил близък им човек... в случая, както и тайгъра вика, йохансон има една от най-добрите си роли именно заради уди и не е като да не се знаят от сума време.

На тебе ти е слаймбол, голем праз, нито сте се срещали (предполагам), нито ще имате кой знае колко дълбоки отношения в бъдеще, че да има голямо значение какво мислиш за него. Освен до там да не му се занимаваш с простотиите и да скипваш всичко с негово име.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Разни

Post by Dr. Horrible » Fri Sep 06, 2019 10:42 am

Айде пак старата песен :lol:

Много съм съгласен с последните мнения на @трубадур, @Demandred и @tigermaster. Аз не харесвам Уди Алън - надценен е и ми е гаден. Но още повече не харесвам крайното фанатизиране, абсолютизиране. Забелязвам нарастваща тенденция в обществото нещата да се възприемат черно-бяло - да има един правилен отговор, едно правилно мнение, едно правилно поведение. Не мисля, че светът е такъв. Хората са сложни... и е нормално човек, който за някого е злодей, за друг да е близък колега и приятел. Нормално е неговите близки да вярват в него, да го подкрепят. И не е осъдително да застанат на негова страна, дори публично, когато ги попитат.

И тъй като вярвам, че е хубаво да посочваме точното изказване, което коментираме, го поствам тук:
https://www.hollywoodreporter.com/amp/f ... ow-1235618
"How do I feel about Woody Allen?" Johansson lets the question hang for a moment. Ever since the #MeToo movement caused Dylan Farrow's sexual abuse allegations against her father to be re-examined, much of Hollywood has distanced itself from Allen. (...) After a beat, Johansson makes it clear that she disagrees with many of her peers. "I love Woody," she says. "I believe him, and I would work with him anytime."
"I see Woody whenever I can, and I have had a lot of conversations with him about it. I have been very direct with him, and he's very direct with me. He maintains his innocence, and I believe him." Asked if this position feels fraught to express in a cultural environment where there is a new and powerful emphasis on believing women's allegations, Johansson says, "It's hard because it's a time where people are very fired up, and understandably. Things needed to be stirred up, and so people have a lot of passion and a lot of strong feelings and are angry, and rightfully so. It's an intense time."
Обожавам я! :heart: За мен Скарлет винаги, във всяко свое изказване, звучи елегантно, в думите ѝ просто има класа, говори деликатно и премерено, поднася мнението си интелигентно, без да се извинява за него. Като истинска дама е, просто е удоволствие да я чете човек.

Иначе новият ѝ филм - Marriage Story - имаше фестивална премиера тези дни и хората са възхитени, много силни хвалби валят, дори се подмята за номинация за Оскар. Много се радвам! Би било хубаво точно в месеците преди "Блек Уидоу" Скарлет да получи сериозно внимание.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Разни

Post by Moridin » Fri Sep 06, 2019 1:11 pm

Факт: цитираното от Марто е напълно премерено и тотално окейно изказване от страна на Скарлет, особено краят.

Крайно вероятно: Уди Алън не е child molester, обвиненията към него са равни дози ревност, конструирани спомени и лавинообразен ефект от социален и човешки натиск и е твърде вероятно да са форма на abuse от страна на Миа Фароу към децата й, резултирали в доживотни травми.

Мнение: Уди Алън е високо интелектуален творец, което разбира се го прави скептичен към социални норми, но също така вероятно го прави чувствителвн към човешко страдание.

НО: Това че съд и полиция са решили нещо, разбира се не е 100% доказателство. Ситуацията е подобна при Майкъл Джексън, лека му пръст, но мнението ми е наобратно за неговия случай. Изобщо, не следва да използваме мисловни шорткъти (believe the women или пък the victims always exaggerate) никога. Всеки случай и твърдение трябва да бъдат оценявани сами по себе си. Гледането на света през призмата на конкретен наратив (в случая: че белите мъже са конструирали властови отношения, които автоматично водят със себе си прикриване на други морални престъпления) ВИНАГИ е ограничаващо и следователно глупаво. Дори далеч по-очевидни и достоверни призми, като Нютоновата физика, се оказват късогледи и грешни, какво остава за тази..
This is it. Ground zero.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6452
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Разни

Post by tigermaster » Fri Sep 06, 2019 2:02 pm

^Самият факт, че братът на тъй наречената жертва, който по време на предполагаемото посегателство е бил в къщата и почти не е изпускал Алън от поглед, казва, че въпросното посегателство не се е случило и дори на мястото, където Дилън Фароу твърди, че е станало, това е невъзможно, накланя везните много сериозно в посока към невинността на Алън - особено пък с оглед на всичко изписано в неговия блог. А и при Уди Алън обвинението е едно. При Майкъл Джексън са сигурно двуцифрена бройка. Все някаква разлика има.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Разни

Post by Litz » Sat Sep 14, 2019 1:11 pm

Мисля, че соленето на Джо Русо по адрес на Сони е доказателство, че сделка няма да има за Spider-Man.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Разни

Post by Roland » Tue Nov 05, 2019 5:57 pm

Днес ще ми бъде седмата ежегодна V For Vendetta филмова вечер, защото веднъж годишно е п.к да се държиш като @Moridin :mrgreen:
Attachments
CD4A0868-0CBF-4C2E-8D4A-5D79F68B844D.jpeg
CD4A0868-0CBF-4C2E-8D4A-5D79F68B844D.jpeg (45.26 KiB) Viewed 3015 times
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Fri Nov 08, 2019 10:01 am

Как го прекръстиха доктора на Doctor Sleep: The IMAX 2D Experience в последния момент го прави да изглежда мега професионално. Особено 20 години надоле по склона, ако го запазят. :unsure:

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Разни

Post by Roland » Fri Nov 08, 2019 5:26 pm

трубадур wrote:
Fri Nov 08, 2019 10:01 am
Как го прекръстиха доктора на Doctor Sleep: The IMAX 2D Experience в последния момент го прави да изглежда мега професионално. Особено 20 години надоле по склона, ако го запазят. :unsure:
Това е само за конкретни прожекции префасонирани за аймакс. Навремето направиха същото с The Dark Knight.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Fri Nov 08, 2019 6:34 pm

Тва ясно, ама беше официалното име в imdb (в зависимост от впн-а в някои региони може още да е) и беше смешно.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests