Сериалчета за всички, част IV

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Delegat » Fri Aug 02, 2019 9:26 am

Мен първият сезон ме зариби, но вторият нещо остро ми доскуча и още се мъча да го довърша.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Killua » Sat Aug 03, 2019 9:23 am

Delegat wrote:
Fri Aug 02, 2019 9:26 am
Мен първият сезон ме зариби, но вторият нещо остро ми доскуча и още се мъча да го довърша.
Да, и аз бях така. Първи ме изкефи доста, но Франция ми беше скучно, макар че и там имаше една страхотна много въздействаща сцен със
Spoiler: show
смъртта на бебето на Клер.
Така и не стигнах до трети сезон.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Martix » Sun Aug 04, 2019 4:15 am

You - само заради гениалната кукичка накрая ще гледам 2-ри сезон като излезе, но очаквах повече от този сериал. Балансът между трагикомедия и сериозност е добре напипан и това спасява сериала, но deus ex измъкванията на Джо ми дойдоха в повече. Сюжетът като цяло беше две идеи твърде абсурден за моя вкус и сериалът щеше само да спечели, ако беше с продължителност 5 епизода и бяха изрязали половината събития. Абе, качествен сериал, но бих го нарекъл over produced, прекалено добре кликваше всичко в историята от първия път. И самия Джо е слабо звено, играе като функционален психопат, но никой около него не забелязва това и не го свързва със събитията. BTW само на мен ли актьорът, който играе Джо ми изглежда като по-млада версия на Джефри Донован от Burn Notice.
7/10

Sense8 Final Episode - бляях, този сериал ако беше завършен както са го планирали авторите щеше автоматично да влезе в топ 3 на всички времена. В тази му форма не се класира. Твърде много събития се случваха със свръхзвукова скорост. Все пак, благодарско на Нетфликс, че са платили дори това. По-добре да има завършена история, отколкото да го бяха оставили висящ в нищото.
6/10

Good Omens - силна адаптация, но романът по начало не е най-доброто на нито един от двамата автори. Играта на Тенант и Шийн ми дойде твърде лигава, въпреки страхотно показания хомо undertone. А може би щото съм чел книгата вече, но никак не ми беше смешен. Просто книжна комедия се прави по съвсем различен начин от ТВ такава. Костюмите на демоните няма да ги коментирам, приемаме, че са имали жълти стотинки и не го обсъждаме повече.
8/10

Chernobyl - ти да видиш, сериал над който са баели над всеки кадър, с перфектни пропорции исторически реализъм и модерен драматизъм. Силно политически, но без да пропагандира, нито да осъжда сляпо. Рядко се случва, но този път хайпа се оправда, че и отгоре. Чернобил удря като чук и ако гледате само един сериал тази година, препоръчвам да е този.
10/10

Barry - не помня дали писах вече, но изгледах всичко излязло до момента и сериалчето се топи в устата. 60% от кефа идва от страхотната игра на Бил Хадер (30% от още по-страхотната игра на Антъни Кериган), но дори така си заслужава едно гледане.
8/10
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Amelia » Mon Aug 05, 2019 4:23 am

Killua wrote:
Sat Aug 03, 2019 9:23 am
Delegat wrote:
Fri Aug 02, 2019 9:26 am
Мен първият сезон ме зариби, но вторият нещо остро ми доскуча и още се мъча да го довърша.
Да, и аз бях така. Първи ме изкефи доста, но Франция ми беше скучно, макар че и там имаше една страхотна много въздействаща сцен със
Spoiler: show
смъртта на бебето на Клер.
Така и не стигнах до трети сезон.
И аз мисля, че два сезона му стигат на тоя джосей. Попрехвърлях малко сцени от 3ти сезон, налегна ме усещането за Дързост и Красота и установих, че дори ай кендито, дето е много, много хот, не може да спаси положението вече. Да не говорим, че от 3ти сезон нататък, уж са минали 20 години и би трябвало да имаме някви застаряващи лица в късния 40-так на екрана, ама гримьорите дотолкова ги е мързяло, че всички продължават да си изглеждат като във втори сезон. Попрочетох кво става нататък - то просто са глупости на търкалета, които съвсем определено не ми се гледат. Това като цяло го подхванах заради шотландците, а шотландците вече ги нема. Ма и помен от карирана мъжка фуста не се вижда - фак ит, начи.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Delegat » Mon Aug 05, 2019 10:13 am

Жалко наистина, първият сезон наистина бе много добър, въпреки някои неприятни и откровено гадни сцени.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6438
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by tigermaster » Wed Aug 07, 2019 4:12 pm

Загледах "24" отново. Не го бях гледал от близо двайсет години - откакто излъчиха първия сезон по БиТиВи.
Харесва ми доста засега - изгледал съм шест епизода от първия сезон - държи в напрежение и Бауер е готин тип на общо основание, обаче сценарият е много пробит на доста места. Поне засега планът на злодея изглежда едновременно безумно сложен и изключително тъп и, честно казано, не знам дали сценаристите са осъзнавали, че въпросният злодей се проявява като абсолютен тъпанар през цялото си екранно време - а и не само той. Оня младеж, дето уж трябва да е доброто момче, забъркано с лоши хора, е тотално изпражнение и само появата му на екран е достатъчна, за да ме накара да крещя срещу екрана: "Убийте го най-после това бе!"
Last edited by tigermaster on Wed Aug 07, 2019 5:07 pm, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by трубадур » Wed Aug 07, 2019 5:05 pm

24 ми е любимият екшън сериал, дето нищо не помня от него, освен отделни сцени в първите 5 сезона, които се водят добрите и после колко покъртително зле стана в 6-ти. Май го стегнаха в 7, че да го закопаят в 8 и след това не гледах новите му прераждания. Интересното е, че първи и втори са внимателно планираните, а 3-4-5 (най-силните по общо мнение) са писани как им дойде :mrgreen:

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Ghibli » Wed Aug 07, 2019 5:41 pm

tigermaster wrote:
Fri Jul 19, 2019 12:35 pm
Изгледах и четвъртия сезон на "Луцифер" и, макар че е значително подобрение спрямо третия, пак не ми хареса достатъчно. По-добри ефекти и Нетфликс позволяват малко повече насилие и цветист език (ама без могъщи думички с F и други такива), и Ева е готин образ, обаче нещо не стига.
На мен "Луцифер" много ми хареса като цяло, изобщо сериалът е от типа, дето има недостатъци, но някак ги пренебрегваш. Например детективката през целия първи сезон ме дразнеше неимоверно, ужасна актриса, не спирах да се чудя какво прави там. Обаче във втори сезон изведнъж ми се видя ОК, към трети вече й различавах нюансите на емоциите без никакъв проблем. Тоест, според мен не е е толкова лоша актриса, колкото неизразителна. Това като го казах на Ян, той ми заяви, че е едно и също :mrgreen: , но по личната ми система има разлика. Тя излъчва каквото трябва според ситуацията, но не й личи ясно какво излъчва. И по същия начин както по-ясно улавяме настроението на близките си хора, отколкото на непознати, с течение на времето й свикнах и започнах да й улавям нюансите. Том Елис е някакъв титан за сметка на това, дори няма нужда от реплики тоя човек, за да помете с емоция, прекрасно играе.

Първи сезон беше някакво прохождане, ни риба, ни рак, просто "става" е най-доброто, което може да се каже за него. Втори сезон - добър е, има история, движена от характерите (супер!), героинята на Триша Хелфър беше свежа, имаше някакъв хумор, избегнаха някакви сценарни клишета, за които се опасявах - хареса ми. В трети сезон обърнаха развитието от втори сезон наопаки, характерите се върнаха обратно, което по принцип би ме вбесило, но тук някак си го приех (защото някои личности твърде много се бяха очовечили във втори сезон, чак беше неправдоподобно, та някакво връщане към началните им характеристики беше дори ОК). Този трети сезон ясно се вижда, че не са знаели какво да го правят, защото имаше някакви безумни епизоди в нищото, връщания назад, едва ли не алтернативна история. Разказаха играта на характерите на второстепенните персонажи (особено Ела я направиха карикатурна). Обаче при всичките му недостатъци, имаше и добрите страни - Луцифер блестеше както винаги, докторката я развиха доста, Триша Хелфър беше коренно различна от втори сезон (убедих се, че има талант и не е просто актриса с една и съща роля на секси мацка), дори Маркъс Пиърс а.к.а. Супермен ме трогна с любовно-екзистенциалната си драма, въпреки че и за него си казвах през цялото време, че толкова дървена игра не съм виждала. И стигаме до четвърти сезон, в който, от една страна, опетниха образа на Луцифер (което досега не бяха правили, каквото и да е ставало, никога не е бил чак идиот) - голям минус, от друга страна пък, тук липсваха сценарните безумия от трети сезон и историята набираше скорост бавно, но сигурно в една определена посока. Тоест, имаше консистентност и най-вече, завършеност (аз очаквах едва ли не отворен край). Пък и имаше разни катарзиси и Ева ми хареса много. Така че, все пак ми хареса като цяло.

Та, чакам завършека на сериала и се надявам Том Елис да има яки роли след тази, защото заслужава.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by penzata » Sun Aug 11, 2019 10:41 pm

Preacher е солидна дивотия. Адски :hihi: много ми харесаха първите три сезона. Музиката от шапката е супер подбрана и кадрите хубаво улавят атмосферата на сезоните: на 1-ви - Тексас, 2-ри - Ню Орлиънс и 3-ти - Луизиана. Кастингът е страхотен - Касиди, Джеси и Тулип къртят. :metal: Като цяло ме радва в пъти повече от The Boys, но все пак тук и историята, и тематиката повече ме увличат.


п.п. За жалост Праймът още ни щат да ми авейлъбнат епизодите от новия сезон и ме карат да бананствам, и това ме дразни, защото ме поставя пред кофти дилема - хем много ми се гледа, хем ме е яд, като им плащам всичките тъпи видео платформи и пак не мога да си гледам нещата, които дават.

п.п.п. Поне Нетфликс са пуснали 2-ри на Derry Girls и 3-ти на Glow. :drool: :panic:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
aiva
Misting
Posts: 275
Joined: Tue Mar 21, 2017 9:10 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by aiva » Mon Aug 12, 2019 4:31 pm

Аз пък изгледах първия сезон на The Marvelous Mrs Maisel и беше страхотен! Изключително много се потресох, като видях нощната й рутина :shock:
Почнах втория сезон, но първия епизод толкова ме разочарова, че даже не ми се продължава в момента. Ще му дам малко почивка май, пък после ще видим.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Xellos » Mon Aug 12, 2019 8:24 pm

Новото по Netflix ефтинджос кунгфу сериалче The Wu Assassins е даже гледаемо, за разлика от Мънки кинга... а и Mark Dacascos. 8-)
:ninja:

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6438
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by tigermaster » Thu Aug 15, 2019 7:36 pm

Гледах първия епизод на "Wu Assassins". Приятно е, макар и твърде cheesy. Забавното е, че на Ико Уваис му трябва каскадьор за сцените, в които готви, но не и за тези, в които се бие :)
От ефектите има още какво да се желае. Дано са оползотворили Катрин Уиник по-натам, понеже, всъщност, от бая време ми се ще да я видя в нещо центрирано около източните бойни изкуства - това лицензиран бодигард с черни колани по какво ли не да няма почти никакви екшън роли си е направо пилеене на ресурси :)

Музиката ме дразни. По някаква причина сценарият ми напомня на нещо извадено от осемдесетте години с всичките му плюсове и минуси. Визията, в цялост, е евтина, ама не пречи. Каскадите са хубави.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by Xellos » Thu Aug 15, 2019 9:37 pm

tigermaster wrote:
Thu Aug 15, 2019 7:36 pm
Гледах първия епизод на "Wu Assassins". Приятно е, макар и твърде cheesy. Забавното е, че на Ико Уваис му трябва каскадьор за сцените, в които готви, но не и за тези, в които се бие :)
От ефектите има още какво да се желае. Дано са оползотворили Катрин Уиник по-натам, понеже, всъщност, от бая време ми се ще да я видя в нещо центрирано около източните бойни изкуства - това лицензиран бодигард с черни колани по какво ли не да няма почти никакви екшън роли си е направо пилеене на ресурси :)

Музиката ме дразни. По някаква причина сценарият ми напомня на нещо извадено от осемдесетте години с всичките му плюсове и минуси. Визията, в цялост, е евтина, ама не пречи. Каскадите са хубави.
МОЩНО затъпя, ама го изгледах на прескоци... :)
:ninja:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by трубадур » Mon Aug 19, 2019 10:27 am

Да дода направя цепенето на темата трудно, ама почнахме The Orville, и го спряхме след 6-ти епизод. Якото е, че маските са гумени и даже звуковите ефекти са на търкане на гума га се чешат по главите, а роботът носи шушляков анцунг. Но се взима насериозно, без да може да покрие тия претенции, макфаралайн и мацката нямат никаква химия, половината екипаж не може да играе, особено суперменката, прецапват през яки идеи за един епизод без да направят смисленото и да им отдадат повече време, тяхната версия на Срещи с Рама (омешана с произволен касапски култ) беше трагична, а от къв зор разискваха транс проблеми с елегантността на трупясало магаре само те си знаят.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6438
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Сериалчета за всички, част IV

Post by tigermaster » Thu Aug 22, 2019 12:35 pm

Догледах първия сезон на "24" и, честно казано, не знам дали няма да ми е последният, въпреки че горе-долу ми хареса. Сюжетно наистина не е изграден добре, а убийството, с което завърши сезонът, просто ме вбеси с безсмислеността си - и даже не си замина герой, когото харесвам, че това да ме ядосва, просто нямаше никакъв смисъл да се случи по този начин - и на кого точно беше от полза?
Дейвид Палмър през повечето епизоди ми изглеждаше като човек, на когото не бих поверил дори управлението на дворен кенеф, а той президент ще ми става - което е жалко, понеже актьорът му е готин. Едва в последните епизоди започна да прави неща, за които го подкрепях.
Самият Джак Бауър на моменти е твърде пасивен, еле па на фона на всичките мемета за него, които излязоха за него едно време - примерно че котката му се казвала Чък Норис, защото, в сравнение с Бауър, Чък Норис е... такова де...
На моменти има бая брутални технически гафове - по едно време един от операторите влезе в кадър толкова грубо, че в началото го помислих за терорист, който ще напада Тери Бауър, или нещо такова.
Псуването на майка на сръбски явно е ОК за западната цензура, ама като го чух аз, щях да падна от стола - от думичките с F бягат като от чума, обаче единият от лошите като изтресе "Майка му да..." на достатъчно разбираем български, цялото бягство от неприличния език си загуби ефекта поне за мен.
Екшънът като цяло беше доста готин, всъщност.
Може би няма нужда от сюжетни обрати в последния момент.
Може би щеше да е добре взривяването на самолет и убийството на десетки пътници само с цел взимането на една фотографска акредитация да не бъде напълно забравено едва няколко часа по-късно.
Last edited by tigermaster on Thu Aug 22, 2019 3:25 pm, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 17 guests