Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Moridin » Sat Jun 15, 2019 10:56 am

абе как ви правят впечатление тия неща изобщо? :mrgreen: :ninja:
This is it. Ground zero.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Litz » Sat Jun 15, 2019 11:39 am

Е лошият грим винаги си личи и не е труден за забелязване, ако се интересуваш малко от това.

Примерно сериала за Сабрина също целия каст е с потресаващ грим просто.

А неща като тва при Софи дето лицето и врата са супер различни цветове си личат дори и да не ги търсиш.

Ся в живия живот си има хора дето си ходят така, ама аре не целия каст на филма ти да изгглежда, все едно че са мацани от 9 годишно.

Мен ми е странно как в Дедпулеца на същото студио всичките са супер яко нагримирани, а тука нека в потрес. На Домино витилигото изглеждаше супер естествено, супер добрия грим, същото и с Негасоник и Ванеса. Дедпулският грим също е чук. А тука братче не могат да мачнат фондьотена с врата ѝ. Втф?

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Roland » Sat Jun 15, 2019 5:49 pm

Moridin wrote:
Sat Jun 15, 2019 10:56 am
абе как ви правят впечатление тия неща изобщо? :mrgreen: :ninja:
Щото гледаме RuPaul’s Drag Race.

Иначе, Марто, скипваш момента с това, че филмът е бил твърде подобен на Капитан Марвел (Джесика и Ко са били Скрулове първоначално), което също е голяма част от ришуутинга.

Но определено не е вярно, че е само финалът, щото МакАвой болд капът е видим в няколко други сцени.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Martix » Sat Jun 15, 2019 9:07 pm

Абе вий що гледате филми, дето знаете, че са тъпи. That said, гледах Годзила краят на чудовищата.
Martix wrote:
Tue Mar 05, 2019 3:51 pm
Godzilla - ще се окаже поредния тъп екшън фокусиращ се върху човешката драма, вместо на битките на гигантски супер яки чудовища. Триглавата ламя ще има всичко на всичко 2 минути екранно време. 6.5/10
Called it! :mrgreen:
Само не познах за змея горянин, има си екранно време и дори ако съберем всичките му кадри заедно може да си сглобим в главата картинка как изглежда...
От този филм не очаквах нищо и пак бидех разочарован. Тематично е крака, уж е от хорър режисьор и ще показва futility-то на човешката раса изправена пред буквални cosmic horror богове, а то кво стана, хора тригернаха историята, хора я приключиха, науката си работеше много добре, thank you very much. Фокуса на историята беше, както се очакваше, изцяло насочен към драмата на едно американско семейство, което само дето не се казва Скайуокър. Даже финалната битка се случи на 100 метра от дома им, щото що не.
Ако се гледа само като на campy fun филм за битки с гигантски чудовища, нещата са малко по-добре, но само малко. Филмът се взима насериозно, но отвреме навреме някой герой пуска някакъв толкова cringy коментар, дето не биха показали дори в марвел филм. Диалозите са пълна помия, всичски герои си говорят със стандартните общи приказки от типа "О не, никой не очакваше това да се случи", "Докторе, няма да повярвате..." и прочие waste of words. Мотивацията на злодеите може да бъде оборена и от петокласник (shout out to my man, Thanos).
Самите битки са яки, но забулени в мъгла, бури, оператор, получаващ гърч, и др. методи за пестене от CGI бюджет, и следователно филмът не може да стъпи и на малкия пръст на Pacific Rim, а честно казано дори на стари филми като Царството на Огъня.
За хората очакващи много чудовища brawl и епични мелета, недейте, а вместо това ходете да гледате Rampage. В Годзила има всичко на всичко 6 чудовища, от които 2 дори не участват в мелетата, а се появяват само за секунди по телевизията, уж че бушуват в другия край на света, но никакво бушуване не се вижда. Филмът е Годзила vs Триглавия змей горянин и това е.
оценка 3.6, not great, not terrible. :spite:

Яки неща:
Spoiler: show
-Nuclear powered Godzilla vs Tesla Electric powered змей
-кислородната бомба не прави dmg на змея, щото е анаеробен
-змея е фотогеничен AF и изглежда зашеметяващо на няколко шота.
-земята е куха, също така Атлантида съществува (aquaman crossovers incoming)
-евакуация на средно голям град се случва за около 15 минути, така че ако правилно си спомням в целия филм нямаше нито една смърт, причинена от чудовищата
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by tigermaster » Mon Jul 08, 2019 2:24 am

Гледах "Зелената книга" преди малко. Честно казано, очаквах и се надявах да ми хареса много повече. Филмът е изигран прекрасно и фактът, че музикантите действително свиреха на инструментите си, ме изненада доста приятно - не очаквах Махършала Али да извади чак такова умение на пианото. За жалост, с това и с горе-долу нелошата визия достойнствата на нещото се изчерпват. Сценарият определено не е за каквото и да е отличие. Подозирам, че историята поначало не е била кой знае колко интересна, а и сценаристът Ник Валелонга не се е опитал да я напудри много. Започва готино, обаче цялото пътуване е супер репетитивно - все отиват в някое градче в Юга, сблъскват се с расизма там, пишат писма и от време на време гледаме как триото посвирва. Единствената сцена, в която музиката имаше реално значение, беше към края, в бара. Самият Дон Шърли ми беше върло неприятен, ако трябва да съм честен, а трансформацията на Тони Валелонга от брутален расист към готин пич, дето приема негрите за равни, ми дойде твърде рязка. Финалът е коледна гняс, извадена като от коледен филм, с всичките му клишета за събиране на семейството и приятелите, които просто ненавиждам. Не знаех какво представлява тая зелена книга - ако знаех, едва ли щях да гледам филма. Щеше ми се да видя нещо за музиканта Дон Шърли. Вместо това видях филм за негъра Дон Шърли, който от време на време посвирва на пиано. Сори, ама...

Редакция:
Али не свири на пианото. Тия широки кадри, в които и ръцете, и физиономията му се виждат на екран, докато изпълнява сложни композиции, обаче са си все така впечатляващи, макар че поздравленията май трябва да отидат за екипа по специалните ефекти.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by трубадур » Mon Jul 08, 2019 10:10 am

Cold War, съветското полша търси талант, с малко задкулисна драма и любов, дето се случва извън кадър е мега славянски филм, разкошен за гледане, реално един от ама наистина малкото, които си заслужават да са 4:3 аспект и черно-бял, с много добри актьори и въобще в техническо отношение е превъзходен. Но че на двамата главни въобще не им е позволено да си покажат обичта на екрана и трябва да им вярваме, че не могат да живеят един без друг въпреки колко не могат да си се позволят един друг, поради простата причина че са мега деструктивни, оставя горчив вкус. От друга страна може да се разглежда като по-нормална и реална любов, щото филмът е доста човешки и никога не отива в няква дива дебилна холивудска драма, и по принцип хората просто изпитват любов, да са разделени ги убива и в крайна сметка само те двамата си знаят. Ама на кино за съжаление не работи толкова добре и е малко 90 минути горчивина без много тежест. Но е добър филм като цяло, просто няма лабаво и не прекалява с времетраеното.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Killua » Mon Jul 08, 2019 4:30 pm

Новият Спайди е изключително сладък и забавен филм. Не знам откога не съм се хилила така на марвелска продукция. хуморът наистина беше очарователен, а и актьорите всички да ги схрускаш!
И е много яко колко променят всичко финалните сцени!
Съгласна с ревюто на Рол!
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

u

Post by Litz » Mon Jul 08, 2019 10:44 pm

Не съм го гледала още, но леко се спойлнах. Та да питам.
Spoiler: show
ИКОНАТА наистина ли се появява и то изигран от най-големия ?
Иначе Том Холанд до ся е най-правилният Спайди. Толкова много го чувствам като момче в тийнейджър просто.

В първата част единствено Флаш ме издразни, щото некав кекав индиец с шкембенце да тормози бял пич с плочки ми дойде в повече.

А Зендая макар да я загрозяват толкова много и в тоя си вид е вселени над Дънст.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Roland » Tue Jul 09, 2019 1:37 am

Флаш е пич.

А иначе да, за иконата
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Post by трубадур » Wed Jul 10, 2019 9:38 am

И аз не знам за кво продължаваме да ходим по тия филми, и най-вече е, защото обичаме да сме на кино, ама на марвел нещата винаги са ми били под санитарния минимум и новия спиндермен си е баш там. От време на време заради инфинит вора или цивил вора ми се напомня, че могат и малко над средното ниво, ама останалото си е типичната безлична маса. А за филм, който изглежда даже сниман на местата, които посещава, толкова да няма тежест и чувство за реален свят, че даже се учудих. Първият един час ми беше пропилян и досаден, но след обрата, ако на това може да му се каже обрат, опитаха да спасят филма.
Тийн комедията донякъде работи, Гиленхоу като му отпуснат края спасява положението, имаше поне 2 яки спец ефект сцени, изглеждаха донякъде вдъхновени от предишните спайдърмен филми със свободната камера и шашавостта си (което само ме караше да мисля колко по-яки са спайдермен 2 и мултивърса анимацията), но поне са се старали аниматорите и симулациите на разрушение и частици са на шест. Има добри страни филмето, ама ми избледня като стой та гледай и поне втората му половина е в пъти по-добра от ненужно разточеното си начало.

И доста ми е писнало в уж донякъде сериозни филми по-голямата част от героите да се държат като пълни олигофрени от детска анимация, за да може да се случат случките. Малко неща ме вадят от филми повече от това. Даскалите, романса на дебелия и русата, скапания ник фюри и робин и на фона на това силни изяви от Гиленхоу и Том...

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Roland » Wed Jul 10, 2019 10:03 am

Друго си е Ip Man и други филми с бойни изкуства, факт :ninja:
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by трубадур » Wed Jul 10, 2019 10:23 am

Тва па отде се зе

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Dr. Horrible » Fri Jul 12, 2019 10:44 pm

Аз ОЩЕ не съм гледал Спайдър-мена!
Но днес си пуснах пак предишният - Homecoming и отново си ми хареса на макс! Много хубаво е направена историята и толкова много неща са правилни - Том Холанд е феноменален Питър Паркър, идеята да направят спайди костюма един гигантски таблет е страхотна, съвсем в тон с младото поколение, идеята да адаптират Лешояда - злодей, който краде от другите младост, в доста по-реалистичен герой, който граби остатъците от труповете на враговете на Авенджърите, идеята да дадат по-голяма роля на Тони Старк със страхотно камео но Пепър - всичко е просто чудесно. Нямам търпение за оригинала, макар да се спойлнах за сцената след надписите и Мария Хил.

Рол, и с мен ти се е случвало като не харесам някой "твой" филм да ме нападнеш, че харесвам нещо друго, съвсем несвързано. Не е редно така, не трябва да се напада човек за нещата, които харесва. Има много по-хубави начини да защитиш достойнствата на Спайдър-мен: Далеч от дома (а съм сигурен, че той притежава много много достойнства!) :)
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Martix » Sat Jul 13, 2019 12:00 am

Новия спайдър мен (Far From Home) е много зле горкото. Най-слабия MCU филм от трета фаза и един от по-слабите спайдър мен филми.
Първата половина сценарият му беше немощен и така и не успя да предаде ефективно дилемите, разкъсващи хормоналния тийнейджър. Самия Холанд е страхотен за гледане и адски зарибяващ актьор, но му дадоха такива реплики, от които едва ли не излезе, че спайди е ок с това да измират хиляди хора, стига само да не го занимават.
Мистерио ми беше надеждата, но и той беше so-so, въпреки кефещата игра на Джиленхол.
Единственото нещо, което ми хареса безусловно от целия филм е MJ, страхотна игра от Зандая, а и нервозния учител, и той беше готин comic relief (за сметка на това филма си има поне още 4 comic relief-а и нито един от тях не е дори мъничко смешен).
Ефектите и бойните сцени бяха готини, но някак откъснати от реалността, повече ми хареса grounded усещането на първия филм.
Приказките как филма ще е тежко свързан със събитията в Endgame са силно преувеличени, да, свързан беше, но като checklist, по никакъв начин не разнообразиха формулата.
Приказките, че това е епилогът на фаза 3 и ще close-не нещо си са смехотворни. Дори забележете как endgame нямаше post credit сцени, а този има 2.
А първата post credit сцена предвещава катаклизмични промени га ма няма. Kinda забавна е, но дотам. Нещата дето биха били катаклизмични в нея отдавна са отметнати в MCU и нито едно от тях не е impact-нало нещо повече от половин филм до сега.

6.5/10 (а като си помисля, че на първия писах 9-ка)

Общо взето след посредствените Captain Marvel и Far From Home, и никаквия ми интерес към Black Widow, нещо започнах да поохладнявам към MCU. Наистина трябваше да приключат след Endgame, или поне да сменят нещо. Чакам си само Doctor Strange 2(заради все още най-добрите visuals в MCU филм), и ако се покаже някакъв нов герой, старите вече са изтъркани, дори Спайдър Мен, който въпреки младежката си енергия и хъс започна да бози още на втория си солов филм, да не говорим, че coming of age-ва вече за незнам кой път, аре малко, преди поне рибуутваха като им се стори, че героя трябва да навлиза в зрелостта.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Roland » Sat Jul 13, 2019 1:22 am

Наистина ми е някакъв немислим Бизаро свят, в който съществуват вторият Амейзинг и третият на Рейми, но баш Far From Home е супер слаб като за Спайди филм..
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests