Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Dr. Horrible » Thu Jun 13, 2019 12:03 am

Roland wrote:
Wed Jun 12, 2019 6:42 pm
1. Бокс офисът ВИНАГИ има значение, защото от него зависи дали продуцентите ще решат да дадат нов живот на този франчайз.

2. Историята Е напълно съсипана. Change my mind.

3. ТИ ЛИ ТОЧНО ЩЕ МИ ГОВОРИШ ЗА ОБЕКТИВНО МНЕНИЕ СЛЕД ВСИЧКИТЕ ПРИКАЗКИ КАК ТАКОВА НЕЩО НЕ СЪЩЕСТВУВАЛО?!?!?!!! [hyperventilates]
1. Бокс офисът ВИНАГИ има значение, ама в тоя случай значението е НУЛЕВО :lol: Дори филма да беше направил над средното за поредицата, пак имаше точно НУЛЕВ шанс Файги да реши да запази тези герои и актьори и да продължи тази сюжетна линия. НУЛЕВ. И дори филмът да не беше спечелил нито един долар, ала нито един, Марвел пак нямаше да се откажат от Х-мен франчайза и след пет-шест години щяха да рестартират нещата. Тоест и при тотален флоп резултатът щеше да е НУЛЕВ.

2. А, умрял съм да ти променям мнението :lol: Като ти четох ревюто, 50% от критиката ти беше - "Комиксът е такъв и такъв, това не може да се екранизира, трябват десет филма за сет-ъп и бла-бла-бла". Което е някакво предварително мнение, ти си ги спрягаше тея преди да си изгледал филма. Почти не коментираш самия филм. Все едно за "Captain America: Civil War" 50% от ревюто ти да е "Безумно е да се екранизира тази история, тя няма как да проработи във филмовата вселената, защото изисква друг сетъп, трябва героите да имат secret identities, that was the whole point of the comics! Без secret identities тази история няма как да работи! Освен това не можеш да направиш Civil War без ПРЕДВАРИТЕЛНО да си развил образа на Спайдър-мен и дилемите му, защото ключовия момент в комиксите е как той се отказва от своята тайна и се разкрива, за да бъде това ефективно трябва да сме гледали поне трилогия с него, леля Мей и Мери Джийн." Или да обясняваш "Няма как да правят филм за Ultron без да са развили в предишни филми Ант-мен." В смисъл - да, фактологически е вярно, че силите на комикса са конкретни и няма как да проработят в друга конкретна филмова вселена, но това не казва нищо за филма. Всяка история може да се промени и адаптира. В "Манчестър край морето" ми пука за семейството на героят на Кейси Афлек, макар да прекарваме с тях точно 3 минути и то по средата на филма. Идеята, че задължително трябват десет филма, за да почувстваш ефектно мъката на героите от нечия загуба, понеже в комиксите били 30 броя, ми е безумна. И според мен е безмислено да казваме "Ако точно тази комиксова история бъде прехвърлена по средата на точно тази поредица, няма как да проработи." По-добре да гледаме реално какво е направено и как, а не дали нещо от друга медия от друга вселена има шанс в тази медия и тази вселена.

3. Не съм наричал мнението си обективно, то изразът "обективно мнение" ми звучи леко като оксиморон. Нарекох го "балансирано и аргументирано". И казах, че минусите са ОБЕКТИВНО ПРЕДСТАВЕНИ и дадох пример какво разбирам под този израз. Иначе казано - за мен всеки човек си има мнение. Но може да го представи като мнение, или да се опита да го представи като факт, което намирам за некоректно. (И изтъкнах, че не съм го направил.) Едно е да кажеш "За мен това сценарно решение не работи, тъй като...", друго е да кажеш "Сценарият е пълен гъз." За някои разликата не е съществена, те излизат с аргумента "Няма защо да казвам непрекъснато "моето мнение" или "за мен", понеже това е моето ревю, ясно е, че говоря за мен!" Аз обаче не мисля точно така. Защото добавянето на тези изрази като "според мен", "по мое мнение" и т.н. демонстрира едно цялостно различно възприятие на света и изкуството. Възприятие, което имплицитно признава, че това е една оценка, че е възможно да съществуват и други. А говоренето в стил "Сценарият е страхотен/боклук." ми показва, че човекът не дава признаци да е способен да разграничи своето възприятие от обективната истина. А мнението на такива хора поначало не ми е интересно. Не знам, може би тук съм малко повлиян от goodreads, където хората често споделят своята лична история на четеното на книгата и кои елементи са проработили за тях и кои не са, но определено предпочитам такъв стил и това го смятам за обективно представяне на мнението.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by tigermaster » Thu Jun 13, 2019 1:13 am

Боксофисът има значение за това дали ще наемат Кинбърг да работи по предстоящия рестарт на франчайза, най-малкото. Ако няма някой в пъти по-добър сценарист да го изнесе на гърба си (примерно Джейн Голдман в "Дни на отминалото бъдеще", дето му оправи бакиите, само за да се върне некадърникът и всичко да оклепа отгоре в следващия филм), Кинбърг за нищо не става и това е доста видимо от цялата му кариера.
Боксофисът е важен и за това в каква посока ще поеме въпросният рестарт, понеже този провал сега е - в огромна степен - поредното доказателство, че на франчайза му трябва Улвърин. След "Първа вълна", който едва си избива разходите, и след "Апокалипсис", който изкара по-малко от "Логан", въпреки че последният беше два пъти по-евтин и с рейтинг R.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Roland » Thu Jun 13, 2019 3:07 am

Dr. Horrible wrote:
Thu Jun 13, 2019 12:03 am
1. Бокс офисът ВИНАГИ има значение, ама в тоя случай значението е НУЛЕВО :lol: Дори филма да беше направил над средното за поредицата, пак имаше точно НУЛЕВ шанс Файги да реши да запази тези герои и актьори и да продължи тази сюжетна линия. НУЛЕВ. И дори филмът да не беше спечелил нито един долар, ала нито един, Марвел пак нямаше да се откажат от Х-мен франчайза и след пет-шест години щяха да рестартират нещата. Тоест и при тотален флоп резултатът щеше да е НУЛЕВ.
Ъм, шуър. Но тази сюжетна линия е крака открай време така или иначе. За повечето фенове е доста по-важно да имаме нови Х-мен филми, нежели дали Джей Ло и Софи Търнър ще са в тях. А за това бокс офисът е от огромно значение. Той решава, както каза @tigermaster, по какъв точно начин ще се върнат мутантите, как ще се интегрират в MCU, КОЙ ще ги върне, и - което е най-важното за мен - колко години ще трябва да чакаме. След финансова катастрофа като Тъмния феникс Файги е напълно оправдан да мисли, че на франчайза му трябва минимум петилетка, преди да започне да се завръща. Което мен силно не ме кефи.
Dr. Horrible wrote:
Thu Jun 13, 2019 12:03 am
2. А, умрял съм да ти променям мнението :lol: Като ти четох ревюто, 50% от критиката ти беше - "Комиксът е такъв и такъв, това не може да се екранизира, трябват десет филма за сет-ъп и бла-бла-бла". Което е някакво предварително мнение, ти си ги спрягаше тея преди да си изгледал филма. Почти не коментираш самия филм.


Това е смехотворно, предвид че коментирам буквално всеки аспект, от режисура и сценарий, през актьорска игра, до ефекти и музика. И честно казано тая критика е леко kettle and pot, предвид целия ти абзац за розовите ефекти...

Но да - предварително ЗНАЕХ, че тази история, такава, каквато е в комиксите, не може да се филмира адекватно като един филм, че не са направили сетъп за нея и съответно, ако се опитат да запазят основните кукички в нея, ще се сгромолясат. А трейлърите ми казваха, че те се опитват да запазят основните кукички. Което ме води до:
Dr. Horrible wrote:
Thu Jun 13, 2019 12:03 am
Все едно за "Captain America: Civil War" 50% от ревюто ти да е "Безумно е да се екранизира тази история, тя няма как да проработи във филмовата вселената, защото изисква друг сетъп, трябва героите да имат secret identities, that was the whole point of the comics! Без secret identities тази история няма как да работи! Освен това не можеш да направиш Civil War без ПРЕДВАРИТЕЛНО да си развил образа на Спайдър-мен и дилемите му, защото ключовия момент в комиксите е как той се отказва от своята тайна и се разкрива, за да бъде това ефективно трябва да сме гледали поне трилогия с него, леля Мей и Мери Джийн." Или да обясняваш "Няма как да правят филм за Ultron без да са развили в предишни филми Ант-мен." В смисъл - да, фактологически е вярно, че силите на комикса са конкретни и няма как да проработят в друга конкретна филмова вселена, но това не казва нищо за филма. Всяка история може да се промени и адаптира. В "Манчестър край морето" ми пука за семейството на героят на Кейси Афлек, макар да прекарваме с тях точно 3 минути и то по средата на филма. Идеята, че задължително трябват десет филма, за да почувстваш ефектно мъката на героите от нечия загуба, понеже в комиксите били 30 броя, ми е безумна. И според мен е безмислено да казваме "Ако точно тази комиксова история бъде прехвърлена по средата на точно тази поредица, няма как да проработи." По-добре да гледаме реално какво е направено и как, а не дали нещо от друга медия от друга вселена има шанс в тази медия и тази вселена.
Отговорът ми на това е следният: ако бяха ми дали наистина добър филм, в който някакви елементи от Дарк Финикс сагата са използвани за нова, тяхна си история, нямаше гък да кажа. В основната на Зимния Войник е това, че Бъки е жив и с промит мозък. В основата на Civil War е това, че добри герои се изправят един срещу друг заради морално несъгласие. В основата на Ултрон е... Ултрон. Всеки един от тези филми (да, ДОРИ Ултрон) е напълно нова история, използваща тематични и/или сюжетни елементи от първообраза, но по нов и различен начин. Те работят като самостоятелни филми И като част от по-голям франчайз.

Дарк Финикс с е историята за fall from grace на обичана героиня, защото absolute power corrupts absolutely. Филмът обаче не е за това, понеже героинята не е обичана (тази итерация на Джийн е точно никаква за феновете), а абсолютната сила не я къръптва. Отгоре на това се опитва да смеси оригиналната история от комикса с недоразумението Х-3 (пример за тотални промени, които НЕ работят), т.е. ни рак, ни риба. АКО ми бяха дали нещо катo Civil War, където тематичното ядро е запазено, но сложено в различна история, и всичко работи перфектно, нямаше гък да кажа. Мисля ревютата ми ясно доказват, че не ми е проблем да разграничавам първообрази от адаптации.

Що се отнася до коментара ти за Манчестър, сори, но на теб ти пука за Джийн, защото е Санса, не защото Апокалипсис я е изградил по какъвто и да е начин (да не говорим, че Феникса тотално игрнорира ВСИЧКО, което може да мине за сетъп от предния филм).
Dr. Horrible wrote:
Thu Jun 13, 2019 12:03 am
3. Не съм наричал мнението си обективно, то изразът "обективно мнение" ми звучи леко като оксиморон. Нарекох го "балансирано и аргументирано". И казах, че минусите са ОБЕКТИВНО ПРЕДСТАВЕНИ и дадох пример какво разбирам под този израз. Иначе казано - за мен всеки човек си има мнение. Но може да го представи като мнение, или да се опита да го представи като факт, което намирам за некоректно. (И изтъкнах, че не съм го направил.) Едно е да кажеш "За мен това сценарно решение не работи, тъй като...", друго е да кажеш "Сценарият е пълен гъз." За някои разликата не е съществена, те излизат с аргумента "Няма защо да казвам непрекъснато "моето мнение" или "за мен", понеже това е моето ревю, ясно е, че говоря за мен!" Аз обаче не мисля точно така. Защото добавянето на тези изрази като "според мен", "по мое мнение" и т.н. демонстрира едно цялостно различно възприятие на света и изкуството. Възприятие, което имплицитно признава, че това е една оценка, че е възможно да съществуват и други. А говоренето в стил "Сценарият е страхотен/боклук." ми показва, че човекът не дава признаци да е способен да разграничи своето възприятие от обективната истина. А мнението на такива хора поначало не ми е интересно. Не знам, може би тук съм малко повлиян от goodreads, където хората често споделят своята лична история на четеното на книгата и кои елементи са проработили за тях и кои не са, но определено предпочитам такъв стил и това го смятам за обективно представяне на мнението.
Ами искрено съжалявам, че на теб така ти се струва. Това е сайт за ревюта, не дискусионна група. Повечето ревюта, които аз чета или слушам, не използват тези затлачващи изрази, защото да, те се подразбират. Нещо повече, аз разчитам, че след 15 години писане на ревюта, включително за пари в множество медии, онлайн и на хартия, хората знаят на какво почиват позициите ми и или признават "авторитета" ми (което е супер надуто звучаща дума за "смятат, че съм наясно за какво говоря, или поне защо"), или не им пука какво мисля за каквото и да е. И в двата случая да пиша "това е само лично мнение" е напълно безсмислено.

И в крайна сметка, това, че не съм сложил "според мен" в ревюто си, не прави Тъмния феникс по-добър. :roll:
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Dr. Horrible » Thu Jun 13, 2019 7:26 am

Файги преди месеци обяви, че ще минат поне пет години, преди да има филми за Х-мен. Дори филмът да беше по-успешен, пак нямаше догодина да има нов. Самият факт, че този го пуснаха по кината, означава, че Дисни са си решили да почакат. Знаеш, че съм прав, няма защо да спориш заради самия спор. И не разбирам това #КОЙ ще ги върне. По начало беше ясно, че няма да са същите хора по никакъв начин.

За мен Dark Phoenix сагата е история за загубата на контрол. За това как множество сили опитват да контролират една млада жена - как Х-мените искат нещо от нея, Мастърмайнт и Hellfire Club искат друго, Шиар и Леландра пък искат да я убият. И освен това е много цветна, бомбастична, крещяща история. Филмът очевидно се отдръпва от крещенето и бомбастичността, но това не е задължително избор, който не харесвам, дори ми допадна да видя нещо по-различно. И ми хареса как беше направено във филма пътуването на Джийн - отново имаме множество хора, които искат нещо от нея или за нея - професора и Х-мените искат да ѝ помогнат, Джесика Честейн иска да я контролира, баща ѝ иска да се отърве от нея, Магнито иска да я убие... Отново имаме много сили, центрирани в нея, ограничаващи я. Ясно, че героинята на Джесика Честейн е много слаб елемент, който изобщо не е реализиран хубаво - аз не казвам друго. Но като цяло за мен картината беше добре сглобена - не отлично или невероятно, но добре. Историята с отношенията между джийн и професора всъщност ми хареса много. И да завършиш тази история
Spoiler: show
с това как Джийн се превръща в божество, как еволюира отвъд този свят и става небесна сила, надхвърлила човешкото, способна да вирее волно и свободно из космоса, да чуем как Джийн казва зад кадър "Това не е краят ми, аз просто еволюирах отвъд този свят" е много интерсна приумица и ми хареса. Много ми хареса и финалът за останалите герои - Чарлз да отиде на островчето със своя Магнито, Бийст да стане дириктор, вдъхновен от Мистик.
Въобще доволен съм - не мога да си кривя душата. Да, много неща можеше да са по-добре, но няма да се преструвам, че нещо не ми е харесало, и да го плюя, понеже 80% от другите хора са го оплюли. Дори и само 20% от хората да са оценили този несъвършен, но все пак любопитен филм, пак е нещо.

Може би това е разликата - признаването на "авторитета". Всякакви хора пишат във всякакви медии и получават пари за това. Аз изобщо не вярвам, че някой от "професионалните" ревюиращи, било то в България или на запад, имат реално право да смятат мнението си за факт. И да го представят за такова. Това е ревю на художествено произведение, не на нов модел лаптоп, където се коментират само обективни технически карактеристики. Хора, достатъчно запознати с техническата част на заснемането на един филм, могат да коментират разни елементи по начин, който е съвсем недостъпен за мен. Но ако аз няма да забележа това, за което ми говорят, самостоятелно, то значи не ми пука особено за него и няма да му отдам значение, дори ако го видя, след като са ми го показали. Абсолютно всеки "професионален" ревюиращ е просто човек и идва с огромен набор от лични възгледи и уклони, които в много голяма степен повлияват на мнението му. Затова аз харесвам такива ревюиращи, които не просто използват тези "затлачващи" изрази, а наистина говорят, сякаш съзнават своята собствена предубеденост и необиктивност. Като това - https://youtu.be/DSAoZeUuX3c Не е до израза, а до разбирането за цялото нещо. Ако критик има разбирането "Аз съм написал достатъчно ревюта, че мнението ми да е факт." значи просто текстовете му не са за мен като читател :)
И в крайна сметка, това, че не съм сложил "според мен" в ревюто си, не прави Тъмния феникс по-добър.
Не го прави и по-лош. Просто ти го виждаш такъв. :)
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Killua » Thu Jun 13, 2019 7:45 am

Вчера Рол ми пусна едно видео да гледам що новият Х-мен не става - отворих го, видях го чее е над 20 минути и си казах "не ми пука толкова за х-мен, че да гледам 20 минути ревю по темата"
Ето го: https://youtu.be/IDOhrxuYiGQ

Пускам сега този линк от Др.Хорибъл, поне само 13 минути, но гласът и интонацията на тази жена толкова безкрайно ме подразни, че отново стигнах до извода, че няма да си го причиня.

Тъмния феникс за мен беше гледаем и посредствен филм, но нищо толкова ужасно, че да заслужи 2/10. На мен като цяло не ми пука особено за поредицата, но по стечение на обстоятелствата (обича ходи на кино) съм изгледала абсолютно всичко. Та аз не съм х-мен фен, който да се разочарова от това как са представени любимите му комикси/герои и т.н. И почти нищо не помня от останалите филми (помня само, че Логан с момиченцето беше класи над този). Та според мен неособено взискателни хора не-фенове като мен, които си обичат пуканково кино, също биха били ок с филма.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Roland » Thu Jun 13, 2019 7:59 am

Once again, for the people in the back:

НИКОЙ критик, който си заслужава четенето/слушането, не смята мнението си за факт. Това, че не си кърши вербално ръцете на всяка втора фраза с излишни паразитки като "според мен" и "моето лично мнение е, че", не означава, че някой мисли, че е открил абсолютната истина за Обективната Реалност в Изкуството. Въобще, що за безумен спор е това? Каква е целта, някаква демонстрация на скромност? :neutral: Аз предпочитам критик, който е уверен в мнението си, без да трябва да се оправдава, че го има.

Иначе харесвай го колкото си искаш, there is no accounting for bad taste. Но постът, на който ти отговорих, беше доста очевидно насочен към мен, след което в добавка реши да ми обясниш, че не съм бил писал за самия филм, а само за това как не пасвал на комиксите, което е абсолютно невярно и некоректно.

Фенщината има много форми и една от тях е критичността към това как разни творци интерпретират нещата, които обичаш. Безкритичната радост от това, че Софи Търнър имала екранно време, не е с нищо по-"автентична", "скромна", или "субективна" от това човек да се чувства предаден от поредица малоумни решения с предизвестен резултат и да реагира силно, само щото вторият човек не бил сложил "според мен" в ревюто си. Ай сиктир.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Moridin » Thu Jun 13, 2019 8:11 am

Ей не се спряхте, особено за тоз никакъв филмец хептен не си струва :)

от доматите:
"Logan" is the proper finale to the "X-Men" film series. "X-Men: Dark Phoenix"... is so disappointing that it doesn't deserve that honor.
in less than a decade James McAvoy and Michael Fassbender are going to look like Patrick Stewart and Ian McKellen (no offense to McKellen, but that's quite a sudden, precipitous drop)
Just in the LAST movie they established that Jean Grey had the powerful phoenix spirit and abilities within her, as it was the final push to topple the bad guy. Allow me to get into more detail why this disregard is so troublesome and erroneous. Judging from the trailers and marketing, I thought Dark Phoenix was going to be an addiction metaphor, with Jean Grey embracing a self-destructive thrill that made her feel good even as it pushed others away and forced her down a darker path. Despite the ads emphasizing this aspect, the actual movie ignores this addiction metaphor for a cosmic illness she contracts. Kinberg and the filmmakers have dropped that Jean Grey had this power within her and have made her a victim of an external force from space. This is far less interesting because it makes the story of Jean as reactive from external forces taking over. Space clouds did it all. That's boring. Think of the stronger version already within reach that examined the power within her that Charles has been keeping limited thanks to withholding her memories of her parent's deadly accident. Because she was denied this essential part of her past she was never able to process her trauma and work through it. The man she trusted, the father figure telling her how to best control her feelings and powers has been inhibiting her the whole time and manipulating her. That betrayal could reignite the power already within her, and her journey would be about self-discovery while also confronting the gaslighting by those she trusted. You could even go further and have Charles eventually revealed as a villain for psychically altering people's memories and minds to his ideal of what is right. That's the better movie
This is it. Ground zero.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Dr. Horrible » Thu Jun 13, 2019 9:04 am

Roland wrote:
Thu Jun 13, 2019 7:59 am
Once again, for the people in the back:

НИКОЙ критик, който си заслужава четенето/слушането, не смята мнението си за факт. Това, че не си кърши вербално ръцете на всяка втора фраза с излишни паразитки като "според мен" и "моето лично мнение е, че", не означава, че някой мисли, че е открил абсолютната истина за Обективната Реалност в Изкуството. Въобще, що за безумен спор е това? Каква е целта, някаква демонстрация на скромност? :neutral: Аз предпочитам критик, който е уверен в мнението си, без да трябва да се оправдава, че го има.
Целта не е скромност, а, както казах три пъти, признаване на субективността, която всяка личност носи. Аз не държа на някакъв конкретен уърдинг, може да не е точно "според мен" и "по мое мнение", просто някакви маркери, че ревюиращият разглежда себе си като субект, не като божествена мъдрост. Дори по едно "аз" чат-пат е достатъчно. От линка, който пуснах, редовно има такива неща - I find it distracting; I didn't understand those choices; I loved that part; I enjoyed that story.

Аз предпочитам критик, който ясно заявява позицията си, без имплицитно да твърди, че тя е Истината. Обичам диалогичност, обичам представяне на аргументи за позицията, но обичам и самосъзнание, отразяващо човешката субективност. Грейс от клипчето, примерно, доста често е на различна позиция от мен. Тя е гигантически фен на Айрън мен и редовно включва някакви реплики като "I know Cap fans would disagree with me, but I though his actions weren't justified..."; "I know some of you enjoyed that movie, but I really didn't." Докато, ти, от друга страна, казваш на хората с различно мнение "there is no accounting for bad taste". :) Сещай се дали уважавам подобен род изпълнения.

И, впрочем, believe it or not, началният ми пост не беше за теб, а за безбройните ревюта в ротъна, на които се начетох последните няколко дни, плюс редица други фен-страници в туитър и фб, радващи се на провала, пируващи от това, че някой някъде не е успял. Плюс много грозни думи по отношение на Софи. Не съм имал намерение да коментирам твоето мнение. Когато ти конкретно ми каза "промени ми мнението", описах защо не мисля, че има смисъл.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Roland » Thu Jun 13, 2019 9:15 am

Еми Ок, аз само хубави думи съм сложил за Софи, изобщо не се радвам, че филмът е такава тотална излагация, и не смятам мнението си за Истината. I guess that’s case closed then.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Dr. Horrible » Thu Jun 13, 2019 9:33 am

Еми... Хем казваш "не смятам мнението си за Истината", хем добавяш "филмът е такава тотална излагация", все едно съобщаваш факт. А това не е факт, това е твоето възприятие. :) И аз лично не оставам с впечатлението, че разбираш разликата. Но реално наистина не ми влиза в работата дали я разбираш, така че case closed, да.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by трубадур » Thu Jun 13, 2019 9:43 am

Killua wrote:
Wed Jun 12, 2019 10:17 pm
Stavashe film4eto!

Иначе освен Х-мен (след тази гореща препоръка от Роланд трябваше да го видя!!) гледах на лятно кинце и един чудесен японски филм, Манбики кадзоку (Шоплифтърс). Страхотен беше, и ей богу, гледам ги тия хора, слушам ги - не можеш да кажеш, че играят. Чак ти става зловещо. Защо и нашите не го могат това :/
бтв, мен за тва толкова ме кефи корейското кино. Японците също понапипват пулса, но корейците просто масово го умеят. Не личи, че играят, как влиза някой за първи път в сцената и става ясно, че това е реален човек с история, а не герой във филме. И световете им са едни такива ежедневни и с лекота вкарват зрителя в екрана.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Litz » Thu Jun 13, 2019 2:20 pm

Ревюто на Роланд цепи всичко. И се чувствам специално поздравена с частта за грима :mrgreen:

Бтв сцената с ХИКС УИМИН ТМ не е ли леко изплагиатствана от Дедпулеца?

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Moridin » Thu Jun 13, 2019 3:37 pm

нз ама беше ПОКЪРТИТЕЛЕН криндж и тя...
This is it. Ground zero.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, част V

Post by Roland » Thu Jun 13, 2019 5:10 pm

Пореден пример за “сложихме я, защото трябва да има такава сцена”.

Иначе филмът е ОБЕКТИВНА излагация минимум като критически прием и бокс офис (което пък е единствената сравнително валидна индикация за зрителския). На мен това ми стига.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, част V

Post by tigermaster » Thu Jun 13, 2019 5:22 pm

https://www.youtube.com/watch?v=gwqcVe31GtQ
It's funny... I can't actually remember the last time you were the one risking something.
Кой идиот го е писал това?
То се знае кой, де, ама точно тая реплика, ориентирана към човек, който е в инвалидна количка заради поетите рискове и който дори след перманентното осакатяване продължава да поема рискове, и който се отказа от способността да ходи, за да може да поеме сериозен риск, и... Ъх...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests