A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11233
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Marfa » Tue May 21, 2019 11:53 am

Ох, докторе, боли ме да те чета, честно. :cry: :heart:

Ако трябва да изпиша всичко, което ме разочарова от няколко сезона насам, ще стане нещо с обема на Пир за врани минимум.

Да се спрем на Заключението.

Рандъм персонажи: да, Денерис бръмна, ще опитам да говоря с нея, ама не обещавам нищо. "Денерис, здр. Ти изби цял град, изпепели майки с деца."
Д.: "Церсей е виновна! Не се предаде, като ѝ казах!"
Рандъм персонажи: "Ама хората всъщност се предадоха, а ти уби не само войската, а практически всички, дето всъщност искаше да ги освободиш!" "...!"
Ънсълитата внезапно започнаха да се размножават като зайци. Може би по пътя неколцината няколкостотин хиляди оцелели дотраки са ги рейпнали и са постигнали онова, което в Анадола от столетия опитват, но не им се е получило. Предвид че пътят от Севера до Кингс ландинг е дълъг, новородените малки дотракчета и ънсълита са порасли, обучили са се и са станали пълноценна войска.

Денерис застава пред тях като Хитлер на стероиди и обявява как ще "освободи" целия свят. Санким де, с помощта на Дрогон. Ще прати всички при Р'Хлор. Тук вече Аря разпозна убиеца. Браво на нея.

Джон си татуира "My Queen" на челото, за да не се налага да го повтаря постоянно, щото и на него му писна и започна да се чуди как да изрече една и съща реплика по няколко начина, за да е по-малко нелепо.

В крайна сметка най-сетне Денерис си взе. Следва единствената смислена сцена от няколко сезона насам, а именно тая с дракона.

Дотраките kind of forgot, че който им убие хала, става хал. Сив червей обявява военно положение, но се съгласява да изслуша някакъв рандомляк от лордове и не знам какви, седнали на кръглата маса, за да обсъждат договора от Техеран. Оставя ги да си разпределят сферите на влияние. Сам предлага демократична монархия, при която владетелят да се избира. Яра kind of forgot, че в нейното кралство точно така се избира владетел и точно така започна целият ѝ куест и ѝ става адски смешно. Нищо, щото пък две минути по-късно kind of forgot че кралството ѝ е независимо и някак се оказва част от нов обединен Вестерос. Внезапно Тирион предлага Бран за крал. Бран, понеже е бабаванга, не се изненадва. И без туй затва се е дотъркалял дотам. Санса казва, че тя пък не иска да е част от обединен Вестерос и всички казват ОК. Дорнският наследник не желае също да си стане отделно кралство, за Яра вече е ясно, че е с тежка амнезия. Всички kind of forgot, че стопеният железен трон всъщност има двама общо взето законни претенденти: Егон Таргариен, принцът предречен и блаблабла, както и Гендри Баратеон, който може и да е копеле, но си остава син на Робърт. При всички случаи и двамата имат далеч по-голямо право да си турят короната от Бран Потрошения (преведен на български като Несломимия или нещо подобно, но това е друга тема), пък било то и на ротационен принцип. В крайна сметка и двамата са честни, читави, нямат навика да изпепеляват майки с деца, когато нещо не са на кеф. А единият дори има в CV-то си известен опит като пълководец и управник.

Така че остава Бран. Щото е живата памет и може да се варгва. Градът е опустошен, хората са избити, никой не желае да се опъне на дегенератите на Денерис, така че послушно слушкат Сив Червей. Който пък няма против да освободи Тирион, щото Бран така иска. Сив Червей всъщност вече не иска нищо, щото всички, които е обичал, вече ги няма, а сценарият не му дава право да обезглави Тирион и Джон, нито пък да се заинати и да се бие до последно с войските на НАТО, които седят на позиция пред разрушените стени на столицата. Вторите, чисто логически, в случая са с далеч по-голямо предимство и имат за какво да се борят, но така щеше да се получи различен финал от оня, който Мартин е споделил на ДД, така че в крайна сметка Сив Червей с дегенератите отплават към залеза. Какво става с дотраките е тайна. Може би намират Коня на Аря, обожествяват си го и изграждат собствен култ, който да замени някак kind of forgot основна религия на Седемте в Шестте кралства.

Аря става Колумб и поставя епохата на Великите географски открития. Денерис отива да става новия лошковец в Star Wars. Добре ѝ се получава. Там ще основе The Newest Order of the New Empire. Ще се получи, понеже показа, че владее сила, с която да си клонира войските, а освен това я бива да изнася надъхващи злокобни речи. След Star Wars ДД получават предложение от турска телевизионна компания за нов сериал и ако някой някога е хващал епизод от "Елиф" (преведен като "Намери ме") по ьтв, ще ме разбере какво имам предвид.

А Мартин заслужава човек да му се изплюе в лицето. Да започнеш нещо такова и да го оставиш да се превръща пред очите ти в пакет тоалетна хартия на промоция е морално престъпление. Задник.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Trip
Moderator
Posts: 6353
Joined: Sat Dec 31, 2005 7:30 am
Contact:

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Trip » Tue May 21, 2019 12:15 pm

Той Мартин искал да ги съветва, те не му дали, в чест на истината.
Току-що реших, че Бран Потрошения е вече неоспорим канон, lol

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11233
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Marfa » Tue May 21, 2019 1:20 pm

Аааааа, чакайте, чакайте! Току-що бидох подсетена посрецвом Фейсбук:

Столицата е изпепелена в най-буквалния смисъл барабар с цялото ѝ население. Онези, дето успяха да не бъдат изпепелени, бяха заклани. Останали са десетина обгорени клетници, ако има и толкова. И кой е най-важният проблем за решаване? ДА ВЪЗСТАНОВИМ БОРДЕИТЕ! Това вероятно трябваше да е преднамерен комичен момент, освен ако не е бил непреднамерен комичен момент. Как никой не се сети да предложи легализиране на марихуаната за медицински цели поне...

Докторе, и аз му четох днешния пост, но само да ти кажа, щото явно не знаеш, ама той тая книга я пише от осем години. В смисъл, не е почнал сега. Периодично пише, че я пише, а когато се издразни на дорнската простотия в сериала (кой сезон беше това, че не помня), написа гневен пост в блога си, че нарочно е слагал определени герои, защото е имал предвид да ги има и дори пусна глава с Ариан. Та така. Пише я. Може би след финала дори е написал още някоя страница вследствие на фейспалма. После и още една ще напише. Честно казано, направо нямам търпение да си довърши поредицата, нали.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Ambartanen » Tue May 21, 2019 1:29 pm

Е, той още 2015та или 2016та беше на практика готов, само още месец-два му трябваха да я предаде. В момента дори не може commit-не, че ще я довърши 2020та.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Tue May 21, 2019 1:39 pm

В днешно време като си мега популярен понякога е тренди да пуснеш нещо ново без никаква реклама. Може да се направи на Еминем и тия дни да я пусне книгата ей така. :spite:

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Litz » Tue May 21, 2019 1:45 pm

@Marfa , аз едно не разбира Джон цял сезон повтаря на нюкасълски "Ah dont want et" , Тирион непрестанно обяснява как най-добрият човек за позицията е човек, който не го иска и накрая дават титлата на Бран, който е "Аз дойдох, за да ви бъда крал, пичове". Са вярно в Нюкасъл говорят като с краката си, ама чак пък.
И после сакатото иска да има maester of whispers, понеже той не е всевиждащ?
Ънсълид според мен се размножават, щото двете Дтата са забравили, че те са евнуси и на доста сцени Сив Червей вадеше стабилитен пакет.

Аз смятам, че Бран понеже ми личи, че е големия стоунър, ще почне да развива нов нарко бизнес и нови наркотици, които освен това помагат на населението да се справи с травмата.

Продължаваме с това как r+l=j не значеше абсолютно нищо, и въпреки всичките там хора, дето обясняват как това точно довело Денерис лудост. Е пичове, хуу. Ама дори в тийн и дисни сериалите и теленовелите, когато някой герой разбере истината за родителите си, дали е осиновен, дали баща му не е точ, който си е мислел, че и тн. героят за когото се отнася това, реагира по някакъв начин. КАКЪВТО И ДА Е НАЧИН, но реагира. И говорим за герои, на които това никога не им било голяма драма (като при Джон) и сериали, които нямат претенциите на тоя сериал. Тук единствената реакция е "Ah dont want et" Ма защо не го желае, как тая информация му се отразява на него и тн. Нищо. Все си мисля, че това да осъзнаеш, че не си копеле и не си единствената срамна постъпка на баща си, а си законно дете на наследника на трона, и че човекът който си мислел за своя баща е приел да го мислят за бечестив, от обич към майка ти, трябва да ти се отрази по някакъв начин. Още това би направило интересен паралел между Джон и Денерис. И двамата Таргариени, но докато Дани е възпитана в омраза и единствената й цел е отмъщение и с идеят "Полага ми се по рождение" Джон е възпитан по коренно различен начин и най-вече с идеята "Нищо не ми се полага, докато не си го заслужа"

@Roland с риск някои хора от форума да ми излобея мазно, че ти пускам линк, реших, че е твърде добро за да не го пусна. Но мисля, че ако бяха запазили оригиналната музика щеше да е още по-добро. Jon vs Dany LSFIT

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by The Dragon » Tue May 21, 2019 2:19 pm

Trip wrote:
Tue May 21, 2019 12:15 pm
Той Мартин искал да ги съветва, те не му дали, в чест на истината.
Току-що реших, че Бран Потрошения е вече неоспорим канон, lol
Той понеже с парите от първите четири книги, както и Тор не може да си плати на адвокати да му напишата договорите както трябва.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.


User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Tue May 21, 2019 2:43 pm

Най-тъпото е, че тва е единствената тема, дето целия фором писува в нея и ся кат троновете умреа на пустиняк, като пустиняк ко ни остава?...

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5260
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Matrim » Tue May 21, 2019 3:01 pm

Marfa wrote:
Tue May 21, 2019 11:53 am
Какво става с дотраките е тайна. Може би намират Коня на Аря, обожествяват си го и изграждат собствен култ, който да замени някак kind of forgot основна религия на Седемте в Шестте кралства.
:heart:
Най-тъпото е, че тва е единствената тема, дето целия фором писува в нея и ся кат троновете умреа на пустиняк, като пустиняк ко ни остава?...
В момента снимат Вещера, Колелото и куп други фентъзи сериали, ще има какво да плюем още бая години.

EDIT: Някои откри "пропуснатите" надписи за финалните сцени, ето го истинския финал:
https://www.reddit.com/r/freefolk/comme ... _wins_the/
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
tiffany aching
Misting
Posts: 254
Joined: Wed Apr 10, 2019 10:09 pm

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by tiffany aching » Tue May 21, 2019 4:17 pm

Най-накрая разбрах защо избраха Бран да управлява - той де факто е единственият, на когото трон не му трябва. Гениално! :lol:
А може би целта е да се онагледи колко инвалидизирана и хендикапната е подобна структура на управление... :mrgreen:
Да очакваме и sequel на тема: The Unsullied and the butterflies. :ninja:
Spoiler: show
https://www.reddit.com/r/freefolk/comme ... o_die_via/
п.п.: Вярно че снимат Вещерът, бях забравила.
Last edited by tiffany aching on Tue May 21, 2019 4:32 pm, edited 1 time in total.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by tigermaster » Tue May 21, 2019 4:24 pm

Оставете го вещера, след няколко дена излиза "Добри поличби". Вземете се хайпнете за това...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5260
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Matrim » Tue May 21, 2019 4:30 pm

Невъзпятият герой:
Spoiler: show
Image
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
tiffany aching
Misting
Posts: 254
Joined: Wed Apr 10, 2019 10:09 pm

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by tiffany aching » Tue May 21, 2019 4:46 pm

tigermaster wrote:
Tue May 21, 2019 4:24 pm
Оставете го вещера, след няколко дена излиза "Добри поличби". Вземете се хайпнете за това...
Опасявам се, че Пратчет не подлежи на адекватно филмиране, поне практиката до сега го доказва.
Единственото изключение е донякъде "Посестрими в занаята" - анимацията. :oops:

Но много бих се радвала ако това се промени с излизането на епизодите по "Добри поличби"... аз си ги чакам. :)

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Tue May 21, 2019 4:51 pm

То тва е на амазон, и напълно забравих, че съществува, зими тоя хайп, всичко умира в амазон и после получава награди. Има мегдан това да не се случи с поличбите, ама като нищо може да си остане едно от много мултимилионни неща в амазон, изгледани от роднините на екипа и 2-3ма чиляка.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests