Разни

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Разни

Post by Martix » Sat May 18, 2019 10:16 pm

Аз пък супер се хайпнах за новия Батман точно заради метанаратива typecast-нат актьор с една известна мразена роля си обръща живота и играе в малки инди филми, за да докаже че е добър актьор. :bigtongue:
Rooting for the underdogs since 1991.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Разни

Post by Ghibli » Sat May 18, 2019 11:14 pm

Dr. Horrible wrote:
Fri May 17, 2019 10:30 pm
Няма спокойният мъжествен чар на Брус, няма топлотата му, няма го това усещане за сигурност, което човек изпитва, когато Брус Уейн е в стаята.
Докторе, ако можеше да избираш, кой актьор ти лично би искал да видиш в ролята? Кой притежава изредените от теб качества?

Иначе, аз се опитах да си спомня имала ли съм такова усещане за разочарование някога... Май не. С "Властелина", донякъде, но не заради актьорите, а заради сценарно-режисьорските решения.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Разни

Post by Dr. Horrible » Sun May 19, 2019 1:37 am

Това е наистина интересен въпрос и ти благодаря, че ме попита :D

Значиииии... Ще дам няколко имена, като в спойлерите пускам картинки.

Най-лесният възможен отговор е Арми Хамър. По слухове той също е бил от главните фронтрънъри за ролята точно в тази версия. И е срамота, че не я взел - определено трябва да си смени агента. Арми Хамър има всичко - хем може да е топъл и мил, но може да има и хладната любезност на Брус, може да докара детективската част и има опит с екшън ролите. И освен това е фаворитът на феновете и щеше да направи много хора доволни.
Spoiler: show

Image

Image
Иначе ако аз лично имах вселенска власт и можех да сложа който пожелая, щях да си избера Ричард Мадън. Това щеше да му прекрати договора с Марвел, ест, но Батман има потенциала да е по-иконична роля от Икарис в Eternals. Мадън е просто перфектен във всяко едно отношение и само един бегъл поглед на Бодиград, за който тази година все Златен глобус, е достатъчен, за да разбере човек защо.
Spoiler: show
Image
Image
От личните си фаворити бих посочил и Мат Боумър, но той е малко по-възрастен от типа, който търсят. И все пак е достатъчно младолик и в страхотна физическа форма и вярвам, че пак биха могли да го впишат, дори и с леки корекции на сценария.
Spoiler: show
Image
Иииии, ако наистина търсят нещо извън кутията, определено бих кастнал Луиз Тан. Нетипичен избор е и определено ще ядоса много фенове и веднага ще има петиции за махането му. Но също така пък много хора ще са заинтригувани и ще подкрепят решението, почти всички големи западни медии ще пишат статии, в които го хвалят, и изобщо черният пиар може много бързо да се обърне. А самият Тан е феноменален боец, ще се справи повече от добре с физическите характеристики на ролята, ще ни даде разкошни бойни сцени. И ще ни представи един наистина различен Брус Уейн, който все пак запазва най-характероопределящите черти на персонажа.
В началото на годината имаше слухове, че точно Тан щял да се появи като Батман в Titans. Оказаха се пълна измислица, но все пак идеята пусна корени в моето съзнание, както и в съзнанието на други фенове.
Spoiler: show
Image

Image
И това са може би топ фаворитите ми. Различни са един от друг, но всеки от тях притежава по някакъв начин качествата, които аз лично си представям, че трябва да притежава Брус Уейн. Не мисля, че това са четирите единствени възможности, отворен съм за нещо ново, особено пък за ново и непопулярно лице, което да изгрее с тази роля. Просто специално Патинсън няма нищичко от това, което аз виждам в Брус, нищичко. И съответно или ще е тотален мискаст, или пък героят ще е твърде променен, за да съответсва на актьора, тоест ще е Брус Уейн само на име. А нямам нерви за който и да било от двата варианта, затова се отказах отрано. :D
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Разни

Post by Litz » Sun May 19, 2019 1:49 pm

Кво значи топъл? Да не сте се пипали с Арми та да знаеш температурата му?

А Ричард Мадън е много прити, но бидейки с хобитови размери не виждам как точно би могъл да играе Батман.

И кво значи наркоманско излъчване? Кви наркотици да взима? Uppers, downers, hallucinogenics? Все пак трябва да сме точни. А и дори да е така, не виждам как Батман, който тупа или чертае не би било интересна трактовка.

И ме кефи как Доктора е СУПЕР МЕГА ПРОТИВ леко различен Батман, за който не се знае нищо, но добра и никога синя Мистик е нещо съвсем окей и кво беше много добър прочит на героинята.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Разни

Post by Ghibli » Sun May 19, 2019 3:25 pm

Благодаря, от тези май Арми Хамър най-много си го представям като Батман. Азиатец и изобщо всякакъв друг не бял тип не бих приела за човек с името Брус Уейн, наследник на старо индустриално състояние, просто не става.
Litz wrote:
Sun May 19, 2019 1:49 pm
Кво значи топъл?
https://rechnik.chitanka.info/w/%D1%82% ... 1%8A%D0%BB
И кво значи наркоманско излъчване?
http://tiny.cc/y5qx6y

Иначе казано: премрежен поглед, тридневна брада, блед тен и небрежно стърчащи кичури. Тук съм солидарна с доктора :) Само че не е виновен човекът, че така си изглежда.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Разни

Post by Litz » Sun May 19, 2019 3:36 pm

Casual racism as always.



Иначе аз съм наясно с това какво значи думата топъл, но не съм сигурна кога точно Доктора е пипал Арми Хамър и Робърт Патинсън, че да разбере, че единият е топъл, а другият студен.

И благодаря за тва с наркоманите. Ако нямаш брада, имаш тен и косата ти е спретната начи не си наркоман. Също спийда, мдма, кокаина, екстазито и гъбите явно не са наркотици според теб, щото никое не от тия не води до такъв външен вид.

Тва са някви толкова закостенели виждания за наркоманите, че се чудя 2019 ли сме или 79та.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Разни

Post by Ghibli » Sun May 19, 2019 4:21 pm

Не, не ме е срам, че разбирам от наркотици и наркомани по-малко от теб :mrgreen:

В какво се състои този casual racism as always, можеш ли да уточниш?

Не си наясно със значението на думата топъл и си личи, че не си отворила линка, който ти дадох. Ще ти подскажа: дочети до четвърта точка.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Разни

Post by Killua » Sun May 19, 2019 4:56 pm

А, яко е така с картинки и снимки!
С уточнението, че почти никой от актьорите не съм гледала във филм, ще си кажа крайно некомпетентното мнение за предложенията на Марто!
Значи, много ми хареса вариант четири и бих гласувала за него. Той ми е категоричният фаворит. Защо не е ок да е от азиатски тип Брус Уейн, че не ми е ясно? Нали Готъм е измислено място, а Уейн си звучи почти китайско като фамилия :D
Следва вариант 1, но ми е малко по-класически и скучничък (Хамър съм го гледала само в "Назови ме с твоето име", ама нещо не ме впечатли ужасно). Две изобщо не ми харесва, а три е малко твърде млад сякаш (или твърде стар, хаха, обърках се), но като излъчване не ми се връзва. Но е по-добре от две, който най най не ми харесва от опциите.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Разни

Post by трубадур » Sun May 19, 2019 5:23 pm

Толкова пеняване за батман се едно е ебаси сложния персонаж е малко прекалено, сякаш за крал Лир става дума или некъв образ, дето с годините се е доказал като сложен за представяне. Самият факт, че имаме основно успеваемост при актьорите, които се захващат с тоя льохман говори достатъчно. Даже единствено Вал Килмър и Джордж Клуни са с паянтова репутация. Всички останали са приети. Включително и Бен Афлек, като сума народ точно него намираше за най-доброто в батман срещу супермен. Хвани и всичките войс актьори било то в игри и анимации, и различните трактовки и като цяло баш Батман винаги го нацелват. Сигурно щото е най-скучното нещо в собствената си вселена. Бах тва падане на мост за тъпак, дето се облича като прилеп. Всеки що-годе кадърен актьор на сън ще мине през галоша. А Патинсън за тия 10 години след здрач се сцепи да се доказва, че има класа.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Разни

Post by Ghibli » Sun May 19, 2019 5:29 pm

Killua wrote:
Sun May 19, 2019 4:56 pm
Защо не е ок да е от азиатски тип Брус Уейн, че не ми е ясно? Нали Готъм е измислено място, а Уейн си звучи почти китайско като фамилия :D
Първо, принципно в оригинала Батман е бял. Не че значи много в днешно време, но все пак.
Второ, Готъм е измислено място, но се базира на реалността, стилистично и откъм някакви факти. Готъм се намира в измислените САЩ, а не в измисления Китай, например. Съответно, по-близко е до реалните САЩ, с реалната им история, в която белите богаташи са трупали милиони от железницата, а китайските черноработници са я строяли.
Обаче за индустриалното състояние на фамилията може би не важи като аргумент. Аз винаги съм смятала Батман за наследник на стари пари (а в САЩ старите пари са на бели хора, оттук е връзката). Но ако родителите му са някакви новобогаташи, това отпада.

Колкото до името на героя, Уейн е архетипният каубой, не става. Името Брус повече може да навява някаква връзка с Азия по линията на Брус Лий 8-)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Разни

Post by Roland » Sun May 19, 2019 6:25 pm

И аз понеже съм наясно с наркотиците явно малко повече, да вметна, че Патинсън изглежда точно никак като наркоман, но нейсе, разрошен бил и неизбръснат. Верно 79-та сме явно.

А Арми Хамър е “топъл” га ме нема. Много му се кефя на пича, но това е баш последното прилагателно, което някога бих използвал за него, а мисля, че по стечение на обстоятелствата съм му гледал повечето филми. Е, разбира се нямам линк да докажа дефиниция. Казаха ми, че да спориш с линкове било жалка история...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Yan
Site Admin
Posts: 6912
Joined: Sat Dec 20, 2003 12:01 am
Location: Who cares...
Contact:

Re: Разни

Post by Yan » Sun May 19, 2019 7:17 pm

Бял, зелен или червен, Брус Уейн, според канона на DC, e син на доктор Томас Уейн и Марта Уейн, които са доста... бели.
250px-Thomas_Wayne.png
250px-Thomas_Wayne.png (108.65 KiB) Viewed 2748 times
250px-Martha_Wayne.png
250px-Martha_Wayne.png (146.61 KiB) Viewed 2748 times
Пък Wayne е доста некитайско име, питайте Джон Уейн :)
И да парите на Брус Уейн са наследени, т.е. стари пари са.

Иначе на мен ми е все тая кой ще го играе следващия Батман, стига филмът да се получи. Робърт Патинсън направи доста прилични роли след Здрач, така че що да не е добър Батман. Дет спомена и трубадура, не е кастинг за крал Лир ;)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Разни

Post by Killua » Sun May 19, 2019 7:43 pm

Естествено, че не е китайско, ама е близо до Уан, Ван и тн, това имах предвид :D Но Гибли е права, че Брус в този смисъл може би е по-близко.
И естествено, че Брус Уейн е мислен първоначално като бял, съответно и родителите му няма как да са индианци. С коментара си за Готъм имах предвид, че си говорим за комикси, а не за реалния САЩ и не виждам нищо кой знае колко страшно да бъде изигран от не бял актьор :) А това откъде точно имат парите си родителите има ли наистина значение за героя? (Не се заяждам, не съм изобщо запозната, просто питам). Във филмите, които съм гледала с Батман, не съм усещала да е имало някакво значение какъв точно е цветът на героя, някак не ми е бил изобщо определяща характеристика.

Имаме толкова много бели Батмановци вече, и, както трубадура правдиво каза, така и така Батман не е от най-интересните герои, нека се разнообрази малко. Било то с по-нестандартен подбор като Патинсън или пък с готин добър актьор, който не е бял.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Разни

Post by Dr. Horrible » Sun May 19, 2019 8:49 pm

Ехооо, кобинката Рол и Лиц, четящи през пръсти, не казах нарокмански вид, а нарокманки поглед.

Вижте му очите, редом до тези на (други) наркомани:
Spoiler: show
Image

Image

Image

Image

Image
Благодаря на хората, които ме подкрепиха за Арми Хамър или Луиз Тан и обогатиха дискусията с други мнения и коментари. Че ми писна след съвсем естествения ми рейдж срещу това за герой, който обичам, да бъде кастнат актьор, който не харесвам / смятам за неподходящ, после три страници да се обсъжда Патинсън какво чудо на актьорската игра бил и как съм нямал правото на рейдж или как хората като мен съсипват всичко или как било морално неоправдано да си преценя отсега, че не ми се занимава с тея глупости, или как героят, за който толкова силно ми пука, си е елементарен така или иначе. Аман просто! Дано барем Санса седне на трона утре, да ме разведри малко. Па на който му се гледа Патинсън в ролята на Батман - жив и здрав, да си ходи на кино да си го гледа!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Разни

Post by Roland » Sun May 19, 2019 9:46 pm

Рейджът ти е всичко друго, но не и “напълно нормален”, предвид че няма дори снимка от сета още, но как да е.
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests