A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Tue Apr 16, 2019 8:53 pm

Не мога да оспоря нито една дума

User avatar
coldie
Forsaken
Posts: 2969
Joined: Fri Dec 05, 2008 10:20 pm

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by coldie » Tue Apr 16, 2019 8:53 pm

Мъ то излязло ма :)

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Dr. Horrible » Wed Apr 17, 2019 12:22 am

На мин ми е много смешно как някои хора ОЩЕ продължават да подценяват Санса :D
Този епизод тотално циментира нейното величие и превъзходство, просто тези от зрителите, които я хейтят по дефолт, щото в първи сезон била малка, не могат да приемат реалността.

Иначе е факт, че някои от диалозите бяха като от тийн сериал. И на няколко пъти героите си говореха като съвременни американски тийнейджъри… “You’ve ruined horses for me!” и така нататък. Но имаше и някои доста добри моменти.
Срещата на Джон и Аря си беше разочароваща. Чудех се защо – защо срещата на Санса и Джон беше така силна, а на Аря и Джон – така слаба. Имаше няколко фактора. От една страна, имаше драматичност при Джон и Санса, точно защото те навремето не бяха близки. И съответно е силно да се видиш с човек от дома си, с човек от детеството си, когото някога си смятал за неприятен, но след многото години мъка, страдание и смърт, след като си се срещал с истинското зло, този човек е просто спомен за красивото минало. И няма значение, че някога не сте се харесвали, защото просто двамата сте част от едно споделено идилично минало… Пък и Джон и Санса се срещаха точно по средата на война, когато всеки беше сам и объркан и самотен. А Джон и Аря се срещнаха, когато малко или много всеки от двамата вече си тежи на мястото – Джон принадлежи на Денерис, а Аря принадлежи… на Санса. И няма Джон и Аря как да са толкова разпалени и топли един към друг, щото вече са пораснали и малко или много са надраснали някогашната си връзка.

И наистина ми хареса как всички оценяваха Санса. Как Аря призна, че Санса е най-умният човек, когото е срещала. Това е много хубаво развитие от първи сезон, когато Аря повтаряше как Санса е тъпа. Много качествено израстване и на двете! И Тирион призна колко е умна Санса. И всички северни лордове вярваха на Санса! <3

Стори ми се, че този първи епизод въведе една нова линия в сериала. Досега сякаш винаги са ни казвали, че белите бродници са единственото голямо зло и всичко друго е просто прах. А сега наистина наблегнаха на тези армии, които води Церсей, не изглеждаха като нещо маловажно, което ще изгори набързо преди да са дошли бродниците. Мисля, че Джон и Денерис ще успеят да отблъснат белите бродници. Може двамата да умрат героично, докато отблъскват врага, или пък след голямата битка после да се избият един друг за трона. Но и в двата случая са пътници. И чак тогава Церсей ще нападне Севера. И всички ще са я подценили, освен Санса. И само Санса ще е готова. И Санса ще я победи. И Санса ще остане единствената жива и ще бъде кралица! Това ми е теорията!

Пък ще видим дали/как ще ме изненадат!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Litz » Wed Apr 17, 2019 1:16 am

Санса е писана все едно ДиД са си казали: "Силните женски персонажи са на мода, нека направим Санса такава, но понеже не ни се занимава да я развиваме, дай просто Софка да нарича всеки мъж идиот и да направим половината от мъжете наивни глупаци. те не зрителите ни са достатъчно нахайпени та няма да се усетят."



Жеко и леля Данче при все бозавостта си имат в ПЪТИ повече опит в стратегии и войни от нея, но освен тва те имат опитни съветници и приятели, на които се доверяват. Санта нашата знае всичко от само себе си без нужда от съветници, да се чудиш кога и просветна когато ходи на фризьор с Кутрето или кога Рамзи я изнасили. Не знам.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Dr. Horrible » Wed Apr 17, 2019 6:56 am

Д и Д не са идеални сценаристи и това всеки го знае, но нека не се преструваме, че те чудодейно пишат всички владетели качествено, пък само със Санса се провалят.

Какъв пък толкова опит имат Джон и Денерис? (моля, спрете със селското говорене, че две минути не можах да зацепя Жеко и Данче кои са) Денерис управляваше далеч на юг град, опита се да им бъде владетелка - пълен провал, изгониха я с протести и убийства. Джон опита да управлява Нощната стража - пълен провал, братята му го убиха. И какви съветници? Варис наистина е опитен в интригите и машинациите в Кралски чертог, но това е изключителна различна военна ситуация, която е много отвъд компетенциите му да сплетничи в мирно време. Тирион по някаква причина се държи като идиот, не е ясно точно защо подценява Церсей, но е ясно, че има нещо там. Мисандей ли да дава съвети как се управлява Севера?

Докато Санса познава много по-добре терена и има опит конкретно с тоя враг. Санса е отгледана на Север и е възпитана в нормите и обичаите на този народ. После беше в Кралски чертог и там се учеше много от Джофри, Церсей и Марджери. Много страдаше и искаше да умре, но и трупаше опит и познания за света. После в долината също прекара известно време с тамошните лордове и Бейлиш постоянно ѝ обясняваше стратегии за управление. При Рамзи пък видя какъв е двора на един луд владетел - и успя да избяга от него и да оцелее. Когато си върна властта в Зимен хребет, можеше веднага да ексекутира Бейлиш - все пак престъпленията му (убийството на леля ѝ Лиса и това, че продаде самата Санса на Рамзи) вече бяха извършени. Но тя изобщо не избърза - опозна добре ситуацията, ориентира се в това кои лордове са събрани там, провери по какъв начин Бейлиш ще се опита да я нарани. Чака цял сезон, преди да направи нещо и накрая го направи тогава, когато знаеше, че всички мъже в залата ще я подкрепят. И каза точно в тази сцена "I'm a slow learner, it is true. But I learn." :heart:
И Санса е единствената, която приема Церсей сериозно и обяснява още от миналия сезон колко е важно да се подготвят за нея и имаше реплики от сорта "Everyone who's ever crossed her, she's found a way to murder.", които на мен лично не ми минаха през ушите и се чудих дали ще станат важни в някой момент. И засега мисля, че ще станат.

Та, както казах, Д и Д са си посредствени сценаристи, това е вярно. Но израстването на Санса все пак си беше плавно и постепенно и осезаемо. И затова линията на Санса ми е най-интересното в този сериал, просто защото ми харесва как е направено. И наистина нямам търпение да разбера какво ще стане!!!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by AlDim » Wed Apr 17, 2019 8:36 am

Първи епизод на този сезон беше 8/10 реализация на 2/10 ситуацията, до която Бениов и Вайс са докарали сериала на този етап или с други думи - 5/10. Всички яки персонажи отдавна са или утрепани, или прецакани, централният сюжет е мега предвидим и безинтересен, но поне темпото този път беше прилично, без всички да се телепортират, защото на този етап останалите са където е удобно на сюжета. Иначе никой няма химия с никого, но поне минават през целия чеклист на фен сървис ситуации, които се предполага феновете да очакват с нетърпение. Аз лично нямам търпение да погребем трупа на Троновете и да се приключва вече.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Wed Apr 17, 2019 9:46 am

Аз па попаднах на по-голям криндж и от на доктора бляновете. Некви защитават на жеко и освалдовица любовните трепети като чийзи, щото младите влюбени, а и по принцип в началото всяка двойка е доста лейм, което щеше да има няква тежест, ако всичко останало не беше сиренясало до безобразие, барабар с мухъла. Аз още не разбирам каква е тая сляпа отдаденост към посредствени неща. Троновете така или иначе се гледат заради нелепиците и визуалния спектакъл.

А Санса е добре изградена на некой му дедовия. Тая патка е толкова зле написана, изиграна, гримирана, заснета дори (което ме изненада), че е похвално даже низините, които дълбаят с нея. При положение, че имат церсейката, данчето, оная грозната от железните острови и аря, точно на Санса овчото да положат надеждите си да покажат важният, умен фимейл владетел е покъртително. Ама така е като решиха още от 6-ти сезон да почнат да режат клона и се лишиха от Дорн и онова малоумие, което беше планът на церсей дето изтрепа Марджърито и останалите важни от кралски чертог. Тоя сериал, баце.... е пак по-добре от викинги и ходещите мъртви въпреки това. :metal:

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by penzata » Wed Apr 17, 2019 9:54 am

Добре, де, може и да са го показали или казали вече, не си спомням, заради мъката от последните 2-3 сезона, но какво стана с огромния дълг на Ланистърови към Свитовната банка? Тия бритчеди няма ли да си пратят армията от нинджи лихвари или не ги е еня и чакат да фалират като КТБ-то?

п.п. туй, дето Доктора го казва за Санса е чудничко на хартия, но изпълнението е далеч от хубавите му думи. Списвачите не знаят какво да правят с Тирион, какво остава за останалите персонажи.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Wed Apr 17, 2019 10:00 am

Имаше няква дебилна сцена с оня мазния от банката с църси, и не помня кво се разбраха. Ама се разбраха. Само се сещам, че она се напи, а оня нещеше да льока. Щото това е по-важното. У книгата проблема й с чашката е важен, ама тука й стана втора природа.

User avatar
Ordo Malleus
Mistborn
Posts: 1453
Joined: Fri Apr 23, 2010 9:59 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Ordo Malleus » Wed Apr 17, 2019 10:15 am

Огромният дълг на Ланистърите беше платен със златото на Предела (Тирелите). Те затова направиха оная маневра, дето Неопетнените щурмуваха Ланиспорт, пък Джейми с армията изненада Олена и се появи пред стените й. Даже специално отбелязаха, че цялото злато вече е прибрано в Кралски чертог точно преди Денерис с дракона и дотраките да ги изпепелят по пътя.

edit: Подкрепям доктора за изказа - пишете, моля ви, нормално, знаем какво ви е отношението към сериала - личи съвсем ясно без осем човека да пишете все едно сте се събудили между две кози в село Пържиграх.
Last edited by Ordo Malleus on Wed Apr 17, 2019 10:31 am, edited 3 times in total.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

User avatar
Onslaught
Sorcerer
Posts: 401
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:10 pm

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Onslaught » Wed Apr 17, 2019 10:21 am

Roland wrote:
Tue Apr 16, 2019 6:16 pm
Това е форум за фантастика и фентъзи, където 99% от всичкото фантастика и фентъзи се хейти. This tracks...
Spoiler: show
Image
"Unless we keep the barbarian virtues, gaining the civilized ones will be of little avail."
"Some ideas are so stupid that only intellectuals believe them"

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Amelia » Wed Apr 17, 2019 10:28 am

Доста болезнен за гледане, слушане и обмисляне епизод. Измислихме нова игра със Сашко - всеки път като някоя от главните героини се ухили ехидно и надменно на екрана, си обърсваме по един шамар. Това ни разсейва от болката от диалозите и актьорската игра.

Оценка: 50 Shades of Greyjoy/10
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Wed Apr 17, 2019 10:37 am

Onslaught wrote:
Wed Apr 17, 2019 10:21 am
Roland wrote:
Tue Apr 16, 2019 6:16 pm
Това е форум за фантастика и фентъзи, където 99% от всичкото фантастика и фентъзи се хейти. This tracks...
Spoiler: show
Image
така де, че не се види иначе:
Spoiler: show
Image

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by penzata » Wed Apr 17, 2019 2:10 pm

Ordo Malleus wrote:
Wed Apr 17, 2019 10:15 am
Огромният дълг на Ланистърите беше платен със златото на Предела (Тирелите). Те затова направиха оная маневра, дето Неопетнените щурмуваха Ланиспорт, пък Джейми с армията изненада Олена и се появи пред стените й. Даже специално отбелязаха, че цялото злато вече е прибрано в Кралски чертог точно преди Денерис с дракона и дотраките да ги изпепелят по пътя.
Вярно! :oops: :mrgreen:

И аз, ако още веднъж видя имена като Жеко и Данчето, и подобни производни, ще получа белодробна аспирация.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by Litz » Wed Apr 17, 2019 2:22 pm

Стига бе мемета са. :neutral:

Колко време мина от разговора на Сам и Бран до появата на Джейми? Щото тва да седиш на тоя кучи студ без да мърдаш в повече от два часа си е смърт. Та не знам как е жив още.

Прочее мисията на Брон е абсолютно безмислена и е само начин да го завлечем на север. Няма как да я изпълни, защото актьорите им се хейтват и имат клауза в договора да нямат сцени заедно. Та за какво изобщо беше това не знам.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 46 guests