Предстоящи филми, част IV

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by Litz » Sat Mar 02, 2019 4:35 pm

Отговора на Доктора е показателен. Ма сори, човек за мен тва е патологично.

Тва на Лорънс било нормално човешко оплакване , а на Портман щяло да бъде снобистка претенция. Когато ти плащат милиони ще седиш със син грим, ще те сърби и ще пикаеш през фуния. Точка. Щото ако създателите на един филм трябваше всеки път да се съобразяват с лиготиите на актьорите не знам до къде щяхме да стигнем. Макавой може да каже, че не иска да си реже косата, щото после шотландската зима е гадна и ще ме студено на темето. Холанд може да изръси, че в костюма му се прикриват топките и затва Спейси трябва да е джок с джим шортс. Раят Рейнолдс може и той да каже, че го сърбят топките и лицето и дай да се върнем към Дедпул в Ориджинс. Хемсуърт и Прат могат да кажат, че не искат да се мъчат часове във фитнеса и да получим кльощава Тор и дебел Старлорд. И тва са все актьори, дето Холивуд смята за много под нивото на Лорънс.

Тва със синия грим те е обсесия на тоя форум. И Honest Trailers са го коментирали и на много други места. Тва как на обществените места било нормално да гледаме Джей Ло в нейните си дрехи също не струва като аргумент. Щото тя е shapeshifter, което позволява много по-интересен подход от тва са гледаме Лорънс. Слагаш баба, плетяща половин в една сцена, goth с пиърсинги в друга, мускулест чернокож в трета и готово.

Аз от новата трилогия помня само сцените на Куиксилвър и колко готин е Еван Питърс. Пичът е вселени над Лорънс като актьор, ма си остава без хайп.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by Dr. Horrible » Sat Mar 02, 2019 5:24 pm

Лизи, достатъчно :lol: Да съм мрънкал някога, че Натали Портман не носи боя на лицето в Стар Уорс 2 и 3? В първия филм Падме носеше ритуална боя на цялото лице, после във втория и третия никога не я слагат, дори като е на официални гласувания...

Дем е прав, оляхме се :lol: :lol: :lol:

Разбирам популярността на темата - "Предстоящи филми" ни дава възможността да обсъждаме подробно плюсовете и минусите на филми, които не сме гледали :lol: Но все някъде трябва да се тегли чертата, все в един момент трябва да сме си начешали вече езиците, не може до безкрайност да обясняваме защо тази концепция НИКОГА НЕ БИ МОГЛА ДА РАБОТИ или защо ТЯ АБОСЛЮТНО ЩЕ Е ВЪРХЪТ, без да сме гледали филма.
На мен на ниво трейлър ме кефи доста. Това, което не изкоментирах от трейлъра, е че много ми харесва сцената, в която Джесика Честейн променя реалността около Джийн, харесва ми как изглеждат пукнатините в кожата на Джийн - точно сякаш кожата ѝ се пропуква от силата под нея, харесва ми много и сцената с влака - в комиксовите филми си има традиция да правят готини сцени с влак, почнала още от Спайдър-мен 2. Интересно ми е. Пък ще видим.

Колкото до въпроса на @penzata - да, завърших докторантура по психология. Сега си работя по специалността в едно училище, чета и лекции по Социална психология, виждам случаи и мнения всякакви, но тука ми е най-весело. :lol:
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by трубадур » Sat Mar 02, 2019 5:31 pm

Падме не е кралица бтв, виждаме реалната, че е намацана, далеч не е заради прищевките на портман

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by Roland » Sat Mar 02, 2019 5:43 pm

Всъщност Портман нон стоп носи бои, позволява да я стрижат и прочее абюз. И не сме се “оляли” със синята боя, щото не е само боя, а гума и специални ефекти. Някой постна снимката на регресията на Мистик между филмите.

Има много прост изход като не ти е приятно да се гримираш за ролята - ходи играй нещо друго.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by tigermaster » Sat Mar 02, 2019 5:45 pm

Dr. Horrible wrote:
Sat Mar 02, 2019 11:12 am
Особено по време на битки, като например тук си е синя. Просто е в син костюм, а не е гола и намазана с боя. Нямам никакъв проблем да не виждам Портман гола и намазана с боя :lol:
Освен това, през по-голямата част от тази сцена Мистик не е Дженифър Лорънс, а някакъв китаец, а после, подозирам, дубльорка, на която не й се вижда лицето.

Сега, не че нещо, ама при положение, че капризите й променят драстично визията на образа, до там, че като се появи в трейлъра на новия филм, не я познах и реших, че е някакъв нов персонаж със синя кожа това, не виждам изобщо причина да я извинявам. Харесах я в първия й филм от тоя франчайз, че и във втория, дето ми е, всъщност, един от любимите супергеройски филми изобщо, ама третият не ми допадна особено, а една от причините беше, че главният образ почти не си използва силите смислено.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by Dr. Horrible » Sat Mar 02, 2019 6:00 pm

Аз попитах преди няколко страници - защо, след като и Мистик, и Бийст не носят синя боя и люспи/косми, за едното обвинявате Дженифър Лорънс и мислите, че е решение, собственоръчно взето от нея, а за Бийст не мислите, че е решение, взето заради актьора и не го споменавате?

И щом изобщо не сте се оляли, кажете - имате ли някаква РЕАЛНА причина да предполагате, че Мистик е променена заради Дженифър Лорънс? Извън лиготийките на honest trailer, някакви конкретни цитати или източници, които да покажете, извън ниво общи приказки. Щото преди беше казала веднъж "Може след Апокалипсис да не се върна, обичам тези филми и Браян Сингър, но боята ме дразни, влиза ми в носа и дишам химикали, които не знам как да произнеса". Но да казвате, че това е единствената причина Мистик да не е по-често синя, като удобно не коментирате аналогичната ситуация с Бийст, ми се струва просто заяждане. Зло заяждане. Неуважително! :lol:
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by penzata » Sat Mar 02, 2019 6:54 pm

Dr. Horrible wrote:
Sat Mar 02, 2019 6:00 pm
"Може след Апокалипсис да не се върна, обичам тези филми и Браян Сингър, но боята ме дразни, влиза ми в носа и дишам химикали, които не знам как да произнеса".
Не че нещо, но в такъв случай, защо се завръща в Дарк Финикс?!? Докторе, ти си патологичен случай. :oops: :mrgreen:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by трубадур » Sat Mar 02, 2019 7:57 pm

щото никълъс холт има същия клаут кат джейката, че да бъде споменаван, освен това той Е професионалист и не си позволява да мрънка в жалки опити да бъде рилейтабъл

иначе най-вероятно ги държат по-човешки, щото сигурно продуцентите сметнали, че така са по-секси героите, сякаш масово нърдовете не са небивали дегенерати и сакат да зобат секси фентъзи с нормални човеци, вместо със секва синя гняс и фърита :lol:

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by Moridin » Sat Mar 02, 2019 10:35 pm

Ай стига с тая мистик. Я обяснете защо хейтвате Бри Ларсън всички, че тва го изпуснах :mrgreen:

p.p. образовах се: https://www.youtube.com/watch?v=kjVKLYwHj5s
реакцията на разказвача е супер пресилена, разбира се

мисля, че започвам бавно да формирам някакво мнение, че цялата интуитивна неприятност и "уф, not again" усещане от споровете около identity politics е в безобразния егоцентризъм на човечеството (и от двете страни). цялата планета е втасала до немай къде, социално-икономическият строй е пълен ташак, независимо хора с кой цвят на кожата облагодателства, а вместо да кооперираме да фикснем всичко това, ние мерим кой е по-по-най-обиден и непризнат. тегава работа.
This is it. Ground zero.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by Dr. Horrible » Sun Mar 03, 2019 9:44 am

Харесва ми как всички млъкнаха, като попитах защо обвиняват Лорънс, че Мистик не е синя, а не обвиняват Никълъс Холт, че Бийст не е син. :lol: Просто женомразкия манталитет все още има дълбоки корени и затова мнения като "Мистик не е синя заради тази мързелива пикла" и "Бийст не е син по решение на продуцентите" идват твърде интуитивно. Екранното време на Бийст не е особено по-малко от нейното. Впрочем, и професора още в нито един филм не е бил плешив, освен в самия край на Апокалипсис. И не видях кое конкретно интервю и цитат на Лорънс или някой друг от екипа доказва, че тя е променила сценариите за Мистик. Просто казва, че с боята ѝ е трудно, много актьори говорят колко са им неудобни костюмите. Ама друго си е да формираш сериозна критика на база шега в honest trailers.

Бри Ларсън от години е леекичко недипломатична, но реално наистина не е направила някакъв голям гаф, който да заслужи див хейт, просто си е малко дръпната и не разбира фендъма. Малко е остра като характер, което не оставя добро впечатление у някои (и оставя доста добро у други). Преди години, в разгара на MeToo беше обяснявала разпалено как било безумна наглост и навлизане в личното ѝ пространство, че някакъв охранител на летището разменил две думи с нея и я попитал иска ли да си разменят телефоните, само защото тя му се усмихнала и била мила. Тя казала, че не иска и си тръгнала, но после се чувствала много зле, че изобщо била поставена в такава ситуация, той не трябвало автоматично да предполага, че има право да я попита за телефона ѝ и как всяка жена изживявала такива мъки всеки ден. Беше казала наскоро, че публиката на тези филми се състои основно от бели мъже и много хора го приеха лично и почнаха да крещят как са обидени и засегнати :lol: Тя после се поправи и каза, че не иска да изгони никого, а напротив - да създаде още места на масата, да дойдат и нови фенове, но хейтърите вече хейтеха по дефолт.
А и съществува проблема с неубедителната игра в трейлъри. Всичко, което виждам - като начин на игра, лицево изражение, произнасяне на репликите и т.н. - ме прави скептичен. Като казва с едно тънко кукленско гласче и равна интонация "I`m not gonna fight your war, I`m gonna end it." ми звучи като момиче от фен-мейд филм, чието гадже я е накарало заради него да се снима в тази роля. Но това са само трейлъри - трябва да видя как е развит персонажът във филма, какво точно се опитват да направят с нея, под какъв ъгъл ще я разгледат... и тогава ще преценя. Защото пък много други неща от трейлъра изглеждат чудесно. А все пак трейлърите наистина не показват чак толкова много от нея, реално само няколко кратички реплики виждаме, все още е мистерия каква точно ще бъде Капитанката. Но хората, които казват, че филмът щял да е провал или да флопне са в голяма грешка, понеже наистина ще е много успешен финансово, това е повече от сигурно.
Но така де, много ми е интересно да я видя. И да видя има ли сцени след надписите, има ли нещо за Авенджърс, че там вече се треса от нетърпение и кожата ми се пропуква отвътре като тази на Феникса :lol:
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by Roland » Sun Mar 03, 2019 9:47 am

Ъм, отговориха ти за Бийст. Освен това неговият първообраз мрази различността си, докато Мистик ВИНАГИ стои синя по дефолт, и съответно там връзва повече смисъл изначално.

Но опитите ти да изкараш всеки, който се дразни на ДжейЛо, лицемер, са duly noted,
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by Litz » Sun Mar 03, 2019 1:07 pm

Тва за синята боя го е казвала много пъти и при Греам Нортън да се прави на relatable и regular person.


Тогава тя за да се изкара рилейтъбъл казва как със задника си е разрушила такъв свещен артефакт за нейков хората и е ерик криндж. Ма според Доктора тва е окей сигурно.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by tigermaster » Sun Mar 03, 2019 1:28 pm

Dr. Horrible wrote:
Sun Mar 03, 2019 9:44 am
Харесва ми как всички млъкнаха, като попитах защо обвиняват Лорънс, че Мистик не е синя, а не обвиняват Никълъс Холт, че Бийст не е син. :lol: Просто женомразкия манталитет все още има дълбоки корени и затова мнения като "Мистик не е синя заради тази мързелива пикла" и "Бийст не е син по решение на продуцентите" идват твърде интуитивно. Екранното време на Бийст не е особено по-малко от нейното. Впрочем, и професора още в нито един филм не е бил плешив, освен в самия край на Апокалипсис. И не видях кое конкретно интервю и цитат на Лорънс или някой друг от екипа доказва, че тя е променила сценариите за Мистик. Просто казва, че с боята ѝ е трудно, много актьори говорят колко са им неудобни костюмите. Ама друго си е да формираш сериозна критика на база шега в honest trailers.
За другите не знам, но аз млъкнах най-вече защото не исках да повтарям @трубадур, а и защото хич не ми харесва да говоря против актриса, която съм харесал във всичките филми, в които съм я гледал. И все пак - основната причина да не говорим за Бийст е, че Никълъс Холт не се е оплаквал публично от синия костюм. А и каквито и да са причините Бийст да стои в нормален човешки облик, това не променя драстично външния вид на образа в рамките на филмовия франчайз. При Мистик - дори при синята Мистик - промените са прекалено видими. В началото беше наситено синя и покрита с люспи, в трейлъра на новия филм изглежда като нормална жена със синкав спрей тен и точки по челото и около ушите - аз затова, както споменах по-рано, в началото не разпознах образа.
И Никълъс Холт сме го гледали в "Лудия Макс: Пътят на яростта" и знаем там на какво го бяха направили. Надали точно той има някакъв проблем да го пребоядисат. Пък и Дженифър Лорънс е поне двайсет пъти по-известна от него, което няма как да не окаже съответното влияние.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by Dr. Horrible » Sun Mar 03, 2019 4:56 pm

Аааа, трубадура обяснил вашата идея. Аз, да си призная честно, не успях да много да разбера какво казва :oops:

След като Никълъс Хоут се е гримирал в друг филм, а не се е гримирал толкова в Х-мен филмите, значи явно в Х-мен филмите не са го искали от него, така ли? Логично допускане. И щом не са го искали от него по продуценски причини, може би и от Мистик са го искали по-рядко по продуценски причини. И Том Холанд е споделял много пъти как го мъчи костюма и как не може да ходи до тоалетна изобщо и как заради този костюм трябва да носи прашки и как му е кофти. Значи ли, че не си върши работата и не си облича костюма, когато го поискат от него, макар по комедийни толк-шоута да се шегува колко е гадно? Заради него ли Спайдър-мен рядко си е в костюва и на финала на Homecoming носи обикновен анцунг а в трейлъра за предстоящия филм е с черен анцунг, щото ИСТИНСКАТА ВИЗИЯ НА ПЕРСОНАЖА е променена заради него? :lol: Ша ма убиете, честно ви казвам.

Иначе трейлърът на Фроузън 2, който излезе преди 20 дни, сигурно съм го гледал вече 60 пъти... След Ендгейм това ми е най-най-чаканият филм, направо повече от Капитан Марвел и Феникса, при всяко гледане на трейлъра осъзнавам колко много обичам Ана и Елза като образи. Много ми е интересно какво ще направят, дали есента идва от онова другото момиче, което се вижда за секунда и дали тя ще е гадже на Елза, поне загатнато!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Предстоящи филми, част IV

Post by tigermaster » Sun Mar 03, 2019 5:28 pm

Dr. Horrible wrote:
Sun Mar 03, 2019 4:56 pm
И Том Холанд е споделял много пъти как го мъчи костюма и как не може да ходи до тоалетна изобщо и как заради този костюм трябва да носи прашки и как му е кофти. Значи ли, че не си върши работата и не си облича костюма, когато го поискат от него, макар по комедийни толк-шоута да се шегува колко е гадно? Заради него ли Спайдър-мен рядко си е в костюва и на финала на Homecoming носи обикновен анцунг а в трейлъра за предстоящия филм е с черен анцунг, щото ИСТИНСКАТА ВИЗИЯ НА ПЕРСОНАЖА е променена заради него?
Нямам представа, понеже не съм го гледал.
От друга страна, специално за Том Холанд не виждам никаква причина да се мъчи, при положение, че после така или иначе върху неговия образ ще насложат анимация:
https://www.youtube.com/watch?v=GdMArSniq-8&t=
От трета - продължаваш да игнорираш факта, че синият грим на Мистик в последните трейлъри е много по-никакъв, отколкото в предишните филми. Това надали се дължи на продуцентско решение.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot], Semrush [Bot] and 17 guests