Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Mon Nov 12, 2018 10:20 am

Агонията си остана ебахти бъгавата кочина. Теренът ти е най-голямият враг в нея, толкова пъти засядам, клипвам и какво ли още не, което води до смърт. Няколко краша разбира се. Единият даже ми реши пъзела. Крашна и следващият път като влязох вече бях в следващото ниво - яката работа. Едва ли е имало игра, която да е по-добре да е уолкинг симулатор, ама тази е, просто защото геймплеят е счупен, еднотипен, бъгав и дразнещ.
От друга страна поне е юзър френдли та рядко се налага да преиграваш кой знае какво, по-дразнещи са ънскипабъл сцените на някои места, ако пукнеш, през останалото време постоянно ти пази прогреса и просто претичаш през вече прочистен участък. Стига някой от вразите да не клипне като теб и да му попаднеш в килър радиуса, докато е на 50 метра от тебе. Случва се.
Освен това прескачането от тела на тела, особено с минимално време, е повече бизи уърк отколкото предичвикателен геймплей. Въобще тази игра се кльопа само заради визията си и това е. Дори саунд дизайна става все по-вял с напредване на историята. Ще пробвам другия мод с рогатата пача и може би да намеря всички тайни, но се надявам да може да я модваме скоро, защото в заглавието има потенциал, но за момента е повече тормоз и нерви.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Fri Nov 16, 2018 7:24 pm

У новия асасин, за разлика от предишния, нема цици дори, но пък има джениталия ъф стоун
Spoiler: show
Image

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Sun Nov 18, 2018 8:28 am

Хаха точно от там се катерих вчера, надали е останал некой да не си е напраил шотче там баш :)

Врътнах солото на дестини 2, доста прилична игрица (особено за без пари), красивички терени полъхващи ми нещо на мас ефект андромедата, мега еднообразни мобове бее, ама като докопах и читав снайпер се минава цялото с биотика, пардон уорлока на ура. Тия гранати сичките мое дизайнера си ги завре... ма солар пауъра кърти.

Диалозите са като от Firefly, то и гласовете де. :yay: :heart:

Peter Dinklage: Ghost.
Bill Nighy: The Speaker.
Lauren Cohan: The Stranger.
Nathan Fillion: Cayde-6, Hunter Vanguard.
Gina Torres: Ikora Rey, Warlock Vanguard.
:ninja:

User avatar
termit
Jaghut Tyrant
Posts: 1758
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Re: Играно напоследък

Post by termit » Mon Nov 19, 2018 1:50 pm

Цъкам и аз в момента солото на Destiny 2.

Понеже съм малко със смесени чувства към играта, за по-бързо давам малко мисловен монолог от първите минути:

1. Започваме. Яка музика, бахти бавния load screen, я - шарен трейлър, ма не е оня с Нейтън Филион дето обяснява че сме в играта за loot-а дето го гледах в тубата, жалко
2. Окей, почваме играта. Красиво и шаренко, даже доооста - добре че зех новата система, кеф!
3. Ясно, в tutorial съм. Ама нещо много лесно трепя вразите и и имам един куп скилове, май ша ма ебнат някак да ме върнат в 1-и клас по-натам.
4. Double jump, охааа! Я да изследвам ей тия високи платформи дето почти не може да се стигне до тях - сигурно ще има loot.
5. Хой. Кор. Черно разочарование. Нивата вярно са красиви, големите хангари са големи, ама няма нищо интерсно ако се отклониш от основния път и се правиш на зайче-байче. Тъпо. Дано по-натам да има някакви стимули за по-любопитните играчи като мен.
6. Първият голям бой, на някакъв площад един син двукрил гардероб NPC се прави на спартанец и варди някакви стълби. Вразите идват на вълни да се пречупят о гардероба, а аз скачам пак като зайче байче наоколо и ги трепя флангово. Идват и некви други играчи, явно тук показват че все пак сме в ММО. First taste of the real thing, дето се вика - което означава, че половината тичат наоколо като пилета без глави и мрат по особено глупави начини.
7. Качвам се на някакъв изтребител и ме хвърлят като самоходна бомба на вражески кораб. Ебаси десанта, само от един човек. Ама кораба е красив, и стрелбата е окейна. Откривам че имам и меле удар, при това доволно мощен. Яко!
8. Трепя вразите на дузини. При това положение някак си е тъпо да ми дойде некъф бос и да ме пребие като куче. Тежък монолог от лошия да покаже колко е Зъл. Помежду другото от монолога разбирам, че до сега съм бил безсмъртен - ми добре че ми каза, като не съм мрял няма как да разбера че това би могло да е проблем. Класически шут на падналия, за да го изхвърлим през борда. Ясно е, че ше му мъстя лошо на тоя в бъдеще.
9. Моят пич се събужда пребит в окупирания град. Няма летяща бърбореща джаджа, няма double jump, няма скилове. Знаех си аз, че ще ме върнат в първи клас..
Elves dig rocket launchers.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Mon Nov 19, 2018 2:11 pm

Една мисия по-късно получаваш всичко обратно :hihi:
Нивата се качват за страх и явно с новия експанжън са преправили досъта от предишните спънки на играта. Аз доста се зарибих по нея и изгледах страшно много неща. В началото следях единствено всичките изнасилени малоумщини от страна на активижън. Скапаните експанжъни, цоцането на кинти и т.н. Но сега с новия баланс играта е доста интуитивна. Вярно, че й липсва очарованието и героите на бордърлендс, но музиката и пуцането са топ тиър, а и светът (планетите де), макар декорен, е доста интересен за изследване и аз лично на бая готини места попаднах, дори да нямам куест за тях.

Също прецапах през бая видеа, форуми, дискусии за първото дестини (все пак писи мастър рейс) и изглежда, че с това новото, допреди появата на форсейкън, са направили страшни глупости и са преебали играта точно когато е била най-добра. Дори сега се смята, че веристя на Дестини 1 (3 години след издаването си) е била топ класа и после с дестини 2 едва ли не направили същите грешки като едно време и върнали франчайза в стартова позиция.

Въобще свинщина голяма е, Активижън са срам за гейминга, както са ЕА, юби и подобните, а и след като виждаме разпада на близърд, не знам и Бънджи колко са големи наистина, че да издържат на натиска, до момента все сдават фронта, а и въпреки хейло, далеч не са със статута на близърд. Наскоро поне излязоха със становище, че имат интерес да задържат хардкор публиката си и да правят играта с тях на ум, та може и да имат шанс.

пп. Остава ми само последната мисия, но толкова ми е кеф да ходя и да пуцам, и вдигам пауър левела, че все още не мога да я изцицам. Доста приятен грайнд има това нещо.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Mon Nov 19, 2018 3:31 pm

Чшш, айде дискусиите около дестини в съответната тема. Тоя форум вече се състои от по една тема на раздел. :<

Иначе, почнах Dragon Quest 11, ама нещо не съм впечатлен засега. Не разбирам за какво е целия този фъсс, като си почва като стандартно jrpg от преди 20 години, в туториала мацката беше спасена от главния герой към 3 пъти за половин час и всеки път му благодареше все едно само чака да се вдигне рейтинга, бойната система е просто ги посочваш и ги удряш в turn based формат, историята е топ клишето за принца на падналото кралство, отгледан тайно от рибари и тн. Най ме издразни че още в началото научих fireball, няколко битки не спрях да мятам магии, и чак след това като стигнах до нароченото място ми пусна филмче как героя ми изведнъж откри заспалата в него магическа сила и си пусна първата магия и всички бяха LoL OMG не сме виждали магия от хилядолетия мега си избран и тн.
Ще видим как е нататък.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Mon Nov 19, 2018 4:19 pm

Нема сми и без това сме пет човека (от седемте активни въобще), дето понякога се сещат, че тоя подфорум съществува. По-добре всичко у една тема за мега демидж. :lol:

бтв дропнах новия асасин, за всичките хвалби относно историята, мен ми тъпееше доста, гръцкото въобще не е уловено, музиката е досадно досадна (поради някаква причина чвучи като бета версия на вичъра, то доста елементи от играта за вичър-лайк), язък за таланта и оркестъра, а и като намерих статуя, от чието зърно да се провися всичко друго загуби интерес.

Юби определено пак трябва да им писне на дедовия и да направят накаква си игра, на която просто да лепнат асасин логото без да има нищо общо с асасини, както беше блек флаг

User avatar
termit
Jaghut Tyrant
Posts: 1758
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Re: Играно напоследък

Post by termit » Mon Nov 19, 2018 11:08 pm

Мня, аз като писах излиянието си вече бях стигнал Титан, та по-скоро обобщение на това как ми се видя играта от начало.
Идеята ми беше после да понапиша как ми се вижда сега, но не стигнах поради липса на време.

След като вече имам 10-20 часа игра, горе-долу това мога да кажа като по-сериозно обобщение:
  • Стрелбата е добре направена и "усещането" на оръжията кефи доста... докато не си дадеш сметка, че враговете са bullet sponge-ове, и реално няма много значение какво оръжие ползваш. Вижда се най-добре, когато попаднеш на враг с много по-висок power level от теб - immune е на хедшот с най-тежкия снайпер, който имаш в момента. Когато 5 секунди преди това си мушнал 5к крит на някакъв от простите врази, чупи цялото усещане
  • Нивата са страшно красиви, но са някак... празни. В Borderlands винаги имаш шанс да попаднеш на нещо странно/интересно ако се отдалечиш от основните пътища. В Дестинито до сега не съм попадал на нищо наистина интересно.
  • ММО частта за момента ефективно липсва. До сега нищо не е налагало (или предразполагало) да си говоря с някого. Може би ако се навра в Crucible-a, но честно казано не ми се играе много чисто PvP - ще ми се да има някакъв freeform елемент.
  • Разните козметични предмети не ме вълнуват изобщо, така че очаквам че грайнда ще ми писне доста бързо, но за сега ми е умерено интересен.
  • Може би ще се бъркна за разширенията, ако са на човешки цени
Elves dig rocket launchers.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Tue Nov 20, 2018 1:25 pm

То само форсейкъна става за нещо, чудя се дали да си го взимам, но е твърде много пари за активижън, тия не заслужават. Но миналия уикенд пробвах pve/pvp хибрида и е доста арен. 4 на 4 играете на симетрични карти и млатите гадове, докато не се появи нова голяма гад и тогава може да се влиза в картата на другия отбор с цел да ги трепеш и да ги спреш да си убият боса. Бива.

Иначе пауър крийпа го има във всяка луут игра. Тук поне директно ти се казва, че ако нямаш достатъчен левел gg. Не е като в асасин крийд новия, където разликата е само 2 нива и няма значение колко добре играеш, просто няма смисъл да се чегърташ, ако нямаш нужния екуипмент.

Дестиниту е като всяка игра от този тип, реалният геймплей започва като стигнеш максималното ниво. Така беше и с бордърлендс 2 и то на няколко пъти. Първо на 60 ниво, после на 72 и накрая на ОП 8. Голямата разлика е, че бордърлендс 2 е много по-жива като усещане и има хендсъм джак, докато дестини е ебаси лабавата жалкария, но има едни от най-солидните пуцащи механики на пазара. Поне щом опрем до 3А заглавия. Killing floor 2 например кара всички модерни шутъри да се чувстват като неадекватни девици, но това е друга тема. Въобще тия игри винаги са били важно е не колко добре играеш, а какъв луут намираш. В дестини това е различно единствено в pvp-to иначе в соло pve рън си е юбер пауър фентъзи, където няма какво да те спре освен липсата на качествени предмети, а играеш единствено, че да се паднат такива. Странно е, че хората се връзваме на подобни изцепки, ма какво да се прави.

Въобще, ама въобще не очаквах тая игра да ми допадне толкова. Даже ми измести килинг флора и оувъруача в ежеседмичното пуцане.

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5259
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Re: Играно напоследък

Post by Matrim » Tue Nov 20, 2018 10:58 pm

Почнах новият Tomb Raider. Геймплеят засега е на практика същият като в предишната част с повече крафтинг (защо хората толкова обичат крафтинг в такива игри просто идея си нямам). Историята е потресаващо зле: летят си над джунглата нашите и търсят някакъв изгубен град, за който почти нищо не знаят освен, че бил до вулкан и хоп попаднаха (изглежда) точно там.
Лара: Пич, има ли къде да кацнем (в джунглата!)?
Пилотът: Много ясно, ей сегинка ще кацнем (с помощта на магия, явно).

Разбира се, незабавно нещата загрубяха, самолетът се разбива джунглата, но незнайно и пилотът и двамата пътници оцеляха. :lol: След това ме нападна ягуар, който културно замръзваше всеки десет секунди на място, за да може да го нацелиш с лъка. Четох, че по-нататък Кака Лара инфилтрирала града на инките като се преоблича като тях, защото както знаем бял човек в такъв град хич не би следвало да бие на очи. :P Не знам дали ще имам нерви да докарам до финала, поне е добре, че може отделно да се сменя трудността на битките, пъзелите и ориентирането.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Tue Nov 27, 2018 9:53 am

Новият хитмен е много добър бе деба. Поради някаква причина никога не съм бил фен на поредицата. Но след като ботовете дето правят dead by daylight отказват да сложат ботове или поне дедикейтет сървъри просто няма игра, където спокойно да играеш като пълен психопат и да ролплейваш на спокойствие като такъв.

Хитмен е маскиран като модерен бонд, корпоративен ала бала ташак, но свободата, която ти е дадена да трепеш хора прави всички останали заглавия да изглеждат смешно. Единственият минус е липсата на слашър количество кръв. Останалото е абсолютнса лудница. Още като млатнах първата си жертва със сатър през лицето знаех, че това е готи материал. :lol: От друга страна още с първото ниво има яко тролене на играчите щото следваш една двойка и преди лягане пичагата се мотае само по прашки, докато жената е в пълна пижама, което ме офендна отвъд познанието, ма какво да се прави.

Нивата са големи без да са празни, има маса народ из тях, бъкано е с мини мисийки, които да ти помагат (ако желаеш да ги следваш) с убиването, но и дори да ги игнорираш спокойно можеш да изриваш гадовете по безобразен начин. На фона на това новият асасинс крийд изглежда дори по-неебателен и лабав, отколкото е. Единственият голям минус, както казах, е липсата на тонове кръв. Това ако може да се модне и да е пълно клане, ще е перфектната игра.

пп. Агент 47 е мега готин герой помежду другото. Не очаквах. Мислех, че ще е дженерик мухъл, а той достига на моменти Джотаро левъл ъф куулнес.

допълнителни плюсове са чудесната оптимизация, интуитивен геймплей (след като си пренастроиш бутоните), портът е бетон, менютата са феноменално лесни за навигация, въобще нямам идея как тая игра съществува и то в сегашното си състояние и е пусната от уорнър борс. Дъ фак.

Бизнес практиките пак са малко в гъза, но имаш длс ъпдейт, който включва предишните нива, но са ремастър, че да вървят като новата игра. Т.е. имаш 2 игриКато се вземе предвид както правят юби, близърд и подобните чикии, даже и уорнър допреди 6 месеца, това тук е едва ли не cd project red или Larian количество материал за прилична цена. Сизън паса обаче могат да си го наврат в гъза, де. Ненавиждам я тази практика. Но като човек, който не е играл хитмен игра и пропусна епизодите от предишната легаси пакът е добра сделка. А който го има получава ремастъра на първата игра фрий. Вярно че е малко объркано, с цел да те накара да купиш кой знае колко различни издания и простотии, но пак не достига глупостите на юби с новия асасин и шесте му издания и допълнителни мисси, свързани с покупката на какво ли още не. Май и няма магазин, та са скипнали и транзакциите, и вътрешна икономика и т.н.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Играно напоследък

Post by penzata » Tue Dec 18, 2018 3:09 pm

Още съм в началото на God of War, но играта е хипнотизираща.

Дълго време я отлагах, даже не ми се и цъкаше, заради променения геймплей, плюс това, че Кратос има и сайд кик, и казах на един приятел да ми оспойли историята, заради което адски ме е яд сега. :cry: Играта е чук, a Левиатанското манарче на Кратос е най-якото оръжие, с което съм играл досега. :mrgreen:

Кратос е егати страхотния персонаж. Няма нищо общо с двуизмерната отмъстителна карикатура, която бе в предходните части. Малкият чиляк е чуден и изобщо не трябва да го бейбиситваш, ами тъкмо обратното - в битките е на равно с теб (и засега е безсмъртен), което ги прави още по-яки. Като цяло самите битки са великолепни, особено, когато се чегариш с човекоподобни чиляци, а втората мащабна босова битка беше отвъд епиката. И за всичко това помага и самата камера на играта, която едва ли не те свързва с Кратос.

Аве, Санта Моника направо са избили рибата с подобно възкресяване на поредицата. :yay:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Играно напоследък

Post by penzata » Sat Jan 12, 2019 12:37 pm

Resident Evil 2 1-Shot Demo - демото е само половин час и не позволява преиграване, но играта изглежда и се държи (за тези тридесет минути) абсолютно прекрасно. :heart:


п.п. взех си Classic Mini NES и удоволствието и магията от цъкането са неизмерими. :metal:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Играно напоследък

Post by penzata » Mon Jan 14, 2019 1:29 pm

Hollow Knight: Voidheart Edition е абсолютно платформърско бижу. :heart: След тридесет часа геймплей продължавам да откривам нови скилове. :mrgreen:
Едно от най-прекрасните неща в играта е липсата на какъвто и да е туториъл - в процес на игра, самата геймка адски хитро и интуитивно ти показва и те учи на механиките си. Личи си колко мисъл е вкарана в играта.
Иначе, геймплейът е пристрастяващ - сядаш уж за двадесетина минути да минеш нещо, за което си се сетил и, до момента, не си имал нужните умения да преминеш, и осъзнаваш как си прекарал неделните следобед и вечер, че чак и някой друг нощен час, в хардкор платформинг. 8-)
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Играно напоследък

Post by AlDim » Wed Jan 16, 2019 9:15 am

Ясно ми е защо доста хора й се кефят (доста добре е написана), но Kingdom Come: Deliverance е безбожно дърво. Технически играта е абсолютното дъно - изглежда в най-добрия случай посредствено, но фреймрейтът на 8700k с GTX 1080 е недопустим. Контролите също са много зле. С клавиатура са дървени, с контролер са неизползваеми. Ще продължа да я играя, но съм много учуден как след толкова много месеци Warhorse все още не са я закърпили.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests