Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Roland » Mon May 07, 2018 12:12 pm

Dr. Horrible wrote:
Mon May 07, 2018 11:49 am
Amelia wrote:
Mon May 07, 2018 12:39 am
ППП. @Dr. Horrible Puuuuuuuuhlease. Точно с тоя филм ли ще мериш суперхиро фатиг? Това е финалът на бозавия сериал, който е отнел десетилетие от живота ни. Независимо от това колко им е писнало на хората, ще го гледат, за да видят кво става с любимците им. Trust me. Минала съм през редица шитливи безкрайни бойни шонен манги и знам прекрасно закво съм им устискала до финала (а на някои не съм устискала, но все пак съм прецъкала финала за зрелището). Фатиг ше мериме с останалите Марвели.
Леееекичко извърташ нещата с това "винаги бих отишла да гледам финала, минала съм през безкрайни манги". Първо, има много сериали, от които хората в един момент масово се отказват, дори да са им посветили години преди това. Второ, това напрактика не е финалът и това ти беше известно. Трето, точните ти думи миналата седмица бяха "Бях се настроила да приключва вече бахти и сапунения сериал, ама явно трябва да се правят кинти, че направените до момента не стигат. Да си ги начукат начи, тоя Марвелец ще го пропусна и ако се сетя, ще го гледам преди да ида да видя последният." което е леко различно от "колкото и да ми е писнало, ще го гледам, за да видя какво става с любимците ми". Беше негативно настроена, но чу положителни думи, затова реши да отидеш - "Александър го гледа и разправя, че е мега яко зрелище и Танос му е харесал, така че ще ходя утре с тайфата да го гледам и аз." Тоест това, че не е иситнски финал те отблъсна, но положителното мнение на хората около теб те накара да идеш на кино. Тоест не можем да кажем, че на хората им е писнало от супергерои - писнало им е от тъпи филми. С удоволствие биха отишли да гледат супергерои, ако имат основания да допуснат, че филмът ще е хубав.

Колкото до останалите марвели - най-касовите два филма на тази година са Блек Пентър и Авенджърс :D
От 2017-та 6 от най-гледаните 11 филма са супергеройски - Wonder Woman, Guardians of the galaxy, Spider-man Homecoming, Thor Ragnarok, Justice League и Logan.
Logan направи повече пари от предишните два соло филма за Върколака.
Вторите Гардиъни надминаха първите.
Новият Спайдър-мен надмина предишните два.
Новият Тор надмина предишните два.

Съжалявам, но твърдението, че на хората им е писнало от супергеройски филми и вече не искат да ги гледат, ми се струва
Image

Просто тези хора, които поначало не са особени фенове на жанра, с течение на годините се дразнят все повече, че жанрът прогресира и печели нови публики!


Хахахаха! ^^^^^^ lawyered!
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Amelia » Mon May 07, 2018 6:40 pm

Dr. Horrible wrote:
Mon May 07, 2018 11:49 am
Леееекичко извърташ нещата с това "винаги бих отишла да гледам финала, минала съм през безкрайни манги".
А ти тежичко извърташ нещата, особено предвид директния цитат от мен, който си плеснал и който показва в ПРАВ ТЕКСТ намеренията ми да ходя да гледам само финала на бозицата в шарено, щото такава ми е практиката като нещо ми дойде до гуша, но вече съм нагазила достатъчно надълбоко в него. :lol:

Тоя се случи як - да, гледах го, след като хора, на които имам доверие (щото имат много сходен вкус с моя) ми казаха, че става. Не е необичайно - играла съм го това хоро 10 години и съм инвестирала време и кинти в него. Естествено че бих гледала по-добрите епизоди от него, особено ако са финалните. Между другото, ако сега ми извадят няква Captain Marvel ex machina (за да ни изнудят за още малко кинти от още някой друг филмец преди финала) за баш последния епизод мисля верно да си го начукат и да си остана само с Infinity War, който всъщност е достатъчно завършен сам по себе си, че да го позволи. Че и добре свърши, да му се ненадеваш. Така или иначе има достатъчно излишен каст за тея филми (Уаканда форева и Ант Мен, например), не ни трябват още персонажи в последния момент, само щото ги има в комиксите.

Иначе, естествено, че тея филми винаги ще имат нова публика - нали са правени за деца и да продават играчки, т.е. има още няколко зомбифицирани поколения, които да им наливат кинти, ама поне от дъртаците като мен вече няма да получат кой знае кво завбъдеще. Ще е интересно да се види, когато филмите останат на собствената си тяга, а не са част от Авенджър машината или Туитър социалната революция, кой колко ще ги гледа.

Обаче, батенце, надявам се искрено да не си изнасилвал статистики по тоя начин и в дисертацията си, че е срамота, некфо.... :neutral:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by penzata » Mon May 07, 2018 8:31 pm

Amelia wrote:
Mon May 07, 2018 6:40 pm
Между другото, ако сега ми извадят няква Captain Marvel ex machina (за да ни изнудят за още малко кинти от още някой друг филмец преди финала) за баш последния епизод мисля верно да си го начукат и да си остана само с Infinity War, който всъщност е достатъчно завършен сам по себе си, че да го позволи. Че и добре свърши, да му се ненадеваш. Така или иначе има достатъчно излишен каст за тея филми (Уаканда форева и Ант Мен, например), не ни трябват още персонажи в последния момент, само щото ги има в комиксите.

Иначе, естествено, че тея филми винаги ще имат нова публика - нали са правени за деца и да продават играчки, т.е. има още няколко зомбифицирани поколения, които да им наливат кинти, ама поне от дъртаците като мен вече няма да получат кой знае кво завбъдеще. Ще е интересно да се види, когато филмите останат на собствената си тяга, а не са част от Авенджър машината или Туитър социалната революция, кой колко ще ги гледа.
В двата Ultimate Avengers анимационни филма (излезли преди първия игрален Айрян Мьен), Ханк Пим (ант мьена), Васп-а и Бляк Пентъра играят ключова роля, така че за "излишност" е крайно субективно да говорим. Дали в следващия игрален Авенджърс ще имат ключова роля или каквато и да е роля изобщо не променя факта, че филмовите им персонажи имат своята фен база.

Нека не обобщаваме толкова крайно, че тези филми са правени за деца, защото, такова, едно елементарничко. :roll:
В крайна сметка никой не те кара да "наливаш" кинти в този сапунен сериал, че да изпитваш нужда да обявиш на всеослушание как няма да го правиш за следващите.
Captain Marvel филм ще има, което е факт, ще е преди следващия Авенджърс и дженката ще играе ключова ро(к)ля в него. Нямам представа, защо се чувстваш "изнудена" да го гледаш или следващия (поредния) марвелски филм. :dunno:

Това, което не разбирам в твоето мнение и подобните на него е, че хем твърдите че това е "детски" франчайз, хем желаете и изисквате от него някаква невъобразима психологическа и логическа дълбочина. Бая парадоксално е.

Невъзможно е да разграничиш филмите (и бъдещите такива) от "Авенджър машината", туитър или каквато и да е друга социална форма за комуникация, в днешно време. Те не са правени да работят "на собствена тяга" и целта им никога не е била такава, все пак говорим за комиксов "сериал", подобно сапунен такъв. Изобщо, защо трябва да се забива в някакви крайности за филми, на които единствената им цел е пюр забавление.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by трубадур » Tue May 08, 2018 3:09 am

Абе всичко хубаво, ама мое ли каптън марвъл толкова да е лишена от задник? Ква ключова роля, кви пет лева, ако не налеят поне некви чинти в гъзния департмент ше е като слогана на пришълецу срещу хищнико - от тоя филм всички ще загубим. :neutral:

утре май ше ида да гледам авенгерите инфинити уора, предварителната настройка е за много кръв и сйекс, ебем го да остана с разочарование у гащите :ninja:

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Amelia » Tue May 08, 2018 4:47 am

@penzata
Доколкото ми е известно, Marvel Cinematic Universe е отделна, self-consistent и sufficient вселена, която няма много общо с комикси, анимации и прочее варианти на Марвел вселени, издавани през годините. И в тази така самостоятелна вселена, където, съгласна съм, гледаме сапунен сериал от блокбъстъри (и това е което прави цялото това кино-явление уникално и интересно и от академична гледна точка), в пред-последния епизод на сериала, по време на големия финал, Уаканда беше сложена само, за да я има, а Ант-мен и Уасп ги нямаше изобщо. Което на мен поне ми показва, че не са били особено нужни за цялостната фабула. И в Сивил Уор не бяха особено нужни и просто присъстваха, за да оправдаят това, че имат самостоятелни стори аркове (сиреч фиилми).

По същата тази причина (силното усещане за сериал), вкарването на нов персонаж във ФИНАЛНИЯ ЕПИЗОД НА СЕРИАЛ, ТОЧИЛ СЕ 10 ГОДИНИ + пускането на нов филм за него, който в цялостната картинка ще е като досадна ретроспекция, разкъсваща големия бой, ще е едно от най-търгашко пошлите и продиктувани от алчност (щото няма от кво друго да се пръкне подобен аборт) изпълнения на настоящето хилядолетие. Опитай се да си го представиш това как ще стои в телевизионен сериал, дето си гледал няколко сезона подред и който вече е стигнал до края си, обединявайки що-годе сполучливо няколко големи керъктър аркове. Не ме интересува тая ква е в комиксите - досега сме карали без нея и никой не я е споменавал. Но явно тряя да се хване влака на печалбите от социалните джъстис истерии покрай Уондъруомън, а въпросният влак го изпуснаха преди години, когато това ЗОМФГ прогресивно студио не намери топките да направи Блек Уидоу филм (филм, който всъщност ми се гледа и от който целия тоя сериал имаше нужда).

И да, оценяване по собствена тяга на филмите е напълно възможно. Като им свършат Авенджър сериите и разни там убер красиви, чаровни и печеливши Крис-ове си дигнат чуковете, щото са им приключили договорите, ще видим кво ще се случи с вярната любов народна към квото там остане след тях.

Относно останалото, ако някога си имал съмнения кой е основният таргет на тея филми, PG-13 рейтингът им и милионите, изкарани от мърчъндайз би трябвало да е достатъчна подсказка. Това, че ние сме инфантилно поколение, което се лигави с подобни филми, не прави тея филми нито по-зрели, нито по-качествени. Всъщност, основният проблем е, че те не се напъват да направят нещо по-интелигентно дори в рамките, зададени им от PG-13 рейтинга и оттам ни сервират една и съща леко претоплена рядка чорбица всеки път. А не е като да не могат да се направят яки неща в типично детски заглавия - гледай Аватар, и ще видиш как се прави.

И в случай, че още се чудиш на това откъде идват негативните ми мнения - вземи прочети твоите собствени мнения в темата за Блокбъстърите и смъртта на изкуството и току виж ти се изЯснило.

@трубадур
За кръв и секс бих те посъветвала да търсиш другаде. PG-13 and all that jazz.
Ма секси човечета се мотат наоколо и са доста секси.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by penzata » Tue May 08, 2018 7:14 am

@Amelia , не казвам, че не съм съгласен с голяма част от думите ти, но и крайния хейт ми е непонятен. Нямам спомени какво сме дробили в другата тема, не ми се препрочита, а и там не бистрихме ли блокбъстърите като цяло, не само комиксовите такива.

Това с Аватар ми куца като пример, защото чисто субективно му изтраях само половината от първия сезон - инфантилността на Еър бендъра беше това, което ме караше да продължавам да го гледам. Другото беше маса скука. И чесно, не ми пука, ако натам нещата се оправяли, щом толкова влачат в началото.

Това, марвелското сапунче е края на четвърта фаза - сиреч четвърти сезон. И да се махнат Крис, Тореца и другите ай-кендита (по които не пи жи 13 чиляците залитат, ама айде) ще намерят кой да ги замени. Възрастните са тези, които мрънкят за актьорите, но щом таргета на тия филми са киеците, на тях ич не им дреме дали бабанги ще замени еди кой си актьор, в еди коя си роля, стига да може да продължава да си гледа филми с любимия персонаж.

И, да, факт е, че страшно забавиха Ант Мьен и Пантерата филмите, Видоу-а изобщо не успяха да го направят, но толкоз. А това, че вкарват Марвела преди края на сезона, не е като да е нещо невиждано. При любимия ти Супернатурално този похват го имаше в края на всеки сезон: дали ще вкарат някой добър или лошковец, няма значение.

Бри-то си е готина мадама, чичо мрън нинам како се дзривява. :spite:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by трубадур » Tue May 08, 2018 8:42 am

Браааааааааатлинярство, брито е толкова неготина мацка, че повече няма накъде, некъв мега квадратен, лишен от каризма пустиняк е. Въобще от фимейл ай кенди гледна точка марвел дънят яко дъното, щото не е като да ми дреме за мъже, а ефектите им по принцип са някаква нула, а декорите въх мале майко, та съм ептем капо кат им гледам глупостите. :roll:

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by penzata » Tue May 08, 2018 9:15 am

:hihi:
тотале дисагрий за мацката
+ Емили ванКамп, Елизабет Олсън, Небюла, Зоуито Салдана и Ваканда вориърите са страхотни. :wink:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Dr. Horrible » Tue May 08, 2018 9:29 am

Amelia wrote:
Mon May 07, 2018 6:40 pm
Обаче, батенце, надявам се искрено да не си изнасилвал статистики по тоя начин и в дисертацията си, че е срамота, некфо.... :neutral:
Не знам какво имаш предвид за статистиките. Данните, които ползвам аз, са от www.boxofficemojo.com, който е много лесен и удобен за ползване и досега не съм попадал на твърдения, че информацията в него е невярна. Ако смяташ, че цифрите там са неверни, или имаш друга интерпретация на все по-високите приходи на комиксовите филми, можеш да я споделиш.

Колкото до Капитан Марвел – тя е уникално яка! Нямам търпение за филмът за нея. Той ще излезе на осми март, втора поредна година марвел честват осми март по подобен начин - тази година пуснаха на същата дата втори сезон на Джесика Джоунс :) Действието ще се развива през 90-те години, което поражда много въпроси - защо не сме виждали Каръл досега, какво е правила през всичките тези години и т.н. Убеден съм, че Марвел ги осъзнават и ще им отговорят подобаващо. Прекрасната Бри Ларсън, една от по-младите носителки на Оскар от последните години, ще поеме главната роля на пилот Каръл Денвърс. Джъд Лоу пък ще играе извънземният Мар-Вел от който Каръл получава силите си. Самюел Джаксън ще се завърне в ролята на Ник Фюри, Кларк Грег ще се завърне в ролята на Фил Кълсън, а Лий Пейс ще се завърне в ролята на Ронан, крий фанатикът от първите Гардиъни.
Аз лично съм много надъхан! Сцената след надписите от Infinity War беше божествена и накрая просто ревях от удоволствие. И някакви хора от горния ред ме попитаха "Ама какво става, какво беше това?" и аз крещях "Капитан Марвел, Капитан Марвел!" и те ме гледаха странно :D

Според мен винаги има място за нови герои! Тази вселена е безкрайна и необятна, никога не е лошо да видим повече герои. За мен Тачала се вписа много хубаво в Civil War, а цялата Уаканда беше използвана отлично в Infinity War - как Шури лекува Вижън, как Окойе, Уонда и Нашата се бият в екип, всичко беше чудесно. Не трябва да забравяме, че тези филми не са точно сериал. Определено не са независими и самостоятелни като Black Mirror, но не всички са напълно обвързани и зависими като Game of Thrones. Може би най-близкото сравнение е, че са нещо като сегашния Doctor Who - има главна история, която се развива в някои от епизодите, но във всеки сезон има и самостоятелни епизоди. Понякога героите от тях се връщат и се появяват и на финала, за да свържат всичко.

Иначе, @Amelia, чувам те и разбирам болката ти. На теб ти е писнало от марвелски филми, затова искаш просто да свършат. Нямаш интерес към обогатяване на вселената - не ти се гледа Блек Пентър, не ти се гледа Капитан Марвел, искаш вече да я завършват тая история и да знаеш, че си приключила. Смяташ ги за детски и неизползващи потенциала си и за теб е нагло преди финала да ти пробутват още няколко нови герои. Мнението ти е отчетено. Съчувствам ти, сигурно наистина не е хубаво да се чувстваш така притисната и залята от този безкраен масов сериал, който не смяташ за чак толкова качествен.

Едновременно с това все пак може би разбираш, че милиони хора по света не се чувстват по този начин. Милиони хора искат да видят още такива филми и с интерес изследват новите и непознати кътчета от вълшебната Марвел вселена. И ходят с удоволствие на всеки следващ нов филм с нов герой и после ходят на още по-големи тълпи на продължението. Тези филми се правят с комерсиална цел, естествено, но това не значи, че всички зрители се чувстват задължени да идат на Блек Пентър и Капитан Марвел, просто за да са в течение на всички събития от големия сериал. Напротив, милиони хора по света имат активна потребност да видят на екран точно Блек Пентър и точно Капитан Марвел, затова Марвел се възползват от този вече съществуват интерес на пазара и предлагат продукт, който да удовлетвори нуждите на зрителите. За мен ходенето на Марвелски филми не е задължение, нито го чувствам като някаква минавка. За мен всеки нов филм е направо като празник - с удоволствие и трепет си чакам деня на премиерата, правя много старателно планове за гледане, ходя само с близки или ценни за мен хора, винаги се обличам една идея по-старателно и отивам на кино с едно празнично настроение и въодушевление. И това не се случва всеки ден, а два-три пъти годишно, и ми е много, много хубаво и с удоволствие бих искал да видя още герои от моята любима комиксова вселена на голям екран!

PS. Колкото до Блек Уидоу, спокойно. Правят ѝ филми. Късничко идва, но все пак идва. Онзи ден се срещаха с 65 режисьора.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Amelia » Tue May 08, 2018 10:19 am

@penzata
Любимото ми Супернатурално е доста нискокачествен сериал, особено откъм наративни похвати - мисля, че съм го обявявала нееднократно в темата му. Но дори и там, новите персонажи не се появяват на гранд финалето на сериала, ЗАЩОТО ТАКОВА НЕ СЕ Е СЪСТОЯЛО ОЩЕ. Там бозата продължава и ще се точи, докато Акълс и Падалеки одъртеят и погрознеят достатъчно (на път са вече), че да им бият шута, щото те не се сещат да си тръгнат сами. Докато това тука си е гранд-финалето на Авенджърс сагата, така че тая Капитанка Марвелка мое да си я заврат някъде. А Крис Евънс и Крис Хемсуорт за разлика от двете ай-кендита на Супернатуралното, вече са заявили желание да се разкарат от Марвел франчайзите. На Марвел ще им е бая трудно да им намерят заместител при евентуален рестарт на Капитан Америка или Тор, просто щото спесимени като тея двамата не се намират току така. При всички положения Марвел и да се насерат никога отново няма да постигнат хайпа, който наблюдаваме в момента и който е грижливо граден 10 поредни години. Дори да направят нов блокбъстър сериал, с други супергерои или итерации на тези същите - това вече ще сме го виждали и няма да е толкова интересно.

Сериозно, погледнах им Phase 4 плановете и там няма НИЩО, което да искам да видя. Освен евентуално Дедпул - но в мига, в който почнат да ми го мешат с настоящата убер некадърна X-Men детска градина, ще го дропя и него.

От женските на Марвел мен ме кефят (на ниво полови органи) Наташа, Гамора и абсолютно божествената Електра. И като казах Електра, Нетфликс сериалите на Марвел всъщност имат потенциала да ми задържат интереса завбъдеще, щото имат повече време да направят нещо смислено с историите, сетингите и персонажите си и по-ниската им цена означава и повече свобода за експерименти.

В блокбъстър темата говорехме за блокбъстъри, да. Които напоследък са все от супергеройския тип. А Аватар ти е бавно, щото в първи сезон все още търси себе си и сетъпва свят и персонажи и фриволните лиготии са му в повече. Но ако не ти понася, не се мъчи с него.

@Dr. Horrible - числата на статистиките, които си извадил може и да са верни, но толкова тенденциозно изнасилване на тези числа, за да ти паснат на тезата, е недопустимо за всеки, който се предполага да знае как да борави с числа.

Сериозно ли, за да обсъждаме суперхирофатиг на този етап от време ми даваш пример с това как Логан се е представил спрямо предишните Логан филми? Логан, който е всъщност епичния финал на една друга сериализирана боза, чакан от много хора от години (т.е. това, което и финала на Авенджърите се предполага да бъде)? Или сравняваме Спайдърменчето от Авенджър поредицата със Спайдърмените с най-изпортения Спайдърмен кастинг евър? Или сравняваме среднистия но поносим нов Тор (също част от Авенджърите) с абсолютно изпортените до непоносимост два Тор-а преди него?

В момента няма как да си правим квито и да е изводи от тея боксофиси за къвто и да е фатиг. В кулминацията на Марвел сериала сме. Заради финала на Авенджър е неква пълна истерия и пазара не се държи типично. Хайде да свършат Авенджър и да видим колко боксофиса ще счупим с квото там остане след тях. Ще е интересно да се видят и евентуалните продължения на SJW чекиите Уондъруомън и Блек Пантер дали ще бият рекорди сега като вече направиха великия си прецедент.

Иначе, благодаря, че ми отчете мнението - ще го чуваш още често, докато не постихне истерията и не почнат да се насочват ресурси към някви по-качествени и новаторски неща.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by penzata » Tue May 08, 2018 10:43 am

Тия били на фаза 3, не на четири. Пообъркал съм се. :hihi:

Супернатурала ти го дадох за пример, защото бе мислен в 5 сезона, а изцоцаха вече 13, навярно както ще стане с Марвел вселената.
Та края на петия сезон си беше гранд финалето на Крипке. Преди това от нищото вмъкнаха ангели, Краули, бабанги, деданги и квот се сетиш, така от нищото. И работеше. Не виждам защо и Каптан Марвела да не сработи. Както и да е, аз мацката я харесвам и бих гледал някаква sjw абоминация с нея. Подозирам, че филмът ще ми е толкова неебателен, колкото бе и Доктор Стрейнджа. Ху керс.

Разбирам кендито по Крисовете, но навремето надали са ги харесвали точно тях за тези роли, както и Дауни жуниъра, пък те избочиха. Може и да им намерят адекватни заместители, може и не. Все тая.

Комиксовите филми, колкото и да се тръби около тях, са малка част от блокбъстърите и дори и да не ти харесват другите са много по-голяма кофа от тях.

Пак ще повторя, че качествено кино се прави, излизат си филми, има си отредените за тях кина и фестивали и никой, никого не задължава да ходи по молските кина и обратното.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Ghibli » Tue May 08, 2018 11:42 am

Защо така говори Амелия за финал, обявено ли е официално, че с тия авенджъри свършват марвелските филми? Струва ми се нелогично, бих очаквала да ги точат до безкрай или поне докато капе кранчето на приходите (а то в момента шурти).
Също така, има ли официална информация кои актьори напускат? Всичките са ми сипматични и който и да си тръгне ще ми бъде жал да го няма повече.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Dr. Horrible » Tue May 08, 2018 12:31 pm

Amelia wrote:
Tue May 08, 2018 10:19 am
@Dr. Horrible - числата на статистиките, които си извадил може и да са верни, но толкова тенденциозно изнасилване на тези числа, за да ти паснат на тезата, е недопустимо за всеки, който се предполага да знае как да борави с числа.
Според мен е много по-некоректно да отхвърляш емпиричните данни, защото не съответстват на тезите ти :) Разбирам само Лоугън да беше направил повече, или само третият Тор, или само вторите Гардиъни, или само новите Авенджъри, или само новият Спайдър-мен. Но когато всички масово жънат успехи, тогава определено може да се говори за тенденция. Ако ти избираш да видиждаш поредица от несвързани случайности, а не обща тенденция - ок. Но дори да отхвърлиш тенденцията, че интересът на публиката нараства, то няма с какви цифри да докажеш тенденция, че интересът намалява.

Но мога да се съглася с твърдението, че в момента сме в голяма истерия по Марвел и съответно хората са надъхани и гледат всичко. Което директно подкрепя тезата ми, че да се говори днес за superhero fatigue е некоректно и на този етап нямаме данни да заключим, че на масовия зрител му е писнало от супергеройски неща! А каква ще е тенденцията след три или пет години и дали тогава , в даден бъдещ момент, е възможно да възникне superhero fatigue, какъвто сега няма - това не се наемам да кажа. Доколкото разбирам, твоята теза е, че това пренасищане на публиката е абсолютно неминуемо. Моята теза е, че не е изключено. Така че не влизаме в директно противоречие!

@Ghibli - не, не свършват марвелските филми. По-скоро се говори, че ще свърши първият голям етап от тези истории. Но историите ще продължат. За момента не е ясно кой ще напусне - говори се, че Крис Евънс и Робърт Дауни Джуниър няма да продължат, или най-много да продължат като епизодични гостувания. Все още няма официално обявени филми след Avengers 4 - имам предвид с потвърдени заглавия, дати, каст и режисьори. Но Джеймс Гън лично потвърди, че ще има Guardians of the Galaxy Vol. 3, просто нямаме дата. Black Panther 2 от режисьора на първия също е общо взето потвърден, без да е ясно кога. Doctor Strange 2 също ще има, макар да не се знае повече. В момента се работи активно по Black Widow със Скарлет Йохансон, разработва се сценарий и тези седмици текат преговори с режисьори, амбицията е да е готов 2020-та. Освен това ще има още един Spider-man филм с Том Холанд, за който също не се знае много. Общо взето Файги е казал, че за момента имат планове до 2025-та, има разни запазени и обявени дати, на които ще излизат марвелски филми, но не е ясно кои заглавия - само дати. Някой, който ще остане, е Себастиан Стан в ролята на Бъки Барнс :heart: . Той още по начало беше подписал договор за 9 филма (в сравнение с началния договор за 6 на Крис Евънс). Или наистина Бъки ще поеме щафетата и ще стане новият Капитан Америка, или просто ще участва в Black Widow филмите. Последния слух за Black Widow филмът е, че ще е предистория за Бъки и Наташа.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by трубадур » Tue May 08, 2018 12:37 pm

Нищо не свършва, те едва сега си показваха основен главен злодей, дето да забърка всичкото авенджър на една детска площадка. Иначе по-важното, а именно липса на мега секс у тия филми, засега го държи само Олсъна и донякъде Лилиту от Лост. И скарлет в добър ден, когато не е със смешна къса коса и игнорират краката ѝ с дължината на гном.

Другият голям проблем е, че Зоу Салдана определено е десетка от воле. Безапелационно най-красивата жена в тая вселена и малоумниците я държат зелена... а другият малоумник синя и мяза на кекав експеримент между мачка и проскубана кобила. Фак Аватар между другото и хилядите му планувани продължения. Как може да имат такава жена на разположение и да държат да я мацат в тъпи бои, бе ей. Калъфи. Холивуд да мре.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by penzata » Tue May 08, 2018 2:13 pm

трубадур wrote:
Tue May 08, 2018 12:37 pm
... а другият малоумник синя и мяза на кекав експеримент между мачка и проскубана кобила. Фак Аватар между другото и хилядите му планувани продължения. Как може да имат такава жена на разположение и да държат да я мацат в тъпи бои, бе ей. Калъфи. Холивуд да мре.
... мачка и кобила, но с юезби порт за съешаване. :spite:
The hardest battles are fought in the mind.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests