Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Dr. Horrible » Sat Apr 07, 2018 11:18 pm

Dread it, run from it, destiny still arrives...


Image

Деветнайсет дни останаха до най-дългоочаквания (от мен) филм на всички времена!

Ако пишете в този форум, най-вероятно знаете колко див фен съм на тази поредица. Обичам тази вселена. Както казва подписът ми – не поставям граници на любовта си, абсолютно никакви. Обичам всичко в нея :)

Обичам историите, които тази филмова вселена адаптира – събрал съм стотици томчета с рисувани картинки, и макар да нямам място вкъщи, продължавам да купувам нови и нови и да си препрочитам старите. Дори понякога, като ми е гадно, просто сядам пред библиотечката, вадя комикси и си ги разлиствам… винаги ме успокояват.

Обичам богатството на вселената. Обожавам как винаги намират нови територии, които да изследват. Iron Man беше готин, показа един реалистичен свят и интересни технологии. Но най-хубаво на този филм беше потенциала – това, че отвори вратата за един много широк свят и вече всичко беше възможно. После видяхме богове и магия в Тор, после чудесна ретро атмосфера в Капитана, после видяхме как тези различни герои се събират за обща мисия, после гледахме еволюцията на Iron Man в третия филм, изключително интересен и нестандартен, после видяхме Winter Solider – конспиративен трилър с корумпирана правителства и политически схеми, после разбрахме, че някъде сред звездите има банда разбойници със златни сърца, които пазят галактиката, после видяхме развитието на изкуствения интелект, после пък гледахме реалистичен сблъсък на идеологии, разбрахме как героите ни могат да имат не просто човешка, но и идеологическа страна, да са на различни политически мнения и видяхме как това създава пропаст между тях… И после пък видяхме мистични магьосници и много спиритуализъм, видяхме един тийнейджър, опитващ се да намери мястото си в тази огромна вселена на злодеи и герои, видяхме скрита африканска нация с приказни традиции и величествена кралска стража от жени-воини… Точно когато човек си мисли, че е видял всичко от този свят, се намира ново кътче, което да опознае, нови територии, нови герои, нови приключения.

Обичам героите. Обичам Капитана, харесва ми как успяха да го предадат на голям екран – запазиха всичко, което този герой е – добричък, любезен, сърцат, възпитан и деликатен, и същевременно го направиха готин, корав и бед-ас. Толкова рядко имаме толкова сърцати и вежливи бед-ас герои! Обичам Черната вдовица, защото е вечна мистерия, винаги е различна, и винаги същата, в образа ѝ е заложено едно вечно търсене на идентичност и автентичност в постоянно променящия се свят на маски и сенки. Обичам Алената вещица и Вижън – обичам тази безкрайно емпатична жена, която усеща душата на вселенета, която има сетива за всяко чувство и емоция и обичам как тя намира душевното в един робот. Обожавам как още в най-първата им обща сцена тя докосва капсулата му и просто го усеща и казва “He’s dreaming.” И всичките други герои обожавам – от Тор до Спайдър-менчето, барабар с хиляди поддържащи като Бъки, Небюла, Пепър и Окойе, всичките са ми големи любови!

И нямам търпение всичко това да се събере! Това ще е не просто филм, това ще е епохално събитие, без еквивалент в киното. Това е кулминацията на осемнайсет филма, от които човек трябва да е гледал поне половината, за да схване основните неща. Обичам как Марвел превъзпитаха публиката си и реално успяха да накарат хората да идват в киносалона сезон след сезон, за да видят поредния високобюджетен двучасов епизод на този знаменит сериал. И колкото и да се говори, че интересът към тези филми е спаднал, аз наблюдавам точно обратното – все повече и повече се говори за всеки следващ филм, хората продължават да ги гледат и да си дават парите, продължават да ги обсъждат пламенно, продължават да следят всякакви новини.

Амбициите тук са наистина огромни. Това не е Avengers от 2012-та, където трябваше просто да съберат четирима герои от четири филма. Това вече е един огромен свят, препълнен с истории и персонажи, който трябва да бъде обединен по качествен и задоволителен начин. Цяло десетилетие сме гледали тийзърчета и препратки точно към това приключение, така че е нормално очакванията да са титанични.
Аз вярвам в братята Русо, двамата се доказаха не просто като изключително компетентни режисьори, но и като големи познавачи на героите. Те боравят отлично с тези персонажи – дори когато гледах „Доктор Стрейндж” си мислех „Този герой е готин, но може да е написан една идея по-добре, нямам търпение братята Русо да го подхванат, те ще успеят да покажат пълния му потенциал.” Наистина им е много точен подходът.

От много време не съм чакал така пламенно филм. Направо се врънах в девети клас, когато като луд ровех из нета за картинки от втория Хари Потър… И някак вярвам, че нещата ще се получат, братята Русо са наистина кадърни и всички замесени са невероятни професионалисти.
Очаквам да ме отвее. И да разбие бокс-офиса :D
Пускам един от кратките трейлъри, само минута, но безкрайно надъхваща https://youtu.be/5iOhzJdDawE

НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА ДОЙДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by penzata » Sun Apr 08, 2018 7:49 am

Дюююд, ако бях марвелски блокбъстъров филм те взимам веднага. :spite: Страшна лебоф.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by трубадур » Sun Apr 08, 2018 12:33 pm

Завиждам ти за ентусиазма, сигурно е хубаво да си щастлив

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19285
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Moridin » Sun Apr 08, 2018 11:07 pm

И аз имам положителни очаквания за филма :) Марто, прави впечатление, че си изпуснал доста радикално Гардиъните ;р
Танос винаги ми и е изглеждал от по-яките работи в тоя митос и се надявам да е началото на малко по-космична сюжетна нишка, че досега висим на единия Асгард (който едва едва се брои) и на Феникса от старите х-мени.
This is it. Ground zero.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4063
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Litz » Mon Apr 09, 2018 8:20 pm

Мен яко бутафорната визия на Танос и цялата тая маса герои ме отблъсква леко. Но Танос специално визуално ми прилича на грозен пенис и Горо от MK.

:/

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Amelia » Mon Apr 09, 2018 11:13 pm

Моите очаквания са ниски и излезлите до момента трейлъри ги правят още по-ниски. Това ще е най-вероятно една абсолютно некохерентна фенсървис кашица. Отделно, вече толкова ми е писнало от Марвел, че хайпа ми към тоя последен Авенджър хептен се изпари - за първите Авенджъри бях нахайпена и това беше яко, ама сега сме минали през ен на брой подобни хайп цикъла и аз ожидам нещо по-ново и свежо, без квито и да е чорапогащи в него. Та, в общи линии ми е през центъра за тоя филм - бих го предпочела всъщност като отделен Авенджърски филм, в който ни показват кво се случва САМО с Авенджърите (за тях все пак ми пука донякъде) след като се изпокараха, вместо това free for all гюлме дето се заформя срещу някъф комедийно нелеп отрицателен персонаж. Тоя Танос ще бъде още по-изпортен и от The Hand в сериалите, усещам го от първия миг, в който ни заприказваха за него. Просто няма как да направят тоя лилав клоунски скротум толкова страшен колкото им се иска и квото и да направят с него все ще е underwhelming.

Ще изчакаме навалицата да намалее преди да идем да го гледаме или направо ще си го спестя, в зависимост от отзивите.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Delegat » Tue Apr 10, 2018 10:32 am

Поклон Dr. Horrible, почти ме разплака :bow: И филма се чака с огромно нетърпение :D

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by penzata » Tue Apr 17, 2018 1:52 pm

Страхотната Carrie Coon (The Leftovers, Fargo season 3) ще играе някакъв вилян :hihi:, Proxima Midnight, в предстоящия филм. Вече имам желание да дзяпам Инфинити Вор-а. :mrgreen:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by TheGrimReaper » Thu Apr 26, 2018 11:22 am

Снощи късно бях на премиерата (започна в 00:05 ханглийско време) на Avengers: Infinity War и все още не мога да говоря за този филм, трудно ми е и може да нагазя в спойлерите ако се наема, затова ще споделя, че визуално филма ме смаза, героите си бяха развити по един прекрасен начин, въпреки техния брой на екран, Черния Пантер тук стоеше много добре, а не както се беше мандахерцал в самостоятелния си филм, всички познати герои (без двама) се раздадоха докато се млатиха с Танос и направо не знам какво ще сътворят в следващия филм догодина, за да надминат този. Имаше от всичко в един доста балансиран пакет, който като добавя и ефектните битки и трудните избори пред всеки от героите го прави за мен по-добър от предните два филма за сбирщината супергерои (особено Ултронската мацаница) и със замах се нарежда сред моите лични фаворити от тази вселена като първите Пазители, втория и третия Капитан, първия Тенекиен Човек и третия Тор.

И за по-запознатите с тази комиксова вселена имам въпрос, който ще поставя в спойлер таг:
Spoiler: show
На кой аджеба Ник Фюри изпрати нещо като съобщение от пейджър? Появи се някакъв знак на дисплея, но нищо не схванах от изобразеното - това е за единствената сцена след всички надписи.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Dr. Horrible » Fri Apr 27, 2018 3:14 am

Аз мислех да го гледам утре, но не се стръпях и отидох тази вечер от 23:10 в мола до нас :D

Все още не мога да си подредя мислите. Във визуално отношение е най-добрият филм на Марвел. Някои от героите имат невероятни моменти и ми напълни душата, но други са ужасно пренебрегнати и се надявам това да се оправи в четвъртия филм. Вълнуващ е филмът, много бързо минава, Танос е страшно готин. От първите 5 минути се просълзих и нататък филма си остава едно емоционално цунами. И все пак цялостно погледнато нещата изглеждат една идея по-стандартни, отколкото в Civil War, някак там героите повече ми харесаха като развитие.

Но още не съм си подредил мислите. Да отговаря на спойлера на @TheGrimReaper1
Spoiler: show
Изпрати съобщение на Капитан Марвел, това беше нейната емблема. И това беше БЕЗУМНО ГОТИНА СЦЕНА, умрях от кеф като я видях! То ще има филм за нея, ще излезе малко преди следващите Авенджъри догодина. Там действието ще се развива през 90-те и, предполагам, оттам ще разберем какво е правила тези години и защо не се е появявала в другите филми."
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4955
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Claymore » Fri Apr 27, 2018 8:56 am

Какъв четвърти филм? Доколкото бях разбрал последно е един Infinity War?
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
alshu
Elder God
Posts: 5240
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by alshu » Fri Apr 27, 2018 9:26 am

Claymore
Какъв четвърти филм? Доколкото бях разбрал последно е един Infinity War?
Може би и аз не разбирам какво питаш, но Infinity War ще е две части.
Втората излиза догодина и се пада четвъртия филм за Отмъстителите.
Предполагам, че текущият завършва с мощен клифхенгър.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by TheGrimReaper » Fri Apr 27, 2018 10:52 am

@Dr. Horrible : Благодаря за разяснението, но това на мен нищо не ми говори, понеже не съм запознат в детайли с вселената от комиксите и ако не ти е проблем, можеш ли да дадеш още малко пояснения относно как това ще помогне на нашите герои?

@alshu : Първоначално е бил на две части, но следващия филм ще има друго подзаглавие, братята Русо споменаха в интервю, че малко след премиерата на Infinity War ще разкрият заглавието. И да отговоря на твоето предположение - Avengers Infinity War съвсем спокойно може да се гледа и разглежда като самостоятелен филм, така е сглобен и работи като такъв :)

Поздрави

User avatar
alshu
Elder God
Posts: 5240
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by alshu » Fri Apr 27, 2018 11:17 am

TheGrimReaper1
но следващия филм ще има друго подзаглавие
Е, пак са два филма и не разбирам изненадата на Claymore.
така е сглобен и работи като такъв
Това е добре да се знае, мерси за информацията.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War

Post by Dr. Horrible » Fri Apr 27, 2018 12:34 pm

Дам, ще има Avengers 4, те двата са снимани заедно. Първоначално идеята наистина е била да се казват Infinity War part 1 и Infinity War part 2, после се спират на друго заглавие за четвъртия и така и не са го обявили. Кевин Вайги онзи ден коментираше, че това е било грешка. Те не са го обявили, защото не са искали да привличат вниманието към идния филм, но с това само объркват феновете и сега всички са толкова хайпнати да научат заглавието, че каквото и да е то, няма да удовлетвори този огромен хайп.

Иначе според мен е спорно дали може Infinity War да се гледа като самостоятелен филм. Има си някаква завършеност, разбира се - начало, среда и край - но на мен много силно ми бие на финал на 6-ти брой от поредица с 12 броя. Не мисля, че стои добре самостоятелно, поне за мен е неудовлетворителен така.

А иначе за обсъждания спойлер
Spoiler: show
Капитан Марвел има космически сили, продуцентът Кевин Файги каза, че тя ще е най-силния супергерой в тази вселена. Ще видим каква точно ще е филмовата версия и как ще го вържат, но за мен това лого на финална на последната сцена беше невероятно радващо, подскочих от кеф!
Иначе, филмът наистина ми прилича на адаптация на историита от комиксите на Джонатан Хикман, по-скоро по дух, отколкото по сюжет. Множество герои, много космически сюжет, една епичност, огромно разнообразие от истории, много драматичност... и също така
Spoiler: show
съвсем малко Блек Уидоу, чиято роля е сведена едва ли не до статист. Няма персонаж, няма реплики, само я има в масовите сцени. Все още съм бесен за това!
But goddamn,
you got me in love again

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest