Черната пантера

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Roland » Tue Feb 27, 2018 9:13 pm

трубадур wrote:
Tue Feb 27, 2018 9:11 pm
Високите ти изисквания имат ли край, ебаси
Не.








ок спирам
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6263
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Demandred » Tue Feb 27, 2018 9:40 pm

Сега попаднах на за мен лично най-добрата новина, свързана с филма - в доста animal shelters напоследък черните котки си намират много по-бързо стопани, които ги кръщават с имена от филма.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Roland » Tue Mar 27, 2018 3:57 am

Black Panther официално стана най-успешният комиксов филм на всички времена в САЩ и петият най-успешен филм в американския бокс офис въобще.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Черната пантера

Post by Dr. Horrible » Tue Apr 03, 2018 8:44 pm

Аз много се радвам на успеха му!
Но все пак е най-успешният комиксов филм... до момента :D Така и така след месец ще бъде детрониран, тоест за съвсем кратко време ще е най-доходният "на всички времена".
Аз се радвам, че надмина Avengers, просто защото Марвел от 2012-та не бяха правили по-успешно нещо и ми се искаше малко да се разчупят класациите, да има радвижване. Иначе нямам търпение Пантерата да задмине и посредствения Jurassic World... И реално не е чак толкова далеч от Титаник, възможно е да мине дори него :D
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Roland » Tue Apr 03, 2018 9:32 pm

Бтв аз силно не вярвам Infinity War да е по-успешен. Отварящият му уикенд ще отвинти със сигурност, ама цялото нещо е твърде много продукт с твърде много герои, за да сработи добре и ме съмнява да издържи колкото Пантерата.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Черната пантера

Post by Dr. Horrible » Thu Apr 05, 2018 12:53 am

Аз мисля, че ще е най-великото нещо, излизало някога. И ще мине абсолютно всички досегашни филми на марвел, особено в световен мащаб.
Но можем да си отворим отделна тема :D
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Roland » Thu Apr 05, 2018 8:09 am

Е ако ще си толкова налудничав там, ме е страх...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Черната пантера

Post by penzata » Thu Apr 05, 2018 8:31 am

:hihi:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Черната пантера

Post by TheGrimReaper » Wed Apr 18, 2018 7:02 pm

Нещо не съм впечатлен от видяното на екрана, с иаключение на една-две по-изпипани екшън сцени, другото всичко попада под общия знаменател на скуката и на абсолютната плоскост на равнодушието, така не се намери зрънце за което да ми трепне нещо, да ме извади от бавната кататония в която ме обвиваше самия филм, чак до края си с двете излишни за мен сцени след надписите...

Камеото на Стан Лий беше едно никакво, Хобитът се държеше точно като хобит сред джуджетата от едно време, имаше сцена в казиното, която почти беше извадена от Skyfall, екшънът беше ок, но нищо отвъд стандартните неща видяни вече в поредицата, като цяло кратката поява на Черната Пантера в третия Капитан беше в пъти по-добра от този самостоятелен филм за защитника на Уаканда. Бойните сцени бяха покъртително зле, отново онзи грозен монтажен прийом да режат действието всяка секунда, а на по-дългите сцени си личеше CGI дървенията и неплавните движения на героите, поне там да се бяха постарали ама уви.

И уж имаха разни технологии-mehнологии ама накрая пак взеха да се трепят на племенен принцип (както се трепят още у Африката), ебаси прогреса. Бяха споменали в едно интервю, че това било като филма за Джеймс Бонд/Джейсън Борн във MCU-тo - много са далеч то това изпълнение по всички параграфи според мен, можехме спокойно да минем и без тоя филм, като направо да се появи героя в новия Avengers, ама уви ударихме греда. Едно нещо ми направи впечатление, на едно 95% от главните действащи лица очите им бяха кървясали все едно са недоспали или са се напукали предната вечер яко и сега ги цепи тиквата, докато при Мартин Фрийман и Анди СЪркис не забелязах такова нещо :)

И тия странни прически на младите девойки малко ме отблъскваха, особено кубетата на женските бодигардове, като имаше светли сцени и все едно гледах клип към песента на Орхан Мурад "Хиляди слънца", нищо чудно, че през повечето време играеха на тъмно, то пък тогава едвам ги различаваш сред мрака, добре, че носеха дрехи с ярки цветове да изпъкват поне малко, като затрупан алпинист с яркозелено яке на фона на бялата пустош.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Re: Черната пантера

Post by Delegat » Thu Apr 19, 2018 11:16 am

Филма беше нужен, зашото от една страна е ориджин историята на един доста непознат герой, а от друга е свързан с бъдещите събития в Авенджърс 3. Няма как да ситуираш огромна битка в Уаканда (поне така си личи от трейлърите) без да си показал какво представлява тя, как е управлявана, традициите й и т.н. И да, при все цялата си напредналост, клановете/племената играят огромна роля, както е и в съвременна Африка. Просто гледай на този филм като поредното парче пъзел от огромната кинематична вселена на Марвел, чието най-голямо и светообръщащо събитие предстои другата седмица.

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Черната пантера

Post by TheGrimReaper » Thu Apr 19, 2018 1:08 pm

@Delegat: Няма лошо да се разширява вселената, пък току виж с този герой се е получило както с Капитан Америка - първият филм ми беше адски тъп, обаче Зимният Войник и Civil War ме израдваха на макс, за мен все още, кратката поява на Черната Пантера в третия Капитан ми е в пъти по-добре от целия му филм, но ще видим как ще се развият нещата за някои от героите след 27.04 :) Например първите два филма за Тор ми бяха супер зле, но третия ме изкърти, въпрос на предпочитания предполагам, но тази вселена е толкова необятна, че има да видим още и още супергерои и техните истории (надявам се, качествени).

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6435
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Черната пантера

Post by tigermaster » Thu May 03, 2018 12:50 am

Изпиратствах филма преди малко. Ами... Добре, че не дадох пари за това нещо, честно. Първо, хубавото. Филмът е пълен с ужасно красиви и талантливи хора и, чисто визуално това, е, най-малкото, радващ. Има хубав ритъм и, мисля, за първи път виждам марвелски филм, в който музиката прави сериозно впечатление.
За жалост обаче сценарият е по-зле от този на "Последният повелител на въздуха" на Шаямалан. Буквално това. От агресивното бутане на идеология фейспалмех относително непрекъснато, особено пък след като убиха героя на Анди Съркис, а причината Килмонгър изобщо да съществува дори не си бяха направили труда да си я изсмучат от пръстите. Просто нямаше такава. (А на идиотската му реч накрая за предците му, които скачали от корабите, и как заради тях иска да го погребат в океана, просто се смях и сочех екрана с пръст. Твоите ли предци бе, дето си израснал със знанието, че си принц на най-проспериращата и най-технологично развитата държава ако не в целия свят, поне в Африка?) Цялото нещо просто смърди на "Екранизирахме фантазиите на някакви бели чичковци от средата на миналия век, които са си мислили, че всичките култури с по-тъмен цвят на кожата са напълно еднакви и взаимозаменяеми" - и имаме, съответно, на едно място, бразилска капоейра, египетско божество, мистични животни, произлизащи от азиатските джунгли, споменаване на фигура от хиндуистката митология. Не че имам огромен проблем с подобни мешавици, ама, егати, в разказите на Пламен Митрев за Конан са направени по-елегантно. И, сори, обаче, чисто идеологично това, имам проблем с идеята в една свръхразвита държава, чиито управници имат претенциите да са способни да оправят света, кралят да се избира с дуел до смърт, племенната структура да е толкова важна и вождът на едно от племената с гордост да се нарича горила. (Това последното ако Райън Куглър не беше чернокож, как ли щеше да се приеме, лол...) Екшънът, макар и почти зрелищен на моменти, беше замислен много зле и толкова безкръвен, че, особено към края, приличаше на нещо извадено от "Хрониките на Нарния", а не от филм, който, все пак, ще се гледа и от хора над прогимназиална възраст. Може ли хората, които са разработили костюма на лошия и знаят, че като го удрят, само му дават сила, да не спират да го удрят, вместо, де да знам, да се опитат да хвърлят нещо върху него, за да го обездвижат, или... Може ли лошият да пререже гърло на екран и да няма дори капчица кръв...
За представянето на цветнокожите... Сори, обаче ако бях негър, хич нямаше да се зарадвам на това, което видях. Да ви имам купешките революции... И с "Жената чудо", за жалост, беше същото. А очаквах "Черната пантера" да ми хареса... Хайде сега по-скоро да идва вторият Еквилайзер, че да видим свестен чернокож екшън герой...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Черната пантера

Post by Amelia » Thu May 03, 2018 6:08 am

Загледах го. Върви трудно и от нещастните опити за африкански акценти ми става все по-зле с всяка изминала минута. The blackface is strong with this one.

Ебем ти репрезентацията.

Сетингът граничи по малоумност с тези на Уондъруомън и планетата на Супермен. Най-обичам мързеливи фетиш чекии, в които никой не се е и опитал да вкара няква мисла в това как наистина би изглеждала една такава технологично развита нация и какви етични/практични/логистични и прочее проблеми би имала. Абе комиксченценце някфо си там поредничко.

едит: Ох, нимоа просто с кинетичните енергии и самотната нАучна работничка, дето измисля сичката технология на Уаканда. ЩЕ ИМАМЕ ЛИ ДОБРА РЕПРЕЗЕНТАЦИЯ НА НАУЧНАТА ОБЩНОСТ И ДЕЙНОСТ НЯКОГА В ТЕЗИ ФИЛМИ?????????

едит 2: Като цяло, загуба на време с някои дребни позитиви - цветнокож каст (въпреки ужасната репрезентация на африканската култура), няколко яки женски героини (въпреки дълбоко поддържащата им роля), харизматичен пич в главната роля (въпреки доволно скучния му персонаж), някви опити за морална сивота и социална критика в лицето на Кание (въпреки елементарността им) и, ако това ви влече, дебелашки намеци за колониализма и абсолютно лишена от къвто и да е финес подигравка с белите колонизатори в лицето на token белите персонажи (въпреки, че накрая на вдъхновената реч на Тчала пред света, сценаристите са нямали топките да напишат за стената на Тръмп, а ни приказват за някви бариери).
Ама около някои неща позитиви просто НЯМА - примерно ужасяващото CG (едни от най-грозно направените и awkward Леголас изпълнения в историята на Марвел - това се виждаше още от трейлъра и не са го оправили във филма), абсолютно пробитата концепция на Черната пантера и костюма ѝ и вибраниума, който някак се понасяше докато беше гъзарски вълшебен металец в щитчето на Капитан Америка (дето прави това щитче да не се чупи и да подскача насам-натам), но сега се оказа, че е с почти толкова универсални качества и възможности, колкото ЗОМФГ нАучната работничка на Уаканда и аз вече не мога да си съспендна дисбилийфа.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Черната пантера

Post by трубадур » Thu May 03, 2018 10:07 am

Тука сякаш безобразния хайп и възхваляването на филма ви дразнят повече и затова толкова крайни мнения. Филмето си е треторазряден, типичен комикс ташак, лошото е, че идва с некви претенции. Още по-лошото е, че изкърти всите боксофиси. Но сам като филм си е в реда на нещата за марвелски стандарт, който си оре дъното от първия айрън мен, тъй че, ча па толкова да ви е заболяло от него ме съмнява. Марвел са топ щом стане дума за сервиране на беззъба смешна детинщина и наистина не'нам кво сте очаквали друго от това, дето ви дават.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Черната пантера

Post by Roland » Thu May 03, 2018 10:29 am

tigermaster wrote:
Thu May 03, 2018 12:50 am
За представянето на цветнокожите... Сори, обаче ако бях негър, хич нямаше да се зарадвам на това, което видях. Да ви имам купешките революции... И с "Жената чудо", за жалост, беше същото. А очаквах "Черната пантера" да ми хареса... Хайде сега по-скоро да идва вторият Еквилайзер, че да видим свестен чернокож екшън герой...
Точка по точка не ми се спори с редицата грешки в поста ти, само ще вметна, че “ако беше”, ама не си. Пък хората, които СА, го направиха тоя филм най-гледаното Марвелско нещо въобще. И на мен не ми е любимият в поредицата, ама викам да не говорим от името на хора, които и сами са си казали.
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests