Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
penzata
Forsaken

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by penzata » Fri Aug 04, 2017 7:12 pm

Джо Лара, баце. :heart:
Как ще си направя един класически неделен Диема маратон със Steel Frontier, Split Second, Wedlock, Nemesis, Fortress и Cyborg. :mrgreen:
The hardest battles are fought in the mind.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 05, 2017 9:50 am

Е, аре сега. Добра си беше хореографията в Бейбито. На моменти и на мен ми се денсеше чак, въпреки че не ми пукаше особено за подбраните песни. Даже се улавям, че филмът пак ми се гледа, заради цялата тая танцувална флуидност в него (и Джон Хам, лол). Със сюжета нямам проблем - очевидно е, че на Едгар Райт му се е правило стилно хайст муви и това е направил. Има си сюжетнии рамки, в които трябва да се работи, кво да се прави.

Та, проблемът не е сюжетът, който в тея филми е просто фон за екшъна и персонажите. Проблемът е в екшъна и персонажите. Съгласна съм, че след първата екшън сцена с колите останалите не са особено надъхващи (въпреки че пак кефят в комбо с музиката). Някои от важните персонажи бяха зле, примерно главната мацка, която беше супер безлична и така и не стана ясно защо се залепи за Бейби като гербова марка. Също, на Джейми Фокс скучния психопат и Кевин Спейси дето изведнъж стана най-големият приятел на Бейби, след всичките експлоатации и заплахи. Другите (Джон Хам и жена му) не бяха нищо особено, но кефеха на общо основание и бяха супер хот заедно. Сори, ама като видях Джон Хам с татуировката "Hers" на врата и почнах да давам заето. Бейби беше готин като денсеше и като си говореше с глухия дядо. Всъщност взаимоотношенията между Бейби и дядото бяха нещото от филма, което породи най-много емоции в мен. И така. Бейби Драйвър не е алфата и омегата на киноиндустрията и е най-слабият филм на Едгар Райт до момента, но си е съвсем сносен филм и заради стилността му даже ще си го купя.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Aug 05, 2017 5:27 pm

Силно несъгласен. Тоя филм е класи над хаотичната боза The World's End.
And you can't dance with a devil on your back...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Aug 05, 2017 5:29 pm

"The World's End" не е хаотична боза.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Aug 05, 2017 5:51 pm

tigermaster wrote:
Sat Aug 05, 2017 5:29 pm
"The World's End" не е хаотична боза.
Хаотична боза е. Язък за бруталния сетъп и жестоката визия.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Aug 05, 2017 6:12 pm

Не е :)
Наскоро ги гледах трите филма в поредни дни, държат си се съвсем стабилно, само че за третия е някак важно човек да е гледал предишните два.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Aug 05, 2017 6:39 pm

Това ми е един от любимите режисьори, мислиш ли, че не съм гледал предишните два многократно? Не ми се спори особено, но за мен третият е тотално лишен от мотивация и свършва безумно, не просто от гледна точка на историята, но и на развитие на персонажи.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sat Aug 05, 2017 7:26 pm

И аз си харесвам края на света, финалът е в джаза, но диалогът преди него е въргалящ по земята, как Саймън спори с извънземното. Да не говорим колко по-човечни и достъпни бяха персонажите въпреки, че е абсурдна комедия. За разлика от бейбиту където са клише на квадрат и нито един не си достига потенциала или пък въобще да не напомня, че е тупан, изигран от актьор, вместо да ги чувстваш като реални човешки личности. Нещо, което досега на Райт никога не му се е опирало бтв и бе значение що за дебилщина показва човечетата му са на ниво и достоверни (в собствената си вселена).

Определено е най-слабият филм на Райт (не му знам първите нискобюджетни напъни, броя ги от Шон насам), то и за хайст мууви е доста ниска топка и единствената причина да се говори за него и да му се дава малко повече реверанс е режисьорът.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Aug 07, 2017 8:12 am

Изгледах Valerian. Филмът беше супер красив и супер забавен. Сюжетът беше сравнително малоумен (не толкова откъм идея, колкото откъм изпълнение), но това не му пречеше особено. Star Wars само може да му завижда откъм свят и цялостен дизайн.

Много доволна седмичка и със сигурност бих го гледал пак.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Aug 18, 2017 9:21 am

Atomic Blonde е доста точен и стилен, ма нямаше нужда да пуснат същата песен на Дейвид Бауи, която и тарантино ползва в гадни копилета и то в почти идентична сцена. Как да е. Освен това тонът и качеството на заснемане въобще не се връзваха с надписи със спрей ефект. Музиката също беше подбрана добре, макар и доста първосигнално на моменти, въпреки че имат ебаси композитора в лицето на Tyler Bates и когато той поемаше юздите нещата бяха много по-високо ниво. Дългата непрекъсната екшън сцена е много по-дълга, отколкото човек може да предположи. Терън изглеждаше адекватно, докато се бори с огромни мъжаги, показа си задника и циците. София Боателата също. Джеймс Макавой, както обикновено, беше получил най-интересната роля и достави като за световно. Яката работа. Малко беше като Bridge of Spies с ебане, плюс списъка от предпоследния бонд, винаги става въпрос за списъци в тия филми с имена на агенти под прикритие. Далеч не е някаква дебилна екшън-комедийка, каквато сякаш трейлърите намекваха, че може да е.

Филмето се взима насериозно, но е с достатъчно кадърни актьори и заснето великолепно, че да си покрива претенциите.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Sat Aug 19, 2017 3:09 pm

Baywatch е да си ибе мишка ушето. Достатъчно е да се види изписването на надписите в началото, за да добиеш представа, какво да очакваш. :shock: :lol: :rofl:
Натъкмена съвкупност от пародийни винетки, торбата® с клишета, ютюб вайн клипчета, ютюб фитнес блъсканици и видеоклипове на Питбул и подобни рапере. Няма нищо от старите серии в себе си, лейм дик :mrgreen: смешки и мързелива комедия, и сбъркана себепародийна част, която можеше да работи добре, ако се бе наблегнало само на нея, обаче далеч от класики като Хот Шотс, Скери Муви 1 и Еирплейн. И въпреки това, има Скаличката и Александра Дадарио, и възможност да видиш зле поддържания, но чаровен, оригинауен Мич отново в шорти. :ninja: И Александра Дадарио. И банскиту ѝ. И емблематичното тичане, заменено с подскачане на място. :mrgreen:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Aug 21, 2017 2:49 am

"Мерлин":
http://www.imdb.com/title/tt0130414/
Доста готино филмче. Като го гледах едно време по телевизията, беше дублиран и говорният дефект на Моргана не се чуваше. Това май е последната екранна продукция изобщо, направена с някакъв мащаб, която се опитва да адаптира легендите с полагащото им се уважение. Ефектите биват - като за телевизионно нещо от преди двайсет години, сценарият също бива, най-големият проблем е, че вкарват прекалено много сюжет в прекалено малко време. Като за филм на Холмарк има егати каста - Сам Нийл, Миранда Ричардсън, Джеймс Ърл Джоунс, Рутгер Хауър, Хелена Бонъм Картър... Хвърчали са бая пари за актьори явно, обаче си заслужава - всичките са яки, особено Миранда Ричардсън като кралица Маб, а и този, който играе Мордред, е ОМГ.
Филмът успя да не ми съсипе хубавия детски спомен, така че съм доволен.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Vash
Paragon

Post by Vash » Mon Aug 21, 2017 12:47 pm

Guardians of the Galaxy 2. Има красиви шарени шотове и няколко от шегите бяха смешни. Оцених участието на Сталоун и The Hoff. Кърт Ръсел е на ниво също. Екшън сцените бяха скучни. Като структура на сюжета и послание се опитваше да наподобява първият филм, но по-слабо. Знам, че Джеймс Гън може повече (който не е гледал Super да го гледа), но Марвел не обича оригинални/странни идеи във филмите си.

Не знам, напоследък не мога да се впечатля от летен блокбърстър, особено марвелски. Не са дори толкова лоши, че да ме ядосат, просто ме уморяват с посредствеността си. Този предполагам, че заслужава 6/10 примерно.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Aug 21, 2017 5:18 pm

Vash wrote:
Mon Aug 21, 2017 12:47 pm
Guardians of the Galaxy 2. Има красиви шарени шотове и няколко от шегите бяха смешни. Оцених участието на Сталоун и The Hoff. Кърт Ръсел е на ниво също. Екшън сцените бяха скучни. Като структура на сюжета и послание се опитваше да наподобява първият филм, но по-слабо. Знам, че Джеймс Гън може повече (който не е гледал Super да го гледа), но Марвел не обича оригинални/странни идеи във филмите си.

Не знам, напоследък не мога да се впечатля от летен блокбърстър, особено марвелски. Не са дори толкова лоши, че да ме ядосат, просто ме уморяват с посредствеността си. Този предполагам, че заслужава 6/10 примерно.
Съгласен. От Civil War насам не са имали наистина добър.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Mon Aug 21, 2017 7:12 pm

Civil War-а не беше "наистина добър". По-скоро приемлив; като що-годе ставащ епизод на онгоинг сериал.