Wonder Woman

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Wonder Woman

Post by AlDim » Sat Jun 03, 2017 8:53 pm

Wolverine е изключително популярен персонаж, но мега тъпите филми само с него са сред най-малко успешните, така че аргументът ти е безпочвен. Logan е изключително успешен, защото е страхотен филм. Apocalypse не изкара толкова пари, колкото други филми от поредицата просто защото е тъп.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Wonder Woman

Post by tigermaster » Sat Jun 03, 2017 9:03 pm

В САЩ Ориджинсът изкара повече от "Апокалипсис" и от "Първа вълна", бтв. В международния боксофис "Апокалипсис" го минава, но не и на местна почва. "The Wolverine" пък международно изкара доста повече от "Първа вълна" при по-нисък бюджет и, спрямо бюджета си, се представи много по-добре и от него, и от "Апокалипсис". А и "The Wolverine" няма "X-Men" в заглавието, което поне донякъде има значение.
Справка - boxofficemojo.com.
Най-зле в цялост се представя "Първа вълна" май, независимо дали ще взимаме предвид бюджетните разлики или не. А там Улвърин беше за две секунди.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Wonder Woman

Post by Dr. Horrible » Sat Jun 03, 2017 9:10 pm

Аз го гледах и... съм в известна степен разочарован :D

Подкрепям мненията на Амелия и АлДим, напълно съвпадат с моето виждане :) 7 от 10 ми е оценката.
Филмът е безумно стандартен, на нивото на по-слабите Марвел, тип Ант мен и Тор 2. Няма нищо изключително в него, нищо специално ,уникално или идентично. Много проблеми има и то все недомислици и все популярни за екранизациите на ДС. Обещал съм на колегите от шадоуденс подробно и детайлно ревю, там ще анализирам много навътре всичко.
Гал Гадот е много, много чаровна, но наистина не е най-добрата актриса на света. И героинята ѝ далеч не е особено добре написана. С Крис Пайн верно са сладки, хуморът е винаги на място. Хареса ми в някаква степен наивността на филма и желанието да отрази по-героичната и чистата страна на нещата. За жалост филмчето си е станало съвсем детско. Не че средният комиксов филм е особено зрял, но Wonder Woman по абсолютно всеки показател - от психология на персонажите, през сюжет и послания, до стил на историята - си е съвсем детско филмче и можеше спокойно да го пуснат с български дублаж.

Все пак се радвам, че получи добри ревюта и вероятно ще напечели доста пари. Така ще могат да се правят още филми за жени супергерои. И като направят много, все някога ще направят някой безумно добър. Онзи ден се надявах, че този филм ще е победният триумф, но той се оказа просто стъпка към успеха. Борбата продължава!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Wonder Woman

Post by Martix » Sat Jun 03, 2017 11:06 pm

AlDim wrote:
Sat Jun 03, 2017 8:21 pm
Имаме предостатъчно аргументи, но ти не си дал никакви. Давай смело, аргументирай си девятката.
Оокей, да видим какво имаме тук. Wonder Woman е представител на вида Супергеройски Летен Екшън Блокбастър.

Супергеройски - не съм чел нито 1 комикс на жената чудо, но си я представях точно такава.
Летен - тежките моменти бяха адекватни, но не прекалено тежки, за да не се натъжи клетия кежуъл зрител. Хуморът беше spot on в 90% от случаите. Може би единствените слаби(хуморно) сцени бяха женитба приказките в лодката и секретарката, която try-ваше way too hard. Останалото е комеди голд от до.
Екшън - вече го казах, но ще повторя. WB филмите правят толкова по-добър екшън от Марвел, че чак не е смешно. Има епични slow-mo Закснайдерови сцени на корем(дори ми се сториха твърде много, до степен единия бой да заприлича на трейлър на Injustice 2 -ако бяха изрязали точно 3 секунди slow-mo от филма, екшънът щеше да е перфектен). Имаме добър camera work със приятни transition-и, имаме Интересна Бойна Хореография, която в комбинация с операторската работа и slow-mo-то, дори, I kid you not, можем да видим. Дори филмът има наглостта да вкара револъционната идея, че жена може да се бие по различен начин от добре познатото наташаромановско флипване и душене с крака. Ако не е станало ясно, основната част от високата ми оценка идва от тук.
Блокбастър - епика, та се не трае.

Музика - не е междузвездни войни, но има поне 2 добри теми, а прочутото WW Соло все още кърти мивки.
Игра - като изключим шотландеца и секретарката, всички са на ниво (но това разбира се е, без да броя Team Rocket сценката на генерала и доктор отрова, която все още не съм сигурен дали трябваше да е смешна, или сериозна).
Ефекти - ласото беше яко, останалите неща са ок, но не заслужават споменаване.

Дребни кусури като противопротивогазовия газ, тъпата клиширана майка на Даяна и мн. други има, но нищо, което да изисква сваляне на оценката.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Wonder Woman

Post by AlDim » Sat Jun 03, 2017 11:33 pm

Това ми звучи като най-щедрата девятка евър. :lol:
Поклон пред талантът, направил приличен летен блокбъстър, който става за гледане и отговаря на минималните изисквания. 9/10, вдъхновен шедьовър! :yay:

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Wonder Woman

Post by tigermaster » Sun Jun 04, 2017 12:26 am

Постът на Мартикс звучи като описание на "Подземен свят" за бедни. Нещо за около 5.3/10 там, което не пречи съвсем. А "Подземен свят" беше първият филм на двайсет и деветгодишен режисьор без никакви претенции, да не говорим, че беше правен с пари за семки. "Жената чудо" е, все пак, част от грандиозна филмова вселена, пък и е режисиран от режисьорката, под чиито напътствия Чарлийз Терон спечели "Оскар", и писан от разни хора с номинации за "Еми", и е правен с много пари.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Wonder Woman

Post by Martix » Sun Jun 04, 2017 12:53 am

Е щедра е много ясно, нали е комиксов филм. Не го сравнявам със Изкуплението Шоушенк, а с другите комиксови екшънчета с костюми.
Но докато Подземен Свят е подчертано above average (и притежава най-консистентната оценка в IMDB акаунта ми - 7-ца за всичките филми :D), то WW е excellent във всеки аспект, който наистина има значение (т.е не е мрънкане, че генералите говорели английски). Не е скучен за повече от 15-тина минути (докато повечето средняшки филми се носят на поне 40% скука във времетраеността си), има як екшън консистентно (докато повечето екшъни, дори добрите, имат по 1-2 добри сцени и много скучно стреляне иззад коли), изглежда добре (което е нехарактерно за тъпи летни филмета). Какво повече се иска? Да е обяснено научно как Дияна, която е Demigod, може да скача толкова високо ли?
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Wonder Woman

Post by Amelia » Sun Jun 04, 2017 4:09 am

Martix wrote:
Sun Jun 04, 2017 12:53 am
Какво повече се иска? Да е обяснено научно как Дияна, която е Demigod, може да скача толкова високо ли?
Не. Иска се филмът да връзва логика и смисъл в собствената си вселена.

Примерно, насладете се на този изумителен дизайн:
Image
Начи, всичко в тоя филм е по тоя начин: мислено-недомислено. Всяка една от глупостите, които изброих, съществува само за да обслужи някоя изолирана уж яка сцена. В следствие, филмът е поредица от зле снадени сценички, които си противоречат една с друга, а не хомогенно и кохерентно цяло.

Освен това, къде го видяхте тоя як екшън? Болшинството сцени са кроч шотове на разкикерчената във въздуха Диана. На забавен каданс (жалко, че не бяха пуснали и звука на забавен каданс - щеше да е хептен нелепо и комично). И подскачането с помощта на пърдене. Или някви доста скучни престрелки. Финалната битка срещу Арес също не беше нищо особено. По средата на няква екшън сцена се хванах, че си мисля за protein folding проблеми от работа въпреки мърдащите човечета на екрана и надутия звук - до такава степен не успя да ме въвлече в себе си тоя филм.

Аз сега отчаяно имам нужда да видя филм за Наташа. Марвел със сигурност ще се справят по-добре с женската в главната роля. А и Наташа е много по-готин персонаж (и много по-добре изигран). Защо, за бога, нямаме филм за нея все още???
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Wonder Woman

Post by Moridin » Sun Jun 04, 2017 8:10 am

Удивлява ме как храните секретарката, тя беше едно от най-яките неща във филма ;р
Между другото мечът се държеше на халките на бойния костюм, който беше под роклята, нали я съблече в един момент на коня.

Филмът определено е по-добър от повечето марвелски. Ако недоизмислен уърлдбилдинг е основният аргумент на въпреки, то те също изгарят до един... Абе сега като се замисля кой от марвелските изобщо е добър? Първите авенджъри и първия железен човек са единствените, от които имам приятни спомени и то заради хумора... Останалите са абсолютно същия левъл като тва. Тони Старк си построи колайдер в стаята ебаси, вие тука нищите сюжетни тъпотии. Ай мийн....
This is it. Ground zero.

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Wonder Woman

Post by Amelia » Sun Jun 04, 2017 10:12 am

Тони Старк обаче успява да изглежда достоверно докато си прави глупостите, щото е добре написан. И scientific gibberish-a му (и неговият, и на Брус Банър) всъщност е достатъчно добре измислен, че да не ми прави скомина. Като цяло, Марвелските филми са много по-добре написани - историята им е по-добре структурирана, персонажите им са по-добре изградени, сетингът е по-добре обмислен и в общи линии самоцелните сценарни глупости не се натрапват особено. Днес си говорихме с Александър колко всъщност респектиращо е това, че Марвел са успели да направят сериал от високобюджетни филми, писани и режисирани от съвсем различни хора, и въпреки това връзката между различните филми сработва. А филмите са с консистентно качество и болшинството всъщност кефят. Аз не харесвам само втория Авенджърс, Антмен и Тор-овете. От останалите има някои, които съм гледала по 3-4 пъти. Никой досега не е правил такова нещо и на ДС ужасно им се иска и те като Марвел, ама тъпаците от Уорнър все още не са стоплили, че само с едни голи ефекти и без кадърен писателски екип, който да вкара живот в света и персонажите, просто НЯМА да стане. И това всичкото идва от човек, който по принцип намира филмите на Марвел за комерсиален шайт с неособено високо качество.

Иначе, меч с тая дължина, в тая поза на гърба и в тая рокля просто не можеш да скриеш по този начин. Особено като имаме предвид следващата сцена, в която лошият немецът сбара Диана през кръста. Но пък беше есенциално за филма да видим красивата Диана в синята рокля и следователно можем да пожертваме комън сенса за зрелищенцето.

И кой ффс храни секретарката? Тя беше най-якото нещо във филма, колкото и незначителна и безпредметна да беше ролята й.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Wonder Woman

Post by AlDim » Sun Jun 04, 2017 10:32 am

Moridin wrote:
Sun Jun 04, 2017 8:10 am
Удивлява ме как храните секретарката, тя беше едно от най-яките неща във филма ;р
Никъде не я бях споменал по-горе, защото е мега незначителна, но щом настояваш - намирам майтапите с нея за особено елементарни и Диана и Кърк само ми правиха скомина, като й даваха да носи безценния меч.
Абе сега като се замисля кой от марвелските изобщо е добър? Първите авенджъри и първия железен човек са единствените, от които имам приятни спомени и то заради хумора... Останалите са абсолютно същия левъл като тва.
Iron Man, Avengers, Captain America: Winter Soldier и Civil War (и голяма част от The First Avenger, нищо че изпуши в последната третина), Guardians 1 и 2, Doctor Strange. Ако добавим и други комиксови филми като Spider-Man (2002), X-Men, First Class, Logan, Deadpool, Blade 1 и 2, Batman, Dark Knight, The Watchmen, V, Sin City, 300, Road to Perdition, Kick Ass, Scott Pilgrim и т.н. Wonder Woman започва да изглежда меко казано посредствен проект.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Wonder Woman

Post by трубадур » Sun Jun 04, 2017 10:41 am

Като някой говори позитивно за екшъна в марвъл филм и как бил по-добър от този на Снайдер и ко. :ninja:

https://www.youtube.com/watch?v=MyVPh3Usrho

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Wonder Woman

Post by AlDim » Sun Jun 04, 2017 11:18 am

трубадур wrote:
Sun Jun 04, 2017 10:41 am
Като някой говори позитивно за екшъна в марвъл филм и как бил по-добър от този на Снайдер и ко. :ninja:

https://www.youtube.com/watch?v=MyVPh3Usrho
Image

Blade: https://www.youtube.com/watch?v=yJt2N7LSptg
Winter Soldier: https://www.youtube.com/watch?v=uGywt-wmTUw
Deadpool: https://www.youtube.com/watch?v=4eP49zRmMFM
Civil War: https://youtu.be/WbMNHtma4sc?t=278
Avengers: https://www.youtube.com/watch?v=31ZjnrHR8EA
И най-яката "екшън" сцена на Marvel: https://youtu.be/u8ohTJp3PAA?t=7

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Wonder Woman

Post by трубадур » Sun Jun 04, 2017 12:52 pm

Единствено дедпул може да се мери с нея и отново Дедпул е на Фокс.

Останалите са доста по-беззъби, да не говорим, че като екшън режисьори нито едни от пичовете не могат да си ръководят екипите така както Снайдер (щом опрем до комиксови филми).

Блейд е доста здрав филм, но отварящата сцена е криндж фест и те заслепява носталгия. Натам има толкова по-добри тупаници, че срам да те хване.

Така че не се излагай и не оставяй факта, че дадени филми не те кефят да игнорираш колко изпипани са нещата като стане дума за насилие при шнайдерчо. И ако наистина смяташ, че и хореографията, плюс звук, камера и ефекти при марвел е над това, което са свършили при Батман, ми евала, пич.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Wonder Woman

Post by Martix » Sun Jun 04, 2017 1:40 pm

Amelia wrote:
Sun Jun 04, 2017 4:09 am
Освен това, къде го видяхте тоя як екшън? Болшинството сцени са кроч шотове на разкикерчената във въздуха Диана. На забавен каданс (жалко, че не бяха пуснали и звука на забавен каданс - щеше да е хептен нелепо и комично). И подскачането с помощта на пърдене. Или някви доста скучни престрелки. Финалната битка срещу Арес също не беше нищо особено. По средата на няква екшън сцена се хванах, че си мисля за protein folding проблеми от работа въпреки мърдащите човечета на екрана и надутия звук - до такава степен не успя да ме въвлече в себе си тоя филм.
Аз пък докато Тони Старк си правеше бронята при терористите си мислех за шамари.

Да видим:
Тренировките и боя при амазонките + яките каскади с коне: 9/10
Winter Soldier like сцената в Лондон: 9/10
No Man's Land сцената: 9/10
Children of Man like сцената: 10/10
BvS like сцената с гадното slow-mo: 7/10
генерал босфайта: 8/10
ласо сцените: 10/10
Арес босфайта: 8/10

Мда, изглежда е нямало добър екшън. Ся, ако не се кефиш на такъв тип снимане на боя и предпочиташ шейки кама на Марвел дето не се различава кой с кой се бие и какво се случва, good for you, но тва не прави екшъна на DC по-малко awesome, и то в ера, когато почти никой не си дава зор точно в този аспект и дори чисти екшън филми изглеждат, все едно аз съм ги хореографирал.
There are no rules! I'm gonna get you!

Who is online

Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 16 guests