Wonder Woman

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Wonder Woman

Post by AlDim » Fri Jun 02, 2017 11:03 am

Гледахме филма.

Мацката беше яка. Кърк ставаше. Историята беше непоносимо малоумна. Тук-таме имаше прилични моменти. По-добре е от Thor: The Dark World.

Mediocre/10

Image

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Wonder Woman

Post by Amelia » Fri Jun 02, 2017 11:50 am

Филмът е на нивото на по-тъпите Марвелски филми, което го прави гледаем, но дълбоко посредствен. Някфо комиксово филмче там бездарно. Да, най-добрият ДС филм е, но то аз не се сещам за филм, който да НЕ е по-добър от досегашните ДС филми. Явно това изумително постижение е било достатъчно, за да докара до телешки възторг всички ревюиращи - иначе не мога да си обясня за кво е целият хайп по тоя шайт.

Всъщност, филмът е катастрофа, каквато само Зак Снайдер може да напише и режисира (сори, оная Пат ненам си коя си според мен е Зак Снайдер под псевдоним - толкова няма разлика между тях). А Зак Снайдер толкова го е мързяло да напише нещо оригинално, та просто е окрал Man of Steel и първият Капитан Америка. Усещането, че филмът изобщо става за гледане се дължи единствено на комичните моменти между Гал Гадот и Крис Пайн, които имат хубава химия и спасяват донякъде положението. Гал Гадот е яка в тази роля, въпреки че продължавам да не я намирам за някакъв кой знае какъв актьорски талант. Ама то, за да съм честна, отвъд смешките с Пайн и позирането в героична поза с драматично развяти от вятъра коси, не са й дали с кво да работи, та вината може и да не е в нея. Няма нужната физика за екшъна, заради което и самия екшън изглежда зле. Ама то и това може да е заради безбожно тъпата концепция на Уондър Уомън - с тея точно супер пауърс, гривничките, дето отбиват куршуми, металният нацицник, светещото въженце и кръглото щитче и да се насерат пак няма как да го направят да изглежда куул. В Капитан Америка някак успяха да направят чиляка с щитчето и чорапогащите готин, ама тук не са се справили. Всъщност, целият екшън е като оная сцена на Леголас със скейтборда, само че със забавен каданс на всеки 10 стотни. Уондър Уомън също така очевидно отскача от земята, благодарение на реактивните газове, които излизат от задника й. Досущ като Снайдеровия Супермен. Въобще, изобщо - клетият екшън е много клет и почти не става за гледане.

Страничните персонажи и лошковците са в гъзъ. Така и не разбрах закво трябваше да ни занимават с льохманите покрай Пайн. Филмът е ужасно предсказуем. Амазонките са с общо взето със сценарната издържаност на онея олигофрени от планетата на Супермен. Тотално в джаза е целият тоя сетинг.

Най-готин беше абсолютно балистичния подход към езиците във филма. За да разберем ква полиглотка е Диана, ни бяха турили някъв турчин, който да си приказва на италиански и френски с нея. Селяните наоколо приказваха в бекграунда на немски и френски. За сметка на това пък немските генерали си говореха на английски с различни нива немски акцент. Също, в средата на Европа от първата световна война имахме и някъф индианец.... Така и не разбрах защо....

Говориха си и за hydrogen-based mustard gas, дето стопяваше противогази, щото е hydrogen-based. Ненам, толко ли е трудно да дадат 100 лева на някой даскал по химия да им напише терминологията, така че да не изглежда като че ли науката в мултимилионен блокбъстър е като вадена от Досиетата Хикс. Иначе противогазите ги стопяваха, щото филмът е правен за 6-годишни и следователно не можем да видим никакви скандални неща, случващи се на истинска плът. Като, например кръв, след като си пробил с меч гръдния кош на другарчето. Горе-долу на това мисловно ниво е и философията за доброто и злото във филма.

Ебахти тъпизма! Наистина, ако не ви е особено нужно да видите малко ай-кенди в лицето на Гал Гадот, не си губете времето и парите с тоя филм. И ако ще го гледате, подходете с много занижени очаквания, та да ви хареса и на вас, както се харесва на нърдята в Ютюб.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
alshu
Elder God
Posts: 5240
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Wonder Woman

Post by alshu » Fri Jun 02, 2017 12:38 pm

То и защо му трябва да топи противогази :shock: :shock: :shock: , като следващото поколения БОВ действат през кожата и проникват през обикновени дрехи, а за защита се изисква специално облекло?
През Първата световна имали ли са масово такова?

Искаше ми се този филм да е малко по-различен, ма щом казвате, че е чак толкова зле, явно WB си могат само това.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Wonder Woman

Post by Litz » Fri Jun 02, 2017 1:37 pm

Аз да питам чисто цветово адекватни ли бяха цветовете или беше комбинация от сепия и френска депресия?

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Wonder Woman

Post by трубадур » Fri Jun 02, 2017 3:51 pm

Баси как яко го насраха тия двамата тоя филм. :mrgreen:
Бтв, двата диси филмове на снайдър са юбер куул и яки и по-добри от всичко марвелско - фаг оф с други думи. :mrgreen:

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9053
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Wonder Woman

Post by The Dragon » Fri Jun 02, 2017 5:11 pm

Amelia wrote:
Fri Jun 02, 2017 11:50 am
Ебахти тъпизма! Наистина, ако не ви е особено нужно да видите малко ай-кенди в лицето на Гал Гадот, не си губете времето и парите с тоя филм. И ако ще го гледате, подходете с много занижени очаквания, та да ви хареса и на вас, както се харесва на нърдята в Ютюб.
Чак пък да и гледаме лицето има и по хубави части.

Бтв - дисни бяха обяснили как не са пуснали мърчандайз с Black Widow щото малките момичета си купували предостатъчно Елза и Анна от Frozen
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Wonder Woman

Post by AlDim » Fri Jun 02, 2017 10:17 pm

Сега не ми се спи, та ще напиша малко по-подробно. Филмът става. На моменти забавлява, наели са адекватни оператори, екшънът е сравнително добре направен. Но целият хайп само защото не е тотален боклук (като всичко останало на DC) показва до каква степен липсва дори най-малка доза обективност сред феновете на DC. На YouTube дори гледах някаква женица, която обясняваше, че това е от най-добрите филми въобще. Не, не бил баш Citizen Kane, ама бил на нивото на Inglorious Basterds и Indiana Jones :lol:
Линк: ( https://www.youtube.com/watch?v=8z3E9wRNlK4 )
Това започва да ми мяза на no child left behind. До такава степен им се иска Wonder Woman да е на нивото на Marvel (и не се съмнявайте - на DC също им се иска, защото са крали идеи от Marvel филмите като невидели), че това посредствено нещо го пробутват като някаква революция в жанра. В края на краищата се получава нещо като първия Captain America за бедни (не че и той беше шедьовър). Герой със щит - чек. Зли немци със план за някакви оръжия (в случая газ) - чек. Персонаж, който развиват само, за да бъде убит в ключов момент - чек. Банда от храбри войници, следващи героя със щит - чек. Но копирането е най-малкият проблем. Историята едно на ръка че ебе гръцката митология и химията на задна, но дори да си затворим очите за тези неща, защото това е комиксов филм, остават много огромни дупки в сюжета, супер малоумния и предвидим "обрат" в края и ужасно навързаните събития във втората половина на филма.
Екшън сцените мога да ги опиша като 300, ама с Wonder Woman и 11 години, след като им мина модата. Стават за гледане, но не очаквайте Marvel ниво.
Както споменах по-горе, основното добро попадение на филма е кастингът на главните герои. Диана и капитан Кърк имат достатъчно химия (макар и не достатъчно за да оправдаем PG секси таймс) и хуморът, свързан с тях тук-таме успя да ме разхили леко. От останалите пичът с феса (от неопределена страна в близкия изток) не беше зле, шотландецът тотално се размина с търсения ефект и беше просто дразнещ, а рандъм нейтив тракъра с димните знаци беше някъде около дъното. Лошите немци бяха супер рандъм. Някаква женица, която разработва отрови (и бъфове за шефа си, за да имаме още една екшън сцена към края), защото е обезобразена и комплексирана и шефът й, който не иска да има мир, защото е лош. Самият Арес (след зомг предвидимия обрат) беше там само за да има "епична" финална битка, тотален провал (с още малко ебане на гръцката митология за десерт).
Аз да питам чисто цветово адекватни ли бяха цветовете или беше комбинация от сепия и френска депресия?
Цветовете бяха адекватни около 15 минути. После минахме на белгийска депресия.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Wonder Woman

Post by Killua » Fri Jun 02, 2017 11:42 pm

Всъщност, на нивото на по-яките марвелски е според мен. И всичките Торове са ми доста по-надолу.

Аз съм много доволна! Филмът си беше супер як, при все някои (очаквани) глупости, като индианецът беше особено култова хрумка :Д А и си остана необяснено защо немците говорят само на английски, въпреки че се постараха да намерят обяснение за езиковите способности на Даяна, а и разните местни също не говореха на английски.

Секретарката-лелка много ме израдва, жалко само, че не я използваха повече.

Гал Гадот беше страхотна, но не съвсем и откъм актьорщина, трябва да призная. Крис Прат (когото уж не харесвам) всъщност я допълваше страхотно и сцените с двамата бяха хем адски естествени, хем много забавне и сладки.

8,5/10 ми е! Жалко, че залата в петък вечер на премиерата беше толкова празна.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Wonder Woman

Post by tigermaster » Sat Jun 03, 2017 12:09 am

Крис Пайн. Крис Прат и другите двама Крисове - Евънс и Хемсуърт - са в марвелските филми :) И четиримата са доста добри актьори, бтв. Пайн даже играеше една от главните роли в един от номинираните за "Оскар" за най-добър филми от миналата година. ("Hell or High Water" е почти престъпно готин филм, бтв, трябваше да си спечели нещата, за които беше номиниран.)

Както и да е, аз само да кажа, че е някак много яко този филм да се нахендри баш на Амелия и АлДим. Специалист по химия и специалист по история да гледат заедно нещо, което гаври химията и историята... Сигурно е било забавно.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Wonder Woman

Post by AlDim » Sat Jun 03, 2017 4:02 am

Killua wrote:
Fri Jun 02, 2017 11:42 pm
8,5/10 ми е! Жалко, че залата в петък вечер на премиерата беше толкова празна.
Много си щедра бря. 8.5 принципно предполага филмът да страхотен, не някакъв деривативен посредственяж с недоклатен сюжет.
За мен дори много добри комиксови филми като Iron Man, Doctor Strange, X-Men First Class и The Avengers не заслужават толкова висока оценка. Wonder Woman е по-зле направен Captain America, а аз на The First Avenger му давам 7 сигурно.

Иначе наистина браво на Крис Прат! Толкова скоро след като приключи работа по марвелския Guardians of the Galaxy 2, се нави да участва в DC филм за Wonder Woman и се справи страхотно. Скоро ще участва и в нов Star Trek. Въобще респект за човека и работната му етика!

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Wonder Woman

Post by Amelia » Sat Jun 03, 2017 4:30 am

tigermaster wrote:
Sat Jun 03, 2017 12:09 am
Както и да е, аз само да кажа, че е някак много яко този филм да се нахендри баш на Амелия и АлДим. Специалист по химия и специалист по история да гледат заедно нещо, което гаври химията и историята... Сигурно е било забавно.
Е то не ти трябва да си специалист по история, за да видиш с какви бавни тласъци са обладавали анално гръцката митология. Но, учудващо, на мен това не ми беше проблем. Wonder Woman е комиксов филм и подобни свободни интерпретации на митологии и прочее са си в реда на нещата. Изградили са си целия сюжет върху това и даже са показали напъни за собствено творчество. Няма лошо.

Ама това със scientific gibberish-а може да се избегне много лесно, няма да им прецака сценария, няма да им е скъпо да го оправят и само може да подобри филма, така че да прилича на нещо правено с тая сума пари, а не на изпърдяла сай-фай серийка от деветдесетарските кабеларки. Просто за мен няма оправдание да не го правят. А в това отношение Холивуд постоянно се насира безмерно. Тука науката изобщо не е важна - комиксов филм, нали. Очакват се антинаучни глупости. Ако бяха измислили некъв вълшебен газ, дето по вълшебен начин, без да ни обясняват как, топи противогази, аз нямаше да имам проблем с това. Ама ти ми говориш за mustard gas - той съществува наистина. Като си се захванал да си правиш филма като наистина, отвори Уикипедия, направи 5 минутен Гугъл чек и напиши нещо, дето няма да изправи косата на всяко създание с поне малко обща култура по темата.

ПП. Александре, никой тук няма нужда от злъчния ти сарказъм относно Крис Прат.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
AlDim
Elder God
Posts: 5885
Joined: Mon Jul 24, 2006 1:49 pm

Re: Wonder Woman

Post by AlDim » Sat Jun 03, 2017 4:41 am

Защо бе, съвсем добродушен ми е сарказъма. :lol:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Wonder Woman

Post by трубадур » Sat Jun 03, 2017 8:12 am

Митологията не е история бтв. Обаче тотално звучи да са миснали пойнта на първата световна и да са го раздавали сякаш са във втората. Доста ми е писнало от злите германци :neutral:

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Wonder Woman

Post by Amelia » Sat Jun 03, 2017 9:14 am

Немците са карикатурно зли ес южуъл, но останалите нации също са представени като частично виновни за кочината, заради апатията и страхливостта им. Но не очаквай някаква особено дълбока трактовка на тея неща. Както казах - филмът е правен за 6-годишни.

Иначе, току що гледахме пак първият Капитан Америка. Продължава да е чувствително по-добър от Уондър Уомъна. Имаше си кохерентна история с добре развит персонаж, за когото почна да ми пука още веднага (преди да стане супер секси даже). Социалната критика беше представена по много по-интелигентен начин (поредицата от сцени с пропагандното водевилче с Капитан Америка беше яка почти колкото рекламите в Starship Troopers). Екшънът се опитваше да се подчинява на законите на физиката и беше сниман с нормално темпо, а забавеният каданс беше рядко ползван ефект, който работеше добре там, където беше ползван. И дори за миг не ми мина през ума да почна да си задавам неудобни въпроси за магическия серум и магическото лъчение, които произведоха нацепения батка, нито пък за магическия материал на щитчето, дето било направено от най-редкия метал евър. Можело значи.

Абе да питам. В комиксите също ли я има тая разлика в качеството между ДС и Марвел? Щото от квото съм видяла досега ДС е ДЪНОТО, бе, хора! И се опитвам да разбера дали тъпаците не могат да си подберат кадърни режисьори и писатели или просто сорса е лайнян по начало.

Бтв, относно екшън фигурките на женски персонажи - кой корпоративен мозък е решил, че момченцата няма да си купят кукличка на Наташа?????? И на коя планета хипотетичната ми дъщеря, която е дива фенка на Бен 10 анимацията, ще иде да си купи Барби или Елза, вместо някое от Бен 10 типчетата?????????? Също, ВТФФФФФФФФФФФФ са тея статистики, с които мерят колко момиченца са си купили еди какви си играчки???????????????????????????????? Влизала съм нееднократно в магазини за играчки тук - не забелязах да има силово поле между мъжката и женската секция, която да спира момиченцата да ходят да си взимат играчки от мъжката секция. КАКВИ, СПОРЕД КОСТЮМАРИТЕ, СА ФИГУРКИТЕ, СПЕЦИАЛНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ТЕЗИ ТАКА УНИКАЛНИ НУЖДИ НА МАЛКИТЕ МОМИЧЕНЦА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАДОВОЛЯТ ОТ ВЕЧЕ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ФИГУРКИ ЗА МОМЧЕНЦА???????? Какво си мислят, че е нужно? Фигурка на Наташа, с коса, която може да се реше и сплита? Капитан Америка в розово трико? Уулвърин, на който можеш да му лакираш адамантиевите нокти? Куклена къщичка на X-Men училището, с миниатюрни фигурки на Професор Екс, Фениксът и Сторм? Детска кухня с Гамора? На какво ще иска да си играе момиченце, което се кефи на екшън картуни според тея? Щото аз бях такова момиченце и основно дивеех с момченцата навън, а Барбито и цялото ми хергеле малки понита си седяха завряни в някъф шкаф у нас.

Аз като ви казвам, че Холивудските костюми нямат бизнес нюх за две стотинки и изкарват пари автоматично само щото нямат алтернатива в момента, знам защо го казвам. Някой трябва да ги светне тея какъв алъш вериш с фигурки на аниму героини се върти в Япония. Това важи и за липсата на фигурки за по-възрастните гийкзори. Пусни им фигурка на Наташа, на която да можеш да погледнеш под полата и глей кво става. Има някъв необятен пазар за недоебани гийкзори и гийкзорки - тея кога ли ще се сетят как да ги ползват???
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Wonder Woman

Post by трубадур » Sat Jun 03, 2017 10:09 am

Като спрат да им викат сексисти, в момента, в който обявят такава фигурка. След годинка, две, надявам се, секси перверзиите ще се върнат на мода. Ако не друго оувъруач, че и други игри напоследък показаха, че сцена за супер апийлинг дизайни, дето са секс на крака, има. То винаги е имало, въпросът е в какъв климат си въртиш бизнеса и внимаваш, след като сме във времена, където една извадена от контекст снимка или туитър пост могат да унищожат кариери или скъпи начинания.

И за пореден път - филмите на Деце досега са в пъти над еднодневната "сейф" шитня, дето са продукциите на марвел. Казвам го като човек, на когото въобще не му дреме за супер-герои и олигофренския им първоизточник. При диситу поне имаш ебаси размаха и екшънът на снайдер слага всичко в малкия си джоб. Разбирам, че доста народ не им се кефи и им тъпеят, но за мен е същата история с марвел. Да ги ебеш, кой да повярва, че в модерни времена фокс ще са тия, дето бутат нещата в правилна посока с дедпул и логан (определено най-рисковите в днешно време на концептуално ниво супергеройски чикии).

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests