Ghost in the Shell (Teh Movie)

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by трубадур » Wed Apr 05, 2017 10:56 am

Сметки за този филм се правят от доста време. Кажи-речи 10 година и мина през редица продуценти и сценаристи. Нещата потръгнаха след като Йохансон се съгласи да участва. Плюс че и вече имаше дистрибутор зад гърба си и реално чертата трябваше да се тегли някъде, иначе загуби и т.н. Т.е. имали са миналите 2 години да свършат нещо. Та каквото и да беше щеше да е пуснато.

Въобще не го защитавам с други думи и не казвам, че Трип не е прав. Не казвам, че и ти не си прав. Ясно е, че са си направили погрешна преценка. И парадокаслното сега е, че единственият начин да се измъкне от блатото е да потроши в Китай след 2-3 дена, когато му е премиерата там. Нищо че е правен за бяла западна публика. Просто това пищене за цвят на кожа и не можеш да се видиш на екрана са безумни аргументи, когато единствената стойност реално е финансова. И, да, този път се провали начинанието, ама миналите години до един проектите, които бутаха политическа аджента, а не действаха в интерес на забавлението се провалиха. Т.е. трудно можеш да виниш продуцентите, че на хартия са заложили на това, дето лесно може да се рекламира, вместо да се правят на политически коректни, след като са решили да заложат 100 милиона.

Освен това казах, че по всичко личи, че хората зад филма най-малко са разчитали на аниме феновете, просто са им взели разпознаваемата марка, а целта им са били всички останали - популярна актриса, сай фай, (сигурно са си правили сметката, че ще е нещо като антипод на красавицата и звяра), pg-13 рейтинг, игрална версия на популярно аниме, все неща, дето едва ли радват заклетите gits-owe. Но пък са напълно ок за непретенциозния зрител, който иска да си отвлече вниманието за 2 часа.

пп. Гоуста за мен е досадна надценена боза, а инфодъмп диалозите са мозъчна смърт и в тъпото игрално аниме единствената стойност се изчерпва с анимацията. Тъй че, за трети път казвам, провалът на това, обещава известна дистанция към бъдещите планове за игрални версии на култови анимета. И пиша само, защото не искам във филмите да се вкарват глупости заради политически климат (нито едно изкуство не трябва да се подлага на това) и контра-аргументите на твърдението са безобразно глупави.

User avatar
alshu
Elder God
Posts: 5240
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by alshu » Wed Apr 05, 2017 2:09 pm

Кажи-речи 10 година и мина през редица продуценти и сценаристи.
Щом толкоз народ се е отказал, значи е костелив орех.
Нещата потръгнаха след като Йохансон се съгласи да участва.
За мен е по-скоро обратното. Нейният избор е знак, че организаторите са избрали определен блокбъстърски подход...затова и са намерили парите...но е и знак, че не смятат да се съобразяват с източника, най-малкото защото той не е точно блокбъстър. Не и според сегашните представи да такъв.
ама миналите години до един проектите, които бутаха политическа аджента, а не действаха в интерес на забавлението се провалиха
Финансово се провалят тези проекти, които не могат да хванат, какво и се гледа в момента на публиката (другият вариант е, да са възпитали вкус към този тип продукт с години).
Често казано настроенията на публиката никога не се е влияело от такива неща - като справедливост, интелект и човещина. Всичко е на приливи и отливи. Затова понякога парите се правят от пълен боклук, друг път от нещо, което не е чак толкова противно.
Т.е. трудно можеш да виниш продуцентите, че на хартия са заложили на това, дето лесно може да се рекламира, вместо да се правят на политически коректни, след като са решили да заложат 100 милиона.
Да игнорираме за момент расизма и пр.
За мен публиката интересуваща се от теми подобни на GITS, но незапозната с поредицата не би клъвнала само на шарения (и доколкото разбирам в случая тя е доста под силно завишените съвременни стандарти), цици и баджаци.
На масовият кино зрител пък брандът му е непознат и/или не означава автоматично епично забавление, като при Марвел филмите. Може и да е разпознаваем, но не съм сигурен, че им говори интересни неща.
На продуцентите трябва да им е било пределно ясно, че това е потенциал само на хартия.
Гоуста за мен е досадна надценена боза
Кой, първият филм ли?
За мен проблемът му е, че без подготовка не можеш да му оцениш гениалностите.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by трубадур » Wed Apr 05, 2017 2:36 pm

За мен е по-скоро обратното. Нейният избор е знак, че организаторите са избрали определен блокбъстърски подход...затова и са намерили парите...но е и знак, че не смятат да се съобразяват с източника, най-малкото защото той не е точно блокбъстър. Не и според сегашните представи да такъв.
И аз това казах.

Иначе, да, за първия филм говоря, единственото гитс нещо, дето гледах. Нито манга, нито сериали, нито продължения. Единственото, което знам за вселената на това нещо идва от ебаси изкълчения филм :mrgreen:

Между другото този филм, още като се обяви, се съмнявам да е имало човек, който да не очаква максимум среден левел претоплена манджа. Другите крайности са по-забавни - да беше шедьовър или катастрофален боклук. Въпросът е, че с тия пари, означава, че наемаш кадърни хора. Дирижирано от костюмите и маркетинга, няма как поне да не е дженерик. Със сигурност са били наясно с евентуалния крах и че е трудна история за прокарване. Както и аз, и ти викаме - спряха се на типичен блокбастър подход, опитаха да видят дали случаят с Луси ще се повтори. Направиха всичко според личната им преценка - и дотам. Това дори не е филм, а продукт.

Откъдето се потретвам сигурно - няма смисъл при точно такава продукция да се реве за расизъм, уайтуашване и квото и да било там, при положение, че са гонели коренно различен резултат. Ако имаха продаваема японка от ранга на Йохансон щяха да предложат първо на нея. Не на Марго Роби*. Не отричам, че голяма част от екипа си е дала здравето и искрено е вярвала, че прави нещо стойностно. Но подобни филми са със стойността на рекламите за шампоан като се замислиш.

* тук трябваше да квичат за расизъм, щото когато водят преговори с нея зад гърба си момичето има само вълкът от уол стрийт като по-голям филм, където реално на никой не му дремеше за поддържащия каст, а не като в крайна сметка за пробутването на гоуста като филмов франчайз се спряха на познато, продаващо име с доказан потенциал за успех.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by Killua » Wed Apr 05, 2017 3:06 pm

трубадур wrote:
Wed Apr 05, 2017 2:36 pm
Откъдето се потретвам сигурно - няма смисъл при точно такава продукция да се реве за расизъм, уайтуашване и квото и да било там, при положение, че са гонели коренно различен резултат. Ако имаха продаваема японка от ранга на Йохансон щяха да предложат първо на нея. Не на Марго Роби*. Не отричам, че голяма част от екипа си е дала здравето и искрено е вярвала, че прави нещо стойностно. Но подобни филми са със стойността на рекламите за шампоан като се замислиш.
И все пак как точно да се измъкнат азиатските актьори от този омагьосан кръг на неразпознаваемост, като никой никога не ги ще и винаги ще предпочете Скарлет или Марго?
Аз и по други места писах подобен коментар, но ще метна и тук едно примерно сравнение, което показва защо според мен липсата на японци не беше окей конкретно в Ghost in the Shell и защо аз виждам смисъл в пищенето по избора.
Примерът е една идея по-краен, но представете си следното: все едно някой да вземе японско училищно аниме тип това http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=6430 , където героите са видимо шаренокоси и големооки, но също така очевидно японци по име и изобщо действието се развива в Япония. Та някой от Холивуд си харесва тази история и решава да я пресъздаде. Решава да запази заглавието, да запази сетинга, запази някои от имената на героите, да запази факта, че са в Япония и ходят на японско училище, но подменя почти целия каст с рандъм неяпонци (щото са известни) - оставя само средноважния като персонаж директор, който е и единственият който говори на японски. Главните герои разговарят помежду си на английски, дори на директора му отговарят на английски, но той им говори на японски.

Наясно съм, че на някои от тези глупости лесно може да се намери скалъпен отговор в Гоуст ин дъ шел и че са го направили така не за да потъпчат дадена култура или от сорта, а за да бъде филмът по-достъпен до масите. Но честно казано ужасно се вбесих на момента, в който Майор Мотоко разговаряше с майка си на английски, въпреки че женицата очевидно едва връзваше две думи и въпреки че Мотоко като робот не може да не знае японски (със сигурност го разбира, както стана ясно от комуникацията с героя на Такеши и няма причина да не може да го говори). ОСОБЕНО пък накрая, когато вече и двете знаеха коя коя е и нямаше нищо по-естествено майор Мотоко да облекчи малко майчицата си и да й каже две думи на родния език.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by трубадур » Wed Apr 05, 2017 3:33 pm

Пак говорим за различни цели и пазари. Като американците искат да правят пари в азия, дори и без да има смисъл, вкарват азиатски актьори, най-често китайци, защото там е другият най-голям кино пазар на планетата. Но правилата там важат с пълна сила и за други огромни държави. Индия, Корея и донякъде Япония. Ако дадената държава има силно развита индустрия борбата да си вкараш филма е бая солидна и в общи линии до места се докопват "гарантирани" хитове. Какъвто създателите на Гитс се надяваха да имат.

Но... Гитс има и западен апийл. Т.е. са взели решението да се надяват на най-вече западен успех, вместо ептем да претоплят манджата и да имат трансформърс 4. Дето и китайците им се чудеха защо са вкарали тия странични китайски персонажи. И без това филмът е тъп и няма структура, тия допълнителни кръпки само добавяха времетраене. А по-късо времетраене означава и повече прожекции, бтв. Та са си направили някаква сметка.

Като че ли Пасифик Рим уцели най-точно балансът. Че дори и Warcraft. До един тия филми са правени с идеята за франчайз и са се чудели как да изринат на всички възможни пазари и то във времена, дето (както виждаме) мрънкането за единия кастинг може да повлече толкова негативно мнение месеци преди премиерата, че просто няма смисъл да се пънеш. И сме в някакъв тъпанарски омагьосан кръг, където някви мрънкат, други се опитват да правят кино, а пък трети взимат решения основно въз основа на потенциални постъпление.

Т.е. не е расизъм, кастинги или вайтвашване големият проблем на модерното комерсиално кино. Отбягвах да ги пиша тия следващите думи, щото сякаш го сричам на тригодишно с доста липсващи хромозоми и всеки трябва да е наясно, АМА БИЗНЕСЪТ е проблемът. Като не правиш изкуство за забавление, а продукти за продажба (на филма и мърч) ми... еби му майката е положението. Как някой може да гледа бъдещите планове на всички тия компании за споделени вселени, с по 15-16 филма в пайплайна и да е ок с това? Сериозно, някой смята ли, че подобен балон, където на година се вадят по над 10 филма с 200+ милиона бюджет е здравословно? И нека не смятаме, че сме наясно как се достига до дадени решения, които засягат такива суми.

То и алшу го каза по-рано. Гитс има проблеми и съква, ама не е заради расовата принадлежност на каста си, а че е бай дъ нъмбърс, посредствен сай фай шитец.

Въобще толкова много теми набутахме тука, че мамата си джаса. Та дори не мога да ти отговоря за примера с меланхолията, щото вече изписах един чаршаф, а не смятам, че някой ги чете така или иначе.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by Killua » Wed Apr 05, 2017 4:24 pm

трубадур wrote:
Wed Apr 05, 2017 3:33 pm
То и алшу го каза по-рано. Гитс има проблеми и съква, ама не е заради расовата принадлежност на каста си, а че е бай дъ нъмбърс, посредствен сай фай шитец.
Въобще толкова много теми набутахме тука, че мамата си джаса. Та дори не мога да ти отговоря за примера с меланхолията, щото вече изписах един чаршаф, а не смятам, че някой ги чете така или иначе.
Четем, четем! :D Просто говорим за различни неща.
Всъщност моята гледна точка е, че има проблеми и съква И заради НЕДОБРЕ обяснената смяна на расова принадлежност въпреки запазването на оригиналния сетинг. Което се дължи на факта, че просто не е изпипан, а е посредствен бай да нъмбърс сай фай шитец. (тоест, тук съм на мнението на Трип от преди малко). Можеха направо да махнат и Такеши Китано енд дер ю гоу.
Т.е. не е расизъм, кастинги или вайтвашване големият проблем на модерното комерсиално кино. Отбягвах да ги пиша тия следващите думи, щото сякаш го сричам на тригодишно с доста липсващи хромозоми и всеки трябва да е наясно, АМА БИЗНЕСЪТ е проблемът. Като не правиш изкуство за забавление, а продукти за продажба (на филма и мърч) ми... еби му майката е положението. Как някой може да гледа бъдещите планове на всички тия компании за споделени вселени, с по 15-16 филма в пайплайна и да е ок с това? Сериозно, някой смята ли, че подобен балон, където на година се вадят по над 10 филма с 200+ милиона бюджет е здравословно? И нека не смятаме, че сме наясно как се достига до дадени решения, които засягат такива суми.
Не е най-големият му проблем, но със сигурност е един от проблемите, иначе нямаше да стават нонстоп "истерии". Вече на кой колко голям проблем му е, нали, друг въпрос.
Относно: " И нека не смятаме, че сме наясно как се достига до дадени решения, които засягат такива суми." - ти си този, който по-горе дава заявки да го разбира това. :mrgreen: Аз не се бутам тук!
Бизнесът обича да залага на сигурно и докато разни хора идват и правят изказвания като това на шефа на Марвел, де да знам.... женските и дайвърс персонажите му били виновниците за спадането на продажбите :( крайно несериозно!
Last edited by Killua on Wed Apr 05, 2017 4:25 pm, edited 1 time in total.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by tigermaster » Wed Apr 05, 2017 4:24 pm

А, четем, ти недей.
А аз докато се наканя да отговоря на някои коментари на Роланд и Лиц, и разговорът пое в тотално друга посока и вече няма смисъл.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by penzata » Wed Apr 05, 2017 4:46 pm

трубадур wrote:
Wed Apr 05, 2017 3:33 pm
Отбягвах да ги пиша тия следващите думи, щото сякаш го сричам на тригодишно с доста липсващи хромозоми и всеки трябва да е наясно, АМА БИЗНЕСЪТ е проблемът. Като не правиш изкуство за забавление, а продукти за продажба (на филма и мърч) ми... еби му майката е положението. Как някой може да гледа бъдещите планове на всички тия компании за споделени вселени, с по 15-16 филма в пайплайна и да е ок с това? Сериозно, някой смята ли, че подобен балон, където на година се вадят по над 10 филма с 200+ милиона бюджет е здравословно?
Определено не съм ок, заради това им пиратствам филмите :mrgreen:. Боли ги фарa тях за мен и моите дванадесет левчета, но за мен те са едни от най-разумните ми спестявания, които съм правил.

Тоя балон и аз го чакам скоро да гръмне. Горе-долу като шейсете-седемдесете години в Холивуд, когато настъпва новата вълна инди режисьори (Копола, Лукас, Скорсезе и т.н.) и хората спират да им гледат скъпите-рехашнати-студийни-конвеирни продукции. И всичко тръгва от един никакъв (като бюджет) Easy Rider.
Колко филма изгоряха последните 5 години. На прима виста, веднага се сещам за финансовия крах на Джон Картър. Добре, че Дисни купиха глобалната-мърчъндайз-масовка Star Wars, за да могат да си цоцат кинти, дори и като преминем в една далечна, далечна галактика.
Между другото очаквам с цялата комикс-прикуъл-сикуъл-римейк-сиджиай-ай кенди-ноу брейнър кино индустрия да се случи нещо подобно, каквото стана навремето с Carolco. :spite:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by трубадур » Wed Apr 05, 2017 4:57 pm

Когато политиката и парите диктуват изкуството - по-голям проблем аз от това не мога да измисля... освен ако самото изкуство престане да съществува.

Макар да имам някаква идея как стават нещата зад кулисите просто исках да кажа, че наистина не е толкова лесно "ми просто да сложат от тая раса, да ге".

Между другото този феномен, да мислим, че сме наясно какво се случва при създаването на крайния продукт го има само в развлекателната индустрия. Масово народът смята, че знае какво прави един режисьор или продуцент (макар често да са доста далеч от реалността, в повечето случаи имат идеализираната версия на подобни длъжности). В същото време питай някой произволен какво според него върши CEO на мерцедес например или пък човекът, ръководещ най-големия им завод. Отговорът ще съдържа горе-долу толкова истина, колкото и средното мнение как се диктуват нещата зад кадър на филм, струващ 200 000 000 (тоя път ще напиша нулите :mrgreen:)

Малко лирично отклонение, хиляда пъти казах колко обичам корейското кино, най-добрите екшъни, правени въобще в историята смятам, че са Апокалипто и The Raid. Т.е. аз съм последният, дето го ебе за бяла репрезентация и пр, след като "бялото" кино го смятам за доста по-ниско като качество. Това се дължи на изключително безкомпромисната намеса на бизнеса и политиката, които изместиха порива и желанието за изкуство. И ако гитц беше с японски каст (и японски режисьор) за тия пари, щях да имам желание да го гледам, стига обаче тия действия да бяха диктувани от творчески порив, а не, щото sjw, нали. Но беше ясно (макар приличния трейлър), че ще се гледа да е маркетингов продукт, а не як сайбър пънк, плюс че не харесвам Скарлет и ентусиазъм от мен - нула. Бтв, срамно е последният як игрален сайбър да е Специален Доклад. (ся ако отворим и темата какво всъщност е сайбър пънк ептем ще издъним положението :mrgreen: )

И последно, Killua, пичът от марвъл после поясни за какво става дума. Оплакването идва основно от магазините, които продават комикси. И е проблем, който е съставен от множество малки. Първо - човекът каза, че доказали се мацки героини остават в движение. Другият проблем на марвъл е напускането на качествени кадри. Трето - скапани ивенти и пренасищане с простотия от кросоувъри, които затруднява следенето от читателите, свързано с липсващите добри писатели. Все едно да гледаш 15 сериала едновременно, където епизод номер 5 от сериал 6 е продължението на епизод номер 12 от трети сезон на сериал 2 и т.н.

Четвърто - новите попълнения (жени, черни, сякви малцинства) не са добре написани, а се кара по начин да задоволи политическите изисквания на мрънкачите (което - пак, политика и бизнес в изкуство), но нямаше да има проблем, ако мрънкачите купуваха. И ако се върнем на втория проблем, качеството на новите герои не е вина само на напускането на кадърни писатели и художници. Като се опитваш да правиш герои, които да задоволяват толкова дребнави изисквания, каквито sjw-та често изискват няма как да изградиш кой знае колко апийлинг и интересен персонаж. Затворен кръг на безумие е положението.

Но най-важното си остава, мрънкащите, когато получиха каквото искат просто не дадоха пари за него.

пенза, не мисля, че балонът ще гръмне, поне не и скоро :ninja:


пп. Ако някой се чуди защо много филми с огромен бюджет за отрицателно време са нездравословни, именно те водят до стагнация на пазара, защото следват определен продаващ модел, откъдето идват липсата на рискове, бомбардирането с едно и също вкарва вкусовете на масовата публика в някакви релси, което води и до липсата на по-учудващи кастинг решения, щото просто миналите години са доказали, че точно тия хора са продали филма и тъй. Не е до расизъм, а до гоненето на сигурната печалба. И като стана ясно, че и на други места има пари - веднага се отвориха места за китайци.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by Killua » Wed Apr 05, 2017 5:37 pm

трубадур wrote:
Wed Apr 05, 2017 4:57 pm
Макар да имам някаква идея как стават нещата зад кулисите просто исках да кажа, че наистина не е толкова лесно "ми просто да сложат от тая раса, да ге".
Е, съгласна принципно, макар че за някои филми, КОЛКО па и да е трудно :mrgreen: След като може да си направиш Роланд чернокож, всичко можеш! В тази връзка - ръкопляс за поста на @Amelia от преди малко, и като цяло не е лошо в един милион теми да спре да се разисква едно и също.
Иначе то е ясно, че основно режисьорът крещи и печели пари, какво друго да прави?
И ако гитц беше с японски каст (и японски режисьор) за тия пари, щях да имам желание да го гледам, стига обаче тия действия да бяха диктувани от творчески порив, а не, щото sjw, нали. Но беше ясно (макар приличния трейлър), че ще се гледа да е маркетингов продукт, а не як сайбър пънк, плюс че не харесвам Скарлет и ентусиазъм от мен - нула. Бтв, срамно е последният як игрален сайбър да е Специален Доклад. (ся ако отворим и темата какво всъщност е сайбър пънк ептем ще издъним положението :mrgreen: )

Ако филмът го беше помислил това, нямаше да е просто за да реши някакъв изкуствен sjw проблем, а за да оправи собствените си недомислици.
"Специален доклад" беше един от първите филми, които гледах вкъщи на CD, и супер много ме кефи!

Трето и четвърто ще ги отговоря другаде, да не се разводни ептен, някъде по тема за Марвел комикси, ако има, или сексистките хроники. Ще се намериш! :D
shadow dance nikoga ne luje

Perun
Smallfolk
Posts: 5
Joined: Wed Apr 05, 2017 5:35 pm

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by Perun » Wed Apr 05, 2017 5:38 pm

трубадур wrote:
Wed Apr 05, 2017 4:57 pm
Когато политиката и парите диктуват изкуството - по-голям проблем аз от това не мога да измисля...
Имаме дума за това и тя е пропаганда. И имаме много добри примери с плакатите от 30-те и 40-те години, особено тези направени от американци относно японците. Всъщност е тъжно да видя хора да настояват културата и изкуството и хората, които стоят зад тях, да им показват пропаганда. Може би има причина тази дума да не е била изобщо мръсна до 60-те години. Очевидно на хората им харесва да бъдат пропагандирани. Какво е това истина и честност в изкуството? Ако не промотира "правилната" политика, то не трябва да съществува. :mrgreen:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by трубадур » Wed Apr 05, 2017 5:47 pm

Добре, че Идрис Елба е добър актьор, това е доста полит решение, но поне е такова, дето може да изкърти, тъй като пичът е харизма до безкрай. Пък и срещу Матю... това има потенциалът да е доста мощен сблъсък, тъй като и двамата са в топ форма.

Perun, не мисля, че пропаганда някога е била чиста дума, освен в самия си зародиш. Че и тогава, взимайки предвид, че е дума с латински произход, а тяхното вкарване в модерната лексика дължим често на добрите стари католици. Помня, че специално за тая дума имаше разминавания във вижданията на преподавателите ми по латински, но различията бяха "кога аджеба значението ѝ се е политизирало". Дали още с въвеждането си няма политически оттенъци, след като идва от църквата или чак през началото на 20в. с всичките му войни и т.н. Добре дошъл, ма да те посрещнат и реалните собственици на мястото :mrgreen:

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by Roland » Wed Apr 05, 2017 5:52 pm

Между другото, въпрос:

На кой тук Скарлет в GitS не му е проблем, но го дразни, че Роланд ще е черен?

Също така всичките приказки за кое било безопасно и как нямало расизъм в цялата работа... Първо, филмът се провали (това да изкараш по-малко от 1/6 от бюджета си в първия уикенд и да те надмине BOSS BABY ебаси...), както консистентно се провалят всякакви такива избелени адаптации. Там често проблемите са много, но да се твърди, че расизмът не е фактор, ми се струва твърде редуктивно.

Второ, четохте ли интервюто, което постнах по-рано? Дисни кастнаха неозвестна островитянка за Моана. В последните два Star Wars филма всичкото е жени и цветнокожи. Факт е, че ако има желание, има и начин.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
alshu
Elder God
Posts: 5240
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:21 pm

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by alshu » Wed Apr 05, 2017 6:04 pm

трубадур
То и алшу го каза по-рано. Гитс има проблеми и съква, ама не е заради...
Муахахаха!
Само дето не съм казал че съква, а че първият аниме филм слага пречки пред възприемането си...от прекален елитизъм ли, от това че е правен за зрители запознати с мангата ли...
В никакъв случай не съква, това си е само твое мнение.
Просто не съм му такъв ултимативен фен, както се предполага от харесването на аниме и sci-fi

Доколкото, чета освен от грешния си подход при вербуване на зрителите, игралният филм се е провалил и в това да отрази поне малка част от това, което е безспорно добре направено във всяка една GITS инкарнация и би се харесало и на най-малко взискателния зрител.
Last edited by alshu on Wed Apr 05, 2017 6:13 pm, edited 2 times in total.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Ghost in the Shell (Teh Movie)

Post by трубадур » Wed Apr 05, 2017 6:06 pm

Аз говоря като говореше за игралния филм :wink:
Твои думи:
Тук се получава, като със Стоманеният юмрук - заглавието си е зле, но не по причините за които го плюе масата.
зле не значи, ли че съква

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests