The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: The Comics Topic

Post by Roland » Wed Mar 08, 2017 3:59 pm

"Защо героинята Х не е включена?!"

The very climax of in-depth criticism.


Just sayin'.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: The Comics Topic

Post by трубадур » Wed Mar 08, 2017 4:03 pm

С тази разлика, че не беше въпрос а твърдение :P

пп. Ама айде да не съм шит пост мастър - всяка една от вкл. пикли е основно в PG заглавия, а ако не е - е било уан шит чикия или подобна гняс. До един от тези комикси са за масова консумация и съответно си носят минусите от това.

Докато Fallen Angel е директно писан с по-възрастна аудитория на ум, излиза в онези ранни интернет години (2002-ра, трета некъде) и си е мейнстрийм DC Comics, а не вертиго. И е с главня героиня, която бясно се различава от типичната комикс кака на времето. Като Witchblade например, бтв комиксът ѝ рязко качва темпо (уичблейда тва) и качество щом Stjepan Šejić се заема с рисунките. И в някои от арките си спокойно може да намери място във всяка класация за точни пички. И очаквах да я видя тук ту би хонест.

Та пропускът на наистина важно име, Лий, което идва с нова идея, макар липса на комерсиален успех оставя вярно на себе си и въобще е качествено води това това да кажа, че е пропускът ѝ в класацията се дължи на липса на култура :mrgreen:

джъст казвам

User avatar
Lyanna Stark
Adept
Posts: 232
Joined: Tue Jul 10, 2007 10:27 pm
Contact:

Re: The Comics Topic

Post by Lyanna Stark » Wed Mar 08, 2017 6:58 pm

@трубадур, това е ЛИЧНА класация на един определен човек. Този факт е изрично посочен в статията. Ако имаш проблем с класацията, напиши своя и я прати на редакторите. Или напиши ревю на този Fallen Angel, мисля, че биха се зарадвали на това.

@Litz, направо ме е страх да попитам какво е направил Ник Спенсър. Чух, че нещо е станало, но не прочетох точно какво.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: The Comics Topic

Post by трубадур » Wed Mar 08, 2017 8:03 pm

нима оставих впечатление, че говоря към всички :lol:

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: The Comics Topic

Post by Litz » Wed Mar 08, 2017 8:06 pm

Lyanna Stark wrote:
@Litz, направо ме е страх да попитам какво е направил Ник Спенсър. Чух, че нещо е станало, но не прочетох точно какво.
Spoiler: show
he joins hydra

Което е безумие, щото да дадеш такъв сторилайн да персонаж, който е Холокост сървайвър и доколкото помня, преби с юмруци Ред Скъл навремето е гавра не само с добрия вкус, но и с персонажа и с това, което той символизира като цяло. И е в тотален противовес с Магнито като цяло.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: The Comics Topic

Post by Dr. Horrible » Sat Mar 11, 2017 7:18 pm

Аз съм чел Fallen Angel и героинята е готина и интересна и я харесвам доста. Но не мисля, че може да се сравнява с представените в класацията героини. Всички те имат истории от поне няколко десетилетия и освен това са оставили следа в покултурата и присъстват в различни филми или анимации.
А Лий е страхотна и консистентна, но тя е авторова геориня и за нея си пише само Питър Дейвид. Не е трудно един толкова кадърен автор да напише интересен персонаж. Представените от мен героини са попадали в ръцете на множество творци, а за мен винаги е било интересно да прочета какво влага някой автор във вече утвърден комиксов персонаж, какво добавя и какво развива.
Пък 7 не е голяма бройка. Мога с лекота да изредя 30 героини, които заслужават признание.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: The Comics Topic

Post by Martix » Mon Jun 11, 2018 9:29 pm

Zot! - дори не знам как ми се е озовал в списъка за четене, но го открих там, реших да му дам шанс въпреки 60-сетарския арт, и ей ме на, 2 месеца по-късно пиша безсъдържателни постове за него.
Комиксът се разделя най-общо на 3 арки:
броеве 1-10, в които се запознаваме с Джени, безлична тийнейджърка и POV за читателя, и титулярния Зот!, влудяващо позитивен супергерой от паралелна земя, който лети като Astro Boy, винаги побеждава, и като цяло се движи по тънката линия между golden age of comics клише, и пародия на такова.
броеве 11-27,в които Зот! и Джени (и разбира се плетора поддържащи персонажи) се бият с monster of the week злодеи, нападащи паралелната Земя на Зот!. Тази част от комикса е малко или много посредствена, но я спазяват доста креативните злодеи, любимец сред които ми е
Spoiler: show
Декко, чиито роботски очи го принуждават да вижда света през Арт Деко филтър.
броеве 28-36, в койтодействието се развива основно на нашата земя. В тях
Spoiler: show
жанрът се сменя напълно и комиксът се превръща в slice of life coming of age drama, появават се доста нови герои, този път деца с различни тийн проблеми, я хомофобия или расизъм, я комплекс за малоценност, я бедност. Комиксът завършва с мета коментар за това защо четем комикси
, и изобщо, the good stuff.
Та, накратко, щипка Fun, a family tragicomic, щипка стари супергеройски клишета, щипка клише, заслужава си.
7.5/10
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: The Comics Topic

Post by penzata » Tue Jul 30, 2019 3:10 pm

@трубадур , има си тема за комикси, бритчед. :mrgreen:

За комикса не знам, но Супермен версията в сериала е един път.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: The Comics Topic

Post by трубадур » Tue Jul 30, 2019 3:35 pm

penzata wrote:
Tue Jul 30, 2019 3:10 pm
@трубадур , има си тема за комикси, бритчед. :mrgreen:

За комикса не знам, но Супермен версията в сериала е един път.
не я видех бе, то ми изскочи некво комикси и юруш :mrgreen:
а пустиняк бибе форома не даа да тръкам предишното, сичко е цензура, комунизъм и ефир 2 чувес

яле тука:

Я па почнах The Boys оти не ми се боза тъпия сериал, ма поне да видя първоизточника. Силата тук определено е в колориста, щото от панел в панел тия хора не изглеждат по един и същ начин и мисля, че е имало твърде много фото референции, откъдето идват и проблемите в рисунките.

Самата история куца на пустиняк, мислех, че ще е по-черна комедия, а то на моменти се взима много насериозно и вкарва един по-реалистичен подход. Доста по-леко е от Crossed например, което започва като Енис га е в много емо и мрачен период и идва като стабилен отговор на The Walking Dead, само да деградира до абсолютна простотия с всеки следващ автор, но The Boys му е по на сърце и държи юздите много по-дълго време, а crossed го заебава след 10 броя, и само спорадично се появява от време на време по-натам, да нацъка брой или два.

The Boys печели от диалог и тук-таме добри идеи, но изтрещява доста често до безумия, които ептем не държат вода като човек се замисли за тях. Ако беше по-абсурдно щеше да работи, ама то милото разглежда бизнеса и корпорациите като огромното зло, дава някакви тийн разсъждения за човечеството, медийната манипулация, големите играчи и т.н. които сигурно много ще влизат на младо анархистче, което врънкя на майка си за маска на анонимните.

Има известна доза извращения, но калпавият рисунък, а и самият комикс формат не помагат да ги издигнат до непоносими висини. За времето си обаче незачитането на човешкия живот и въобще начина на мислене на супергероите сигурно е било бая освежаващо. Не е нещо нечувано, ама сред морето от супергеройски детски брътвежи е било приятно. От друга страна през цялото време се тормозя докато чета щото не мога да се сетя за оня супергеройски комикс, къде супермен отиваше да спасява самолет надървен и без гащи, а една от мацките беше неква дива проститутка, която изглежда не спираше да кърми отрочето си.

Не знам дали ще приключа The Boys, ама тукашната версия на Супермен, плюс няколкото интригуващи идеи държат интереса. Останалото е на достатъчно приемливо ниво, че да не дразни. Да не говорим, че протагонистите не са млоумните кретени, които трейлърът на сериала те кара да мислиш, че са, което беше приятна изненада. Основното дуо е фън, а диалозите им почти никога не деградират до елементарен инфо дъмп, ми градят герои, свят и същността им.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: The Comics Topic

Post by Xellos » Tue Jul 30, 2019 9:02 pm

Оди се удри в некоя стена с умерена сила, мноо си е добре сериалчето. Комикса е хит над мис, като Приичъра, ама поне не е изцяло самоцелна гневна повърня като Кроссед. :< Просто малко не си е в правилния zeitgeist, изчакай още неколко години марвел, дисни и гуугъл и т.н. да се донагрухат с човечеството.

оффтопик - баси докат включа, че Homelander-a го играе Антъни Стар - ака шерифа от Банши. :oops:

Пробвай бтв Transmetropolitan ако не си. Шашав е яко.

https://www.comicextra.com/transmetropolitan/chapter-1
:ninja:

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: The Comics Topic

Post by Dr. Horrible » Tue Jul 30, 2019 11:26 pm

Аз в момента чета East of West на Джонатан Хикман и ми се струва като божествено откровение. Просто е феноменален като светостроене и изграждане на персонажите.
Действието се развива в алтернативна версия на САЩ, където гражданската война не е свършила, или поне не по начина, по който е свършила в нашия свят. Аз знаех само това за комикса и съответно изобщо не ми се четеше, защото си представях разни банални глупости, тип конфедерати срещу янки и някакви други там фактори от американската история, за които слабо ми пука. Но го опитах заради Хикман и сега не мога да си събера ченето от земята.
Идеята е, че просто територия е разделена между шест различни кралства, всяко от които се е развило по много специфичен начин. Главните герои са четирите конници на Апокалипсиса, които са дърпали конците на човечеството от известен брой години - трима от тях действително искат да докарат Апокалипсиса и да настане краят на света, а единият иска да ги спре. Шестте кралства имат различни лидери, както и допълнителни wanna-be лидери със свои си планове и намерения, има и редица външни играчи. И така множество персонажи и фракции попадат в двете страни на тоя конфликт - про-Апокалипсис и анти-Апокалипсис, плетеницата става много сложна и много интелигентна и влудяващо качествено написана. Просто е абсолютен кеф, направо не се сещам в последните години да съм чел по-хубав комикс. А артът на Ник Драгота е страхотен, толкова по-богат и цветен, отколкото би очаквал човек. Просто цялото нещо е чудесно и силно го препоръчвам на хартия, по възможност в deluxe хардкавърите.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: The Comics Topic

Post by penzata » Wed Jul 31, 2019 8:12 am

Xellos wrote:
Tue Jul 30, 2019 9:02 pm
Пробвай бтв Transmetropolitan ако не си. Шашав е яко.

https://www.comicextra.com/transmetropolitan/chapter-1
Или The Invisibles :wink:

От на Кселос-а сайта, последният брой от волуме уно: https://www.comicextra.com/the-invisibl ... chapter-25
Last edited by penzata on Wed Jul 31, 2019 9:31 am, edited 1 time in total.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: The Comics Topic

Post by трубадур » Wed Jul 31, 2019 9:30 am

Xellos wrote:
Tue Jul 30, 2019 9:02 pm
Оди се удри в некоя стена с умерена сила, мноо си е добре сериалчето. Комикса е хит над мис, като Приичъра, ама поне не е изцяло самоцелна гневна повърня като Кроссед. :< Просто малко не си е в правилния zeitgeist, изчакай още неколко години марвел, дисни и гуугъл и т.н. да се донагрухат с човечеството.

оффтопик - баси докат включа, че Homelander-a го играе Антъни Стар - ака шерифа от Банши. :oops:

Пробвай бтв Transmetropolitan ако не си. Шашав е яко.

https://www.comicextra.com/transmetropolitan/chapter-1
бе баш в идеалния момент си е, даже навремето като е излизало си е било в идеалния момент, щото близо 70 години мега добри герои, добре е дошло, ама нито е първото, нито последното. На мен отдавна са ми втръснали комиксовите бози, та даже като вачмен на снайдър излезе се надявах, че е перфектната година и след него никой няма да смее да пипне кретен с маска, а те едва тогава започваха да му се не види. Та сериалът предполагам, че ще има голям успех ся, особено след ендгейм, който като цяло постави добра точка на геройските пеге13 кенефи и след него много-много няма смисъл да продължават. Но не ме ебе, комскчето ми е достатъчно, поне това дето прочетох от него, нейде 23 броя минах и май ще съм до там.

мое ги пипна тия невидими, ама кой знае коги ще е

пп. тва East of West верно изглежда добро, и якото е, че е от тия заглавия, където на корицата се мъдри и името на колориста. Щото тва нещо освен, че е добре нарисувано е оцветено да си ебе капаците. Време е хората да обръщат внимание и на това, щото маса комикси са спасявани на финалната права от цветовете си.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: The Comics Topic

Post by penzata » Wed Jul 31, 2019 9:37 am

трубадур wrote:
Wed Jul 31, 2019 9:30 am
Та сериалът предполагам, че ще има голям успех ся, особено след ендгейм, който като цяло постави добра точка на геройските пеге13 кенефи и след него много-много няма смисъл да продължават. Но не ме ебе, комскчето ми е достатъчно, поне това дето прочетох от него, нейде 23 броя минах и май ще съм до там.
Ноу те мръзи да четеш - сериалът е Ар(-ар) рейтед и има достатъчно гор да изкефи и да не отврати. Хуморът е чуден.

Не се праи на комиксов стожер, а си пусни сериала.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: The Comics Topic

Post by трубадур » Wed Jul 31, 2019 9:43 am

Ти не четеш. Именно щото е такъв и се води "адълт" идва като добър отговор на детската градина, която се вихри в комиксовите филми, която се надявах да не се случи още като излизаше вачмен. Ни съ прай ся ти.

Но както казах не ми дреме, трейлърът ми беше тъп, комиксът, демек оригиналът не ме блазни кой знае колко, освен това времето е кът, за кво да си причинявам баш тоя сериал. Аз още комрад детектив (най-доброто от Амазон) не моа сколасам да приключа, дето е само 6 епа, па тва ще хващам... цели 9 епизода, нема шанс :mrgreen:

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests