Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Wed Dec 28, 2016 3:43 pm

penzata wrote:филми, в които все още я няма днешната изкуствената политкоректност и, поради този факт, негърът винаги умира (било в началото, било в края); можеш да халосаш дъ биг бос ъф дъ ийвъл корпорейшън, дори и да е жена; никой не зачита мнението на експерти и учени as long as военните могат да си пуцат, експериментират и копат на воля; и женките почти не носят сутиени (nipple poke), освен, когато се събличат :lol: . Класика. :mrgreen:
къ да не поснеш салза кат се сетиш как се правеше кино :lol:

Как да е - от поредицата филми, които не успях да изгледам целите.

Некъв дивак качил рипнато от VHS-ка Арена. Долнопробна осемдесетарска кик бокс простотия с извънземни. качественото е, че върху английския дублаж има немски, а върху него нашето момче от едно време превежда в реално време. С други думи - ултимативният начин да гледа филм.

The Great Silence на Sergio Corbucci от 1968, доста красив филм между другото, могъщ Мориконе, час и половина гадни хора си причиняват гадни неща. Пуца се за щяло и нещяло, народът мре, лошите побеждават.

Universal Soldier: Day of Reckoning - не разбрах за какво точно става въпрос във филма, щото прехвърлях селскостопанската част и зяпах само кеча. Scott Adkins (има ъндиспютет 4, режисиран от българин тая година) много лошо ги бие. Въобще проблемът е, че Ван Дам и Лудгрен са на годинки и с тях сцените е трябвало да са заснети по-така, че да не личи, че не могат да се движат. Останалото е баси клането. Филмът си бие не горфест на моменти, учудващо амбициозна камера и монтаж за толкова евтин филм, особено меракът на финала да е всичко в една непрекъсната камера, показваща месомелачката ин фул глори беше приятна изненада.


The Autopsy of Jane Doe - го изгледах целия обаче. Смятам го за един от най-добрите филми, в тази потресаващо вяла и скучна за киното година. Можехме да минем без обяснението кво точно става, ама това да ти е минус.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Dr. Horrible » Fri Dec 30, 2016 7:21 pm

Тези дни имах време и успях да изгледам няколко филма от 2016-та:

The Light Between the Oceans с Майкъл Фесбендър и Викандер, и страхотна второстепенна роля на Рейчъл Уайз. Безумно много ми хареса. Истински, човешки филм, който разглежда вечни човешки въпроси. Критиците като цяло не го харесват много, казват, че бил супер мелодраматичен, ама аз си обичам мелодрама и сапунки, така че ми дойде идеално :D

Jason Bourne – като цяло е окей. Става за гледане, но наистина просто повтаря по-успешните моменти от старите части, което го прави скучен и ненужен. Пък и Мат Деймън вече е остарял.

Elle - френски, номиниран за Златен глобус, главната женска роля също е номинирана за Златен глобус. Адски странен е. Психарски и много объркан. Има хиляда сюжетни линии, всички те се въртят около една героиня и става лудница. Чудех се защо беше нужно да вкарват толкова много неща... Доста елементи от сюжета са си като от комедийка, а филмът се държи като адската драма. Общо взето се насилих да го догледам.

Дуэлянт – руски филм за дуелите в имперския Русия в средата на 18-ти век. Като цяло е интересен. От доста години руснаците адски много обичат да правят бандитски филм с близък сюжет - някакъв добър човек затъва, забърква се с бандитските среди, някой гаден мафиот го прецаква и нашият мъжкар решава да си отмъсти на мафиота. Тук е същото. Но поне действието се развива през 1760-та, костюмите и декорите са интересни и атмосферата е доста по-приятна. И наистина показват много интересни неща да различните видове дуели, на мен лично ми беше любопитно да ги видя.
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6452
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by tigermaster » Sat Dec 31, 2016 1:58 am

Гледах преди малко "Джак Ричър 2", на който се точех бая време, докато беше по кината. Добре, че не го гледах на кино, потресаващо разочароващ е. Егати, Едуард Цуик направи "Кървав диамант", "Последният самурай", "Съпротивата" - все впечатляващи екшъни, че и достатъчно добри на другите нива. На техния фон режисурата му тук е страшно зле, да не говорим пък за сценария - пак писан от него. "Джак Ричър" сам по себе си, без да съм чел книгите, беше доста добре обмислен екшън трилър с хубаво завъртян сюжет. Тука... Няма, братче... Това, което видяхме, мога да го нахвърлям буквално за два часа. И репликите тъпи - зъбатия хумор на Ричър от предишния филм го хванала липсата, а Робин от "Как се запознах с майка ви" се опитва да бъде феминистична екшън героиня, която се бори с патриархата в армията - и сюжетът тъп, и... И екшънът не беше на нивото на предния филм. Егати. То това с екшъна ми е голямата болка, всъщност. Робин беше сладка в оня комедиен сериал, обаче изобщо не става за екшън героиня - липсва й атлетизмът на, примерно, Кейт Бекинсейл. Не си изпълнява хореографията добре и нейните бойни сцени все са заснети от някакви странни ъгли и/или дублите са зверски къси, понеже актрисата не може да замахне за удар като хората. Том Круз поне в това отношение се представя на ниво - обаче него винаги го е бивало да играе екшън, прави си сам каскадите колкото може и това се вижда - обаче, отново, за разлика от предишния филм, тук тактиката и психологизмът в начина му на водене на бой отстъпват пред зрелищна хореография и, на моменти, очевидно използване на жици. Не че се оплаквам точно от зрелището, обаче по-маломерните и по-реалистични бойни сцени в първия филм ми харесаха повече. Количествено, освен другото, екшънът в "Джак Ричър" беше поне два пъти по-малко, отколкото в продължението, обаче филмът през цялото време държеше в напрежение. Тук - много бой, много нещо, уж, пък ме приспа от скука. Разочарован. Съм.

(Егати, какво пиша в два сутринта точно преди Нова година.)
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Killua » Sat Dec 31, 2016 10:10 am

@tigermaster
Казвам аз, че е зле! Но ако искаш този филм да ти се стори като шедьовър - пусни си Асасинс Крийд, ако не си още. Ето това е истинска скука - поне на Джак Ричър не заспах...
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Litz » Mon Jan 02, 2017 11:25 pm

11- и а по бтв вчера и беше зверската трагедия. Ники Сотиров е най-бездарният актьор евър, а в България това старче се води някакво величие, щото??? Освен това, въпреки че съм свикнала в американските филми дъртаци да играят тийнове, ми е в пъти по-странно, особено при положение, че преди време се познавах с половината каст.
Но тоя филм взимаше от Опасен ум, Фак ю Гьоте и накрая Инсепшън.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by penzata » Tue Jan 03, 2017 9:17 am

Storks - За този филм знаех само от постера, който ми беше спрял и предубедено мислих, че това ще е някаква спряла история за щъркели. Колко съм грешал. Оказа се страхотен филм и ме накара да го изгледам два пъти. Историята е добре поднесена, а хуморът е размазващ. Войс оувъра на Анди Самбърг беше перфектен. И в този филм са събрали едни от най-яките комик релийф персонажи, които слагат Тимон и Пумба, Скрат, сурикатите и други подобни в малкия си джоб - пингвините, глутницата вълци, малките енгри бърдчета и най-якият дюд евър, гълъбът Toady. :mrgreen:

7 Days in Hell - подобно на Popstar mockumentary за тенисисти, с дължина на тв епизод. Много смях, яко простотия. Анди Самбърг е велик.

The To Do List - води се R rated комедия за трупане на сексуален опит на неква женка преди колежа. Изключително несмешен, негледаем и причиняващ болка и мигрена. Пълна скръб.

Notting Hill, все така сантиментален и приятен. Austin Powers (първата част), мислих, че ще умра от тъпотия, обаче още ме кара да се смея на безумията му. Lethal Weapon 2, жИлезен, не е мръднал. Най-зарибеният от всичките.

Snowden - Конвенционален филм, за не повече от едно гледане. След Citizenfour, Snowden някак не оправдава съществуването си.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Sat Jan 07, 2017 1:03 pm

Suburra - много здраво. Италианска мафиотска дивотия, без шибан глас зад кадър - тъпите американци няма да се научат, с изкл. на първия кръстник и Miller's Crossing много ненавиждам как в сащ се правят гангстерски кретении. Освен това е много красив филм.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Sat Jan 14, 2017 4:51 pm

don't breathe - или как последните 5 минути съсипват цял филм. Не се научиха да приключват тия филми и това си е.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6452
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by tigermaster » Mon Jan 16, 2017 12:07 am

Гледах "Arrival" и аз. Честно казано, след толкова хвалби очаквах нещо много по-добро. Хем и тематиката ми е някак интересна, доколкото сестра ми беше в отбор по лингвистика, участвал в международни състезания. Просто всичко ми дрънчеше на кухо, военните бяха по-малоумни от тези в "Трансформърс", а физикът не свърши практически никаква работа, освен да бъде Джеръми Ренър и да се свали с Ейми Адамс. Все пак, филмът ми запали интереса към литературния първоизточник. Надявам се той да е по-добър.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Томек
Scholar
Posts: 104
Joined: Tue Feb 15, 2011 6:07 pm
Location: Sofia

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Томек » Mon Jan 30, 2017 12:09 pm

Влакът за Пусан http://www.imdb.com/title/tt5700672/ - най - добрия зомби филм, който съм гледал напоследък. Направо най-якия.
Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем, ни в ясно време, ни в буря. Идем да убиваме под слънце и луна. Какво зората?

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Killua » Tue Jan 31, 2017 1:19 pm

Ахахахахахах, ревюто на Ордо за Трите хикса :lol: :lol:
Почти ми се прииска да го видя филма. :Д
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Sat Feb 04, 2017 10:24 pm

Arrival се оказа тотал факинг шит.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Killua » Sun Feb 05, 2017 12:53 am

аз пък гледах френско-канадския "Това е просто краят на света" и беше много впечатляващ. Не помня откога не съм гледала такава игра.

Марион Котияр - поклон! Защо се хаби за холивудски бози, като другаде й е силата. Във Венсан Касел съм силно влюбена вече - а и твърде много ми напомняше на Хю Лори <3 И девойката от последния Бонд беше много добра,не знаех, че е французойка... Абе всички ми скриха шапката!

Диалозите едновременно бяха забавни, абсурдни, реални, тежки. Камерата се буташе в лицата на хората, за да хване и най-лекото трепване. И няма такива погледи...

Бягайте да го гледате, като имате предвид че все пак, че сюжетът е как един човек се завръща след дългогодишно отсъствие при семейството си, за да им съобщи, че умира.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by penzata » Wed Feb 08, 2017 9:24 am

"The Great Wall" се оказа най-яката комедия на годината, до момента. Не съм се смял толкова много в кино, сигурно от "Road Trip" насам. Вярно, че отнесох няколко смъмряния и "лакътче" в ребрата от приятелката, която знаеше какво да очаква от моята филмова култура за подобни филми, обаче не успях да се стърпя. Отдавна не се бях забавлявал толкова.
Изборът ѝ беше между "стената" и "ТритА Хикса", и "Пасажьеритье", и все пак реши, да ме заведе на "Великата Стена", за което съм адски благодарен.
+1000 за филма. Тотал уин. :mrgreen:
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Thu Feb 09, 2017 4:49 pm

Към ревюто на стенътъ - след като сме българи, може да минем без да се държим като празноглави американци и да приказваме глупости за раси, к.

Освен тва хем е поамериканчено, хем пък белите са показани като гъзове... кое от двете ще е? И филмът не е баш холивудски (не минавайте с лафа, че ползвате холивуд като метафора за мързелива некадърност, щото в последвалите абзаци си го пляскате сякаш филмът е правен в американско студио), въпреки че дистрибутор са легендарните пикчъри и е писано от 15 западни малоумника. Парите идват основно от Китай. Китайското правителство тегли майни на родни ревюисти, които са дали ниски оценки на филма. И сам Имау викаше да не пишете подобни глупости - за расите и пр. И те - пак четем сеири, що карате слепешката по чуждата глупост? В последно време това, че някой квичи уайтуаш и расизъм в повечето случаи означава, че с лека ръка може да ги пренебрегнеш.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests