Doctor Strange

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Doctor Strange

Post by Martix » Mon Nov 14, 2016 2:43 am

Image

Doctor Who Strange

И какво, форумът е толкова забил в изборните драми, че никой не е пуснал тема за най-добрия Марвел филм от Guardians-ите насам? Айде, ще се прежаля.

+ Къмбърбатч си играе ролята от Шерлок, не беше нещо отвяващо, но е достатъчно кадърен актьор, че да приковава вниманието към себе си, love interest-а му беше освежаващо ненатрапчива и нормална девойка.
+ Най-добрите ефекти EVER, не просто са крали идеи от Inception и Interstellar. Надградили са.
+ Стегната динамична история, без протакане и без необясними сюжетни врътки
+ направо бъка от креативни сцени и идеи
+ Верен на комиксите, и това го казвам като човек, който не ги е чел
+ Не ти натяква през 5 минути, че е част от MCU, може да се гледа като самостоятелен филм
+ Няма ги обичайните за Marvel сюжетни inconsistency-та
+ Лошковеца може да не е нещо застрашително, но не вредеше на филма по-никакъв начин, за разлика например от безполезното типче със хипер сложния план от Civil War. Не беше ретард, нито просто беше зъл на общо основание.

- музиката както винаги прескача между "не се чува изобщо" и "по-добре да не се чуваше изобщо"
- хуморът в диалозите издишаше, повечето шеги са в трейлъра, ако смятате, че са смешни, задраскайте този минус
- както обикновено бойните хореографии не са нищо особено
- както обикновено, камерата не е стабилна в екшън сцените
- героинята на Тилда Суанстън фъсна и си замина от филма, без да покаже mad skillz, а уж беше върховен маг, това е малък минус, щото всичко се връзва сюжетно, просто си рантвам, че нямаше epic showdown бойна сцена

11/10
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Doctor Strange

Post by Killua » Mon Nov 14, 2016 8:54 am

Ама ти си изредил един милион минуси и накрая 11/10 :mrgreen:

На мен доста ми хареса, особено визуално. Ако ще се гледа, задължително на 3D, предпочитане аймакс. В доста моменти визията ми напомняше на Инсепшън, което си е огромен плюс.

Ти в плюсовете си сигурно говориш за ученика-лошковец, който действително не беше нищо особено, но Главният лош беше ЕПИЧНА (психеделична) красота, а сцената накрая между него и Стрейндж супер забавна и ефектна. Колко много култови картинки вече плъзнаха по нета.. То не бяха loading бъзици, save game бъзици етц. Радвам се, че гледах филма, че да мога да ги схвана.

Хуморът си беше наистина насилен и не му отиваше много на доктор Стрейндж в много от моментите (изненадана съм колко много хора се смяха на сцената с Шамбала, дето било парола за уай фай-я, при положение че го имаше в трейлърите и съм я гледала милион пъти, ама явно аз съм от тия дето вредно много ходят на кино :mrgreen: )

Но най-големият плюс след визията за мен остава Наметалцето <3 Много ми напомни на килимчето от Аладин, огромен бонбон.
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Doctor Strange

Post by Martix » Mon Nov 14, 2016 10:25 am

Наметалото е пич, да :metal:
А другия лошковец не го споменах, щото участва във филма за 5 минути. 5 glorious minutes though. :mrgreen:

Филмът може да има много минуси по bullet points, но те не са сериозни и не развалят experience-а.
Музиката е семпла, но не те вади от "филма", бойни хореографи не съм и очаквал от филм за магове, на камерата вече съм й свикнал, и т.н.

При Марвел далеч повече ме дразни като ни взимат за мезе със сценариите и мотивазиите на героите, все едно филмите трябва да са напълно безмозъчно забавление без капка кохерентност и трябва задължително да се ядат пуканки в киното, еми аз не ям пуканки в киното. Като споменатият вече план на лошковеца от Civil War, или талибанските обстоятелства около направата на първия iron man костюм във филм 1 на Тони Старк.
Та тука, такива изцепки нямаше и всичко си беше смислено, рядък gem е този филм и ми вдъхва надежда, че Марвел все пак не работят само на автопилот по формулата на Spider Man, а наистина вкарват и някаква доза любов.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Ambartanen
Arcanist
Posts: 992
Joined: Mon Mar 15, 2004 6:45 pm

Re: Doctor Strange

Post by Ambartanen » Mon Nov 14, 2016 10:49 am

За мен е един от най-добрите марвълски филми- само Guardians & Winter Soldier бих класирал над него. Хуморът ми беше доста забавен, другите хора в залата също се смяха, но пък аз май само веднъж бях гледал някакъв трейлър преди месеци и не помня шегите да бяха в него.

Бойната хореография всъщност не беше лоша. Не е съвсем на нивото на филмите за Капитана, но е класи над тази от филмите за Тор и Тони Старк.

Единствения забележителен недостатък за мен беше малко ръшнатата тренировка на Стрейндж. Искаше ми се просто да видя повече време как става по-добър, а не просто да се телепортира веднъж и изведнъж да стане равнопоставен по сила и способности на майсторите. Не знам какво бих изрязъл, за да се добавят тези сцени.

User avatar
LightOne
Adept
Posts: 216
Joined: Sun Mar 23, 2008 7:25 pm

Re: Doctor Strange

Post by LightOne » Mon Nov 14, 2016 6:52 pm

Много си е добре филмчето. При все всичките неизбежни клишета на супергероя, там където трябваше да размазва от кеф, размазваше с чука - визията и ефектите великолепни, вземи този Inception, бачи Лео. Първите минути като всеки origin си бяха мътни. Но за това пък компенсира с друго. Имаше добри попадения като килимчето на Аладин, боят, докато времето тече назад, злодеят не беше пречкащо зле, как се справиха с върховното божество също беше хитро и неклиширано. (особено forshadowing-а, който ме подлъга, че ще бъде по друг начин).
If you want to touch Me-touch the sun,
if you want to catch Me-catch the wind,
if you want to smell Me-smell the blood,
if you want to kill Me-kill the death,
if you want to live-be Me
LightOne(2005-?)

Колелото на Времето - Какво липсва в превода?

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Doctor Strange

Post by Roland » Sun Nov 20, 2016 5:21 pm

Мен ме разочарова бая. Вече сме в третата фаза, очаквам нещо повече от лековата интродукцийка с нулев ефект върху общата картина.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Doctor Strange

Post by Dr. Horrible » Sun Nov 20, 2016 9:35 pm

И на мен доста ми хареса, но не чак прекалено много.
Основният ми проблем е като на Роланд - наистина беше просто интродукцийка, която не направи нищо за общата картина. За много хора това е плюс - искат си самостоятелен филм. Но за мен е сериозен минус. Civil War наистина надграждаше всички предишни филми, използваше стабилната основа на цялата киновселена, че да разкаже грандиозна история. Civil War спойлери
Spoiler: show
там дори само сцената към края, когато Тони изкрещява "That shield doesn't belong to you. You don't deserved it. My father made that shield!" и Капитана хвърля щита, прегръща през рамо Бъки и си тръгва, ми се струва милиарди пъти по-могъща от всичко в Доктор Стрейндж. Просто супер удрящо и емоционално... Защото този момент е нещо, до което се е стигнало след дълго пътуване. На Старк егоизмът и self-righteous-ът се развиваха все по-силно с всеки следващ филм, а тук самотата и изолацията му бяха страхотно развити, липсата на Пепър беше използвана качествено и въобще беше страхотно. И на Стив решението, че е по-важно да спаси Бъки, отколкото да бъде символът Капитан Америка, е толкова обосновано и добре поднесено... Като излязох от киносалона си мислех как Стив си спечели този щит точно заради Бъки, как след като му инжектираха серума той стана супер силен, но беше използван за цирков артист, да агитира хората да даравят пари за армията. И първия път, когато се включи в реална военна операция, беше точно когато му казаха, че Бъки е пленен. И Капитана веднага отида да го спаси. И, иронично, точно Хауърд Старк му помогна с тази мисия, с неговия хеликоптер отидоха до вражеската територия. И си мислех колко хубаво е направено всичко, как това тяхно приятелство е по-ценно и по-важно от това да носи този щит, бъде символ, да бъде войник, дори да бъде Авенджър. И си спомних как във вторият филм за Капитана казаха, "Even when I had nothing, I had Bucky." И се замислих за най-първия път, когато сме виждали Стив с нещо като щит - още в началото на първия Капитан Америка, когато в една тясна уличка един здравеняк го нападна и Стив взе кръгъл капак от кофа за боклук и го хвана като щит... И как онзи "щит" не го опази, ама точно тогава се появи Бъки и го спаси. Е, как да не хвърли щита заради Бъки???
И просто... наистина, докато се прибирах след Civil War си мислех за всичко това, за цялата грандиозна и смислена и ценна история, която Марвел разказаха в толкова много филми и изпитах истинско възхищение от това студио.

При Доктор Стрейндж нямаше този ефект. Приятен филм с яки ефекти и приличен сюжет, който обаче не използваше нищо от богатството на вселената, в която се развиваше. Дори в Нетлфикс сериалите използват това, че са част от вселената на Марвел, за изграждане на атмосферата - постоянно ни се напомня, че това са сериали за обикновени хора, живеещи в свят на супергерои. А Доктор Стрейндж беше приятна ориджин история, но ми се ще супергеройският жанр наистина да се развие повече, да спре да показва самостоятелни ориджин истории, които са малко или много подобни, и да задълбае повече.

Голямата сила на филма са ефектите, разбира се. Визуално беше страхотен, очите ми останаха, напълни ми душата. Друго, което ми хареса, беше колко много защитаваше спиритуализма и вървеше против твърдия рационализъм, това беше много свежо. Наметалото беше върхът! Тилда Суинтън беше феноменална, всички нейни сцени ме израдваха на макс. Бенедикт играеше прилично, но малко невдъхновено. Ще ми е интересно да видя какво ще направи с този образ по-нататък. Всички сцени с Рейчъл Макадамс бяха доста странни, не мога да преценя дали ми харесаха... Началото беше излишно бавно и протакано, спомням си как седях в салона и чаках филмът да започне истински... Финалната конфронтация беше много яка и действително ме удовлетвори.

Както казах - общо взето готин филм, но в никакъв случай не мога да го нарека най-добрият на годината. Мисля обаче, че set-up-наха следващия филм много добре. В момента имам желание да изгледам веднага Doctor Strange 2, да видя какво се случва, как се развива конфликтът... Реално имам доста повече хайп за продължението, отколкото имах за оригиналния филм, тоест все пак лентата си е свършила работата.

Чакаме още!
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20283
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Doctor Strange

Post by Xellos » Wed Dec 28, 2016 5:20 pm

Ох нимоа :) :rofl:

Jimmy Kimmel Hires Dr Strange
https://www.youtube.com/watch?v=CzQktI1d1zs
:ninja:

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Re: Doctor Strange

Post by Killua » Wed Dec 28, 2016 5:29 pm

Xellos wrote:Ох нимоа :) :rofl:

Jimmy Kimmel Hires Dr Strange
https://www.youtube.com/watch?v=CzQktI1d1zs
:lol: :lol: :lol:
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Doctor Strange

Post by tigermaster » Fri Jan 27, 2017 2:33 pm

Гледах оскарския скрийнър снощи.
Ами, готин филм, много готин. Мисля, че никой друг марвелски филм не е съумявал да ме израдва толкова - с евентуалното изключение на "Зимният войник". И все пак... Само на мен ли ми направи впечатление, че това е буквално същата история като "Зеленият фенер" с Райън Рейнолдс? Героят отива (по някаква причина) да учи бойни изкуства и магия в тайнствен орден, получава вълшебен пръстен, с помощта на който да брани света от лоши от други светове, пребива там каквото зло има за пребиване в конкретния филм и в сцената след надписите неговият приятел/учител се обръща против ордена. И това - поръсено с арогантния гений, който губи всичко заради собствената си арогантност, за да се върне много по-силен и по-човечен - точно като Тони Старк и Тор... Просто... За пореден път сдобивам впечатлението, че в супергеройските истории под уж различните обвивки стои едно и също.

От друга страна - гледа се самостоятелно, егати. Не се препъвам в препратки, които ми става все по-трудно да схвана, през пет минути. (За какво ми трябваше да гледам сцените след надписите... По-добре да не го бях правил, честно.) Да не говорим, че... Шарен е, мащабен е, сцените с обръщането на гравитацията бяха като извадени от книга на Брандън Сандърсън, а историята, колкото и да е клиширана, всъщност е добре разказана. Къмбърбач е готин Стрейндж, макар че на моменти британският акцент пробива много грубо в приказките му, а Чиуетел Еджиофор радва като Мордо. (Бтв, исках ги двамата в "Джонатан Стрейндж и мистър Норел", съответно като, ъъъ, Стрейндж и Стивън Блек.) Тилда Суинтън е страхотна. Екшънът е благ, и изобщо... Да бяха оползотворили Скот Адкинс малко по-добре само - човекът е сигурно най-зрелищният неазиатски актьор боец в момента, а тук имаше само една бойна сцена, в която хореографията не му позволяваше да покаже пълните си способности.

Бих го гледал пак с кеф, в крайна сметка.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Doctor Strange

Post by tigermaster » Sat Jan 28, 2017 1:51 am

^Явно не само аз виждам прилика между "Доктор Стрейндж" и "Зеленият фенер":
https://moviepilot.com/p/doctor-strange ... rn/4144155
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Doctor Strange

Post by Amelia » Mon Mar 13, 2017 9:19 am

Най-сетне го изгледах и аз. Много благ филмец, който показва 2000000000 пъти по-яка фантазия от Инсепшън. Забавлявах се и ако има втори, ще го гледам и него.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Who is online

Users browsing this forum: Vash and 15 guests