Облякох си тениската на Джо-Джо, настаних се удобно, доколкото е възможно, в гадния си дървен стол, от който ме боли постоянно задника (трябва да го сменя), и си пуснах разцепващия 22 епизод! Араки е най-великият! За пореден път го казвам и няма и да спра да го казвам, защото този човек е БОГЪТ, не просто БОГ! На никой не му пукаше за тъпия Шигечи, дори може човек да го намрази заради алчността му (навярно много сме го намразили), но неговият брутален край, който реши авторът да му подари, въпреки целия ми неприязън към него, ме накара буквално да настръхна. Космите на ръцете ми от този феноменален епизод все още са като на наежила се котка, емоциите в момента се блъскат едни в други, опитващи да намерят път до съзнанието, до ума ми така, че да мога да изразя, или поне да се опитам, нещо с думи. Но тук няма какво да се коментира, защото истинските фенове знаят, че това аниме се чувства, то не се просто гледа! Джо-Джо е едно чувство, Джо-Джо от няколко седмици се завръщаше и най-сетне го направи с гръм и трясък, да му ... майката! Най-накрая имаме главен лош, който е страшно добре замислен. Фаворит в сагата! Въобще в този епизод имаше страшно много информация за Кира: как избира жертви, как крие доказателства, какъв е брутално якият му Станд Килър Куин (най-епичното име евър впрочем!) и не само че накрая имахме епичен първи сблъсък между него и Джотаро, ами и бяхме свидетели на най-великата Станд сбирка, барабар с дъртите кучета, само Пол-Пол липсваше!
п.с. Музиката при смъртта на Шигечи не беше ли тази при смъртта на Какьоин? И впрочем кадрите в интрото все повече почват да добиват смисъл.
Долната кучка в кафенето си заслужаваше да стане новата "съпруга" на Киро, достойна! Трябваше да си направи харем пичът и да вземе ръката и на другата! Нямам търпение за другия епизод, искам помпане между Килър Куин и Платинената звезда!