Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

User avatar
Вашта леля
Scholar
Posts: 128
Joined: Thu Dec 03, 2015 10:29 pm

Re: Играно напоследък

Post by Вашта леля » Tue Aug 09, 2016 11:00 am

Аз предимно ще мрънкам. Върнах се да играя Dragon Age: Inquisition след като я бях зарязала за почти година. В тази година междувременно приятелите, с които планирахме да играем ко-опа, решиха, че няма да си губят времето с Инкуизишъна, а някои въобще решиха да си починат от гейминга под всякакви форми. Също така в тази година компютърът ми претърпя смяна на дъното, което не реши проблема с блокирането, но за сметка на това цялостно направи машината доста по-бавна. :evil: Сега чакам по 8-9 секунди за да ми се отвори браузър, при условие, че машината работи на минимално натоварване. :evil: Съответно при такива условия и самата игра става невероятна мъка - аз и преди едва я подкарах под минималните изисквания, а сега направо ми сече на всяка втора битка. Дори да намеря с кой да направим кооп, игра в тим в такива условия ще е мъкамъкамъка.
Замислям се да си купя нова машина, колкото и да е тъпо да се сменя специално заради игра. Но мрън, точно в момента не мога. Ще трябва да се мъча с настоящата и да се уча на търпение.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Играно напоследък

Post by RRSunknown » Tue Aug 09, 2016 12:35 pm

На PS4 върви чудесно.

User avatar
termit
Jaghut Tyrant
Posts: 1758
Joined: Thu Jan 15, 2004 5:04 pm

Re: Играно напоследък

Post by termit » Tue Aug 09, 2016 3:32 pm

Минах всички Chronicles of Ys, които до сега са излезли за PC (1+2, origins, 3 и 6). Като жанр са нещо като action-jrpg, сравнително ок откъм история и с главен герой който не дразни, ако и да е по простата причина че няма много реплики (като изключим Origins, където Adol не участва). Така и така историята е само пълнеж, основото в играта е цикъла grind-kill boss, който по никакъв начин не е оригинален, но за сметка на това е доста добре изпълнен. Като цяло си оставяш мозъка до геймпада и цъкаш, и това не е критика. Бойната система в 1 и 2 е нестандартна - само ходиш по картата и се буташ във вразите, без да махаш с меч, номерът е да им се забиеш острани или отзад за макс щети (innuendo much, etc...). Това обаче позволява играта да върви много бързо, така че грайнда не доскучава. Другите части са с по-нов енджин и реално са изометричен/2д платформър / екшън с меч и малце магия, но запазват усещането за скорост.
Ако искате нещо безмозъчно и разпускащо, препоръчвам, но си трябва контролер.

В момента цъкам Shadow of Mordor, и след 7-8 часа вече взе да ми доскучава малко да трепя орки от засада, идва ми еднообразно. Проблемът си е в мен, играл съм твърде много Thief, и ми е против природата да юркам челно с меча ако имам опция за боц-изненада, с което сам си правя играта скучна.
Elves dig rocket launchers.

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Tue Aug 09, 2016 4:25 pm

Тъй е, Shadow of Mordor просто свети, като се натресеш на три гарнизона с враждуващи водачи, докато те преследват още 2 с такива, дето се плювате от поне 4 часа и сте се насекли хиляда пъти. Те тогава щу е епика и клане. Затва и стелтът, доста добре направен според мен, ми е една от най-редките използвани тактики. Но иначе играта има мегдан да доскучава, след първите 6-7 часа. бтв, в момента shadow of mordor е десет евра в bundle stars, лудио макс пак е на смешни пари, а нищо не чупи повече от lichdom:battlemage - деведесе стотинки (пак там) :hihi:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Sun Aug 14, 2016 12:46 pm

No Man's Sky си е ърли аксес, та мамата си джаса и струва една кошара изджасани мами. Но и колкото време да беше стояла в производство няма как да се получи нещо специално, след като основата ти е толкова калпава. Само щяха да е оптимизират, де, което не е малко. Аз нямам кой знае какви проблеми, освен загуба на кадри на моменти както и бруталния попинг. По-зле е от бордърлендс 2 на калпава машина на минимални настройки... Особено при навлизане в атмосферата на дадена планета. Блъснали са точно 3 далечни текстури, които толкова рязко и гадно се сменят, докато се приближаваш към повърхността, че цялото усещане за проникване в нов и непознат свят тотално е в гъза.

Как да е - един от основните аспекти ти е преебан заради техническа некадърност. Основната на играта е по-големият проблем. Procedural generated, т.е. горкото алгоритъмче разполага с каквото са вложили в базата данни, а те са заложили на пълен кор. Планетите и уродите на тях са до болка еднотипни и грозни. Няма газова, ледена или с повърхност от употребени вибратори планета. С различна гравитация или постоянно бомбардирана от носорози. Остава да ги има и да са ги заключили след 100 часа цъкане... :<

Освен това основният геймплей е ръгане на камъни за ресурси. Търчене из планетата, блъскаш по разни цветя и купчинки говна, но ако прекалиш в този незаселен свят присъстват гадни роботчета, които почват да те трепят, ако се олееш в капитализма си. :roll: Тук-таме са хвърлени бази с еднакъв интериор и екстериор... на всяка една планета. От такива места и почупените досадни дронове събираш информация за нова технология, която не ти дава кой знае какво - само подобрява наличното оборудване. А то е скучно. Единствената му цел е да те пази жив от радиация и студ, а пищовът да чупи камъни.

Т.е. типичното за сървайвъл шитните от последните години - търси, чупи, кравтвай до безкрай.

Все пак на гърба си носиш джет-пак, с безумно ограничен достъп и времетраене на полет. А и като тичаш се изморяваш след десет метра - йе... Дай ми джетпак като хората и да си летя над планините. Играта е доста далеч от реализма така или иначе. Както и нонстоп спринт. Досадните еднотипни пейзажи далеч не молят да бъдат изследвани в детайл и с бавна крачка. Но така е като оставиш нещата на компютър, не на реален артист. Поне да имаха 5-6 коренно различни база данни за максимум шикалкавене.

Самото излитане от планетите и цъкането из космоса е яко. Пуцаш по астероди (дават ти ресурси за якото ускорение) и е доста терапевтично и успокояващо. Сам си, насред безкрайна красота. Също приближаването около планетите и летенето над континентите е приятно занимание. Лошото е, че не можеш да се въртиш в кабината си. Погледът и носът на кораба ти са едно и също. И е доста сковано.

Има и космически станции с най-бедното и лишено от въображение обзавеждане, а търговията е елементарна простотия. Да не говорим за търговците - все човекоподобни форми с шлемове в различна форма. Или свръх дебели индивиди - крогани за бедни. elite dangerous може да се бави с планетите, че и с всичко обещано... но засега то си остава изборът за космически сим. Направо не ми се мисли какво ще стане като излезе Star Citizen, че там вече хайпът и обещанията (в които се съмнявам да има разумен човек, който да вярва) са по стар-варски надути и досадни.

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1939
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Sun Aug 14, 2016 3:45 pm

Еее, що не пита преди да си я купиш, това щях да ти го кажа още след първите 2 трейлъра. Тая игра беше тооолкова ясна до последната подробност, че сигурно мога да си представа сорс кода й (disclaimer: не мога :lol: ).

А Стар Ситизен е нужно да направи тоно 1 нещо - да не режат single player кампанията. Ако я отрежат, ще ходя да им паля офиса. Ако не я отрежат съм хепи (и барем да вземат да я release-нат предварително, щото MMO частта явно няма да е готова близките 3 години).
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Sun Aug 14, 2016 4:50 pm

На мен ми дойде без кинти, затва и не се паля толкова. И на мен ми беше ясно, че ще е зле, но това е тук както викам е ърли аксес в много ранен вариант. Никва полировка няма. Нищо не е изпипано. При положение, че в ърлито има неща като The Forest, дето чисто визуално отнасят моднат до безумие Skyrim (което наистина най-после трябва да излезе, че ми седи вече 2 години недокоснато, а малко неща очаквам повече от него), направо е неприемливо и ако бях дал кинти щях да обмислям да съ съдим. Бтв, за разлика от Елит, тук сингъл има.

И баси, толкова години нямаме свестен космически джъткълък, само X серията (X Rebirth, X3, X2 и тн) държат фронта, с доста променливи резултати. А то в един момент ти писва да ръгаш Freespace 2. И с технологиите в момента и явният глад за подобно заглавие, отворен космос, цъкане из планети и едноличност, да можеш наистина да се отпуснеш с усещането за самота в космоса и в крайна сметка да се стига до Alien: Isolation или Call of Duty от всички да доставят по-адекватен космос от симовете... ебаси.

Стар Ситизен трябва да направи доста всъщност. Освен сингъла. Тъй като ако Елит най-после докарат планетите и направят космоса още по-дълбок и въобще доставят играта, която обещаха, няма да има кой да ги спре. Щото Ситизена определено не е готов и да го пуснат в някаква средно приключена версия всеки ще омете пода с него в нета.


пп Най-големият грях на ноу мен-а е колко елементарно са подходили към всяка геймплей идея. Нищо оригинално няма. Всеки втори сървайвъл симулатор страда от едни и същи елементи и тук не са пропуснали нито един ебаси. Само дето са ги насадили в калпав космически сетинг, като самият космос е по-скоро море, а планетите еднотипните острови в него.

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Re: Играно напоследък

Post by RRSunknown » Sun Aug 14, 2016 6:12 pm

Еми най-космическото усещане което съм получавал беше в Масс Ефект 1 когато в началото казах на планетите и още не знаех, че ще е еднообразен цикъл. Имаше някакво усещане за тайнственост и заплаха от неизвестното докато стоиш със скафандъра около вие вятъра и не се вижда никакво движение.

В No man sky дори това усещане липсва - всичко е някаква шарения в която гриндажа бързо бързо взема връх пред изследването - защото какво да изследваш като нито има някаква заплаха, нито нещо оригинално което да откриеш нито нищо.

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20289
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Mon Aug 15, 2016 9:59 am

На мене отказа да тръгне на Intel-a gog-a, хем мъчих там некви редакции в конфига за ефекти и резолюция, hello games и крашва без следа. Гледах я на друг и честно казано повече време ще прекарвам на Starbound отколкото за тази недоклатена ферма, иначе идеята е мега, мене пвп ми не требе, ама изпълнението... :(
:ninja:

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1939
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Играно напоследък

Post by Martix » Fri Aug 26, 2016 5:52 pm

Dragon Age Inquisition ще ме довърши. 25 часа съм още на 1-вата карта. Стар съм за такива работи :lol:

Общо взето е яка (poor man's Witcher 3), build-ването на Инквизицията е правилния тип гринд. Само бойната система е досадна до смърт, особено за Lightning Mage, чувствам се като басист 1,2,4,1,2,1,2,4 и т.н. и дори не можеш да маневрираш в боя и ако ти дойде Wrath на близо просто изчезваш за 1 секунда.
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Играно напоследък

Post by Claymore » Fri Aug 26, 2016 7:19 pm

Това все повече го чувствам с натрупването на backlog-а, накупени книги и отговорности. New Vegas седи на 100 часа недокоснат от 2014, Saints Row IV седи на 26 от януари 2015. Изключително яки игри са, но тия дни предимно искам да седна, да мина нивата/историята и са отбележа играта като превъртяна, не да правя десетки сайдкуестове за да нямам чувството че съм изпуснал нещо хубаво в играта.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Xellos
Moderator
Posts: 20289
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Re: Играно напоследък

Post by Xellos » Fri Sep 23, 2016 10:20 am

Подкарах от гог - Зенит колкото да видя доколко е забавна предвид, че изглежда като правена с 3 долара.
Хумора не е зле за сега. :D

https://www.youtube.com/watch?v=xdT7jbAWz4g
https://www.youtube.com/watch?v=LqEZwC8Eig0
:ninja:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Sun Sep 25, 2016 1:46 pm

Sakura Dungeon е много правилна хентай дънджън кроулинг простотия. Мацките са яки и в нецензурираната версия хвърчат яко срамни устни, а самият дънджън аспект е доста приятен. Така не съм се кефил на ровене из подземия от Ултима ъндървърълд дъ ге. Битките са приятни, чекаш си реда да се изгаврите едни връз други. Музиката е приятна, диалогът типичен аниме шитняк, мъже няма, всичко е мацки, но са свине, котки, лисици и пр. зла гад и малко мирише на това, което вижда ритнат в главата чичак, докато е припаднал сред гората, а не на реално фентъзи място, но се тая. Броните са минимални, циците големи, музиката приятна, звукът е на учудващо прилично ниво и по време на битките ударите и магиите имат някаква тежест.

Определено е заглавие, от което да те е срам, но е с приятен арт стил, има наченки на геймплей, както казах нецензурираната версия е доволно мръсна. :mrgreen:

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Играно напоследък

Post by трубадур » Mon Oct 03, 2016 8:58 am

Най-после прецапах Dead Money ди ел ци за Фолаут ню Фегас и като всеки път направих грешката да го прецапам на едно сядане. Което значи, че накрая винаги е юруш на маслините и краят остава крайно незадоволителен. Тъй като знаех в какво се навличам мислех да го играя като няква лемава цвичка, но в крайна сметка влязох с герой с типичен билд за танк едва ли не. Много кръв, много сила и интелект. Всичко останало на нула. Бавно, методично dlc, ако бързаш ще го ядеш големия. Еднообразните врагове и обстановка доста го бутат надолу, но компенсира с банда напълно неспасяеми глупаци и типичното за обсидиан високо ниво в драскачеството и перфектна игра на актьорите.

А иначе мисля толкова преебах нещата, че моят финал даже го няма в уикито. :mrgreen:
Spoiler: show
абсолютно всичко умря, дори супер яката няма кака, убих и чичи илайджа, единственият ми друг финал е, дето и аз умрях в сейфа

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Играно напоследък

Post by Claymore » Mon Oct 03, 2016 4:23 pm

Как осра пейзажа така ве, пустиняк? :lol: Иначе аз може би съм единственият който го е изкефила трудността тук, това е единствената игра в която съм усещал някаква сървайвъл атмосфера, в смисъл на бавно оцеляване със зъби и нокти във изключително враждебна среда, не крафтене на чекии и глупости. И целият мотив за алчността и letting go ми хареса, особено предвид финалите които получиха всичките персонажи. Само ме е малко яд че не използвах чийт за лимита на теглото, та да се набухам със златни кюлчета :mrgreen:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests