Х-Мен: Апокалипсис

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Litz » Wed Jun 01, 2016 12:04 am

Аз от Vogue разбрах, чи са гаджета в няква статия за това колко са яки, че не ходят заедно, а с някой друг на Оскарите.

Не говорим кой колко е главен като персонаж, а колко е променен и дали вреди на сюжетната линия и да тома с Мистик е като богат джок Питър. Подмладяването на леля Мей не е толкова проблемно, защото Холанд е на 19 и разликата им е 33 години, Томей е на 52 (о.О). При Фийлд и Гарфийлд беше 36. Розмари Харис на мен ми беше прекалено стара примерно.

Няма логика Мистик да има тези способности и това да не я превърне в социопат. Това,което се случва с нея е като новия арк на Капитана в комикса, където той ИЗНАЧАЛНО е бил агент на Хидра?????? Ся сори, ама Дауни Джуниър е вселени над Лорънс и вдъхва на Тони живот, който малко хора са вдъхвали на комиксов персонаж и не се налага да му променят персонажа изцяло, защото феновете му няма да преглътнат ако го не му виждатхлицето през целия филм е не е Кап 2. С Роланд може да сме предубедени към Лорънс, но не смятам, че това ни е главният проблем с Мистик. Нито че не достатъчно секси.

User avatar
Lyanna Stark
Adept
Posts: 232
Joined: Tue Jul 10, 2007 10:27 pm
Contact:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Lyanna Stark » Wed Jun 01, 2016 5:35 pm

Аз отдавна възприемам Мистик от филмите като тотално различен персонаж от Мистик в комиксите и даже не очаквам да видя някаква прилика. Дори в оригиналната филмова трилогия беше твърде различна. Приемам и двете филмови интерпретации на Мистик като AU версии, както в алтернативните вселени, където някои герои стават злодеи, а злодеите - герои.

В този филм, колкото и да е странно, Дженифър Лорънс вече не ме дразни толкова, колкото в предишните два. Продължавам да не съм й фен, продължавам да предпочитам Ребека Ромейн, но тук ми беше доста по-поносима. Може би просто съм започнала да й свиквам. Или може би има нещо общо с липсата на ужасния латексов костюм в повечето й сцени - решението да я държат във вида на Дженифър Лорънс, дори да е продиктувано изцяло от комерсиални подбуди, за мен има положителен ефект. Синята й кожа е толкова неестествена, толкова очевидно фалшива, че ми убива всякакво чувство за потапяне във филма и ме връща на "Абе ясно ми е, че не могат да я гримират по 8 часа, ама малко CGI да бяха използвали..."

А може би е защото всичко останало във филма е ТОТАЛНИЯТ ФЕНГАЗЪМ и на кой му пука за Мистик, когато имаш ОНАЗИ СЦЕНА С ДЖИЙН, а сцената на Куиксилвър някак успява да бъде ОЩЕ ПО-ДОБРА от предишния филм?!

Сюжетната линия на Магнито следваше толкова точно предисторията му от комиксите, че се сетих какво ще се случи няколко секунди след първата му поява на екрана. Проблемът беше, че обичам Магнито и през цялото време се молех това да не му се случва, защото ми писна всяка възможна трагедия да се стоварва все на него. Т.е. едновременно се кефех, че адаптират оригиналната му история, и се надявах да не го направят. :lol:

Ще напиша малко повече за това в спойлър таг, в случай че някой още не е гледал филма:
Spoiler: show
Та от една страна това беше доста точна адаптация, но от друга беше тотален Diabolus Ex Machina и дори нещата, които не са взети директно от комиксите, ми бяха твърде предвидими. Разбрах каква е силата на Нина буквално в първия кадър с нея - няма елени, които да си общуват с хора по тоя начин. После в гората бях лайк "Айде де, какви са тия безполезни птици, в тая гора няма ли нещо глутница вълци, МЕЧКА?!" :lol: Естествено нямаше, защото ако си дъщеря на Магнито и не се казваш Уанда или Лорна, шансовете ти за оцеляване са като на единствения негър в хорър филм.

А когато майка й реши да седне на земята и да я прегърне така, че човек да може да убие и двете с един изстрел... :roll: Но тук Магда не е майка на близнаците, което ЕСТЕСТВЕНО означава, че и тя трябва да умре в същата сцена. :roll: А тоя изстрел беше като онзи път, когато вкарах три топки на билярд с един удар - нямаш идея какво правиш, но някак уцелваш с ебати невероятната точност. :lol:

Иначе действията на Магнито бяха доста in character за него - той постоянно прескача между герой, злодей, антигерой и каквото още измислят от Марвел. И тоталното му откачане след смъртта на дъщеря му е взето от комиксите, където това е една от причините за превръщането му в Магнито по начало.

Впрочем, някой на предишните страници попита защо Магнито накрая излиза герой, след като е избил толкова хора. Отговорът е, че Чарлз и Мойра са whitewash-нали ролята му в събитията и явно са изкарали Апокалипс единствен виновник за всичко. Журналистът накрая цитира единствено Мойра като източник, така че тя явно е решила да прикрие Магнито, дали от благодарност че накрая им помогна, или за да не предизвика още нападения и опити за геноцид над мутантите като цяло.
Между другото, не знам кой е подбирал музиката за този филм, но се е справил страхотно. Музиката в онази сцена на Джийн, Юритмикс при Куиксилвър, Металика на Archangel...

Изобщо, въпреки някои недостатъци, които в салона едва забелязвах и изобщо не ми пречеха, това е любимият ми X-men филм досега. За пръв път излизам толкова доволна от X-men, даже DOFP не ми хареса чак толкова много. На второ гледане продължава да ми харесва също толкова. Гледа ми се даже трети път, нищо че няма да е на аймакс.

П.П. Жоро, като знам колко продължават обикновено връзките на Фасбендър - не се и надявай. :lol: (Действително знам - веднъж предсказах с точност до месеца кога ще скъса с тогавашната си приятелка. :lol: )

П.П.П. Това с Капитан Америка в комиксите е сто процента publicity stunt, измислен или от малоумните редактори в Марвел, или от поредния бездарник с претенции, на когото са дали да пише комиксите. Това е колкото да направят нещо ШОКИРАЩО, за да влязат във вестниците. След няколко броя ще си извадят от задните части поредното абсурдно обяснение или реткон и Кап пак ще си е стария Кап, защото Status Quo Is God. Толкова се радвам, че спрях да им давам пари...

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6263
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Demandred » Wed Jun 01, 2016 5:44 pm

Litz wrote:Няма логика Мистик да има тези способности и това да не я превърне в социопат.
Какво му е нелогичното?
Spoiler: show
Впрочем, някой на предишните страници попита защо Магнито накрая излиза герой, след като е избил толкова хора. Отговорът е, че Чарлз и Мойра са whitewash-нали ролята му в събитията и явно са изкарали Апокалипс единствен виновник за всичко. Журналистът накрая цитира единствено Мойра като източник, така че тя явно е решила да прикрие Магнито, дали от благодарност че накрая им помогна, или за да не предизвика още нападения и опити за геноцид над мутантите като цяло.
Това е ясно, но не обяснява защо в края Чарлз и другите мутанти, които бяха там, също гледат на Магнито като на герой вместо да го считат заслужено за чудовище, избило милиони хора,
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Lyanna Stark
Adept
Posts: 232
Joined: Tue Jul 10, 2007 10:27 pm
Contact:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Lyanna Stark » Wed Jun 01, 2016 6:55 pm

@Demandred
Spoiler: show
Ами кои бяха мутантите там? Професорът и Мистик са силно предубедени в полза на Магнито и са готови да му простят практически всичко; освен това Чарлз беше в главата на Ерик и усети чувствата му след смъртта на семейството му, така че в много буквален смисъл вижда нещата и от неговата гледна точка. Бийст не знам какво мисли за Магнито, но той е много близък с Чарлз и Рейвън и е възможно да си замълчи заради тях, или да приеме обясненията им. Сторм също беше от четиримата конници и не е в позиция да критикува. Куиксилвър е син на Магнито - а и съдейки по решението да не му разкрива това, оставам с впечатлението, че не е особено очарован от действията на баща си.

Остават само Скот, Джийн и Найткроулър, ако не забравям никого. Не мога да ти кажа какво мислят Скот и Найткроулър по въпроса, защото нямам спомен да са казвали нещо за това. Джийн се държи странно приятелски с Магнито, но това отдавам на два фактора. Първо, тя има доверие на професора и приема каквито извинения и обяснения е дал той за действията на Ерик; второ, той се обърна срещу Апокалипс и за известно време отвлече вниманието му от останалите, с което на практика им спаси живота. Това пък даде време на Чарлз да убеди Джийн да използва цялата си сила и да унищожи Апокалипс. Без Магнито останалите нямаше да успеят да задържат Апокалипс достатъчно дълго. Благодарността за помощта му вероятно им помага да приемат извиненията в стил "той не е лош човек, Апокалипс се възползва от болката и омразата му, а и накрая ни помогна да спасим целия свят". Това се отнася за всички герои в тази битка - ако Магнито не беше минал на тяхна страна, всички можеше да са мъртви преди Джийн да освободи Феникса.

Освен това имай предвид, че това се случва често в комиксите и не само с Магнито. Ситуацията "единия от лошите минава на наша страна и веднага забравяме всичките му грехове" е доста типична. Понякога има последствия, но не винаги и не особено дълготрайни, защото не искаш якия ти злодей да клечи в затвора - искаш да е навън и да прави интересни неща, за да продаваш повече комикси.

Разбирам защо това те дразни, но за мен не е толкова голям проблем. Приемам го като част от комиксовите тропи във филмите и не ми прави голямо впечатление. Освен това, както вече споменах, обожавам Магнито и инстинктивно съм на негова страна, дори това да не е морално оправдано. (Тъй че и аз съм предубедена и можеш да пренебрегнеш всичко, което изписах, I guess. :lol: )

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4064
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Litz » Wed Jun 01, 2016 11:46 pm

Demandred wrote:
Litz wrote:Няма логика Мистик да има тези способности и това да не я превърне в социопат.
Какво му е нелогичното?
Тя има способността да се превръща във всеки човек, който си поиска без значениe как изглежда. И с тези способности може да постигне каквото си поиска и да се измъкне от много ситуации. Няма как моралния й компас да не обърне рязко посоките и да не я избие на социопатия. :roll:

Иначе то на Лорънс не й било удобно да пикае?????? с тоя костюм, па от грима се изривала, па не й било удобно да седи да я гримират 8 часа, изморявала се.. Една роля да има в която да не изглежда като себе си и пропищя света :lol:

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6263
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Demandred » Thu Jun 02, 2016 3:55 pm

По тази логика Чарлз трябваше да е най-отявления социопат от всичките мутанти, защото е the most overpowered и може да прави практическо всичко безнаказано. Да не говорим за Джийн Грей като си доразвие силите...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Вашта леля
Scholar
Posts: 128
Joined: Thu Dec 03, 2015 10:29 pm

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Вашта леля » Sun Jun 05, 2016 9:34 pm

Хейт от мен. Гледахме го двамата с мъжо вкъщи и непрекъснато се подигравахме на идиотските сцени -
Spoiler: show
египетските бунтовници разрушиха цяла пирамида с един-единствен камък; Магнито драматично се кара на Господ, след като убиха жените му с една стрела; Джийн пусна феникса и си го прибра за 0,5 секунди, при условие, че в последната серия от първия сет тая работа и разказа играта; Магнито разглоби света, но накрая пак бяха първи приятели с всички; и това което най-много ме накара да се хиля - всички работници в леярната са с небръснати бради, карирани ризи и ДЖИНСИ (който има спомени за соца шсе сети какъв беше статута на джинсите и че в Полша през 80-те имаше военно положение, а не селско-заводска идилия; въобще за чий им е било на сценаристите да забият Магнито баш в Полша идея си нямам);
. Всички актори се стараеха, повечето и си паснаха на ролите, колкото и слаби да бяха диалозите. Джийн и Скот - :-? , просто не мога да възприема новите актьори, тромавички са.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Roland » Mon Jun 06, 2016 5:35 pm

Demandred wrote:По тази логика Чарлз трябваше да е най-отявления социопат от всичките мутанти, защото е the most overpowered и може да прави практическо всичко безнаказано. Да не говорим за Джийн Грей като си доразвие силите...
Всъщност Чарлз има МНОГО спорни решения през историята си и е направил бая зулуми с идеята, че знае по-добре от всички други. Но също така той има много силен морален компас, което го прави месианската фигура, която е. Мистик няма тия интелектуални/морални качества в нито една своя интерпретация, включително настоящата.

А Джийн е израснала без тези сили и е развила морала си без тях. Мистик и Чарлз са имали своите от пред-пубертетна възраст.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Roland » Mon Jun 06, 2016 5:35 pm

Прочее, на второ гледане ми допадна доста повече.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5761
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Ghibli » Tue Jun 07, 2016 12:28 am

Вашта леля wrote:
Spoiler: show
въобще за чий им е било на сценаристите да забият Магнито баш в Полша идея си нямам);
И аз това се чудех, обаче
Spoiler: show
нали още в най-първия филм го показват като евреин в лагерите на полска територия - и тук го напомниха. Аз предполагам, че той си е бил полски евреин и цялата тази част е да покаже един вид, че се е завърнал у дома си.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Lyanna Stark
Adept
Posts: 232
Joined: Tue Jul 10, 2007 10:27 pm
Contact:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Lyanna Stark » Tue Jun 07, 2016 1:07 am

@Ghibli,
Spoiler: show
почти сигурна съм, че Магнито е от Германия във филмите, както е и в комиксите. Името му определено звучи немско, и никак не ми прилича на полско. Трябва пак да погледна онази сцена от First Class с нацистите в бара, там май споменаваше от кой град е.

В комиксите обаче, ако правилно си спомням, семейството му живее известно време във Варшавското гето, преди да ги пратят в Аушвиц. Историята на Магнито в Apocalypse беше много близка до комиксите, така че е възможно да са пренесли и този детайл. Защо би се върнал в Полша след толкова години можем само да предполагаме. Може би след DOFP е решил, че не може да остане на Запад и че е по-малко вероятно да го разпознаят от другата страна на Желязната завеса, и е избрал Полша, защото е живял там и знае поне малко езика.

Това са само спекулации, разбира се, но нямам друга теория. Ще погледна пак и Magneto: Testament, за да видя правилно ли си спомням за Варшава.

Едит: Току що погледнах сцената от First Class, Магнито казва, че родителите му са от Дюселдорф. И точно както си спомнях, в Magneto: Testament семейството на Магнито бяга в Полша и живее във Варшава, преди да ги хванат и да ги пратят в Аушвиц.
Last edited by Lyanna Stark on Tue Jun 07, 2016 1:18 am, edited 1 time in total.

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6263
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Demandred » Tue Jun 07, 2016 1:17 am

Spoiler: show
Може да е бил роден в германско семейство, но да е израснал в Полша. Преди Втората световна война в Полша е имало доста значително германско малцинство, а и голяма част от територията на днешна Полша е била в германия преди ВСВ.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Lyanna Stark
Adept
Posts: 232
Joined: Tue Jul 10, 2007 10:27 pm
Contact:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Lyanna Stark » Tue Jun 07, 2016 1:22 am

Spoiler: show
И това е възможно. В сцената от First Class той казва, че родителите му са от Дюселдорф, но не и че той самият е от там. Напълно е възможно да са се преместили преди той да се роди или докато е бил малък.

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6438
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by tigermaster » Tue Jun 07, 2016 1:30 am

Абе... Повече ми хареса, отколкото не ми хареса, обаче се надявах на нещо по-добро, честно казано.
Само аз ли се издразних, че в последната минута направиха предишния филм напълно невалиден, впрочем?
Нали цялата хава в "Дни на отминалото бъдеще" беше, за да не правят сентинели? А "Апокалипсис" ми завършва точно със сентинелите...
Иначе, като цяло - приятен екшън, т`ва-он`ва, няколко много готини герои и история, която, строго погледнато, изобщо не връзва смисъл, обаче ми хареса. Апокалипсис беше смешен. Нощната сянка беше най-якият, дори Питър не беше толкова готин. Джийн Старк ми допадна повече, отколкото очаквах, обаче, предвид факта, че очаквах абсолютното дъно, това не е кой знае какво. Заяждането с "Х-Мен 3" ме издразни. Новият Циклоп е потресаващо грозен, да не говорим, че двайсетина или трийсетина години напред в бъдещето би трябвало да изглежда като Джеймс Марсдън - който пък беше само с пет години по-голям от сегашния актьор, когато пое ролята... Като цяло, героите стареят... странно - и хайде, за Мистик и Улвърин има някакво обяснение, ама за другите??? Сторм имаше камео като тийнейджърка в "Първа вълна" и тук, двайсет години по-късно, също беше тийнейджърка, макар че този път в началото не беше с бяла коса... ВТФ бе?!? Малко, знам ли, приемственост?!? Егати, хем ми развиват франчайз, хем, имам чувството, на сценаристите на отделните филми хич не им е пукало какво е било преди тях. (И това - въпреки че Саймън Кинбърг, основният сценарист, беше и продуцент на "Първа вълна"...)

Както и да е, и други неща не ми харесаха - сега, докато пиша, се сещам за много повече бъгове, отколкото докато гледах филма. Но ми допадна...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Х-Мен: Апокалипсис

Post by Roland » Tue Jun 07, 2016 4:34 pm

Не, хавата беше да не направят ОНЕЗИ сентинели със супер-адаптивните способности. Тия 70-тарските така или иначе бяха направени, за мен е напълно логично, че Екзейвиър ги е прибрал for safekeeping след драмата пред Белия Дом.
And you can't dance with a devil on your back...

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 24 guests