Academy Awards 2016

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4068
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Academy Awards 2016

Post by Litz » Thu Mar 03, 2016 2:36 pm

Аз примерно да си кажа, че бих вдигнала парти с черен хайвер и шампанско за Спайдерменски филм с Майлс Моралес, защото е прекрасен и много го заобичах това дете. За сметка на това при мисълта за филм с черен/азиатец/индиец/етц Питър Паркър няква мацка в комикса е "ОМГ СПАЙДЕРМЕН Е ПОС! ИМАМЕ ЧЕРЕН СПАЙДЕРМЕН! ТОР Е ЖЕНА, А СПАЙДЕРМЕН Е ЧЕРЕН" и как всъщност Майлс се дразни на това и не искаше хората да го наричат черния Спайдермен, а просто Спайдермен и не разбираше защо е важно и защо хората фрийкаутват. Та би било готино да направят един такъв филм. Защото точно Майлс е пример как се прави качествена диверсификация. А не черен Джони, жена Тор и намсикво там.

Относно дайвърсити, аз искам в мейнстрим Холивуд и в киното и в телевизията, да спрат всички славянски персонажи да са мафиоти, измет, злодеи, проститутки, идиоти и тн. Също така ми се ще при положение, че дадения персонаж е живял 10 +години в тая страна да не говори като първокласник в първия си час по английски. Много искам и като им се налага да кастват такива персонажи, руският им да не е отвъд допустимите нива на потресност, както е с този на Скарлет Йохансон, защото ако аз, която никога не съм учила руски, мога да чуя колко е зле, начи наистина е отвъд злето. Само Colossus в Дедпул спада към тая категория в последно време. Та ако ще става въпрос за мрънкане и аз мога да мрънкам много :mrgreen:

В Дедпул имаме супер много diversity примерно. И то не е лошо. Прекрасно е, стига когато имаш цветнокож/различна сексуалност/полова идентичност и тн, да имаш и поне 3 други характеристики. Щото и аз искам филми с Лупита Нионго, в които тя не само да озвучава, ама си страдам. Аз даже не знам как да го постигна това вече.

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Academy Awards 2016

Post by Dr. Horrible » Sun Mar 06, 2016 11:24 pm

Таз дискусия на Оскарите поразително напомня на темата за новия Стар Уорс. Който не взе никакви Оскари.

Иначе тази година наистина беше много слаба, не знам дали академията е избрала тъпи филми, или просто индустрията е доста циклеща. Прехваленият "Спотлайт" ми се стори най-много любопитен за едно гледане, даже по-скоро за половин, в никакъв случай не го намирам за мощен шедьовър. Интересна тема, интересен подход към нея, но след 40 минути ми омръзна и нататък просто го чаках да свърши.
От другите номинирани филми също нямаше нещо, което да ме впечатли. И актьорските изпълнения не ми се сториха особено вдъхновяващи или разтърсващи... Много слаб подбор, много. Принципно в последните две-три години селектираните от академията филми и роли ме трогват все по-малко и сега вече се чудя дали има смисъл да се напъвам да гледам номираните заглавия. Преди го намирах за забавно - да си изгледам повечето претенденти, да си избера любимци, след наградите да се радвам за някои категории и да се разпалвам срещу неправдата в други... Но от година на година всичко става толкова слабо, че вече съвсем не ми пука и няма никаква тръпка.
Реално само "Джой" ми напълни душата, но аз не крия пристрастията си към Дженифър Лорънс и щях да си гледам филма дори да не беше номиниран за нищо :D
But goddamn,
you got me in love again

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests