Ся се чудя, или ше хвана на Берик фентъзито, или ще си препрочета Говорителя на мъртвите...
Кой какво чете?
Moderator: Moridin
А аз прочетох наново Играта на Ендър (след Сянката на хегемона), а вчера за около час и нещо - Чарли и шоколадовата фабрика. Уви, книжлето е точно детска приказка и перверзно-водевилната нишка, вкарана от Бъртън, изобщо липсва. Уили Уонка НЯМА минало и е весел клоун, макар че някои от по-смущаващите реплики пак си ги има и ВСЕ ПАК с децата наистина се случва същото. Ултрап роменени във филма са и Вайълет Борегард и Майк Тиви... Но за детска книжка баца 
Ся се чудя, или ше хвана на Берик фентъзито, или ще си препрочета Говорителя на мъртвите...
And you can't dance with a devil on your back...
Аз бях чел едно време някои от книгите за Дерините, една от тях почти със сигурност се казваше "Възходът на Дерините" и бяха на изд. Абагар, но нямам никакъв спомен за автора, освен че беше жена.
Аз си прочетох "A Song for Arbonne" и трябва надлежно да я похваля тук. Страхотна книга, изключително красив и поетичен стил, чудесни герои, увлекателен сюжет, изпълнен с романтика, трагедия, екшън, драма, въобще всичко си има, а и е завършена само на 500 страници, което си е облекчение като си свикнал с многотомните тухли.
Сега почнах пак да си препрочитам Малазана.
П.С. Какво фентъзи на Берик? Я раздуй малко, че аз пак съм в неведение as usual...
Аз си прочетох "A Song for Arbonne" и трябва надлежно да я похваля тук. Страхотна книга, изключително красив и поетичен стил, чудесни герои, увлекателен сюжет, изпълнен с романтика, трагедия, екшън, драма, въобще всичко си има, а и е завършена само на 500 страници, което си е облекчение като си свикнал с многотомните тухли.
Сега почнах пак да си препрочитам Малазана.
П.С. Какво фентъзи на Берик? Я раздуй малко, че аз пак съм в неведение as usual...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!
Поредицата за дерините е на Катрин Курц (Katherine Kurtz). На български беше издадена първата трилогия, състояща се от:
1. Deryni Rising (Възходът на дерините)
2. Deryni Checkmate (Поражението на дерините)
3. High Deryni (Елитът на дерините)
Освен това има още цели три поредици свързани с тази, а сега авторката е започнала и четвърта! За повече информация виж тук: http://www.fantasticfiction.co.uk/autho ... _Kurtz.htm
1. Deryni Rising (Възходът на дерините)
2. Deryni Checkmate (Поражението на дерините)
3. High Deryni (Елитът на дерините)
Освен това има още цели три поредици свързани с тази, а сега авторката е започнала и четвърта! За повече информация виж тук: http://www.fantasticfiction.co.uk/autho ... _Kurtz.htm
- Jaar
- Mistborn
Попрочитам си по някоя рецепта от "Готварската книга на Леля Ог" и все повече се замислям кое точно да си сготвя.
Но ягодовия тремор е велик! Жалко само, че нямам такива чаши за шампанско, иначе досега да е изпробвано. 
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
To do the things you want to do
Once you find them
- JaimeLannister
- Forsaken
- JaimeLannister
- Forsaken
- JaimeLannister
- Forsaken
Сега като спомена Силвърбърг и се сещам, че отдавна искам да питам нещо за него и все забравям. Преди време, 1998, той беше съставител на един много интересен сборник Легенди, в който бяха включени прикуели, сикуели и какви ли не допълнения на известни фентъзи книги и поредици, написани от собствените им автори. Та тогава се каза, че ще има и Легенди 2, но до сега не виждам такава книга на пазара. Някой знае ли нещо по въпроса? Има ли изобщо излязъл новия сборник на англ? На първата част изд беше Бард (2000г), но и на техния сайт нищо не се споменава относно Легенди 2.
pulled out
Legends 2 е излязла в САЩ в края на 2003г.
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... ce&s=books
Но като гледам, този път няма разкази от Ле Гуин, Кинг или Джордан, тъй че не е особена загуба май, че ен са го издали още тук.
Разбира се, може и да си поръчате LImited Edition изданието от линка за скромните $150.
"Тайнствата на стената" ми беше много любима преди години, бая пъти я взимах от библиотеката и й се радвах, много нетрадиционна и идейна книга.
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... ce&s=books
Но като гледам, този път няма разкази от Ле Гуин, Кинг или Джордан, тъй че не е особена загуба май, че ен са го издали още тук.
Разбира се, може и да си поръчате LImited Edition изданието от линка за скромните $150.
"Тайнствата на стената" ми беше много любима преди години, бая пъти я взимах от библиотеката и й се радвах, много нетрадиционна и идейна книга.
Sure your parents might think you're a failure
Don't be a lawyer!
Don't be a lawyer!