Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6439
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by tigermaster » Sat Dec 26, 2015 12:46 am

Току-що с майка ми и баща ми гледахме новия Бонд.

Ще има малко спойлери. Нищо съществено, обаче трябва да си изплача мъката.

Макар и приятен филм, просто не беше това, което трябваше да бъде. (А то трябваше да го няма, но това е отделна история.) Песента на Сам Смит ми хареса много, чак се учудвам. Началните надписи също бяха готини, макар и не достатъчно стилни. Екшънът беше на ниво, актьорската игра - също, като се изключи Кристоф Валц. Човекът е убийствен актьор и ако не знаех на какво е способен, когато си даде малко зор, може би героят му тук щеше да ми хареса повече. Така... Не че беше зле, обаче Батиста - КЕЧИСТЪТ Батиста - беше по-впечатляващ в горе-долу всяко отношение, при все че нямаше никаква възможност да покаже актьорски умения. Да не говорим пък за Мадс Микелсен от първия филм - а на места със сигурност е търсена прилика между двата образа. (Визирам сцените с мъченията.) Може би проблемът е в сценария, разбира се, обаче химията между Микелсен и Крейг не се дължеше на сценарий.
Сценарият на "Спектър" обаче наистина не е на ниво. Едно, че абсолютно всичките читави идеи ги имаше и в предишния филм, друго, че никой от злодеите не получи възможност да се разгърне истински, трето, че отношенията на Бонд с жените бяха ужасно неубедителни. Започва с мацка, чието име така и не беше споменато, два дни по-късно е с Моника Белучи, а още два дни по-късно се обяснява в любов на Леа Сайдо и е готов да напусне работа заради нея, за да могат двамата да заживеят щастливо до края на дните си. Неконсистентно, доколкото нямаше нито една сцена, някаква истинска химия между Крейг и Сайдо, и неприятно, в смисъл, че Белучи и безименната мацка бяха захвърлени като сополиви носни кърпички, дори без целувка за сбогом. И да, знам, че да се отнася с жените като с предмети е нормално за Бонд - само че за предишния Бонд, в чиито филми жените носеха имена като Пуси Галор, Пленти О`Тул или Ксения Онатоп. Хайде сега да не е така вече.
С други думи, това беше сценарий като на Бондовете с Роджър Мур, само дето ни беше поднесен с претенциите на "Скайфол". И, всъщност, ми хареса - само дето трябваше да е по-хубав.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by passer-by » Sat Dec 26, 2015 7:37 am

Tais-toi (2003)
(Млъкни!)

Image

Режисьор и сценарист Франсис Вебер (Високият рус мъж с черната обувка, La Cage aux folles, по който американците направиха римейка The Birdcage и някои от екшъните на Жан-Пол Белмондо). В главните роли Жерар Депардьо и Жан Рено.


Страшно свежа и непринудена комедия, залагаща на забавно-абсурдни ситуации, качествени реплики и кадърното им поднасяне от актьорите. На места тропах с крака по пода от смях.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
Martix
Jaghut Tyrant
Posts: 1935
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:44 pm
Location: selfmade plain

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Martix » Sun Jan 03, 2016 10:00 pm

Малко следновогодишен ъпдейт на stuff I watched.

American Graffiti - Ами, какво да ви кажа. Този филм е много преобладаващ. Работи като history piece и навява толкова много носталгия, че чак заразява мен, дето не съм бил роден тогава. И това го казвам съвсем сериозно - това е първия филм, започващ с American, в който тази дума е наистина подходяща и не ме дразни. Като цяло не е загубено време да му се хвърли едно око, като изучаване на историята на г-н Лукас. Определено по-гледаем от THX-някаквичисла.
7/10

Pixels - заради супер ниските очаквания ще да е, но всъщност, не ме отврати, както очаквах. It's just so forgetable and not funny.
5.5/10

Fantastic Four - и още един филм, за който бях хайпнат под нулата, но на практика се оказа по-добър от трейлърите си. Тва не го спасява де, просто казвам, че хората в интернет имат навика да overreact-ват и то много.
5.5/10

Tommorowlland - пффф, имам една теория, според нея ако от този филм махнем изцяло tomorrowland-а, монетката и роботите, прекръстим го на Irrevercity, преместим оная машинария в Лос Анджелис и прекръстим villain-а на доктор Хер Вилейн - ще се получи абсолютно същия филм.
Сериозно тоя филм не сниман, а все едно се развива пред зелен екран. Никакъв impact и чувство за setting. Слабо, слабо, слабо.
6.5/10

Ted 2 - some funny jokes, some puke-y jokes, като първия. Бих му писал по-ниска оценка, ако мечето не беше толкова развит персонаж, повече от хората във филма бих казал.
7/10

Mission Impossible Rogue Nation - як екшън и тъп сценарии, станал запазена марка на поредицата. Дяволски никаква мотивация за никой от присъстващите обаче, слаб злодей до степен комичност - пича притежаваше еndgame plan подобен на лошковец от скуби ду, целта във филма му беше да докопа пари, ffs, и то за да ги ползва да твори злини с тях. Фейс-фъкин-палм, и тва е филм от 2015.
7/10

Self/Less - следя с интерес кариерата на режисьора Тарсем. За жалост обаче, филма не е на нивото на предишните му. Сценарият е достатъчно интелигентен, но продукцията е прекалено американизирана. Буквално ако бяха лишили лошковеца от 50-тината му хенчмени, които бяха по рамбовски изпозастреляни по време на филма, и го бяха направили един нормален психопат с проблеми, а не шибан кинг пин, филма щеше да е даже як. Сега е просто ок.
Все пак поздрави за montage сцената с аромат на Индия, която режисьора все пак беше успял да набута в средата на филма, за малко да я пропусна.
7/10

The Transporter Refueled - френски до мозъка на костите си, но от сериозните им екшъни, а не комедиите (which is sad, защото френските екшън комедии са бая добри обикновено). Единствената причина да го гледате са няколко креативни hand combat сцени, едната включва шкафчета и е като извадена от филм на Джеки Чан.
Отбелязвам и почти пълната липса на гонки и каскади с коли...
Филмът е много малко Транспортер и няма да се изненадам, ако е бил праниран като самостоятелна продукция, но са му сменили името for money.
6/10

Absolutely Anything - пропилян потенциал. Не повече от 2 смешки, които са смешни, досажда. Абе гледайте Брус almighty вместо това. Саймън Пег не е виновен, просто бюджета и сценария са зле.
5.5/10

Pan - Няколко интересни сцени, една култова (мда, онази сцена с Онази песен). По-добър космически екшън от SW7 (сериозно, пиратски кораб срещу изтребители от втората световна, това е по-добро от епизод на доктор Who). Като цяло fun time. Жалко, че е флопнал.
7/10

Inside Out - Оооооо, защо го гледам чак сега. Sooo good. Оооо, това ми беше нужната доза, с която ще изкарам до излизането на Psychonauts 2 през 2025. Actually добре направен Osmosis Jones. Не че OJ не е супер(ако прескачате игралните части кхъм), но Inside Out е 3 лиги по-добър.
9/10

Nymphomaniac I и II - I е пълна загуба на време, II има няколко силни сцени и интересни разсъждения за секса и самоограниченията, налагани от обществото, но като цяло проектът е прекалено дълъг, за да си заслужава гледането. I guess не съм достатъчно интелигентен, за да го схвана и затова ми се доспа, или просто режисьора е искал да снима пишки и да му плащат за това.
5/10

X+Y - най-накратко - Красив Ум за тийнове - става въпрос за млад гении аутист, който влиза в назионалния отбор по математика и отива на олимпиада в Тайван, там се запознава с красива китайка и те така. Влиза под кожата определено. Всички деца играят та се късат, Аса Бътърфилд (Хюго/Ендър) е стабилка, макар че останалите от отбора ми харесаха повече с експресивността си, Аса е малко дървен в повечето време. Сали Хокинс направо се сцепва от игра, като майка на детето, и си проси оскар дето няма да го види, щото тоя филм мина под радара. Като изключим завлачването в началото и малко прибързания край филма е добре и като темпо, което е рядкост в жанра.
8/10
There are no rules! I'm gonna get you!

User avatar
Dr. Horrible
Forsaken
Posts: 2932
Joined: Wed Jul 22, 2009 8:53 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Dr. Horrible » Wed Jan 06, 2016 10:27 pm

Аз си изгледах Joy и ме изкефи на макс.
Като сценарий не е нещо оригинално, дори се движи по доста предвидими, утъпкани пътеки. Но цялото нещо е сглобено по доста свеж начин, приятно е, забавно е, надъхващо е. От филмите за предприемачи/гении/изобретатели, които съм гледал в последните години, този най-много ми хареса. Дженифър Лоурънс за пореден път ме отвя - толкова е брутална в абсолютно всяка сцена и абсолютно всеки кадър и придава толкова много енергия на всеки свой персонаж. Всички награди! ^^
But goddamn,
you got me in love again

User avatar
dellusion
Warmage
Posts: 1248
Joined: Thu Dec 28, 2006 10:36 am
Location: София

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by dellusion » Sun Jan 10, 2016 1:24 am

Опитах се да гледам Birdman. Първият път ми се видя скучен, персонажите предвидими, никаква интрига. След време, под натиска на горе-долу всичките ми познати, реших да му дам втори шанс. Изкарах до около 30-тата минута, когато ме заболя страшно много главата от всичките викове. Изглежда добрата актьорска игра строго корелира с високите децибели. Браво.

The Revenant беше значително по-добре, изгледах го до край с интерес. Страхотна атмосфера, пейзажите бяха много красиви. Това, което ме подразни, беше пълната липса на диалог и прекалено бруталните сцени на моменти. Което си е значително подразване, като се замислих в края на филма.

Днес гледах Омразната осморка. Филмът представлява една голяма игра на мафия :). 9/10. Само мога да съжалявам, че скоро няма да гледам нещо подобно.
Look at the darkness...
...around me.

User avatar
penzata
Forsaken
Posts: 2891
Joined: Thu Dec 10, 2009 7:13 pm
Location: between the planescapes
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by penzata » Sun Jan 10, 2016 4:10 am

1. noun: a drug taken illegally for recreational purposes
2. noun: a stupid person
3. slang: excellent. Used as a generalized term of approval

dope


Dope е dope. Word.
The hardest battles are fought in the mind.

User avatar
Delegat
Aes Sedai
Posts: 1582
Joined: Mon Dec 25, 2006 7:53 pm

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Delegat » Thu Feb 04, 2016 12:06 pm

Гледах 11а снощи, като за български филм беше доста добър, Яна Маринова прави много добра роля и добре направен кастинг при "лапетиите", повечето от които сигурно са на 25+ години, но как да е. Като сценарий реално не е нищо впечатляващо, познатата история за учителка в елитно училище, която се сблъсква челно с непокорни ученици. Имаше някои наистина смешни сцени
Spoiler: show
особено когато Ники Сотиров натупа Виктор Крум с некви кунгфу прийоми
и като цяло беше приятно преживяването в киносалона.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Roland » Fri Feb 12, 2016 1:07 am

Гледах току що Hail, Cesar и съм доволно разочарован. Не знам, толкова ли пък чак много изпуснах, или просто това е наистина ужасно безличен филм с няколко яки музикални номера...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
TheGrimReaper
Sorcerer
Posts: 408
Joined: Fri Apr 13, 2018 1:15 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by TheGrimReaper » Mon Feb 22, 2016 2:11 pm

Малко впечатления от изминалите седмици на филмовия фронт:

Deadpool - болен, кретенски, брутален, ебаващ се с повечето клишета филм, който не спестява нищо (с изключение на лявата гърда на Джина Карано) и на второ гледане пак беше як до мозъка на костите. Раян Рейнолдс направо залепва като ръкавица в ролята на дърдорещия, режещ глави и пръскащ тикви Дедпул на фона на диско парчета от близкото минало и надъхан рап :)

На забележката за "Базил Фолти" само аз се изхилих здраво в иначе притихналата зала, дреме ми - филма сцепи теракота, извози фаянса и натроши саркофага на Чернобил. Отдавна не бях гледал такова нещо, което хем да е мега брутално, хем да има ташаци на килограм, хем да покаже и една нестандартна любовна история. Чакам си продължението :)

Базил Фолти/10

Survivor - Кака Мила като преследвана от убиец, който се изпълнява от бившия Бонд - Пиърс Броснан, в конспиративна история за умишлено допускане на терористи в САЩ. Не беше лош, въпреки клишетата, но не ме издразни, догледах го без някакви по-негативни емоции, малко по-различно амплоа за Мила, че ми писна да я гледам в едни и същи истории от света на Resident Evil.

5/10

Bridge of Spies - Том Ханкс + Стивън Айсберг = на добре разказан история от Студената война, с подбрани средства и похвати, които ми харесаха, не беше шедьовър и не се доближава до по-добрите филми на Голдбърг, но беше един солидно поднесен разказ за шпиони и последствията за един обикновен човек, който решава да покаже справедливост, дори и за враговете на Щатите през онези години, когато всеки американец е обсебен от комунистите и тяхната Червена Заплаха идваща от Изток.

7/10

Catch me, if you can - един пропуск от филмографиите на Ханкс, СПилбърг и Лео - не беше лошо филмчето и беше доста приятно заснета и изиграна от главните лица в това преследване из целия свят, по препоръка на един колега (фен на Лео) го гледах и не останах разочарован - сега ще изчакам с по-добро качество Възвращенецът, за да видим последното екранно превъплъщение на ди Каприо :)

7/10

Akira - след доста години си го припомних пак (този път с подобрена визия и звук) и това е едно много болно аниме с куп идеи, с изключителна анимация (рисувана на ръка), показващо упадъка на обществото и намесата на телекинеза и мита за Акира.

Главните герои Канеда и Тетсуо преминават през цяла палитра от емоции, като докато единия губи контрол над себе си и своите сили, другия се опитва да спаси света от тоталното унищожение... ФИлм на крайности и крайни решения, на полу-богове и психо оръжия, на приятелство, на надежда за един по-добър свят и на разрухата от погрешните решения...

10/10

Sherlock: The Abominable Bride - връзка между новия и стария сезон превърната в пълнометражен филм, където настояще и минало се преплитат в една не особено сложна история за мъст и мистерия, с характерните черти за дедуктивните способности на Шерлок и уравновесяващите умения на Д-р Уотсън, докато двамата се опитват да разнищят случая с възкръснала булка, убиваща навред сред Лондон.

Но както може да се очаква, разрешението е в ръцете на Шерлок и той го прави по безапелационен начин, само за да види стар враг, който го посещава от отвъдното - звучи доста объркващо, но като се види на екрана се разбира кой за какво се бори и колко дълго ще продължи това :)

За мен не беше на нивото на останалите епизоди на сериала и ми се струваше малко прибързано направен, като по едно време се обърках от туистовете, но какво да се прави, няма угодия на този свят :)

6/10

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Moridin » Tue Feb 23, 2016 11:29 am

Нищо толкова интересно не съм гледал, което да не е коментирано вече, но да ви кажа, on behalf of my entitled white penis, че напоследък сцената се представя повече от идеално откъм актриси :mrgreen:

Дейзи Ридли беше way beyond свръхсладка, Алисия Викандер е Бог в женски образ, а Морина Бакарин петнадесет години по-късно не е дори процент по-малко епик :shock:
This is it. Ground zero.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Roland » Sat Mar 26, 2016 9:32 am

Тъкмо изгледах 10 Cloverfield Lane и съм ей така :shock: :shock: :shock:
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
трубадур
Elder God
Posts: 5701
Joined: Sat Apr 07, 2007 4:33 am

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by трубадур » Mon Mar 28, 2016 9:52 am

Zootopia докарва диабет. Дисни никога не са правили по-сладко нещо. Няма животинка в това филмче, което да не искаш да пухчиш, докато не каже "гняк". Става въпрос за свят, дека бозайниците, минус нас, са еволюирали до човешки интелект, включително и мишоците. И в него заек и лисок нищят престъпление.

Имах 2 притеснения:
Че ще е по-елементарна и изгъзена версия на гусин Фокс (Fantastic Mr. Fox) - за щастие не е. Бтф, фсеки трябва да гледа гусин Фокс, ебаси филмът е.
И че ще е пошла, беззъба SJW клес. Но е достатъчно умно, за да избегне и този капан. Почва като такава, развива се като такава, само за да направи 180 и покаже как всеки може да е предубеден и да вярва в глупости, осланяйки се само на своя опит и това, което смята за вярно.

Бтв, няма лошковец, поне не и централен, но имаме сигурно най-добрата екранна двойка, тип приятел-полицай от сигурно "Рим" насам. А в игрален филм, сигурно то Лоши момчета.

И наистина не може да се пренебрегне фактът колко пухени и сладки и дебелички са всички гадинки. Този филм ме накара да искам да гмеча бивол. Бтв, дублажът става, а Шакира, както може да се очаква, е дъното.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Moridin » Sat Apr 09, 2016 9:51 pm

Шакира е убер, разбира се, но филмът наистина е огромно попадение :) който не го е гледал, да го гледа.

Инак аз се отчетох (НАЙ-СЕТНЕ) с Gods of Egypt.
Който ме познава, е наясно, че бая ми е харесал :mrgreen:
Комбинацията от отрицателни очаквания, брилянтна анимация, невзимане насериозно, умерен респект към митологията и УЖАСНО КРАСИВИ ХОРА сработи супер добре. Трябваше да избирам между това и Батмана и не съжалявам и за секунда. Джерард Бътлър освен това е бог.
This is it. Ground zero.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4955
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Claymore » Sat Apr 09, 2016 10:27 pm

Ох Жоро... :)
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Re: Гледано напоследък, Part V

Post by Moridin » Sun Apr 10, 2016 12:28 am

I know, I know, но наистина си струваше :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 10 guests