Батка, това и Божо Димитров не го вярва дори. Посмали малко. Едно от най-многолюдните? Целият Балкански полуостров да беше само българи населен през 1396 пак нямаше да сме най-многолюдният народ в Европа (за Франция и Германия поне си чувал, надявам се?).Населението на България преди това е било ако не най, то поне едно от най-многолюдните в Европа.
Абсурдистан: Възраждането
Moderator: Moridin
Re: Абсурдистан: Възраждането
Амелия, защо се връзваш на колдито? Не мисля, че има каквито е да е достоверени данни за населението на България в периода преди да ни завладеят, така че даже предпоставката му е грешна, да не говорим за изводите.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Сори, по-силно е от мен.

- RRSunknown
- Elder God
Има уикипедия - всички балкани взети заедно 1300 година са 8 милиона, Германцските държави са 17 милиона, франция като държава 13 милиона, Италия 10 милиона.
- Вашта леля
- Scholar
Coldie, това за геноцида предполагам е някаква твоя теза? Аз съм имала повод да чета някои монографии на учени-османисти и мога да кажа, че цялостната архитектура на османската държава не предвижда геноцид като последователна политика (тоест, да геноцидстват 500 години). Мюсюлманският елит много добре е осъзнавал, че раята (производителното население) му е необходима, а и в Корана (да, в свещената книга!) е записано, че народите на книгата - тоест, християни и евреи - не трябва да се избиват (както примерно сега избиват язидите), а да се взимат като работници.
Освен това, не е като да няма регистри на населението в османската империя, макар и не толкова точни колкото днешните преброявания. При тях проблемът е, че се броят например само къщите в дадено населено място (и съответно с данъци се облага къщата/семейството, което живее там) или само мъжкото население. Но дори да хванеш само тези регистри, се вижда, че никакъв геноцид няма, а населението из българските земи стабилно започва да нараства от средата на 18 век, започват въгрешни миграции от селата към градовете, което впрочем прави възможно и Възраждането да се случи.
Освен това, не е като да няма регистри на населението в османската империя, макар и не толкова точни колкото днешните преброявания. При тях проблемът е, че се броят например само къщите в дадено населено място (и съответно с данъци се облага къщата/семейството, което живее там) или само мъжкото население. Но дори да хванеш само тези регистри, се вижда, че никакъв геноцид няма, а населението из българските земи стабилно започва да нараства от средата на 18 век, започват въгрешни миграции от селата към градовете, което впрочем прави възможно и Възраждането да се случи.
Аз не разбирам защо хората си мислят, че османците са искали да ни изтребят до крак/ да ни ислямизират. И в двата случая е било по-зле за тях. Щото ако са ни ислямизирали всите, губят адски много пари от данъци и не ми е ясно, кой ще е този толкова малоумен владетел, който ще реши, че религията му е по-важна от парите.
Смисъл не знам защо всъщност антирелигиозните течения по време на комунизма се игнорират толкова, а бичим на неща от преди 200 години. Ми сори, ама дядо ми и баба ми не са могли да ходят на църква за Великден без да ги докладват, майка ми и леля ми са ги кръщавали във Варна по същата причина и тн.
Смисъл не знам защо всъщност антирелигиозните течения по време на комунизма се игнорират толкова, а бичим на неща от преди 200 години. Ми сори, ама дядо ми и баба ми не са могли да ходят на църква за Великден без да ги докладват, майка ми и леля ми са ги кръщавали във Варна по същата причина и тн.
Това е логично все пак. За 500 години щяха да ни изтрепят до крак 50 пъти ако това им беше политиката.Вашта леля wrote:Coldie, това за геноцида предполагам е някаква твоя теза? Аз съм имала повод да чета някои монографии на учени-османисти и мога да кажа, че цялостната архитектура на османската държава не предвижда геноцид като последователна политика (тоест, да геноцидстват 500 години).

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
На мен баба ми е разказвала, че нашата рода след падането на турското робство е била принудена да избяга от дома си в македонско заради гърците. Преди да си тръгнат турците ги предупредили. Казали им, че макар до сега турци и българи да са живеели в мир заедно, идат гърците и избиват наред. И са избягали. За мой огромен късмет. 

Междувременно в Абсурдистан продължава да се отклонява вниманието от доклада на ЕК с подобни малоумия.
"Ако се разправяте, ще поставите под съмнение формулата на коалицията, не ме карайте, аз да ви избирам човек и да взимам страна", добавил Борисов.
Как няма една НАТО-вска ракета да се обърка и да шибне МС...„Абсолютно нормално е да има такива смени. През първия мандат Борисов каза, че ще сменя министри при всяко съмнение за начина, по който се справят със задачите си. Това е негов стил. Смяната на министри е политическа технология, която гарантира изпълнението на програмата на правителството”, каза още Бъчварова.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Готино есе. И аз се чудя на тъпотата на колективния българин, но тълпи, кво да ги правиш.
Да го пишат владичество и да се приключва с тоя въпрос.
Да го пишат владичество и да се приключва с тоя въпрос.
There are no rules! I'm gonna get you!
Това е сътрудничка в БАН. Специален поздрав за Amelia. След като аз която съм трагична по химия, открих грешките 

- Attachments
-
- nope.JPG (54.69 KiB) Viewed 2732 times

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
The horror.
Сътрудничка по кво??? Къде е тва? Гала пак ли е канила хуманитари да говорят за точни нАуки???

Сътрудничка по кво??? Къде е тва? Гала пак ли е канила хуманитари да говорят за точни нАуки???
http://www.ippbg.org/ekip/15-d-r-mariya ... a-papazovaЗавършила е хуманна медицина с отличие през 1981 г. в София. Работила е като участъков терапевт и асистент в Института по ендокринология, геронтология и гериатрия.
От 1986 до 1992 г. е редовен аспирант в Институт по физиология към БАН към Националната програма за изучаване на човека и по-специално на неговия мозък.
Тая има редовна рублика всеки понеделник. Тя беше казала, че пиенето на лимонов сок алкализира тялото.
Любимото ми беше като обясняваше, как за да намалим вредата от мобилните телефони, трябва да слагаме розов кварц във водата, която пием и това щяло да ни помогне

Аха. Ясно.
Ми видях я коя е, ще знам никога да не ходя при нея.

Ми видях я коя е, ще знам никога да не ходя при нея.
Като болен от множествена склероза, искам да кажа, че на болните от множествена склероза само това им трябва - още неграмотни псевдонаучни лица.Редовен сътрудник и на фондацията на болните от множествена склероза.